2018-19 NBA Preseason

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

alemsa
Kontakt:

Re: 2018 NBA Offseason

Post Postao/la alemsa » 27 jul 2018, 18:35

Epidaurus je napisao/la:Ovaj Houston da odvede GSW s Cousinsom u 7 :rol:
Easy

Kakav Cousins, pogino

memija38
Kontakt:

Post Postao/la memija38 » 27 jul 2018, 18:44

Jedini Houston ima 1% sanse da uzme seriju GSWu, ostali nemaju ni 1. Samo kakva ozbiljnija povreda nekoga od velike četvorke moze zakomplikovati narednu sezonu. GSSW ce biti znatno jaci nego ove sezone. Prvi razlog je Cousins koji ako bude na makar 50% starog je veliko pojacanje za njih, samim tim sto ce ga neko morati cuvati konstantno je problem jer se otvara automatski vise prostora ovima ostalima koji ce trpati nemilice. A drugi razlog je Curry koji je bio itekako rastiman i izbacen povredama iz ritma pred kraj sezone, ukljucujuci i veliku vecinu POa a on kad igra igra i GSW to je jasno. Takodjer i ova omladina koju su draftali zadnje dvije godine ce biti godinu iskusnija i kvalitetnija. Tako da je u najavi jos jedna dosadna NBA sezona, nazalost. :)
STEVIE GERRARD

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 27 jul 2018, 18:47

Pa pomest ce ih jbt, bez Arize ne mogu ni priblizno lako preuzimat, a od Mela ce klauna pravit kako se sjete :rol:

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 27 jul 2018, 18:50

Dajte ne budite ne ozbiljni, čuj u off-season davati prognoze za playoff. GSW je favorit ubjedljivo.
Svasta ce se promjeniti...

Prognoze za regularnu sezonu:
1. GSW
2. HOU
3. OKC
4-10: NOP, DEN, LAL, SAS, POR, UTAH,MIN.
Mada I ostali 11-15 su svi solidni: LAC, DAL, PHO, SAC, MEM
Stvarno ne mogu da garantujem za dvije ekipe ko propusta PO

Istok:

1. BOS
2. TOR
3. PHI
4. IND
5. MIL
6. WAS
7-15=?

memija38
Kontakt:

Post Postao/la memija38 » 27 jul 2018, 18:56

Jel se vi salite il ste ozbiljni sa ovim da OKC ima neke sanse sa GSW?

OKC, koja je dovela onog njemackog indijanca(i ciglasa) koji bez svojih 25 suteva je potpuno beskoristan igrac, i propalog Noela?

Georgea ce ona ckapi od Duranta ugasiti kako pozeli, a Westbrook ce divljati ko obicno s 7-8 TOs svaki game, to je metla ko kuca. :)

Pa ljudi nisu sposobni proci rookija s euroligaskim rosterom u prvoj rundi a da uzmu ovima 4 utakmice, daj budite ozbiljni. :)
STEVIE GERRARD

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 27 jul 2018, 19:01

Mislim da ce se na istoku za PO jos boriti Miami,Detroit i Charlotte.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 27 jul 2018, 19:11

Kobe Bryant je napisao/la: Prognoze za regularnu sezonu:
1. GSW
2. HOU
3. OKC
Slažem se da je OKC postala mnogo bolja odlaskom Mela, ali za treći seed?

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 27 jul 2018, 20:44

Donnie Darko je napisao/la:
Kobe Bryant je napisao/la: Prognoze za regularnu sezonu:
1. GSW
2. HOU
3. OKC
Slažem se da je OKC postala mnogo bolja odlaskom Mela, ali za treći seed?
Divi Doni, oba igrača su u punom tj najboljem prime momentu u karijeri + imali su godinu da se upoznaju. Nema Mela. Tu je Adams najviše ofanzivnih skokova, frajer radi i gine za ekipu i tu je Roberson koji dužinom je blago jer brani od 1 do 4 sve extra isto gine za ekipu. Drugo je PO, ali i Durant I Westbrook kad su bili zdravi su kidali u regularnom dijelu. Ali Westbrook, George, Admas I Robertson moraju biti zdravi čitavu sezonu ostali manje više i minimalno 3th seed.

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 27 jul 2018, 22:13

Capela 5g 90m

Kanye
Kontakt:

Post Postao/la Kanye » 27 jul 2018, 22:37

Oikamid je napisao/la:Capela 5g 90m
Kakva kradja Moreya.
I am unquestionably, undoubtedly, the greatest human artist of all time. It’s not even a question at this point. It’s just a fact.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 27 jul 2018, 22:49

Kradja?
Ovo je sasvim fer ugovor za njega.18mil za defanzivca i lob prijetnju.Nista van toga on nije,tako da nema govora o nekoj kradji.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 27 jul 2018, 23:04

14 poena i 11 skokova, nek se zahvali CP-u i da ga ljubi u onu stvar do kraja života, isto kao DeAndre...
Po meni precijenjen igrač, naravno za ove pare...
Ali kad Adamas uzima onoliko, yebesh ti više ovu logiku...
Daleko od krađe, daleko...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 27 jul 2018, 23:11

bombaysaphire je napisao/la:14 poena i 11 skokova, nek se zahvali CP-u i da ga ljubi u onu stvar do kraja života, isto kao DeAndre...
Adams je uzeo kad su svi mislili da slijedi drastican rast capa i u narednim godinama.Ovaj ugovor Capele je ekvivalent tome u ova zadnja 2 ljeta normalizacije ugovora za igrace koji nisu superstari.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 27 jul 2018, 23:19

Morey strikes again :kafa:

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 27 jul 2018, 23:20

NEZALAGANJE je napisao/la:
bombaysaphire je napisao/la:14 poena i 11 skokova, nek se zahvali CP-u i da ga ljubi u onu stvar do kraja života, isto kao DeAndre...
Adams je uzeo kad su svi mislili da slijedi drastican rast capa i u narednim godinama.Ovaj ugovor Capele je ekvivalent tome u ova zadnja 2 ljeta normalizacije ugovora za igrace koji nisu superstari.
Reci ti meni iskreno koliko vrijedi po tebi?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 27 jul 2018, 23:55

Nuggetsi su podcijenjeni.
Murray je čudesan.

Nadam se dobroj sezoni Wizzardsa. :ljepota:
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 28 jul 2018, 01:19

bombaysaphire je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:
Reci ti meni iskreno koliko vrijedi po tebi?
Adams ili Capela?

Kanye
Kontakt:

Post Postao/la Kanye » 28 jul 2018, 01:20

Capela sezonu prije Paula s 22 godine 13 8. Sezona s Paulom 14 11 s 23 godine. Neki bi rekli da je to prirodan napredak između 22. i 23. godine. Neki će to iz nekog razloga svaliti na Paula.

Jordan zadnja sezona s Paulom 13 14. Prva sezona bez Paula 12 15. Drastična razlika jbt. Igrači ko Paul su prdimahovina bez elitne lob prijetnje (fasciniran sam da se ovo uzima kao posprdno) i elitnog defanzivca reketa.

Rakete bez Paula bile treće. U playoffu namučili dosta jaču ekipu od sebe (od koje bi i ove sezone ispali). Ove sezone prvi na zapadu, imali sreće da su Spursi sami sebi pucali u nogu i došli do finala gdje su opet fino namučile dosta jaču ekipu od sebe. Nikakva pretjerana razlika.

S druge strane, Rakete sezonu prije nego je Capela postao član prve petorke jedva osmi bili. Capela uđe u prvu petorku i odjednom treći. Krađa nego šta. Još NEZALAGANJE to govori, a mi Gasolu koji je beskoristan dajemo 16 miliona. Zapravo 16.8, a oni će za 18 imati Capelu. Krađa nego šta.
I am unquestionably, undoubtedly, the greatest human artist of all time. It’s not even a question at this point. It’s just a fact.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 28 jul 2018, 01:26

gaston je napisao/la: Nadam se dobroj sezoni Wizzardsa. :ljepota:
+1
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 28 jul 2018, 02:07

Kanye je napisao/la:Capela sezonu prije Paula s 22 godine 13 8. Sezona s Paulom 14 11 s 23 godine. Neki bi rekli da je to prirodan napredak između 22. i 23. godine. Neki će to iz nekog razloga svaliti na Paula.

Jordan zadnja sezona s Paulom 13 14. Prva sezona bez Paula 12 15. Drastična razlika jbt. Igrači ko Paul su prdimahovina bez elitne lob prijetnje (fasciniran sam da se ovo uzima kao posprdno) i elitnog defanzivca reketa.

Rakete bez Paula bile treće. U playoffu namučili dosta jaču ekipu od sebe (od koje bi i ove sezone ispali). Ove sezone prvi na zapadu, imali sreće da su Spursi sami sebi pucali u nogu i došli do finala gdje su opet fino namučile dosta jaču ekipu od sebe. Nikakva pretjerana razlika.

S druge strane, Rakete sezonu prije nego je Capela postao član prve petorke jedva osmi bili. Capela uđe u prvu petorku i odjednom treći. Krađa nego šta. Još NEZALAGANJE to govori, a mi Gasolu koji je beskoristan dajemo 16 miliona. Zapravo 16.8, a oni će za 18 imati Capelu. Krađa nego šta.
Gasol je i dalje ofanzivni pojam za Capelu.Ovaj kosa ne zna dati izvan reketa ili da nije asistirano,dok Gasol ima midrange i sut za 3p.Asistencije da i ne pominjem.Statisticki,Pau je i dalje medju najproduktivnijim centrima lige,jer ih je jako malo koji imaju kompletan napadacki arsenal.Ono gdje je drasticna razlika izmedju njih je efikasnost(nije ni cudo jer ovaj sve zakucava),te odbrana i to odbrana pika koja je kljucna u danasnjoj kosarci.Pau to vise ne moze braniti protiv elitnih napadackih ekipa(nikad i nije bio neki dobar odbrambeni pik igrac),ali u zastiti obruca ne zaostaje mnogo za Capelom.Ko ne vjeruje,ima statistika i moze se sve lijepo provjeriti.

Slazem se da Pau uzima vise nego sto zasluzuje,ali PO MILIONITI PUT,nikakve veze nema i da smo mu dali i 20mil po sezoni!Zasto?Razlozi su slijedeci:
1.Da smo ga pustili prosle sezone bez ugovora,NIKO ne bi mogao doci umjesto njega,jer vise nismo imali ni capa ni MLEa.Ekipa bi ostala bez C i igraca koji je bitan i za razigravanje LMAa i bekova,s obzirom da smo tanki s kreacijom bili.
2.Gasol i ovakav je potreban ekipi u odredjenim match upima,kao i da se LMA rastereti s pozicije C tokom RSa.
3.Gasol je zadnji FA period,prije ovog ugovora od po 16mil,uradio opt out i dao ekipi fleksibilnost da pokusamo nekog dovesti.Kad to nismo uradili,dobio je vec pomenuti ugovor.
4.Za razliku od Capele,Pau ima samo 2 godine garantovane love(prosla i ova sad).Slijedeca je negarantovana,imamo novog mladog igraca(Poeltl),jos jednog na cekanju(Milutinov) i u savrsenoj smo poziciji za tranziciju na C,vec narednu sezonu.
5.Pau i njegov ugovor ni u jednom momentu nije onemogucio SA da kreira max.prostor,jer za razliku od HOU,mi imamo i pikove i mlade igrace koje bi mogli dati uz njega,ako bi neki top FA zelio i trebao doci proslo ili ovo sad ljeto.Naredno ne treba ni pominjati.
6.SA nema max.igraca u svom rosteru po novom CBAu i zato ovakvi ugovori ne uticu previse na nas cap prostor,dok HOU vec ima 2(Harden i Paul) i kad na to dodas Gordona,Andersona i Capelu,vidis da su ljudi spiskali kompletan cap na 5 igraca i da ce de facto naredne 4 sezone cijeli njihov cap bukvalno ispuniti Harden,Paul i sad Capela.Da li je tebi to jasno?Vidis li razliku?

Medjutim,znam ja da tebi uopste nije na umu Pauov ugovor kad ovo pises,kao ni Millsov,vec gledas neki rebuilding,pa onda ovakvi ugovori smetaju.E tu dolazi do sukoba sa tvojim misljenjem,jer zelis nesto sto ova fransiza,dok je Pop tu,NIKADA nece uraditi.Zbog toga bih te molio da me vise ne pominjes u diskusiji oko ovih ugovora,jer nemam namjeru vise da objasnjavam.Misli sta zelis,furaj "pilu naopako" i gledaj kako fransiza sve kontra tvog misljenja radi. ;)

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.