BiH Talenti u Evropi
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: BiH Talenti u Evropi
bolje mu je igrati , nego ulaziti po 2-3 minute i to za nekoliko godina ...
Ma vole ovi naši novinari često lupit' bez pokrića, tako da ovo i nije neka pouzdana informacija.Principatus je napisao/la:Pitam se otkud to znaju? Ili nagadjaju kao i mi.bagrcavi je napisao/la: O njegovom kvalitetu dovoljno govori činjenica da je nastupao za "U-19" reprezentaciju Njemačke čiji je bio i kapiten. Iako je rođen u Karlsruheu, Kolašinac bi bez prevelikih administrativnih problema mogao zaigrati za Bosnu i Hercegovinu.
Princi pošto ti pratiš te naše mlade "nade" po Njemačkoj, kakav je ovaj iz Augsburga Demir Mustić, po tm je u amaterima, a u ovom članku piše da je odigrao par jakih pripremnih utakmica za prvi tim.Jel i to još jedna novinarska patka ili ovaj dečko ima neke šanse da upiše koju minutu u BL ove sezone ?
DRUG NEBI TI PUNCA
sta je sa onim Erminom Bicakcicem ???
Nazalost Ermin Bicakcic jos uvijek ceka na nase papire i koliko jos dugo Bog ti ga znao.
Principatus je napisao/la:
Pitam se otkud to znaju? Ili nagadjaju kao i mi.
http://www.schalke04.com/teams/team/35-kolasinac.html" onclick="window.open(this.href);return false;
et na schalke-ovoj stranici mu piše da je tamo rođen tj. u Karlsruhe-u
meni onaj susic ne ide u glavu nikako, pa nismo mi neka velika zemlja pa da se jagme igrat za nasrol je napisao/la:Nazalost Ermin Bicakcic jos uvijek ceka na nase papire i koliko jos dugo Bog ti ga znao.
- Principatus
- Kontakt:
@thulkazal
Znam da je rodjen u Karlsruhe, pitam se odakle znaju da je korijenima iz BiH. Preko neoficijelnih kanala sam i ja cuo da je iz BiH (suigrac mu iz Schalke, nas mladi reprezentatiac), ali dok to ne cujem oficijelno poslije interview sa njim, ne vjerujem.
@bagrcavi
Nisam ga pratio, mogu upitati navijace Augsburga.
Znam da je rodjen u Karlsruhe, pitam se odakle znaju da je korijenima iz BiH. Preko neoficijelnih kanala sam i ja cuo da je iz BiH (suigrac mu iz Schalke, nas mladi reprezentatiac), ali dok to ne cujem oficijelno poslije interview sa njim, ne vjerujem.
@bagrcavi
Nisam ga pratio, mogu upitati navijace Augsburga.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
- legenda reala
- Kontakt:
Ma ja koda gledam da je Bičakčić napravio istu grešku kao Eldin Jakupović i da ćemo ga izgubiti, nadam se da nije, ali

Jes da nama Jakupović nije bio nešto potreban pa se i ne žali, ali Bičakčić bi nam mogo u budućnosti pomoći

Jes da nama Jakupović nije bio nešto potreban pa se i ne žali, ali Bičakčić bi nam mogo u budućnosti pomoći

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
bicakcic ima samo drzavljanstvo njemacke jer je se odrekao drzavljanstva BiH... vec je mijenjao jednom sportsko drzavljanstvo (igrao za u18 njemacke, pa za u19 BiH) i moze igrati samo za BiH... medjutim posto nema BiH drzavljanstva ne moze igrat' ni za BiH... procedura oko ponovnog dobijanja BiH drzavljanstva je slozena, a obzirom da BiH s njemackom nema ugovora o dvojnom drzavljanstvu, bicakcic bi se u slucaju ponovnog dobijanja BiH drzavljanstva morao odrec' njemackog... ima li neko informaciju da je on uopste otvorio proceduru ponovnog dobijanja drzavljanstva BiH ili se samo nagadja u vezi toga???
sto se tice kolasinca, nejasna je situacija oko njegovog drzavljanstva...
ako ima samo njemacko, stekao ga je rodjenjem kao i primjerice misimovic i on bez problema moze uzet' drzavljanstvo BiH, nastupat' za BiH i zadrzat' njemacko drzavljanstvo (naravno ako ima pravo na drzavljanstvo BiH), obzirom da nijemci 'svojim' bas i ne prave probleme kad sticu 'tudja' drzavljanstva'..
ako je imao BiH drzavljanstvo, pa stekao njemacko ceka ga ista procedura kao i bicakcica... u odredjenom roku ce se morat' odlucit' koje drzavljanstvo ce zadrzat' nase ili njemacko...
sto se tice kolasinca, nejasna je situacija oko njegovog drzavljanstva...
ako ima samo njemacko, stekao ga je rodjenjem kao i primjerice misimovic i on bez problema moze uzet' drzavljanstvo BiH, nastupat' za BiH i zadrzat' njemacko drzavljanstvo (naravno ako ima pravo na drzavljanstvo BiH), obzirom da nijemci 'svojim' bas i ne prave probleme kad sticu 'tudja' drzavljanstva'..
ako je imao BiH drzavljanstvo, pa stekao njemacko ceka ga ista procedura kao i bicakcica... u odredjenom roku ce se morat' odlucit' koje drzavljanstvo ce zadrzat' nase ili njemacko...
ma treba momka pozvat, vala meni je bolji od Mravcalegenda reala je napisao/la:Ma ja koda gledam da je Bičakčić napravio istu grešku kao Eldin Jakupović i da ćemo ga izgubiti, nadam se da nije, ali![]()
- legenda reala
- Kontakt:
Ma nema fajde od zvanja dok on ne riješi glupost koju je napravio oko državljanstva, ako je ikako i riješiGusar1995 je napisao/la:ma treba momka pozvat, vala meni je bolji od Mravcalegenda reala je napisao/la:Ma ja koda gledam da je Bičakčić napravio istu grešku kao Eldin Jakupović i da ćemo ga izgubiti, nadam se da nije, ali![]()

I da ga pozovu on ne može igrati, Jagodić ga je pozivao, ali nije mogao nastupiti jer se odrekao BH državljanstva

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
aa nisam znao da se odrekao 

Principatus je napisao/la:@thulkazal
ja sam pogrešno pročitao i shvatio ...
Da li mislite da je ovo istina?
Priča se da jedan naš veoma poznati sportski novinar s roditeljima djece koji žive u inostranstvu obavlja ovakve razgovore:
Priča se da jedan naš veoma poznati sportski novinar s roditeljima djece koji žive u inostranstvu obavlja ovakve razgovore:
R:"Znate,imam sina,igra za juniore Sv Grodiga,volio ba da zaigra za našu juniorsku reprezentaciju."
N:Nije problem,treba samo da mi date 1000 eura da bi to mogao srediti,ja ću napisati članak o tome kako vašega maloga svi hvale i najavljuju mu veliku budućnost,kako on odbija da se odazove pozivima da nastupi za Austriju jer mu srce kuca samo za BiH,te da iako će to biti skroz teška odluka ako uskoro ne dobije poziv da zaigra za BiH teškog srca ce prihvatiti da zaigra za Austriju jer iz BiH nikada nisu pokazali da ih on uopće zanima,to ćemo da objavimo pa ćes da vidiš kako poziv pristiže!"
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
-
- Kontakt:
to se radi vec godinamaaa. meni je rodjak jednog momka (ime necu spominjati) pricao kako je njegov tetak tj otac tog momka dao nasem novinaru par stotina maraka da napise u avaz sportu isti taj tekst. to je bilo jos prije 9 godina. i tekst je bio u novinama a mali je bio pozvan na jednu prujateljsku utalmicu nase u21.
- Principatus
- Kontakt:
To sa novinarskim clancima je poznato. No ustvari ko se vec osvrce na to?
Na drugu stranu imamo mlade igrace koji igraju u mladim ekipama veoma jakih klubova, pa ih niko ne zove. Njima ne trebaju novinari da ih poguraju, nego "scouti" da ih otkriju, ustvari ni scouti nisu potrebni na ovom nivou na kakvom nam je scouting, nego internet i malo mozga. Jednom Osmanovicu koji igra za mlade Chelsea ne treba Avaz ili neki mali portal.
Na drugu stranu imamo mlade igrace koji igraju u mladim ekipama veoma jakih klubova, pa ih niko ne zove. Njima ne trebaju novinari da ih poguraju, nego "scouti" da ih otkriju, ustvari ni scouti nisu potrebni na ovom nivou na kakvom nam je scouting, nego internet i malo mozga. Jednom Osmanovicu koji igra za mlade Chelsea ne treba Avaz ili neki mali portal.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
- Goalgetter
- Kontakt:
Cuj to, juniori Grödiga, bas je ''jak'' klub, jos u juniorima igra (ustvari to je rezervna ekipa)
. Jbg, pare cine svoje, i vjerujem da je to istina.

I onda se uhvate par lavova i kruticara sa porukom ''selektore zovi ga,propadaju nam ovakvi talenti itd''LBJ MVP je napisao/la:Da li mislite da je ovo istina?
R:"Znate,imam sina,igra za juniore Sv Grodiga,volio ba da zaigra za našu juniorsku reprezentaciju."
N:Nije problem,treba samo da mi date 1000 eura da bi to mogao srediti,ja ću napisati članak o tome kako vašega maloga svi hvale i najavljuju mu veliku budućnost,kako on odbija da se odazove pozivima da nastupi za Austriju jer mu srce kuca samo za BiH,te da iako će to biti skroz teška odluka ako uskoro ne dobije poziv da zaigra za BiH teškog srca ce prihvatiti da zaigra za Austriju jer iz BiH nikada nisu pokazali da ih on uopće zanima,to ćemo da objavimo pa ćes da vidiš kako poziv pristiže!"

Dozivljaj kompletan,a to je vec vidjeno.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 17 jul 2012, 21:28, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Ne znam ni sam koliko sam takvih srceparajucih clanaka procitao o ekstra-mega-talentovanim juniorima iz FC DGÖYGHYT i TSV GYTYEYÜHYUD koji se cudom cude kako to da nemaju mjesta u nekoj od nasih reprezentacija.
Danas na Sport 1 gledam Villingen-Schalke (0:2) I kaze komentator za Kolosinaca da je Njemac porijeklom iz Bosne
Inace,gledao sam nekih 30ak minuta utakmice i Sead je bio dosta solidan.Igrao je na pozciji lijevog bocnog

Inace,gledao sam nekih 30ak minuta utakmice i Sead je bio dosta solidan.Igrao je na pozciji lijevog bocnog

De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Trenutno korisnika/ca: Proximic i 14 gostiju.