Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

xbox
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la xbox » 26 nov 2015, 12:45

PitarBordo je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:http://sourc.e.ba/clanak/Haris/386271/U ... eni-karton

Standardno njegovo :mrgreen:
Tom su svi krivi osim njega... Čičkovo ulje živi u zbaludi da ga cijela država sabotira.
Mozda bi bilo dobro da pogledate intervju prije nego sto pisete sranja.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 26 nov 2015, 12:50

xbox je napisao/la:

Tom su svi krivi osim njega... Čičkovo ulje živi u zbaludi da ga cijela država sabotira.
Mozda bi bilo dobro da pogledate intervju prije nego sto pisete sranja.
Sranja? Pogledao i ovaj intervju i onaj odmah posle utakmice sa FK Sarajevom i prije toga u Travniku. Ja pišem sranja? Da se možda ne slažeš da je oštećen protiv FK Sarajevo? Ovaj prije svega tendenciozni naslov je ustvari ono što je on izgovorio i time omalovažava klub u kojem je ponikao i igrači i trenerski, a sada se ponaša k'o klošar. Da je ikako mogao da otkine barem bod FKS, a onda se naguzio Zrinjskom koji daje 0,05 golova po utakmici odjednom potopi Olimpic, a onda napustio kormilo. Meni dosta. A ti ga vodi kući pa ga zalijevaj čičkovim uljem.
Samo Saraj'vo.

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 26 nov 2015, 13:13

solinas je napisao/la:Tesko je to momci objasniti.**** iz grada su direktno i ponekada indirektno vodili Klub 20 godina.sad momak nece da cisti njihov lopovluk.
I nemogu ga kriviti nizasta...puno nam je dao.
Jedno je sigurno sprijecili smo fuziju sa olimpikom,ugasiti GA nece sigurno.
Sve su unistili.
Aidu,ditu,rukomet kosarkaski Klub ugasili,odbojku,
e Slobodu nedamo pa makar igrali opstinsku ligu
Opet prije nego repliciram moram naglasiti da ne prozivam niti se naslađujem.

Elem, svi klubovi u dugovima su na isti način došli u iste, Općine su osnivači tih fudbalskih klubova i to je jasno... Takođe očekivati sad od tih Općina da već potrošene budžete usmjeravaju u ispravljanje tih krivih Drina je potpuni nonsens i ne vjerujem da će ikada biti zapamćeno kod nas. Ja sam fakat mislio da je Azmir namjerio da uzme Slobodu pod svoje u svakom pogledu, investira i posle mu se vrati (sama titula i izlazak u Evropu dvije-tri godine zaredom bi mu vratili sav taj novac)... Ali on ovdje nekim ucjenama "odoh ja, sad će navijači na vas" pokušava da natjera Gradsku upravu da mu počiste sve i dadnu klub na nuli da on gradi i da bude alfa i omega. Mislim da promjenom statuta vi poentirate najviše, pa htio tu Azmir uložiti ili neko peti-deseti da se račun odblokira i napravi reprogram... Vi, tuzlaci, slobodaši, fukare, gorki... A ovako sve dok je klub gradski i ucjenjuje se Grad - nema od toga ništa, nažalost.
U pravu si 100%.....Zeljo, Celik, Borac, Sloboda su u indenticnim problemima koje su napravili ljudi koji su vodili te klubove, klubovi su udruzenje gradjanja, vecina ljudi misle da su vlasnici opstine kojima ti klubovi pripadaju.....istina je da opstine izdvajaju novac za sport, medjutim taj novac moras rasporediti na sve sportske klubove tako da to bude nedovoljno za svaki sportski klub....druga je stvar sto svi ocekuju da se najvise novaca ubrizga u najvazniju sporednu stavar na svijetu, ali toga nema vise.....Sloboda je u specificnoj situaciji iz razloga sto pojedinci iz uprave grada najvise novca usmjeravaju u neki hibridni kosarkaski klub iz licnih interesa i iz tog razloga je Azmir Husic najvise ogorcen jer mu je obecano da ce grad Tuzla stati iza reprograma duga, dakle duga koji su napravili oni koji su prije vodili FK Slobodu...medjutim postoji tu jedan veliki problem....ljudi misle da ako je sportski klub udruzenje gradjanja da mozes raditi svasta....svaka nova uprava koja je dolazila nije prijavljivala kriminalne radnje svojih prethodnika i stavljala je te prethodne probleme (citaj kriminalne radnje) pod tepih jer svaka nova uprava svojim dolaskom napravi odmah nekoliko kriminalnih djela....svi hapali godinama i niko nikoga nije dirao, kao sto niko nikoga ne dira zbog kriminalnih djela u ovoj nasoj BiH.....doslo vrijeme za naplatu tih dugova (valja platiti porez drzavi da bi klub dobio licencu) i vidjecemo sta ce se dogoditi sa Slobodom kao i sa gore nabrojanih klubova....istina da je Zeljo napravio novi statut i potpisao reprogam duga (porez drzavi), e sad koliko taj statut pije vode sto su napravili ne bih da ulazim u to....za sada je Sarajevo jedino napravilo nesto sto se moze nazvati nekim pomakom.....za sve vece sportske rezultate treba vremena i po tom pitanju Sarajevo je najblize da nesto napravi van PL...i Sloboda ako Azmir Husic ostane u Slobodi.
🔴⚫️

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 26 nov 2015, 13:19

virtuoz je napisao/la: ..
Svaka cast za oba posta :clap: :clap: Nesto sto sam oduvijek htio napraviti, pogotovo ovo s postotcima u odnosu na broj stanovnika, ali nikad nisam imao dovoljno vremena i volje u isto vrijeme.

Ovo sto pricas od broju gledatelja ispod 1.000 ja stalno naglasavam. Dzabe jedna utakmica s 20.000 ljudi ako na ostale dodje po 1.000. Zato sam tamo u statistici uvijek naglasavao da imamo previse utakmica sa 1.000 i manje ljudi i da prosjek nije neko mjerilo. Cak sam i za cijelu proslu sezonu svim klubovima izvukao pojedinacne posjete za svaku utakmicu i Sarajevo koje je cini mi se imalo oko 7.000 prosjek je od 15 utakmica imalo ja mislim 6 sa 1.500 ili 1.000.

MortemHz je napisao/la:
Slazem se
Ma sta se ti slazes, a ne znas ni na pp odgovorit :mrgreen: :mrgreen:

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 26 nov 2015, 13:26

Hvala Virtuoz za obradjene podatke, za mene sasvim ocekivani rezultati :) cisto informativno koliko si uzeo da Sarajevo ima stanovnika, a koliko Široki Brijeg i Banja Luka? Da imam za sebe barem percepciju za nasu drzavu oko ovih postotaka.

Za mene je porazno da dva najgledanija kluba u Sloveniji trenutno u ovoj sezoni imaju bolju posjetu nego nasa dva najgledanija kluba. Kada jos skontas da im fudbal nije jedini timski sport koji ima solidnu posjetu (kosarka, rukomet pa i skijanje kao individualni sport kod njih imaju veoma dobru posjetu), podaci su jos vise porazni. Evo vidim da je prosjek citave lige Slovenije trenutno veci od prosjeka BiH, za mene nedopustivo. Sa Slovackom se mogu nekako pomiriti da imaju bolju posjetu iako im je hokej na istoj popularnosti kao fudbal. Za Litvaniju me uopste ne cudi jer je to cisto zemlja kosarke.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 nov 2015, 14:07

AnelZ je napisao/la:Hvala Virtuoz za obradjene podatke, za mene sasvim ocekivani rezultati :) cisto informativno koliko si uzeo da Sarajevo ima stanovnika, a koliko Široki Brijeg i Banja Luka? Da imam za sebe barem percepciju za nasu drzavu oko ovih postotaka.

Za mene je porazno da dva najgledanija kluba u Sloveniji trenutno u ovoj sezoni imaju bolju posjetu nego nasa dva najgledanija kluba. Kada jos skontas da im fudbal nije jedini timski sport koji ima solidnu posjetu (kosarka, rukomet pa i skijanje kao individualni sport kod njih imaju veoma dobru posjetu), podaci su jos vise porazni. Evo vidim da je prosjek citave lige Slovenije trenutno veci od prosjeka BiH, za mene nedopustivo. Sa Slovackom se mogu nekako pomiriti da imaju bolju posjetu iako im je hokej na istoj popularnosti kao fudbal. Za Litvaniju me uopste ne cudi jer je to cisto zemlja kosarke.
Pa logicno samo sto spada pod grad Sarajevo jer je to i naglasio
Signore je napisao/la:
Na svaki PP odgovorim, ne znam sta si mi zadnje ti poslao..nisam namjerno :plac:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 26 nov 2015, 14:19

Da je normalna drzava nasa liga bi bila najgledanija, a sa kvalitetom bi sigurno bila ispred svih Ex yu liga.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 26 nov 2015, 14:31

Gator je napisao/la:Da je normalna drzava nasa liga bi bila najgledanija, a sa kvalitetom bi sigurno bila ispred svih Ex yu liga.
Da su i druge drzave normalne, a onda i nasa, pa mislim da ipak mozda i nebi :mrgreen: Nitko nije normalan i ovo nam je zato prava slika odnosa snaga, ali kad bi sve bilo normalno vjerojatno bi svi na gledanosti dobili jos jednu nulu na kraju i to bi bilo odlicno za sve :mrgreen:

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 26 nov 2015, 15:38

Recimo da se ulaze u sport kao što se ulaze u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji. Regija nas prestiže i to sa pravom. Siptari su iznad nas, u rangu smo sa Crnogorcima i Makedoncima. Čak su blago bolji od nas kad se pogleda omjer(zadnjih par godina). Da nema sjedece odbojke bruka.

club21
Kontakt:

Post Postao/la club21 » 26 nov 2015, 16:17

Zanimljiva statistika, znaci i nije tako losa posjeta kod nas hehe

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 26 nov 2015, 17:08

@Virtuoz, odlična analiza.

Ono što je vidljivo jeste da smo na samom evropskom dnu i u društvu zemalja kao što su Moldavija, Albanija, Finska, Armenija, Gruzija i zemlje Baltika. To društvo vjerovatno zaključuju Crna Gora i Makedonija, a ispod nas su samo zemlje u kojima fudbal nije profesionalan sport (Gibraltar, San Marino, Andora..). Irska čija liga je tek unazad 10-ak godina profeionalna i u kojoj fudbal vjerovatno nije najpopularniji sport je tu negdje sa nama.

Nisu ti podaci nikako dobri, ali kad se u obzir uzmu svi faktori, nije to ni toliko loše. Iskreno sam mislio da je dosta gore, pogotovo u odnosu na zemlje centralne Evrope ili konkretno u odnosu na Slovačku. Ono što je donekle ohrabrujuće jeste činjenca da kod nas posjeta skoro da ne može biti gora. Veliki broj klubova, pogotovo "najpopularniji klubovi", se nalazi ili u nekoj fazi tranzicije ili bilježe jako loše rezultate što, po meni, najviše utječe na posjetu pored infrastrukture.

Željo i Sarajevo mogu i moraju imati bolju posjetu, Sloboda također, iako je jedino kod njih vidljiv neki napredak u odnosu na prošle sezone. Velež, Borac i Čelik imaju, svako zbog svojih razloga, izuzetno lošu posjetu, nikad lošiju. Ostale ekipe su standardne i više manje imaju očekivanu posjetu, možda jedino Zrinjski to može dići na viši nivo, najviše zbog rezultata.

Od zemalja bivše Jugoslavije, Slovenci imaju odličan prosjek kad se u obzir uzmu razni faktori, Srbija to može bolje ali za sad nije to toliko poražavajuće, Hrvatska također ima odličan prosjek kad se u obzir uzmu dešavanja u njihovom fudbalu. Kad se sve to izgladi, a počelo je, vjerujem da će imati ubjedljivo najbolju posjetu u regionu. Crna Gora i Makedonija manje više, nisam nešto posebno ni upoznat sa dešavanjima u njihovom sportu.

Danska i Norveška su skroz druga dimenzija u odnosu na nas, dok su Finska ima jako dobru posjetu, baš sam pozitivno iznenađen.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 26 nov 2015, 19:12

Jeste vidjeli Valjica i crvenog kartona u Minsku? Lik izlazi van terena, izmjena... skinuo dres i nesto porucuje navijacima, kad mu Valjic hladno pridje, drugi zuti- crveni, nista od izmjene :rol: Kasnije im je svirao i penal, ne znam je li ispravno.

edit: pogledao, 100% penal.

High

Post Postao/la High » 26 nov 2015, 19:27

Je li upozoravao na zastave o kojima nikad nije učio u školi?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 26 nov 2015, 19:54

ma u bjelorusiji su pravoslavna braca tako da nema sta smetati
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 26 nov 2015, 20:13

Realno, spomenuo sudije u dvije recenice. Nidje veze naslov :roll:

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 26 nov 2015, 23:56

Evolve je napisao/la:Ajmo naredno kolo @Pappy.. Koga ima a ko nema :mrgreen:
Ženska PL se ne igra ovoga vikenda, tako da ga svi imaju.

A što se tiče suspendovanih. :mrgreen:

Marko Jevtić (Vitez)
Nusmir Fajić (Vitez)
Josip Šantić (Vitez)
Sanel Kovač (Travnik)
Nedim Mekić (Travnik)
German Kouadio (Travnik)
Mustafa Kodro (Velež)
Adnan Bobić (Velež)
Tomislav Barišić (Velež)
Slobodan Jakovljević (Radnik)
Samir Memišević (Radnik)
Enis Sadiković (Željezničar)
Danijal Brković (Olimpic)
Čedomir Ćulum (Široki Brijeg)
Nemanja Stojanović (Drina)
Ivan Kostić (Sloboda)
Slavko Brekalo (Široki Brijeg)

Fajić raskinuo ugovor, tako da pišaj ga, al nek stoji. Mora nekad odraditi kaznu ako se vrati u PL. :D

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 27 nov 2015, 00:03

Pappy je napisao/la:
Evolve je napisao/la:Ajmo naredno kolo @Pappy.. Koga ima a ko nema :mrgreen:
Ženska PL se ne igra ovoga vikenda, tako da ga svi imaju.

A što se tiče suspendovanih. :mrgreen:

Marko Jevtić (Vitez)
Nusmir Fajić (Vitez)
Josip Šantić (Vitez)
Sanel Kovač (Travnik)
Nedim Mekić (Travnik)
German Kouadio (Travnik)
Mustafa Kodro (Velež)
Adnan Bobić (Velež)
Tomislav Barišić (Velež)
Slobodan Jakovljević (Radnik)
Samir Memišević (Radnik)
Enis Sadiković (Željezničar)
Danijal Brković (Olimpic)
Čedomir Ćulum (Široki Brijeg)
Nemanja Stojanović (Drina)
Ivan Kostić (Sloboda)
Slavko Brekalo (Široki Brijeg)

Fajić raskinuo ugovor, tako da pišaj ga, al nek stoji. Mora nekad odraditi kaznu ako se vrati u PL. :D
:lol: :lol:

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 27 nov 2015, 00:22

Greška u kucanju jbg, jedan ispod drugog stoje. :lol: Aj boga ti, šta fali Srbinu u Širokom brigu. :urnebes:

p.s Inače je iz Rudara.

Prijedor
Kontakt:

Post Postao/la Prijedor » 27 nov 2015, 00:48

Rudar Sloboda 2/2&0-2
? &

ŠTA JE TO KAVIJAR MOŽE U LEPINJIIIII

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 27 nov 2015, 00:54

Prijedor je napisao/la:Rudar Sloboda 2/2&0-2
Sta ti je, 1/1, hendikep 0:3, 7+ golova, Sloboda se raspada :urnebes:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.