Zašto da ode Guardiola?
Iduće sezone 2-3 nova igrača koja im trebaju spustitit sve gotovo na početak i udri nanovo... Barca je jedan od, ako ne i najbolji tim svih vremena koji je kročio i igrao fudbal, toliko su toga lijepog donijeli svim onima koji prate fudbal, pa makar i ne bili navijači iste. Doživjeti da vam u Classicu plješću protivnički navijači je nešto vanredno i graniči sa nemogućim, a opet su asovi koji nosiše dres Blaugrane to doživljavali.
Svakoj serijei dođe kraj, kad-tad. Niti jedan veliki tim nije održavao kontinuitet dobrih igara godinama, jednostavno dođu zasićenost, umor, zamor materijala, psihički pritisak, povrede njih 2-3 koje izbace važne igrače taman toliko da se poremeti kompletan ritam i uigranost ekipe.
Zašto tugovati pretjerano... seriji je došao kraj, idemo dalje.... meni se moj fudbalski svijet srušio kad se desio Farsopoli ali sam opet našao snage da pratim svoju ekipu protiv tam' nekakvih žabokrečina Crotonea, Avellina, Mindjolina i inih jadova... i dočekao da se opet vrati stazama slave...
Nije sramota ispasti u polufinalu jednog ovakvog takmičenja i biti drugi u prvenstvu : sklop povreda nekih bitnih igrača, bolesti, loše forme glavnih točkova zamašnjaka, nesreća sportska i dobije se takav rezultat...
Ide se dalje... život ide dalje ima kup, ima superkup, iduća sezona.. Pep uz još par kvalitetnih igrača na pozicijama koje im trebaju može još mnogo radosti donijeti navijačima Blaugrane...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO