FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la geronimo » 28 jan 2013, 20:20

anelbavarac je napisao/la:Na danasnjem treningu ostali smo bez Rafinhe i Saqiria,prema prvim informacijama povreda Rafinhe je teze prirode,dok je kod Saqiria laksa povreda clanka i sigurno propusta mec protiv Mainza.
Nije (srećom) ništa strašno.
Prvo se spekuliralo da je i Rafu zadesio kobni 'kreutzbandriss' (kao Holgu) jer je plačući napustio trening. Nešto lakša ozljeda u članku i 'prepisano' mu je samo 3 dana mirovanja. Kod Shaqa nešto slično, ali on definitivno otpada za meč protiv Mainza (da mi je samo znati gdje ja pročita da više nema pauze od 7 dana između dvije utakmice :oops: ).

Taman ćemo ureći nedovoljnu rotaciju i neigranje nekih od vedeta. Samo da nas povrede desetkuju i biće juj-pomagaj. :mrgreen:
Aufatmen
Vom Jäger zum Gejagten

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 28 jan 2013, 20:31

moustapha je napisao/la:
Ozren je napisao/la:Isco signed a 3 year contract at Malaga with a release clause worth €35M!
Sitnica. 8-)
Svakako.Ne želim da Bayern počne ličiti na City i PSG.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 28 jan 2013, 20:50

Inace Muller na FB izjavio da je sretan s pobjedom nad Stuttgartom, te da je svjestan da Bayern jos uvijek ne igra na nivou na kojem se to od njih ocekuje. isto tako kaze da su trenutno najbitnije pobjede, a da ce igra doci i da Bayern ne moze uvijek voditi 3:0 na poluvremenu kako smo mi to od njih navikli. 8-)
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

BayernMunchen31
Kontakt:

Post Postao/la BayernMunchen31 » 28 jan 2013, 20:52

Pratio sam Isca i svi znamo da je talentovan ali nista bolji od Shaqiria. Slicni su igraci i zasto kupovati svaku mladu nadu (Nismo City ili Chelsea) . Treba vremenom gledati kako se Shaq razvija u zvijer . Građom tjelesnom je vec ko stvoren za Gvardiolu :D
FIFA XI 2013

- NEUER -
---LAHM ----BOATENG----DANTE-----ALABA---
MARTINEZ----SCHWEINSTEIGER ----
--ROBBEN------ MULLER-------RIBERY------
-MANDZUKIC-

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 28 jan 2013, 23:53

slika
Hasan 8-) , Elber :) , Khan :mrgreen: i naravno umalo da zaboravm (a to se ne zaboravlja) Hitzfeld :D
P.S
naježih se :D
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

DieRoten
Kontakt:

Post Postao/la DieRoten » 29 jan 2013, 00:15

Saurman je napisao/la:
moustapha je napisao/la:
Ozren je napisao/la:Isco signed a 3 year contract at Malaga with a release clause worth €35M!
Sitnica. 8-)
Svakako.Ne želim da Bayern počne ličiti na City i PSG.
Ne može, sve i da hoće. Da Bayern potroši 300 miliona, potrošio bi zarađen novac, a ne kredite da dižu i da tonu u dugovima.
Bayern se moze ku.rciti kome hoce, jer je ovo klub sa najboljom ekonomijom i ima najbolje rukovodsvo na svijetu. Institucija za sve ostale. Uostalom, Bayern neće nikad nasumice kupovati. Samo Martineza su pratili najmanje 3 godine ;)

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 29 jan 2013, 00:37

Eh sad nećemo ni pretjerivat, da ovoliko uložimo, ovaj iznos blizu 300 miliona eura i mi bi pali u dugove.... :) Još dok daš ogromne plate tim igračima, potrošila bi time naša uprava cjelokupni godišnji obrt pa i iznad toga. E sad onda tek treba skontat koliko je tvrdnja o ovolikom ulaganju narednog ljeta nerealna. :) Ma nerealna je odmah, ali eto još jednom da se pokaže...

I nemojte mi dirat Mullera.....Ja sam jednom prije rekao on je jedan od najbitniji igrača Bayerna, odmah uz Riberyja, jer on odrađuje mnogo toga. I kad Muller igra, igra i Bayern, sjetićemo se one sezone 2009/10, kada je osvojena dupla kruna i bilo ono finale LP. A vidimo i sad, Muller gazi, gazi i Bayern. Samo bitniji još kotačić je Ribery. Možemo mi sad i ostale nabrajat, mnogo je tu bitnih. Ali ima to nešto u Mulleru izuzetno. Trka, trka, trka, bespoštedna, bestpoštedna borba, plus golovi, asistencije. I Muller na sebi svojstven način probije odbrane, ako treba glavom kroz zid, onda glavom kroz zid.
Kritike na njegov račun i za zadnju utakmicu su neopravdane....Kažete bio loš do gola? A ko se vraćao i odrađivao i defanzivne zadatke. I kad ne vidite od njega nešto specijalno i tad Tomica radi ko konj...... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 29 jan 2013, 00:39

effe_sa je napisao/la:
I nemojte mi dirat Mullera.....
Sljedeći put kad odem u Minhen, cijelog ću ga ispipat! :oops:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 29 jan 2013, 00:40

anton 1983 je napisao/la:
effe_sa je napisao/la:
I nemojte mi dirat Mullera.....
Sljedeći put kad odem u Minhen, cijelog ću ga ispipat! :oops:
Ne smiješ, on je samo moj. Ja ću prije..... :lol:
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

DieRoten
Kontakt:

Post Postao/la DieRoten » 29 jan 2013, 00:45

Muller je pravo oličenje Nijemca, onog čistokrvnog. Rad i disciplina. Muller najviše trči, srcem igra za Bayern, a samo rijetki igrači vole svoj klub kao što on voli Bayern. Poslije svjetskog prvenstva 2010. Muller je bio jedan od najboljih mladih na svijetu u tom trenutku, čak proglašen najboljim na SP. Odmah nakon toga je rekao da će karijeru završiti u Bayernu. :D
Muller nema neki "moving" koji će vas natjerat da ga favorizirate kao najboljeg. Ali on posjeduje strašnu pas igru, i na malom prostoru može odigrati veliki broj malih pasova, mada bih ja lično volio da ga vidim u špicu, ima sve predispozicije za to :D

MMarcos
Kontakt:

Post Postao/la MMarcos » 29 jan 2013, 01:09

@brzitesanj

Kakva je to samo ekipa bila, sjećam se pred finale LŠ ogromni naslov preko dvolisnice u sredini ''BAVARSKA PAKLENA MAŠINA''....nikad to neću zaboraviti. Biću iskren samo se ovog Sabe ne sjećam :?
MIA SAN MIA!!!

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 29 jan 2013, 16:44

Ljudi dragi,Bayern nikada nece baciti pare na igrace ukoliko nije vise para zaradio nego sto oni svi kostaju... tako je zadnjih nekoliko godina i nema potrebe da se tu neshto narocito promijeni...

Ali pazite sad,ukoliko Bayern zaradi, nekih 100milki € od LP,sto nije sad neka nemoguca svota,stadion se nadogradio, plus recimo jedina iznad stepenica koja nam je ostala jeste da podignemo pehar!!!
E onda, ne vidim razloga zasto se ne bi potrosilo nekih 80-90 milki na pojacanja. Ali treba sagledati i pronaci prave igrace za nas, da li je to Isco ili Neymar?
Ja bi radije Götze-a nego ovu dvojicu (obojicu).

Slijedi nam utakmica sa Mainzom,pa se onda polako pocinje bliziti i liga prvaka,pa ce onda jos jedan duel sa BvB-om. Treba pristupiti tim utakmicama krajnje ozbiljno i mislim da ce tu doci do izrazaja nasa klupa na kojoj jedan Gomez i jedan Robben sjede!
Stern des Südens

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 29 jan 2013, 17:40

Mulleru se ove sezone nema šta prigovoriti, ponovo je vratio staru formu svaki meč izgara na terenu (on drugačije i ne zna ) sa 27 utakmica 14 golova i 8 asistencija ( prvi asistent lige ) čini ga prvom violinom Bavarske mašinerije. Kad se samo sjetim finala prošle godine i gol koji je postigao tu strast koju je pokazao kod proslave gola odmah me je posjetio na Khana,Scholla,Effenebrga i ostale velike legende kluba.Tomica je srce i duša ovog kluba i nedamo ga nikome. :mrgreen:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Kroos39
Kontakt:

Post Postao/la Kroos39 » 29 jan 2013, 18:48

slika

Evo citat od ove FB stranice:

"Sky Italia kaže da će ovako izgledati sastav Bayerna pod vodstvom Guardiole .."

Nece biti sto posto, a i da bude, opet je bolji sadasnji sastav.
Mia San Mia...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 29 jan 2013, 18:56

Uh, čudno (da ne kažem neku drugu riječ) mi je da će Bayern dati (minimalno) 120 miliona Eura na pojačanja. Istina, vjerovatno bi to značilo da se opraštaju od Robbena i Riberyja (sumnjam da bi oni pristali na ulogu jokera, a to bi opet bio prevelik trošak i za Bayern), no pitanje je ko bi za njih dao onoliko koliko bi ih Bayern zacijenio. PSG bi možda "uhvatio" Riberyja, ali šta sa Robbenom? Ne znam, al' ja bih se smio okladiti u velike pare da neće biti ovako velikih bombi u prvoj godini Guardiolinog mandata. Iko? :mrgreen:
Kroos39 je napisao/la:Nece biti sto posto, a i da bude, opet je bolji sadasnji sastav.
Pa dobro - ova sredina bi već dolaskom Isca živnula. U napadu trojac koji bi bilo bukvalno nemoguće zaustaviti, nazad dvojicu trkača koji znaju iznijeti loptu i jednog koji podvaljuje napadačima, vjerovatno najbolji bekovski dvojac (Lahm + Alaba), te sa još jednim koji dobro kontroliše loptu (Inigo Martinez) i Danteom u koga sam sumnjao. Preyebeno bi ova ekipa izgledala. Mada, ponavljam, ne vjerujem da će biti ovakva postava u Guardiolinom mandatu; posebno ne u prvoj godini istog. :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 29 jan 2013, 19:25

Kroos39 je napisao/la:Sky Italia kaže da će ovako izgledati sastav Bayerna pod vodstvom Guardiole
koji flopovi... :lol:
da napuhani nejmar izbaci riberija, suarez tomicu... :lol:
isko bi mogo doc, al bi igro onoliko koliko igra sakiri.
da nejmar izbaci riberija :roll:
stavim sve sto imam da ni kristina ronaldina ne bi izbacila riberija iz prve, nego bi mu trazili drugo mjesto, a kamoli prenapuhani brazilski balavac kojeg je spaha sazvako i ispljuno ko zvaku.
opet je bolji sadasnji sastav
unistili bi ih ko mandzukic gomeza u borbi za prvu postavu 8-)
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 29 jan 2013, 19:42

secer je napisao/la:
Kroos39 je napisao/la:Sky Italia kaže da će ovako izgledati sastav Bayerna pod vodstvom Guardiole
koji flopovi... :lol:
da napuhani nejmar izbaci riberija, suarez tomicu... :lol:
isko bi mogo doc, al bi igro onoliko koliko igra sakiri.
da nejmar izbaci riberija :roll:
stavim sve sto imam da ni kristina ronaldina ne bi izbacila riberija iz prve, nego bi mu trazili drugo mjesto, a kamoli prenapuhani brazilski balavac kojeg je spaha sazvako i ispljuno ko zvaku.

Covjek objasnio ;)

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 29 jan 2013, 19:43

Ja ekipe boze sacuvaj. Pa svako zna da je prvi koji ce letit iz Bayerna biti Gomez jer je on tip igraca koji se nikako ne uklapa u Guardiolinu igru. U Pepovom sistemu 4-3-3, nema klasicnog napadaca ( kao sto su Gomez ili Ibrahimovic sto je bio u Barci) nego igra sa laznom 9 tj. napadacem u sredini koji je jako pokretljiv, brz i tehnicki potkovan. Tako da ce Gomez najverovatnije biti zamjenjen takvim napadacem a po stranama bi igrali Robben i Ribery (Shaqiri, Muller, Mandzukic, Petersen i mladjahni Weiser kao zamjene), u veznom redu imamo dva odlicna defanzivca L.Gustavo i J.Martinez, te dvije osimce Kroos i Schweini i dva mlada igraca Hojberga i Cana te jedna prinova po meni Isco ili Pjanic. Odbrana je po meni vec gotova tj. bekovi Lahm, Alaba, Contetno i Rafinha, i stoperi Dante, Badstuber, Boateng i Kirchoff, mada bi ja licno volio da dovedu I.Martineza jer mi je nekako gotivan igra- decko ima petlju.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 29 jan 2013, 20:15

anton 1983 je napisao/la: MARIO ŠPIC-ĐUKIĆ!!!
8-) Špic-džukić je nekako sexualnije :lol:

Sky Italia predstavila sastav Bayerna za narednu sezonu? Sjajno, trebaju ga jos proslijediti i Guardioli. :lol:
Svaka cast njihovim insajderima koji su imali najranije i najtacnije informacije kada je bio u pitanju klub kojeg ce odabrati Guardiola, ali kada je ovaj sastav u pitanju, siguran sam da grijese.
Naime, ta medijska kuca je prva objavila vijest da je Bayern vec postigao osnovni dogovor sa Guardiolom i to u vrijeme kada je sva stampa pisala kako je Guardiola 99% trener Citya.

O transferima u Bayern je i prerano a i dosta nezahvalno govoriti sada. Bojim se da ce sa jos vecim povecanjem konkurencije doci do veceg nezadovoljstva. :arrow: Malocas sam citao i da Robben vec pokazuje prve znake neuroze. Ima igraca koji bi svakako mogli biti nezadovoljni.

Moja neka procjena je da u ljetnom prelaznom roku nece biti velikih rezova a samim tim ni nekog pretjeranog trosenja na pojacanja. Brijem da bi te promjene mogle biti maximalno na dvije pozicije.
I sam Guardiola je odabrao Bayern, dijelom zbog tradicije a dijelom zbog igraca koje posjeduje. Siguran sam da ne zeli ni on nista pretjerano mijenjati u sastavu.
Dobro je rekao @Monolog, po ovoj njihovoj slici morali bi potrositi oko 120 miliona, a to je skoro pa nemoguce.
A da se razumijemo, Bayernu i ne trebaju neke prevelike promjene u igrackom kadru. Imamo sexualnu ekipu, i treba se truditi pa je zadrzati.

Klare

Post Postao/la Klare » 29 jan 2013, 21:09

Početak i sredinu posta prepisujem, ali kraj bljak :arrow:
secer je napisao/la:unistili bi ih ko mandzukic gomeza u borbi za prvu postavu 8-)
Hahaha,
neka polako junače :) , svima nam je poznato kako je Marion nedavno izvrnuo nogu,
pa se zbog toga ne da riziku, njegova forma se lagano tempira, tako da neće biti sumnje koji će parati mreže Dortmundu, Realu, Barci... 8-)

O Gvardioli je dosta bilo :!: ,
isti nije Bayern, niti će imati pravo da pametuje :D ,
tim je formiran, Zamer je tu, jedino što mogu ponuditi jeste jedan ili dva igrača za pričuve( :mrgreen: ).

A čujte tek ovog gada :arrow:
Monolog je napisao/la:pojačanja. Istina, vjerovatno bi to značilo da se opraštaju od Robbena i Riberyja (sumnjam da bi oni pristali na ulogu jokera.
Je li se to poteglo malo :? ,
opće-poznata činjenica da zna vrnuti pod štan-gasom. :lol:

Povrda aman nema, tu nas mazi, čini se da Shaqiri neće u kombinaciju za subotu, kao ni manje bitan Starke, dok Rafi čini se nije ništa.
Ova prva dvojica se vraćaju tik poslije Mainza.

ps:ispravka u vezi Mullera :arrow: 10 golova i 10 asistencija, to je Bundesliga stats, a ukupno 14-11

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 5 gostiju.