OKK Sloboda Tuzla
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Re: OKK Sloboda Tuzla
Je li Mustapic zavrsen?
Trenutni roster izgleda ovako:
Dedajic
Davis, (Mustapic), Jakupovic
Durmo, Bojic
Victor II, Manjgafic
Nadam se da ovog visokog crnca nece koristiti na petici, jer on to nije. Prosle sezone su me nervirali s Greggom na centru, mada je ovaj donekle i blizi toj poziciji. Ne izgleda ovo lose, pod uslovom da se ovi Amerikanci pokazu kao pojacanja. Nadam se da ih je Damir pazljivo izabrao, da ne bude kao lani kad je Pandza doveo onu trojicu bijelih Amera. Ostalo je jos da se kvalitetno pojacaju na pozicijama 1 i 5.
Dedajic
Durmo, Bojic
Victor II, Manjgafic
Nadam se da ovog visokog crnca nece koristiti na petici, jer on to nije. Prosle sezone su me nervirali s Greggom na centru, mada je ovaj donekle i blizi toj poziciji. Ne izgleda ovo lose, pod uslovom da se ovi Amerikanci pokazu kao pojacanja. Nadam se da ih je Damir pazljivo izabrao, da ne bude kao lani kad je Pandza doveo onu trojicu bijelih Amera. Ostalo je jos da se kvalitetno pojacaju na pozicijama 1 i 5.
Zar nije Durmo ticape?Ghuraba je napisao/la: ↑12 avg 2020, 14:48Je li Mustapic zavrsen?
Dedajic
Durmo, Bojic
Victor II, Manjgafic
tz tz tz tz tz tz
Rikic definitivno otisao?
Tako kaze Damir u intervju. Polazem nade u ove Amerikance jer dolaze sa odlicnih koledza, a i ovo sto su igrali u Europi su imali vrhunske statistike za razliku od ona tri prva Amerikanca prosle sezone.Ghuraba je napisao/la: ↑12 avg 2020, 14:48Je li Mustapic zavrsen?
Dedajic
Durmo, Bojic
Victor II, Manjgafic
@emir012 Otisao je Rikic.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Adi Alikadic novo pojacanje.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Fin roster zasad sklapaju, mada puno toga zavisi od kvaliteta Amerikanaca. Adi moze biti dobar back up i za poziciju 1 i za poziciju 2, ali sumnjam da ima kvalitet da bude starter na bilo kojoj od te dvije pozicije (opet sve zavisi je li u medjuvremenu radio na tijelu). Trenutno i on i Mustapic, a pretpostavljam i ovaj nizi Amer mogu pokrivati obje bekovske pozicije. Po meni su pojacanja koja ce tek dovesti kljucna i odredit ce ambicije za narednu sezonu. U prevodu, ako dovedu kvalitetnog startnog playmakera i centra sa sigurnim poenima u rukama, onda to znaci da mozda pucaju visoko u ABA2 ligi. U suprotnom, opet ce se zadovoljiti izborenim opstankom i to je sva filozofija.
Bas sam u proslom postu htio napisati da bi Bozovic bio idealno rjesenje za poziciju centra, ali eto Celik ga je vec doveo...
I nadam se da ce naredno pojacanje/pojacanja biti iskusniji igrac jer je ovo opet premlade ekipa bez igraca koji ce to kontrolisati u tijesnim utakmicama.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Milan Munizaba iz Proleter Zrenjanin novi igrac.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Dobar suter, ali po meni suvisno pojacanje, bar zasad dok jos uvijek nijednog klasicnog centra nemaju. Njegovim dolaskom ce Durmo vjerovatno ostati na cetvorci, a uopste nije za te pozicije. Uspio sam malo uhvatiti ovu utakmicu maloprije, niti je Durmo cetvorka, niti su Manjgafic i Victor petice, a konstantno su te pozicije pokrivali. Ko je danas nosio desetku? Uspio sam pogledati tek pola drugog poluvremena kako treba i nisam mogao odgonetnuti ko je u pitanu, a radi se o vanjskom kosarkasu (Mustapic je 4, Alikadic 5, Bojic 9 itd). Je li moguce da je to ovaj novi?
Jeste Munizaba je desetka, nije lose pojacanje, igra se na dva fronta pa nek prosire roster sto da ne jer od ovih domacih nema nista. Mada kao sto kazes bez centra nema smisla nikako, ako ga ne dovedu opet ce biti ko sa Greggom na centru prosle sezone.Ghuraba je napisao/la: ↑18 sep 2020, 18:47Dobar suter, ali po meni suvisno pojacanje, bar zasad dok jos uvijek nijednog klasicnog centra nemaju. Njegovim dolaskom ce Durmo vjerovatno ostati na cetvorci, a uopste nije za te pozicije. Uspio sam malo uhvatiti ovu utakmicu maloprije, niti je Durmo cetvorka, niti su Manjgafic i Victor petice, a konstantno su te pozicije pokrivali. Ko je danas nosio desetku? Uspio sam pogledati tek pola drugog poluvremena kako treba i nisam mogao odgonetnuti ko je u pitanu, a radi se o vanjskom kosarkasu (Mustapic je 4, Alikadic 5, Bojic 9 itd). Je li moguce da je to ovaj novi?
Svidja mi se Bojic jer je sposoban i da iskreira sebi sut, a prosle sezone je trica bas stekala i zavisili smo od Grubora i Campare.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Ma ja sam uvijek za to da bude sto vise opcija i kvalitetnih kosarkasa, ali ovako je totalni dizbalans u kontekstu backcourt-frontcourt. Ako ce oni dovesti dva centra, onda je i ovo pojacanje pozeljno, ali ako ce njegovim dolaskom otpasti jedan centar, onda je ovo pojacanje suvisno.Ethel je napisao/la: ↑18 sep 2020, 18:55Jeste Munizaba je desetka, nije lose pojacanje, igra se na dva fronta pa nek prosire roster sto da ne jer od ovih domacih nema nista. Mada kao sto kazes bez centra nema smisla nikako, ako ga ne dovedu opet ce biti ko sa Greggom na centru prosle sezone.
Svidja mi se Bojic jer je sposoban i da iskreira sebi sut, a prosle sezone je trica bas stekala i zavisili smo od Grubora i Campare.
Durmo nije cetvorka i na toj poziciji ni defanzivno ni ofanzivno ne moze pruziti sve sto zna. Nema visinu ni snagu da napada/brani na niskom postu, a nema ni sut da moze rasiriti reket. Jedna od njegovih najvecih vrlina je trcanje kontri i rutinsko zavrsavanje na obrucu, plus sto ima istancan osjecaj za presjeci loptu kad ona kruzi u napadu protivnika, a nista od toga nece moci ako bude cuvao visoke igrace u srcu reketa. Slicno vazi i za Manjgafica na petici, da ne pisem i o tome. Uglavnom, nadam se da ce dovesti minimalno jednog kvalitetnog centra, mada su dvojica potrebna.
Bice jos pojacanja.
Sloboda ili ništa.
- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
Puno se izvode egzibicije sa dresovima, dobri su sve je to uredu, al moje misljenje da je to moglo ic puno jednostavnije, pogledat sve dresove Portlanda naprimjer i tu trszit inspiraciju
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ
Rikić ako ne završi negdje vani dolazi u Slobodu
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
uff.. pa to bi onda fakat ozbiljna ekipa bila.
Mula hvali crnca, kaze da boljeg Tuzla nije gledala.

tz tz tz tz tz tz
Onaj bek je strasan kakav step bek ima... Onaj drugi me nije odusevio...
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
KK Sloboda Tuzla
Djordje Kaplanovic (centar) novi igrac.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Kad bi jos Rikic dosao, to bi uz ovog Kaplanovica bila odlicna ekipa. Visoki crnac je po svemu sudeci promasaj i daj Boze da se zadrzi duze od dva mjeseca u Tuzli. Btw, Adijeve brojke iz pripremnih meceva me takodjer pozitivno iznenadjuju.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.