Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

1921
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la 1921 » 04 maj 2011, 20:00

ovi diktatori su dno dna, fuj!

slika
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 04 maj 2011, 20:12

Samo F.K.S !! je napisao/la:Diktator ali kakav ! Steta sto se u njegovom dobu nisam rodio danas legenda ne bi smio da me dira :D Nema vise Tita ali zato danas svi jedemo iz Alijinih zlatnih kasika (al u kur.cu)
jesi ti svjestan toga sta govoris, djete drago

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 04 maj 2011, 20:13

QUARESMA 18<<< je napisao/la:
Samo F.K.S !! je napisao/la:Diktator ali kakav ! Steta sto se u njegovom dobu nisam rodio danas legenda ne bi smio da me dira :D Nema vise Tita ali zato danas svi jedemo iz Alijinih zlatnih kasika (al u kur.cu)
Ne da je svjestan, nego je i upravu.

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 04 maj 2011, 20:14

Tito je bio švaler i pol što se tiče njegovog privatnog života :D .
A glede vladanja, a čujte, koliko god da je to ružno nekome za cuti i teško prihvatiti, mora se priznati da je bio diktator. Kult ličnosti! Imao je dobrih stvari, ali ipak pretežu negativne.

Al, et naši prostori su uvijek navikli da imaju nekog vođu, jer će nas ko fol vođa izvesti iz svih problem. Hoće, hoće!
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Jardel
Kontakt:

Post Postao/la Jardel » 04 maj 2011, 20:17

Da nije Alije ne bi ni nas bilo ;)
Futebol Clube do Porto !

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 04 maj 2011, 20:18

u titovoj vladavini najvise zamjeram to sto niko nije odgovarao za Bleiburski masakr preko 50000 ljudi...

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 04 maj 2011, 20:19

dubrava je napisao/la:Tito je bio švaler i pol što se tiče njegovog privatnog života :D .
A glede vladanja, a čujte, koliko god da je to ružno nekome za cuti i teško prihvatiti, mora se priznati da je bio diktator. Kult ličnosti! Imao je dobrih stvari, ali ipak pretežu negativne.

Al, et naši prostori su uvijek navikli da imaju nekog vođu, jer će nas ko fol vođa izvesti iz svih problem. Hoće, hoće!
a kad malo razmislis...jest bio diktator...ali mozda se sa balkancima moze samo tako i postupati...ha ya.. ;)
ja necu,niti mogu priznati da ovaj period u kojem ja zivim,da je dobar..ovo je vrijeme grozno,period kada ja trebam da uzivam a ne mogu...radi kakvih alija,franja i milosa...i njihovih nasljednika..
hvala Bogu pa imam vremena da citam o ovome velikom covjeku i mogu sebi dati za pravo da kazem da je bio bolji od svih danasnjih vodza zajedno...
i zato mmu kapu skidam... ;)
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 04 maj 2011, 20:20

Bosco je napisao/la:
QUARESMA 18<<< je napisao/la:
Ne da je svjestan, nego je i upravu.
yebiga stari, svjestam ja toga, al netreba zaboraviti kroz sta je sve BiH prosla, trebamo biti zahvalni sto je sad ovako, kako je moglo biti, valjda sam vec znas o cemu govorim, a drugo je ono vrijeme kad je tito bio, ono je nesto sasvim drugo

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 04 maj 2011, 20:20

Jardel je napisao/la:Da nije Alije ne bi ni nas bilo ;)
Da nije bilo onih koji su ostavili posao, ženu, djecu i praktički goloruki krenuli braniti zemlju. Koji su imali poštene, visokomoralne ideale i ciljeve. A na kraju što su dobili?! Šipak!!
Kakav Alija :lol:
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 04 maj 2011, 20:21

Jardel je napisao/la:Da nije Alije ne bi ni nas bilo ;)
Više bi volio da me nema nego da neki imaju takvo mišljenje poput tebe. Čuj ne bi nas bilo :lol: , ne da bi nas bilo lave nego bi nam bilo čak i bolje nego što je sad.

Jardel
Kontakt:

Post Postao/la Jardel » 04 maj 2011, 20:23

Jadni bi mi sa vama bili, znači vi bi pristali da ostajete u ono vrijeme u "Jugoslaviji"
Futebol Clube do Porto !

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 04 maj 2011, 20:24

Jardel je napisao/la:Jadni bi mi sa vama bili, znači vi bi pristali da ostajete u ono vrijeme u "Jugoslaviji"
U Crnoj Gori ima veći procenat Srba nego u BiH, pa ti sad skontaj šta je bilo pametnije...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 04 maj 2011, 20:25

Jako zanimljiva tema

:|
Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !

A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 04 maj 2011, 20:26

T-MAC je napisao/la:a kad malo razmislis...jest bio diktator...ali mozda se sa balkancima moze samo tako i postupati...ha ya.. ;) ja necu,niti mogu priznati da ovaj period u kojem ja zivim,da je dobar..ovo je vrijeme grozno,period kada ja trebam da uzivam a ne mogu...radi kakvih alija,franja i milosa...i njihovih nasljednika..
hvala Bogu pa imam vremena da citam o ovome velikom covjeku i mogu sebi dati za pravo da kazem da je bio bolji od svih danasnjih vodza zajedno...
i zato mmu kapu skidam... ;)
Nama nikad nije pruzena druga mogucnost, nama Balkancima, jer smo uvijek učeni da trpimo. Šuti i trpi, to je geslo naroda sa ovih prostora. Pa nismo mi stoka da se s nama postupa podcjenjivacki, iako nekad kad razmislim, u nekim stvarima smo i gori od stoke.
Ja mu jedino skidam kapu jer je zbario Elizabeth Taylor :D

forza
Kontakt:

Post Postao/la forza » 04 maj 2011, 20:27

eto ga sad ..... sportsport. ba postaje i politicki forum ... aferim ..... :lol:

neka nama i nas i Alije .... al se slazem da nije bilo hrabrih ljudi, sinova ove zemlje .... nebi bilo nista ....
a da su nas njemci u II sv. ratu pookorili e sad bi nam valjalo ... bili bi "švabija" ... :D
Samo je jedan, grijeha je vrijedan ..... TM87

Jardel
Kontakt:

Post Postao/la Jardel » 04 maj 2011, 20:27

Sam pristanak ostajanja u to vrijeme bi značio i pristanak na " Veliku Srbiju". Ja našeg naroda :? Znači i Slovenci i Hrvati su ispali glupi što se nisu htjeli pokoriti i što su htjeli svoju zemlju ?
Futebol Clube do Porto !

CoDe
Kontakt:

Post Postao/la CoDe » 04 maj 2011, 20:27

Alija je bio prvi presjednik ne treba mu to zaboraviti i jadni su svi Bošnjaci ili Hercegovci koji ga mrze !

E sad kaze se da nije bilo : mog babe , tvog babe ili nekog treceg ne bi bilo ni nas :) !
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 04 maj 2011, 20:28

Opet se svodi na SAD .
Ko je pomagao partizanima protiv Hice i Benita .
Zatim je Josip Broz rekao mudro NE Staljinu a istovremeno nije bio ni saveznik SAD ;) , jer morala se vratiti usluga za pomoc koju su pruzili saveznici protiv fasista.
Yug. je dobijala lagano kredite i bila je clanica svih svjetskih org. Tito vani postovan ...

Zahvaljujuci zna se kome ;) .
Tako to rade Amerikanci , tada je bio hldani rat , danas imamo globalni rat protiv terorizma , skoro se nista nije promijenilo .
Trece zemlje svijeta su i dalje ovisnici o pomoci i kreditima , kao sto je i bila Titina Yug. te danasnja dejtonska BIH .
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 04 maj 2011, 20:30

Jardel je napisao/la:Sam pristanak ostajanja u to vrijeme bi značio i pristanak na " Veliku Srbiju". Ja našeg naroda :? Znači i Slovenci i Hrvati su ispali glupi što se nisu htjeli pokoriti i što su htjeli svoju zemlju ?
niko nije rekao to..ta krnja jugoslavija nije bila ni nalik na Titovu...
ovde se prica iskljucivo o najvecem drzavniku svih vremena,i sigurno je bilo tada bolje nego sada..

ja bi najvise volio da se nikad nije rodio ni alija ni franjo ni milos...ni oonaj mutavi slovenac..
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 04 maj 2011, 20:31

Jardel je napisao/la:Sam pristanak ostajanja u to vrijeme bi značio i pristanak na " Veliku Srbiju". Ja našeg naroda :? Znači i Slovenci i Hrvati su ispali glupi što se nisu htjeli pokoriti i što su htjeli svoju zemlju ?
Da ja sad tebi kažem šabane...

Pogledaj Crnu Goru, jel ona u nekakvoj "Velikoj Srbiji"? Nije, nego je bila u državnoj zajednici sa njima, tamo se nije pucalo i na kraju su izlobirali da se odvoje, pa pitam ja tebe jel to bilo tako loše, što mi nismo tako uradili?

Pitam ja tebe isto ko će meni vratiti četiri godine djetinjstva bez oca koji je proveo rat na liniji u Brčkom i ostalim mjestima? I to mogu biti sretan jer je ostao živ, šta će reći oni koji su izgubili svoje najmilije?

Treće, tvoj Alija je prodo Srebrenicu i ostale "periferne" gradove za ono oko Sarajeva, Ilijaš, Ilidžu pa i Grbavicu ako hoćeš, sve su to držali četnici do kraja rata, a mi dobili dejtonskim sporazumom. To je taj Alija koji se kao borio za cjelovitu BiH, j.ebo te on jesi čuo.

Veze ti nemaš ni o čemu, malo čitaj i informiši se pa onda nešto pričaj
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.