Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

PitarBordo
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la PitarBordo » 26 nov 2015, 00:33

staragarda je napisao/la:Azmir je taj kapitalac Slobode a veliki sponzor je bio pred potpisom al su gradski uhljupi kao i obicno sve z a j e b a l i u zadnjoj minuti..sad kad bi ti napisao o kome se radilo vecina bi vas popadala od smijeha misleci da je to nemoguce...nebitno sad....SLOBODA bi pod njegovom palicom uz vas narednih godina bila al 1000% najjaci klub u svakom segmentu..nesto poput rijeke sad ili maribora posto imamo odlicne odnose sa njima..
To ti ja govorim - bez osobe koja "privatizira" klub nema života klubu, i mi i Rijeka imamo to, te bez toga ne bi mogli ni naopako... Oslanjati se na Grad tj. očekivati da ti Grad tako nešto priušti, pa makar to bilo i 20.000 KM mjesečno je nadobudno kod nas i da se desi to je sigurno uvrhglave do slijedećih izbora.
Samo Saraj'vo.

Vulture
Kontakt:

Post Postao/la Vulture » 26 nov 2015, 01:39

MortemHz je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Horde su i u tom segmentu sigurno najbrojnije, a ostali su tu negdje...
Da, ubjedljivo..pratio sam ja jedno vrijeme ali odustao jer ne mozes nikada sa sigurnoscu reci tako da
Ma Ultrasi i Horde Zla se i mogu mjeriti po tome ove sezone jer drugi niko haman ni ne ide na gostovanja u nekim velikim brojkama.

Al' mislim da Hz prednjači jer su imali veliko gostovanje na Grbavici i u Kaknju.
Da mnogo vise, Ultrasi su u vrhu po gruboj procjeni sa Fukarama i Robijasima, Horde Zla - 1.100 prosjecno gostovanje dok je ostalima oko 300 prosjek[/quote]
Pa realno, najlakse je sarajevskim navijacima. Prvo, na 3 gostovanja idu u svoj grad (Zeljo, Slavija, Olimpik), onda imaju Celik, Travnik i Drinu koji su u okviru nekih 80 km, ne vise po mojoj procjeni, i to je vec pola lige u manje od 80 km. Dalje imaju Hercegovinu, Slobodu, Mladost, Vitez, Radnik i nas iz Krajine. Ali opet, na pola gostovanja ne trebaju preci vise od 80 km. Za razliku od nas recimo, ili Alkosa, kojima je najblizr gostovanje medjusobo (Banja Luka-Prijedor oko 50 km), sljedece je Travnik koje je cak oko 90 km ( Alkosima jos 50 vise), a onda ide Zenica, Sarajevo, Mostar i ostali koji su udaljeni preko 150 km, a najdalja su cak i oko 300. To sve utice na brojnost. Treba cijeli dan putovati, dok sarajlije pjeske odu do drugog kvarta u gradu.
У СРЦУ ' ЈЕ ЦРВЕНО-? "
" $ $ " ЈА - " С ",
ЈЕР ОН ЈЕ " " / $,
& У СРЦУ ' ЈЕ &... ? 87

$ & " & & & '!

? ", $ $ " "!

GradKamena
Kontakt:

Post Postao/la GradKamena » 26 nov 2015, 08:00

Ultrasi npr imaju vrapcice i Sb u krugu 25 km,sva ostala gostovanja su 120 +km,a i treba gledat velicinu grada tako kad se sve uzme sto se tice Ultrasa dobar pravo prosijek.

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 26 nov 2015, 08:40

Gifron je napisao/la:Evo da objasnim ukratko gdje je problem na relaciji Azmir - Grad Tuzla.

Dug Slobode prema poreznoj upravi je 2.5 miliona KM. Reprogram potpisan na 10 godina znaci 20000KM mjesecno. Grad Tuzla je prethodnih godina izdvajao izmedju 6000 i 10000 KM mjesecno za FK Slobodu ( prije Azmira ). U sezoni kada je doveden Ciro, transa je povecana na 300000KM godisnje, da bi opet bila vracena na znacajno manji iznos ove godine (trenutno ne znas koliko tacno).

Da bi se dobila licenca za Evropu, potreban je odblokiran racun kluba. Da bi se dobio odblokiran racun, potreban je potpisan reprogram duga sa poreznom.

Azmir ne zeli da vraca dug koji su prethodne uprave pravile, sto je donekle ispravno. On trazi od Grada Tuzle SAMO da se prihvati reprograma duga, tj. tih 20000KM mjesecno, jer su oni donekle dozvolili svih lopovima da godinama kradu iz Slobode. Svi ostali troskovi, plate, treninzi, putovanja, pripreme, tuzbe i sl. snosi on licno, clanovi UO kluba i sponzorski prihodi.

I naravno, trazi da se uprava stadiona prestane ponasati bahato prema FK Sloboda.
Ako sam te dobro razumio vi dobijate od grada 300,000 km godišnje +ništa ne brinete oko stadiona(sve vam je dzaba)
Ako je tako onda vi imate ubjedljivo najjaču podršku lokalne uprave u BIH i fakat mi nije jasno što se bunite :wtf:

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 26 nov 2015, 08:50

Na kraju krajeva ispada da Azmir hoće od Tuzle ono što ni jedan klub od svog grada nije niti dobio niti će dobiti... On bi da Grad rasčisti dugove, a da on dobije čist klub bez da bude vlasnik i da onda ispisuje historiju... Mislio sam da je ga ljudi koče u nakani da on stavi Slobodu na zdrave noge, ali ovo što kažu komšije iz tuzle to uopšte nije... Da se ne uvrijedite tuzlaci, ali Azmir je ili ispao naivan ili pokušao ovako pa "šta bude bude"...

Plus ta priča "Azmir ne želi da privatizuje Slobodu i vraća tuđe dugove"... Pa nije kod nas Tan vratio dugove koje je on napravio...

Mislim da tu morate dovesti nekoga ko će pak "privatizovati" klub, kao što smo mi, kao što je Rijeka i na koncu mnogo veći klubovi u evropi i svijetu.
Samo Saraj'vo.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 26 nov 2015, 08:58

Hiljadu puta objasnjena tema.Klub je gradski i takav ce ostati.ako je gradaki neka grad i rascisti **** koja su zasrali vecinom njihovi ljudi na celu kluba.i to je to.koliko tesko je svatiti da momak nece da placa tudje dugove.
SA druge strane Niko osim njega nije lud investirati u Klub Bez bankovnog racuna,Klub koji je podstanar na vlastitom stadionu,duzan do neba. ..

A ovom momku iznad Gore,po hiljaditi put sloboda nema transu 300 milja nego manje öd 10.
Ta transa je bila Ali samo 4 mjeseca nakon cega je smanjena.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 26 nov 2015, 09:04

solinas je napisao/la:SA druge strane Niko osim njega nije lud investirati u Klub Bez bankovnog racuna,Klub koji je podstanar na vlastitom stadionu,duzan do neba
Bez uvrede, ali ovakva je situacija bila i kod nas - identična i za račun i za stadion i sve... Ni Grad Sarajevo ni Općina Centar nisu i ne bi uradili ono što smo mi radili promjenom statuta i dovođenjem čovjeka koji je vratio dug i stavio nas na zdrave noge.

To što Azmir traži od Grada neće dobiti ne znam šta da se desi, jednostavno je, a nadobodno je i tražiti isto.

Azmir bi haman da nastavi ulagati u ekipu i bude heroj grada, a da mu je neko drugi da očišćenu od dugova. Pa eto ima Slogu neka to radi sa Slogom, nema dugova, neka pokaže da se pozitivnim radom može uzeti titula, ako mu je stalo do Slobode neka onda uzme Slobodu i vrati dugove, a ne ova prijetnja da će otići (koja znači eventualno gašenje iste) samo da bi ucijenio Grad da vrati dugove i da mu klub da on gradi.

Molim te nemoj ovo shvatiti kao provokaciju ili pokušaj dizanja FKS u priči.
Zadnja izmjena: PitarBordo, dana/u 26 nov 2015, 09:06, ukupno mijenjano 1 put.
Samo Saraj'vo.

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 26 nov 2015, 09:06

Pa jel vi kontate da vas grad , baš kao i svaki drugi u BIH ima hiljadu puta veće prioritete od fudbala ?
Valjda vam je jasno da ima nešto što se zove socijalna pomoć, mladi, zapošljavanje, zdravstvo, pokretanje privrede itd.To su ustavom zagarantovane kategorije koje se moraju obezbjediti a ne pokrivati tuđu pljačku novcem poreznih obveznika :crazy: :crazy:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 26 nov 2015, 09:07

narodniheroj je napisao/la:Pa jel vi kontate da vas grad , baš kao i svaki drugi u BIH ima hiljadu puta veće prioritete od fudbala ?
Valjda vam je jasno da ima nešto što se zove socijalna pomoć, mladi, zapošljavanje, zdravstvo, pokretanje privrede itd.To su ustavom zagarantovane kategorije koje se moraju obezbjediti a ne pokrivati tuđu pljačku novcem poreznih obveznika :crazy: :crazy:
Mi mislili da je grad duzan samo da finansira sport :hmmmmm:
Nad tobom sunce najljepše sja

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 26 nov 2015, 09:11

pinoglavi je napisao/la:
narodniheroj je napisao/la:Pa jel vi kontate da vas grad , baš kao i svaki drugi u BIH ima hiljadu puta veće prioritete od fudbala ?
Mi mislili da je grad duzan samo da finansira sport :hmmmmm:
Pa onda i dalje mislite tako i uživajte, a mi će po Bosni na policama trgovina tražiti 3D i arix da poguramo Ditu :thumbup:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 26 nov 2015, 09:11

Tipicna nasa posla, svi se u sve razumiju pa pametuju.
Nad tobom sunce najljepše sja

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 26 nov 2015, 09:19

Tesko je to momci objasniti.**** iz grada su direktno i ponekada indirektno vodili Klub 20 godina.sad momak nece da cisti njihov lopovluk.
I nemogu ga kriviti nizasta...puno nam je dao.
Jedno je sigurno sprijecili smo fuziju sa olimpikom,ugasiti GA nece sigurno.
Sve su unistili.
Aidu,ditu,rukomet kosarkaski Klub ugasili,odbojku,
e Slobodu nedamo pa makar igrali opstinsku ligu
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 26 nov 2015, 09:25

solinas je napisao/la:Tesko je to momci objasniti.**** iz grada su direktno i ponekada indirektno vodili Klub 20 godina.sad momak nece da cisti njihov lopovluk.
Sve su unistili.
Opet prije nego repliciram moram naglasiti da ne prozivam niti se naslađujem.

Elem, svi klubovi u dugovima su na isti način došli u iste, Općine su osnivači tih fudbalskih klubova i to je jasno... Takođe očekivati sad od tih Općina da već potrošene budžete usmjeravaju u ispravljanje tih krivih Drina je potpuni nonsens i ne vjerujem da će ikada biti zapamćeno kod nas. Ja sam fakat mislio da je Azmir namjerio da uzme Slobodu pod svoje u svakom pogledu, investira i posle mu se vrati (sama titula i izlazak u Evropu dvije-tri godine zaredom bi mu vratili sav taj novac)... Ali on ovdje nekim ucjenama "odoh ja, sad će navijači na vas" pokušava da natjera Gradsku upravu da mu počiste sve i dadnu klub na nuli da on gradi i da bude alfa i omega. Mislim da promjenom statuta vi poentirate najviše, pa htio tu Azmir uložiti ili neko peti-deseti da se račun odblokira i napravi reprogram... Vi, tuzlaci, slobodaši, fukare, gorki... A ovako sve dok je klub gradski i ucjenjuje se Grad - nema od toga ništa, nažalost.
Samo Saraj'vo.

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 26 nov 2015, 09:29

solinas je napisao/la:Tesko je to momci objasniti.**** iz grada su direktno i ponekada indirektno vodili Klub 20 godina.sad momak nece da cisti njihov lopovluk.
Sve su unistili.
Ja sam 100% na vašoj strani , i treba se boriti za svoj klub i svima nam je jasno da su lopovi i mešetari uništili u našoj državi sve što se isplatilo uništiti.I ja im svima redom **** mater u **** .Ali mi ne ide u glavu da je jedan biznismen uz to fudbalski zanesenjak uložio toliko puno vlastitog novca a da se predhodno nije zaštitio.Neshvatljivo , kod nas nešto na riječ dogovoriti i živjeti u zabludi ta će se taj dogovor ispoštovati a u igri velika lova :damn:
Trebao je bar taj svoj čeif dovesti do kraja, uzeti jedan trofej i onda se povući.Imao bi barem tu vrstu satisfakcije a ovako Bog dragi jedini zna šta će biti u budućnosti ako ovaj ostane doslijedan i povuče se u po ničega

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 26 nov 2015, 10:23

Statistički podaci o posjeti po broju stanovnika,kao i najavljeno.

Prvo bih želio da kažem kako su svi podaci o broju stanovnika u svakoj državi uzeti sa najnovijeg popisa stanovništva. Razlike popisivanja među državama,razlike tumačenje općine i grada među državama i sl. nisu problem kojim se bavim. Ja sam samo uzeo podatke i izračunao postotak,ukoliko ima onih (a biti će) koji će govoriti "Grad A ima 120k a ne 137k",imaju odriješene ruke da naprave takvu statistiku na svoj način :D

Rezultati su izraženi u postotcima a formula je jednostavna, (prosječna posjeta / broj stanovnika)* 100.

Mladost Lučani 28,23%
Radnik Surdulica 17,54%
Metalac Gornji Mil. 8,86%
Javor Ivanjica 8,72%
Hajduk 6,44%
Inter Zaprešić 6,27%
Novi Pazar 5,51%
Široki 4,78%
Jagodina 4,40%
Slaven Belupo 4,31%
Rijeka 3,63%
Vitez 3,50%
Istra 3,16%
Mladost DK 3,05%
Borac Čačak 2,26%
Sloboda 2,16%
Zrinjski 1,96%
Radnički Niš 1,90%
Osijek 1,81%
Travnik 1,63%
Crvena Zvezda 1,49%
Sarajevo 1,24%
Željezničar 1,20%
Drina 1,05%
Čelik 0,99%
Slavija 0,95%
Vojvodina 0,94%
Velež 0,90%
Spartak Subotica 0,90%
Borac Banja Luka 0,84%
RNK Split 0,70%
Radnik Bijeljina 0,65%
Rudar Prijedor 0,63%
Dinamo 0,57%
Partizan 0,33%
Olimpic 0,20%
Lokomotiva 0,13%
Zagreb 0,10%
Rad Beograd 0,06%

*Voždovac i OFK Beograd nisu uračunati zbog nepotpunih podataka o posjeti a za Mladost DK uzeti su podaci za općinu Kakanj

Iz tablice je moguće zaključiti da u pravilu veći gradovi imaju manji postotak,tj. posjeta ne raste proporcionalno veličini grada. Naravno da ima iznimaka ali to je jednim dijelom zaslužno i zbog gostujućih navijača (npr. u gradić od 10000 ljudi dođe 5k Delija :lol: ).
Ima tu još razloga ali neću o njima,trenutno ću samo prikazati podatke.

Što se tiče najvećih klubova u ove 3 države,stanje izgleda ovako:

Hajduk 6,44%
Zvezda 1,49%
Sarajevo 1,24%
Željo 1,20%
Dinamo 0,57%
Partizan 0,33%

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 nov 2015, 10:29

GradKamena je napisao/la:Ultrasi npr imaju vrapcice i Sb u krugu 25 km,sva ostala gostovanja su 120 +km,a i treba gledat velicinu grada tako kad se sve uzme sto se tice Ultrasa dobar pravo prosijek.
Slazem se
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 26 nov 2015, 10:35

Što se tiče posjete u državama veličinom sličnim BiH,evo i podataka o posjeti u njihovim ligama. Države su sortirane od najveće do najmanje (po broju stanovnika na Wikipediji) a za Makedoniju nisam uspio pronaći dobre podatke o posjeti tako nije uvrštena u ovu analizu.

Danska
1. Brondby 14285
2. Kobenhavn 12644
3. AGF 8656

Finska
1. HJK 5281
2. Ilves 3265
3. HIFK 3080

Slovačka
1. Spartak Trnava 8047
2. DAC 4373
3. MFK Zemplin 3299

Norveška
1. Rosenborg 18039
2. Viking 10272
3. Valerenga 10099

Irska
1. Cork City 3268
2. Dundalk 3158
3. Shamrock Rovers 2716

Hrvatska
1. Hajduk 10760
2. Rijeka 4654
3. Dinamo 4488

BiH:
1. Sarajevo 3625
2. Željezničar 3500
3. Sloboda 2600

Gruzija
1. Torpedo 2329
2. Dila 1900
3. Samtredia 1583

Moldavija
1. Zaria 2786
2. Sheriff 2413
3. Zimbru 1529

Armenija
1. Gandzasar 1592
2. Banants 814
3. Shirak 800

Litvanija
1. Suduva 989
2. Žalgiris 867
3. Utenis 543

Albanija
1. Partizani 3927
2. Tirana 2283
3. Kukesi 2229

Slovenija
1. Maribor 4275
2. Olimpija 4000
3. Krško 1563

Broj klubova sa prosjekom većim od 10000: Norveška 3 , Danska 2 , Hrvatska 1

Broj klubova sa prosjekom većim od 7000: Norveška 6 , Danska 6 , Hrvatska 1 , Slovačka 1

Broj klubova sa prosjekom većim od 3000: Norveška 15 , Danska 11 , Hrvatska 3 , Finska 3 , Slovačka 3 , BiH 2 , Irska 2 , Slovenija 2 , Albanija 1

Broj klubova sa prosjekom manjim od 1000: Gruzija 13 , Litvanija 10 , Armenija 7 , BiH 7 , Albanija 6 , Moldavija 5 , Slovenija 5 , Irska 3 , Hrvatska 1 , Danska 0 , Finska 0 , Slovačka 0 , Norveška 0

Iz podataka vidimo da Norveška i Danska imaju daleko najbolju posjetu. Slovačka i Hrvatska su također bolje od nas dok se BiH može mjeriti sa Finskom,Irskom i Slovenijom. Gore su Gruzija,Litvanija,Armenija,Albanija i Moldavija.

Jako važna kategorija je broj klubova sa prosjekom manjim od 1000,jer to su klubovi koje nitko ne gleda a takvih bi trebalo biti što manje u ligi. Od država s kojima bih usporedio BiH tamo su Finci najbolji jer svi klubovi imaju prosjek veći od 1000. Irci su također nešto malo bolji dok su Slovenci praktički isti.
Zanimljiva činjenica je da u Litvaniji svi klubovi imaju prosjek manji od 1000. Mogu odmah gasiti ligu :urnebes: :urnebes: :urnebes:

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 26 nov 2015, 10:39

tuzlak1987 je napisao/la:http://sourc.e.ba/clanak/Haris/386271/U ... eni-karton

Standardno njegovo :mrgreen:
Tom su svi krivi osim njega... Čičkovo ulje živi u zbaludi da ga cijela država sabotira.
Samo Saraj'vo.

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 26 nov 2015, 12:16

Ajmo naredno kolo @Pappy.. Koga ima a ko nema :mrgreen:
NK Široki Brijeg

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.