FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la MortemHz » 17 jan 2019, 18:13

I ja sam za takav redoslijed događaja, odigrati 4/5 utakmica i onda dati ugovor/zahvaliti se.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 17 jan 2019, 18:21

Ne znam portugalski :D, pa sam preveo na googleu tekst iz maja prosle godine kada je potpisao profesionalni ugovor.
Pa ko se snađe i skonta ovo o Nathanu :mrgreen:
Kao i veznjak Maurílio, u petak, 11, Metropolitan Athletic Club potvrdio je uspon mladog veznjaka Nathana Crepaldija od Cruz-a do profesionalnog glasanja presude.

Sa ulaznicama za bazu C.C. São Paula i Cruzeiro E.C., Nathan će ovog mjeseca navršiti 19 godina i već je upisan u IDB i može se profesionalno ponašati. Na ovaj način, Nathan, stajalište iz baze Metro je još jedno zeleno pojačanje za seriju B Catarinense 2018. \ t

Mladim sportistima želimo puno uspjeha ove sezone!
Na videu se cini brz s loptom, ima nisko teziste, stabilan je na zemlji, ima dribling. Moglo bi biti nesto od njeg.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 17 jan 2019, 18:21

Brazilac je munja nebeska!
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

dundee
Kontakt:

Post Postao/la dundee » 17 jan 2019, 18:22

izvini @Inijesta sta ti imas gledat zasluzuje li ugovor, imaju ljudi kojima je to posao i odradit ce dovoljno treninga sa istim da vide zadovoljava li

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 17 jan 2019, 18:25

E hvala Bordopoet, gledo sam na tv prije 4-5 godina neki snimak neki tip cinimi se iz hajduka kaze nosio kostobrane na listovima kaze da je cinimise biogradilic bio zmija, da ga se bojalo pola evrope. Kaze jedne prilike kad su igrali na kosevu neko djete iz juniora je cuvalo njihovog spica i mali je malo ispo kad mu se frajer prodero (biogradilic cinimi se) kaze mali nije znao gdje goni kaze udari u mene u drugog igraca nezna gdje goni. To mi je bilo sega.

Sto se tice Adukora 100% ispravna odluka sportskog direktora, ovo nikad nije lahka odluka uradit u klubu kao SARAJEVO jer se mi uvjek borimo za titulu kup evropu znaci nismo doboj ili radnik da se ne borimo nizasta. Al se moralo presjec i dat do znanja da se ovo nece nikome tolerisat, varanje kluba. Prije na 8 mjeseci isteka ugovora ti se ponudio preduzetak ti odbio ljudi su ti objasnili ako odbijes neces igrat zadnjih 6 mjeseci i zdravo.

Adukor jeste extra igrac al doveden je pjevac na njegovo mjesto i to je to, rizik postoji dalice on bit dovoljno dobar dalice adukora moci zamjenit adekvatno neznam al sta je tu je. Adukor je ipak igrac koji se moze nadoknadit nije spic igrac.

I naravno nebi bilo uredu ni za tatara ni za rahmanovica a ni za djecu(5godina ugovor) ako ce igrac kao adukor gonit po svom a igrat ko da nista nije bilo.

koalem
Kontakt:

Post Postao/la koalem » 17 jan 2019, 18:28

Jel' ono @Sabinho prati Južnu Ameriku?
4.10.2009.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 17 jan 2019, 18:28

MortemHz je napisao/la:
Denchi je napisao/la:Sta treba priznat Morto?
Šta se dešava između tebe i Faustina? :D
:rol:
Brate nervoza, ovaj prelazni nam je prebitan, mislim da je svestraniji defanzivno od Aduke, mislim da se kockice slazu u tom smjeru, I jos kad bi dosao onaj momciluk iz Slovenije bilo bi stvarno vrhunski...uz sve ovo ostalo kako se rjesava ja stvarno ne bih imao vise a reci nikome a vjerujem ni drugi...

Samo bi se opet sicali onim gifovima kad suze parama brisu :urnebes:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 17 jan 2019, 18:41

dundee je napisao/la:izvini @Inijesta sta ti imas gledat zasluzuje li ugovor, imaju ljudi kojima je to posao i odradit ce dovoljno treninga sa istim da vide zadovoljava li
Pa ko su ti veliki strucnjaci koji mogu nakon 10 dana priprema gdje se vecinom radi na fizickoj spremi ocijeniti zasluzuje li igrac ugovor?
Govorim brate da treba mu pruziti priliku da odigra ovih 4-5 prijateljski, svakako ne odlucujemo mi navijaci hoce li potpisati ili nece al zasluzujemo da vidimo kvalitet tog igraca na tim utakmicama
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 17 jan 2019, 19:06

Benjolos je napisao/la:Ako imalo pokazu da valjaju mada sumnajm, dati im ugovor na godinu dana i treba ih poslati na posudbu nekom klubu u 1.ligi Federacije, pa ako odigraju dobro vratit ih na ljeto kod nas.. Samo da ne bude Frank Liivak br.2
Ako valjaju, onda struka odlucuje koliko valjaju,da li mogu pokriti te pozicije...Mislim dovedes ga das mu ugovor na godinu dana i posaljes u 1.ligu federacije...Ne vidim svrhu uopste takve prakse...
Zna se ,ako vrijedi onda neka konkurise za tim,a ne potpisati ga godinu dana da bi igrao za Visocku Bosnu...

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 17 jan 2019, 19:07

Odigrat ce dole projateljsku, druga stvar sto se vise ne rade teske pripreme na suho, ukljucena je lopta i na kraju se uvijek igra na skracenom terenu.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 17 jan 2019, 19:14

Moj Aduka i u 101 ligi svijeta,kako ono ti volis reci, ima klub koji se mora postovati,ipak ovo nije klub iz neke prašume ...Proslo je vrijeme Duljevica,Sarica...Malo je ovo i za tebe edukacija ,jesi dobar igrac ali ne grizi ruku koja te vratila u život...Sad malo rada sa Akademcima,hvala i sretno bilo... :salut:

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 17 jan 2019, 19:16

badboy je napisao/la:
kengur je napisao/la:
ledesma je napisao/la:Po mom misljenju je greska da ovakvog igraca posaljemo na tribine i to bas kad se borimo za TITULU! Adukor je zvijer od igraca, njegovo citanje igre , defanziva i motorika su vrhunski.

Samo da nam se ne odbije od glavu, puno letimo a 5 bd samo, i kakve igrice ce se igrati u 2pol sezoni i kakvi ce se penali svirati...

Ako nista barem da dodje dostojna zamjena, al tesko to jer stranaca imamo i previse a domacih dmf slabo da ima kvalitet, realno.
Jako malo ljudi shvata ono o cemu ti pricas

Ostrenje .urca na najboljem igracu (bez adekvatne zamjene) i bez dodatnih pojacanja ...... Ovo bi nam se moglo obiti o glavu i to pravo.
Samo nemojte tada na Husrefa jer on kao ni Cala nemaju nista sa ovim.
Vrijeme ce pokazati.
Ja sam prije par dana napisao isto i da samo budala moze otpisat igraca klase Adukora zbog principa a u situaciji ksd se borimo za oba trofeja. Al hajde svako ima pravo da misli sta hoce. Ja se i dalje nadam da su ovo sto se pise oprecne informacije te da ce Adukor biti na raspolaganju u punom kapacitetu i najboljoj formi.
Nemojte misliti da u klubu i strućnom štabu sijede budale.
Oni će uraditi što je najbolje, za klub, a to nije novi Babuka. :kafa:

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 17 jan 2019, 19:18

Idealan scenarij bi bio , kada bi Adukor sada otisao. Uzela bi se neka lova i Aduka bi bio zadovoljan.

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 17 jan 2019, 19:19

ledesma je napisao/la:Ovo mi je smijesno dovodjenje ovih "talenata" na probu, ne znam sto Šefu ovo treba, pa nije ovo 1970 1980 kad si igraca mogo s njive dovest(nikic). Brate dragi 19 i 21 godina, al oke on bolje zna.
:thumbup:

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 17 jan 2019, 19:26

slika

Vrati se mili.. :beba: :beba:
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 17 jan 2019, 19:30

Meni ovaj brazilac malehan nema on sta trazit u ovom nasem fudbalu, ima li kakav bar od 1m80... al hajd..
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 17 jan 2019, 19:30

fks74 je napisao/la:
ledesma je napisao/la:Ovo mi je smijesno dovodjenje ovih "talenata" na probu, ne znam sto Šefu ovo treba, pa nije ovo 1970 1980 kad si igraca mogo s njive dovest(nikic). Brate dragi 19 i 21 godina, al oke on bolje zna.
Zasto ti je smijesno, ovako rade svi normalni klubovi po evropi. Vidi samo Benfike sto radi, dovedu neke anonimuse iz Brazila , onda ih tusne za dobru lovu. Mladi su i vjerovatno dzaba dolaze, neka pokazu sta znaju. Po ovom snimku ovaj brazilac zna igrati fudbal.
Ja koliko se sjećam, ovo je "daleko od prvog Brazilca". Dolazili su i prije, pokažu šta znaju, ako valjaju ostaju, u protivnom"A SADA ADIO".
Nekima (koji za razliku od mene žive od fudbala), smeta dolazak igrača na probu(a ta proba-e, klub ništa ne košta-ju, im je trn u oku), možda je tu lični interes ispred klupskih, a ubiše nas "argumentima".
Ogadilo mi se preskakati postove, u kojima proglašavaju, ljude koji kvalitetno rade svoj posao, lopovima(pilićarima), jer kobajagi blate obraz kluba.
:nene:

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 17 jan 2019, 19:32

Šta se na ovom klipu moglo vidjeti tipični Brazilac, brz, tehničar i dribler. Snaga i izdržljivost su mu mane. Neka treba više na te probe dovest, još jedno 4,5 igrača

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 17 jan 2019, 19:36

MortemHz je napisao/la:slika
Njegov klub igra u 4. ligi mislim, a inace igraju i drzavno prvenstvo Catarinense koje je jedno od najslabijih. To nista ne mora znaciti jer su puno veci klubovi kopali vrhunske igrace iz slicnih klubova.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Laznjak
Kontakt:

Post Postao/la Laznjak » 17 jan 2019, 19:39

FrancescoTotti je napisao/la:
bordopoeta je napisao/la: "Samozdravlje", činiš mi se kao dobrodušan čovjek, pa ću ti odgovoriti, kao i legendi "Pitar 6785". Kao prvo nonsens je porediti Vahidina i Husrefa, to ti je kao da porediš Džeku i Aganspahića i opet veća razlika u korist Vahidina. Pa, bolan, čovjek je bio najbolji centarfor Evrope! Hej!. I meni je Husref drag. Zar može biti mrzak navijaču Sarajeva, koji je u šampionskoj sezoni bio prvi strijelac kluba? Ali, moje je mišljenje da on nije trener za OVO Sarajevo i da s njim nećemo nikada napraviti iskorak. On je trener za timove tipa Mladost, Tuzla city i sl. Dalje da ti, moj Pitaru, kažem nešto o Šljivi, jednom od najboljih fudbalera svih vremena našeg kluba i mirnom i tihom čovjeku. Kao što znate u našem je klubu još od pionira, a njegov stariji brat Mehmed , je bio u Želji, gdje nije ostavio neki trag, možda je odigrao svega par utakmica za njih, a veći trag je ostavio u sarajevskoj Iskri i koliko se sjećam u bugojanskoj Iskri. Upravo zbog te činjenice su ga prvotimci, kojima je svima bio simpatičan, tada kao dječačića zezali da on navija za Želju a ne za Sarajevo, a on bi se rasplakao i govorio kako on samo voli Sarajevo. U toj generaciji juniora najbolji i najveći talenti su bili: jedan moj rođak, Fahrudin Ulak, Anđelko Tešan i Edhem Šljivo. Tom mom rođaku otac nije dozvoljavao da trenira nego je on to činio kradom, htio je prvo da završi školu i fakultet, te on nije dobacio dalje od Iskre, GP Bosne Vrbanjuše i Vratnika i važio je tada kao jedan od najboljih fudbalera tih liga. Fahrudin Ulak, sjajno lijevo krilo, kome su proricali da će naslijediti Dragana Džajića je imao srčanu mahanu i morao je prekinuti bavljenje fudbalom, te je završio kao taksista. Anđelko Tešan, sjajni desni bek, uspješno naslijedio Mirsada Fazlagića i bio važna karika u našem klubu, a odigrao i par mečeva za reprezentaciju (čini mi se debitovao protiv Brazila). A Šljivo? E, naš Etko (kako smo ga zvali) sa nekih 18 godine debitovao za FKS, igrao je desnog halfa, kasnije desnu polutku (kako se to tada zvalo), izvanredan tehničar, sjajan zadnji pas i šut sa poludistance. Imao je izvanredne motoričke sposobnosti,sav podređen kolektivu, veći trkač prije njega je bio, možda, Manojlo-Mane Radinović, igrač sredine terena koji je nama došao iz Rudara-Prijedor, ali je Šljivo bio daleko bolji tehničar. Dogurao je Etko i do reprezentacije, ali relativno u poznijim igračkim godinama, a zaslužio je to mnogo ranije, međutim, skroman i nenametljiv kakav je bio, nije mnogo ni mario za to. Ostvario je i i zavidnuinternacionalnu karijeru
(Standard-Lijež, te Keln koji je tada bio stabilan bundesligaš i sa kojim je osvojio kup Njemačke), ostvario bi i daleko veću da tada nije bilo zabranjeno igračima ići vani prije navršene 27 godine života. Karijeru mu je prekinula stravična automobilska nesreća, gdje je jedva ostao živ, ali je završio u kolicima. Živi u Liježu, gdje drži kafić "Sarajevo". O njegovoj veličini govori to da FS Belgije svake godine organizuje malonogometni turnir naziva "Edhem Šljivo". I da ne zaboravim, najviše je Etko bio poznat po svom čuvenom lažnjaku, kao što neki dan izjavi Piksi da je Pape bio najbolji tehničar na ovim prostorima, ja tvrdim da je on najbolje izvodio lažnjak od svih fudbalera ne samo na ovim prostorima, nego je to radio najbolje na cijelom svijetu. Ne, ne pretjerujem, jer kada bi Etko zamahnuo, ne samo da bi padao u jednu stranu protivnički igrač ili više njih, nego je padala čitava tribina čovječe. Eto, malo o našem Šljivi, nisam valjda bio dosadan. LP. :salut:
Hvala ti za ovaj post. Pisi nam cesce :thumbup:
Ako ti sta znaci suze su mi krenule. Odavno nisam procitao neki slican post. Ako neces knjigu da pises, cesce pisi, pa ce neko nekad nesto sigurno iskotistiti. Postidio sam se sam sebe i naucio jos jednu lekciju. Hvala ti za to. Volim i cijenim ljude od kojih se mogu okoristiti. Ako je bilo iole nekih grubih rijeci sa moje strane, halali.
Druga stvar. FK Sarajevo je u mojoj porodici ravnopravan clan zajednice. Nasu familijarnu sliku u stanu ususkava sal naseg voljenog kluba. Otac ne prati vise Sarajevo iz zdravstvenih razloga. Ode u prorodu kad je velika tekma, malo osluskuje ako vodimo 3-4 razlike onda se malo opusti i pogleda. Dijete kad se rodi isto jutro se ide u klub da se uclani. Imamo 5 novih clanova. Troje djece i dvije zene. Od buraza zena bi ostala bez baseg prezimena da se nije uclanila u klub prije svadbe...
I sad postujem ja tudje misljenje, ali ne postujem kad neko psuje legendu kluba, ala Musemic. Mozda nije trener za nas, istrpili smo svakave i on nam je najbilji do sada... Pokazali smo koliko nam znaci. Govorim za nas generaciju koja je vratila sjever od agenata... Legenda je i svako psovanje njega je velika uvreda. A ko njega i slicne njemu moze opsovati? Sve znas...
Hvala ti jos jednom i pisi cesce, takvih nam treba ovdje.
Uvijek Merlin nikad Tifa,uvijek Soker nikad Fifa.

Titula-🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup-🏆🏆🏆🏆🏆🏆

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bosnas_, Direktorcic, keli, MSOZ101, nedimmmm1337, OzmoodPinglewood, rimljanin90, sekac i 68 gostiju.