FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

kengur
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la kengur » 29 dec 2018, 16:10

MortemHz je napisao/la:Meni je čudo što su i ove njihove glavne igrače držali ovako dugo.
Pa to je dobrim dijelom i razlog sto su uzimali ove titule. Nasli su igrace (dosta nasih bivsih) koji su super za nase lige ali nisu mogli naci nista vani a oni su im davali dovoljno i drzali ih zadovoljnim da ne traze bas bilo sta u Albaniji i slicno. Ali nista ne traje beskonacno. Mozda sad dovedu bivseg centarfora kona i jos jednog igraca Listice. Vidjecemo. Oni igracki nisu imali vanzemaljce u timu ali im je uprava prepoznala i uzela maksimum koji je bio na trzistu i zahvaljujuci tome uzese 3 titule zaredom. A ironicno smo mi bili i ostali klub koji je ekonomski najjaci u prvenstvu.

Cim smo pustili Bilbiju, rekao sam da je to velika greska. Upravo smo mu bili nasli poziciju koja mu lezi a on ode i odigra par najboljih sezona u svom zivotu.

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 29 dec 2018, 16:17

Kao trener FK Sarajevo da li ste našli nešto što bi moglo pojačati redove prvoplasiranog tima premijer lige BiH:

“ Vidjet ćemo, teško je davati ocjene nakon 3-4 dana provedena s igračima, jer generalno kao i u svakom poslu neozbiljno je davati ishitrena zapažanja. Sigurno da ima potencijala, rukovodstvu kluba prenijet ću moje viđenje i vjerovatno ćemo za početak dati šansu nekom od momaka da bude s nama na pripremama gdje ćemo onda imati detaljnu priliku da prostudiramo njegove igračke kvalitete. Da vidimo kako će se snaći među afirmisanim fudbalerima. Nakon toga imat ćemo potpuniju sliku, da li je to “kalibar” za prvi tim. Također ću rukovodstvu prenijeti neka imena mladih fudbalera koji su, po mom mišljenju, sazreli za našu akademiju, iIi s kojim vrijedi dalje raditi.”

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 29 dec 2018, 16:19

belosevic28 je napisao/la:Njima je lagani pad kao i listici. Zivi bili pa vidjeli.
Nama bi zivotna greska bila da ih potcijenimo. Snaci ce se oni, lisice su to. Dokaz su i titule koje su uzeli, bez obzira na penale i sudije i vjetar u ledja. A pogledaj snimak kako je Listica uzela bodove na sugavici. Nisu ni ubice bas tako naivne. Krila im ulaze iza ofanzivnih bekova na dubinske lopte i prave haos. Nadam se da ce i Husref to proanalizirati buduci da i nasi bekovi vole ici naprijed.

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 29 dec 2018, 16:48

Dobra analiza @kengur. Mislio sam da im generalno slijedi pad, kao klubu.
I oni i ubice rade uglavnom na ho ruk, kone cirkus prave... Iskreno mi imamo najzdravije temelje da planski mesto uradimo (dugorocno).
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 29 dec 2018, 16:55

Normalna i korektna izjava i razmišljanje, samo se kod nas od toga pravi neki bauk.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 29 dec 2018, 17:03

Iz dana u dan sve bolji potezi i vijesti. Samo ovako nastaviti. :thumbup:

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 29 dec 2018, 17:24

Zukanovic je napisao/la:Kao trener FK Sarajevo da li ste našli nešto što bi moglo pojačati redove prvoplasiranog tima premijer lige BiH:

“ Vidjet ćemo, teško je davati ocjene nakon 3-4 dana provedena s igračima, jer generalno kao i u svakom poslu neozbiljno je davati ishitrena zapažanja. Sigurno da ima potencijala, rukovodstvu kluba prenijet ću moje viđenje i vjerovatno ćemo za početak dati šansu nekom od momaka da bude s nama na pripremama gdje ćemo onda imati detaljnu priliku da prostudiramo njegove igračke kvalitete. Da vidimo kako će se snaći među afirmisanim fudbalerima. Nakon toga imat ćemo potpuniju sliku, da li je to “kalibar” za prvi tim. Također ću rukovodstvu prenijeti neka imena mladih fudbalera koji su, po mom mišljenju, sazreli za našu akademiju, iIi s kojim vrijedi dalje raditi.”
Realno, nema otpisivanja onih koji žele-mogu? da igraju bez ozbiljne analize. Ako u Akademiji dajemo šansu momku iz Kladuše, zašto nebi dali momku iz Čikaga... Kvalitet će isplivati, škart otpasti. ako struka radi svoj posao.
Plus širi se baza iz koje se izvlaći kvalitet, prezentira se klub na svjetskom tržištu, povećava se eventualna baza saradnika na ekonomskom planu(u najmanju ruku prodaja artikala iz Fan shopa, putem interneta...), itd.
Ponovo se ukazuje potreba, za timom-ekipom(može se to zvati II tim, U23, ili će to bitii ekipa sa kojom prioritetno sarađujemo), sa kojom imamo trajno dogovorenu saradnju o razmjeni(stažiranju-pozajmici) igrača koji trenutno nisu u prvom planu. Ta opcija se lako ubaci u ugovor, nešto kao U23(21) ekipe u Engleskoj. Tada nećeš imati klepane poput Lelića(sve je to sindrom Huseinović), koji uzimaju platu a samo smetaju(ćitaj narušavaju atmosferu)
:hmmmmm:

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 29 dec 2018, 17:26

@nobel ti si blizak upravi pa ih gotivis.

Salu na stranu, zaista ljepota ovih dana. Dok drugi grcaju u problemima kod nas normalno sve hvala Bogu. Rijesiti jos potpise Adukora i Velkoskog i lagano smo spremni za izazove. Ako ''izleti'' jos neki kvalitetan fudbaler, dovesti ga i tjt. Konacno opusteni na pauzi :D

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 29 dec 2018, 17:34

belosevic28 je napisao/la:Dobra analiza @kengur. Mislio sam da im generalno slijedi pad, kao klubu.
I oni i ubice rade uglavnom na ho ruk, kone cirkus prave... Iskreno mi imamo najzdravije temelje da planski mesto uradimo (dugorocno).
Listica je trenutno najozbiljniji konkurent, ovo ostalo baca grah da vidi sta ce bit sutra...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 29 dec 2018, 18:19

belosevic28 je napisao/la:@nobel ti si blizak upravi pa ih gotivis.

Salu na stranu, zaista ljepota ovih dana. Dok drugi grcaju u problemima kod nas normalno sve hvala Bogu. Rijesiti jos potpise Adukora i Velkoskog i lagano smo spremni za izazove. Ako ''izleti'' jos neki kvalitetan fudbaler, dovesti ga i tjt. Konacno opusteni na pauzi :D
Barem ne trolujem ljude.. Valjda se znaš s adminima pa ti to tolerišu.

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 29 dec 2018, 18:21

Ja sam admiR iz sjene. Svako ko trazi ban za mene je neprijatelj kluba !

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 29 dec 2018, 18:23

slika

:kafa:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 29 dec 2018, 18:39

Dajte nam titule bolan. :) Kad imaš titule, dobijaš pare, popularnost, više ljudi na tribinama. Temelji za nešto veće (evropa) se vezuju isključivo uz redovno osvajanje titule u svojoj državi. To je tako i amin.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

Benjolos
Kontakt:

Post Postao/la Benjolos » 29 dec 2018, 19:21

MortemHz je napisao/la:slika

Hoćemo ponovo ovako :pray: :pray: :ljepota:
Bordo bijeli za život cijeli!!

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 29 dec 2018, 19:26

KrajisnikBosnjak je napisao/la:Dajte nam titule bolan. :) Kad imaš titule, dobijaš pare, popularnost, više ljudi na tribinama. Temelji za nešto veće (evropa) se vezuju isključivo uz redovno osvajanje titule u svojoj državi. To je tako i amin.
Pa trebalo bi sada nadmasiti ovo od Lažnih,njihove tri uzastopne...Vrijeme je da se potvrdi koji je klub najveci u državi... :tokralju: :tokralju: :tokralju:

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 29 dec 2018, 19:44

AlfredNobel je napisao/la:
Iz dana u dan sve bolji potezi i vijesti. Samo ovako nastaviti. :thumbup:
Treba popljuvat ovu direktoricu slabo krade plus nije sklona malverzacijama a jos i zensko

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 29 dec 2018, 19:47

Zašto mi svi govore kako je Sarajevo jako?

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 29 dec 2018, 19:49

Esport je napisao/la:
Zukanovic je napisao/la:Kao trener FK Sarajevo da li ste našli nešto što bi moglo pojačati redove prvoplasiranog tima premijer lige BiH:

Realno, nema otpisivanja onih koji žele-mogu? da igraju bez ozbiljne analize. Ako u Akademiji dajemo šansu momku iz Kladuše, zašto nebi dali momku iz Čikaga... Kvalitet će isplivati, škart otpasti. ako struka radi svoj posao.
Plus širi se baza iz koje se izvlaći kvalitet, prezentira se klub na svjetskom tržištu, povećava se eventualna baza saradnika na ekonomskom planu(u najmanju ruku prodaja artikala iz Fan shopa, putem interneta...), itd.
Ponovo se ukazuje potreba, za timom-ekipom(može se to zvati II tim, U23, ili će to bitii ekipa sa kojom prioritetno sarađujemo), sa kojom imamo trajno dogovorenu saradnju o razmjeni(stažiranju-pozajmici) igrača koji trenutno nisu u prvom planu. Ta opcija se lako ubaci u ugovor, nešto kao U23(21) ekipe u Engleskoj. Tada nećeš imati klepane poput Lelića(sve je to sindrom Huseinović), koji uzimaju platu a samo smetaju(ćitaj narušavaju atmosferu)
:hmmmmm:
Lijepo si ti to zamislio i obrazlozio potrebu za tako necim.Sve je to ok , ali kosta . Novac za Akademiju je vjerovatno veci od budzeta nekih klubova. Trenutno u rosteru je 25 fudbalera pod ugovorom od 30.06.2019 bit ce 21 + 11 momaka koji su pod ugovorom(mislim na one u U19 po TM), ne znam koliko je momaka jos na posudbama.Sve to kosta.Ipak se slazem sa tobom da kvalitetan igrac nikad nije visak,ali mora biti kvalitetniji od ovih momaka iz Akademije,a to Bogami nije cest slucaj.Lijepo bi bilo imati na okupu Herica,Veladzica,Hadzica,Smajlagica i jos njih i cekati 1-2 god. hoce li se razviti u kvalitetne igrace.
Dinamo to sebi moze priustiti, aBd da i mi dodjemo u tu situaciju,ali za to nam trebaju pare. Pare ce doci sa titulama i transverima ala Mujakic.Na dobrom smo putu , ozbiljnim pristupom na proljece od prvog kola do i teoretskog obezbjedjenja titule.Vjerovati u sebe , ali bez podcjenjivanja konkurenata.Na minimum svesti kikseve , jer mi nismo klub koji zna plivati u prljavim radnjama . Kvalitetom protiv prljavstine konkurenata.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 29 dec 2018, 20:03

MortemHz je napisao/la:slika

Kako mocna slika :tokralju:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Alipasino, Amidzaa, riki46 i 24 gosta.