Pensioner26 je napisao/la: ↑28 maj 2023, 02:41Na ovom forumu ćeš baš svašta pročitati, između ostalog i da alkohol nije zlo. 100 ljudi, 100 ćudi.

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Pensioner26 je napisao/la: ↑28 maj 2023, 02:41Na ovom forumu ćeš baš svašta pročitati, između ostalog i da alkohol nije zlo. 100 ljudi, 100 ćudi.
Naravno ali sramotno je porediti alkohol i secer/energy/sve sto konzumiramo u prekomjernim kolicinama.RacioEmocionalan je napisao/la: ↑28 maj 2023, 05:47Sve sto konzumiramo vise nego sto je tijelu potrebno predstavlja otrov. Tu spada i hrana.
"Avaz" saznaje da su nadzorne kamere sa hotela Zagreb, koje su pregledali nadležni organi, snimile kako se Berberović velikom brzinom iz pravca Skenderije utrkuje i da je, kako bi izbjegao vozila na šinama, koja su mu blokirala put, skrenuo u ulicu Dolina i pri tome udario djevojke od kojih je doktorica Azra Spahić na licu mjesta ostala mrtva.
Cisto zlo. Velika globalna studija potvrdila je prijasnja istrazivanja koja su pokazala da ne postoji sigurna razina konzumacije alkohola. Studija Global Burden of Disease proucavala je razine upotrebe alkohola i njegove ucinke na zdravlje u 195 zemalja, ukljucujuci UK, izmedju 1990. i 2016. godine.
Ne zastupam tezu, dodao sam jos nesto sto je ocito bez iskljucivanja toga da je alkohol nesto poprilicno nepotrebno u zivotu covjeka.
Jest al malo sutra. Znam 1000 ljudi koji piju, nije niko ovisnik, svi u normalnim porodicama zive.
Evo primjer u Hrvatskoj oko 300 000 je ovisno o alkoholu. Kod Amera je to negdje otp 6% stanovnistva, znaci da ima poremecaj njegove konzumacije.
Cigarete daleko veću ovisnost stvaraju nego alkohol.tuzlak1987 je napisao/la: ↑28 maj 2023, 10:53Jest al malo sutra. Znam 1000 ljudi koji piju, nije niko ovisnik, svi u normalnim porodicama zive.
Uzmi 3 4 piva ili rakije, par casa vina nista ti. Kod droge malo povuci i probaj i tu ti je kraj. Do kraja zivota onda unistavas i sebe i one oko tebe.
Nije poenta u ovisnosti, nego o patternu ponašanja nakon konzumiranja.ASD je napisao/la: ↑28 maj 2023, 11:36Cigarete daleko veću ovisnost stvaraju nego alkohol.tuzlak1987 je napisao/la: ↑28 maj 2023, 10:53Jest al malo sutra. Znam 1000 ljudi koji piju, nije niko ovisnik, svi u normalnim porodicama zive.
Uzmi 3 4 piva ili rakije, par casa vina nista ti. Kod droge malo povuci i probaj i tu ti je kraj. Do kraja zivota onda unistavas i sebe i one oko tebe.
I ti zavro ko sivonja da dokazes da si u pravu. A nisi.ASD je napisao/la: ↑28 maj 2023, 11:36Cigarete daleko veću ovisnost stvaraju nego alkohol.tuzlak1987 je napisao/la: ↑28 maj 2023, 10:53Jest al malo sutra. Znam 1000 ljudi koji piju, nije niko ovisnik, svi u normalnim porodicama zive.
Nismo pisali o vožnji, nego o alkoholu generalno.kraljttbvb je napisao/la: ↑28 maj 2023, 11:43
I ti zavro ko sivonja da dokazes da si u pravu. A nisi.
Ljudi ti stalno govore da kad popusis 7 kutija cigareta za dan i sjednes u auto, imas normalne motoricke sposobnosti i normalno vozis.
Dok imas ljudi koji popiju 3 pive i ne mogu pogoditi bijelu liniju na putu.
I ako neko nije ovisan o alkoholu, postoji mogucnost da pijan sjedne za volan i ubije nekoga.
Nisu sve ovisnosti iste i isto opasne...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.