Signore je napisao/la:Sta ti je, 1/1, hendikep 0:3, 7+ golova, Sloboda se raspadaPrijedor je napisao/la:Rudar Sloboda 2/2&0-2

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Signore je napisao/la:Sta ti je, 1/1, hendikep 0:3, 7+ golova, Sloboda se raspadaPrijedor je napisao/la:Rudar Sloboda 2/2&0-2
Ne mirisem ga, ali legit odluka. Nerijetko se desi u tim slucajevima da sudija napravi previd i pusti da se izvrsi izmjena, iako je iskljucio igraca. Jos cesce se desi da igrac ne bude nikako sankcionisan zbog krsenja pravila prilikom izmjene. Ne zna se sta je vise od tog porazavajuce za sudiju.SlevinKelevra je napisao/la:Jeste vidjeli Valjica i crvenog kartona u Minsku? Lik izlazi van terena, izmjena... skinuo dres i nesto porucuje navijacima, kad mu Valjic hladno pridje, drugi zuti- crveni, nista od izmjeneKasnije im je svirao i penal, ne znam je li ispravno.
edit: pogledao, 100% penal.
Pa pitam jer je mozda ukljucio i dio koji se nalazi u RS-u i sl.MortemHz je napisao/la:Pa logicno samo sto spada pod grad Sarajevo jer je to i naglasioAnelZ je napisao/la:Hvala Virtuoz za obradjene podatke, za mene sasvim ocekivani rezultaticisto informativno koliko si uzeo da Sarajevo ima stanovnika, a koliko Široki Brijeg i Banja Luka? Da imam za sebe barem percepciju za nasu drzavu oko ovih postotaka.
Za mene je porazno da dva najgledanija kluba u Sloveniji trenutno u ovoj sezoni imaju bolju posjetu nego nasa dva najgledanija kluba. Kada jos skontas da im fudbal nije jedini timski sport koji ima solidnu posjetu (kosarka, rukomet pa i skijanje kao individualni sport kod njih imaju veoma dobru posjetu), podaci su jos vise porazni. Evo vidim da je prosjek citave lige Slovenije trenutno veci od prosjeka BiH, za mene nedopustivo. Sa Slovackom se mogu nekako pomiriti da imaju bolju posjetu iako im je hokej na istoj popularnosti kao fudbal. Za Litvaniju me uopste ne cudi jer je to cisto zemlja kosarke.
Pappy je napisao/la:Greška u kucanju jbg, jedan ispod drugog stoje.Aj boga ti, šta fali Srbinu u Širokom brigu.
![]()
p.s Inače je iz Rudara.
Ispravne odluke.uNbx je napisao/la:Ne mirisem ga, ali legit odluka. Nerijetko se desi u tim slucajevima da sudija napravi previd i pusti da se izvrsi izmjena, iako je iskljucio igraca. Jos cesce se desi da igrac ne bude nikako sankcionisan zbog krsenja pravila prilikom izmjene. Ne zna se sta je vise od tog porazavajuce za sudiju.SlevinKelevra je napisao/la:Jeste vidjeli Valjica i crvenog kartona u Minsku? Lik izlazi van terena, izmjena... skinuo dres i nesto porucuje navijacima, kad mu Valjic hladno pridje, drugi zuti- crveni, nista od izmjeneKasnije im je svirao i penal, ne znam je li ispravno.
edit: pogledao, 100% penal.
Skoro pola klubova u Premijer ligi ima posjetu manju od 1000. To je zabrinjavajuće. Stanje će biti još gore jer će vjerovatno ubrzo i Velež i Čelik pasti ispod 1000. Čelik je primjera onoga o čemu govorimo,cijelu sezonu posjeta je debelo ispod 1000,protiv Sarajeva se dogodio "boom" i sakupilo se 4500 ljudi te značajno popravilo posjetu.Signore je napisao/la:
Svaka cast za oba posta![]()
Nesto sto sam oduvijek htio napraviti, pogotovo ovo s postotcima u odnosu na broj stanovnika, ali nikad nisam imao dovoljno vremena i volje u isto vrijeme.
Ovo sto pricas od broju gledatelja ispod 1.000 ja stalno naglasavam. Dzabe jedna utakmica s 20.000 ljudi ako na ostale dodje po 1.000. Zato sam tamo u statistici uvijek naglasavao da imamo previse utakmica sa 1.000 i manje ljudi i da prosjek nije neko mjerilo. Cak sam i za cijelu proslu sezonu svim klubovima izvukao pojedinacne posjete za svaku utakmicu i Sarajevo koje je cini mi se imalo oko 7.000 prosjek je od 15 utakmica imalo ja mislim 6 sa 1.500 ili 1.000.
Sve je to lijepo tako crno na bijelo, ali ima tu raznoraznih faktora zasto je kod jednih posjeta ovakva, a kod drugih onakva...Ne bih to ja bas usko vezao samo za domicilne gradove tih klubova! Daleko od toga da Zvezdu gledaju samo Beogradjani ili Hajduk samo Splicani! Debelo to prevazilazi okvire ta 2 grada!virtuoz je napisao/la: Što se najvećih klubova tiče (2 najtrofejnija/najpopularnija u svakoj državi),tu je Hajduk apsolutni prvak. Hajduk ima 6,44% dok ostalih 5 klubova zajedno ima 4,83%. Najbliže mu je Zvezda,Zvezdina posjeta je oko 1.5 puta veća (17352 naspram 10760) ali kad se uzme u obzir veličina gradova (Beograd je oko 7 puta veći od Splita) onda tu Hajduk bez problema odnosi pobjedu. Dinamo i Partizan gleda sramotno malo ljudi s obzirom na veličinu grada a zanimljiv podatak je da Sarajlije "vole klubove" nešto više od Beograđana,tj. Sarajevo i Želju zajedno gleda veći postotak stanovništva nego Zvezdu i Partizan zajedno.
Od ostalih malo boljih klubova,Široki,Rijeka,Zrinjski i Sloboda imaju poprilično dobar prosjek s obzirom na veličinu mjesta iz kojeg dolaze.
Dobro pročitaj moju zadnju rečenicu: "To bi bila analiza statistike,znači čisto analiza brojki. Statistika ne pokazuje sve nego je samo putokaz prema nekim stvarima,tako da tu ostaje još dosta toga za raspravu."marconato je napisao/la:
Sve je to lijepo tako crno na bijelo, ali ima tu raznoraznih faktora zasto je kod jednih posjeta ovakva, a kod drugih onakva...Ne bih to ja bas usko vezao samo za domicilne gradove tih klubova! Daleko od toga da Zvezdu gledaju samo Beogradjani ili Hajduk samo Splicani! Debelo to prevazilazi okvire ta 2 grada!
Dalje, evo recimo konkretno Zvezda veceras igra kosarku sa Realom u rasprodatoj areni (preko 20 000), karta za nase uslove nikako nije jeftina...a vec sutra FK isto u Beogradu od 13:00 igra sa Voždovcem. Mislis da vecerasnji basket nece uticati na sutrasnju posjetu na "Marakani"? Zvezda i Partizan nisu samo FK, nego mnogo vise od toga...
Gasi internet.MuhamedTM je napisao/la:TEMA je Premijer liga BiH, ne zvezda, hajduk itd. Koga libo racku za njima. Imas temu o tome pa zviždi.
Ima nas koje zanima ova tematika, preskoci ili pisi adminu.MuhamedTM je napisao/la:TEMA je Premijer liga BiH, ne zvezda, hajduk itd. Koga libo racku za njima. Imas temu o tome pa zviždi.
Svakako zanimljivije od bilo kojeg tvog posta.MuhamedTM je napisao/la:TEMA je Premijer liga BiH, ne zvezda, hajduk itd. Koga libo racku za njima. Imas temu o tome pa zviždi.
Izgleda da ti volis samog sira. Nastavipinoglavi je napisao/la:Svakako zanimljivije od bilo kojeg tvog posta.MuhamedTM je napisao/la:TEMA je Premijer liga BiH, ne zvezda, hajduk itd. Koga libo racku za njima. Imas temu o tome pa zviždi.
Hvala @virtuoz na analizi i @marconato na dodatnim informacijama o Zvezdi
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.