Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
42
44%

Ukupno glasova: 95

GunnerS
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la GunnerS » 14 feb 2010, 23:33

Vi ste predviđali i u ovom klou tras :) Nemoj se tako lahko nadat. Ustvari, razumijem te, al, bolje da Leverkusen još prvi, jer ako vi preuzmete 1 poziciju onda možda nećete igrat tako dobro :)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 14 feb 2010, 23:37

pa ja, lakse je biti lovac nego divljac. ;)
bilo kako bilo, kraj se zna 8-) mada bayernu ova uloga nije uobicajna, nekad je lijepo i loviti. :)
Vom Jäger zum Gejagten

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 14 feb 2010, 23:40

geronimo je napisao/la:do iduceg kola, moj tras :D a onda kola krecu nizbrdo.

budi siguran da ce im werder otkinuti najmanje bod, mada ja vjerujem u pobjedu zelenih.
Ne bih bas rekao. Ovo sto su dosad uradili nije slucajnost i tesko da ce izgubiti. Jako ozbiljno djeluju. Istina je da imaju puno remija, ali sve dok ne gube, to daje jako samopouzdanje. Izvjesno je da nece zavrsiti sezonu bez poraza, ali mogli bi daleko da doguraju. Samo da se ne slome nakon jednog kiksa i mogu do titule. Ne mozes vjecno biti gubitnik, zar ne?
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 14 feb 2010, 23:40

To kažem, sad vi igrate sa manje pritska i medija i svega, oni imaju veči pritisak i svi sada gledaju kako oni odigraju i hočel kiksati, kako su dobili itd itd... A vas, hmm, malo ste u sijenci i to vam je dobro...
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 14 feb 2010, 23:47

Trasimaco je napisao/la:
geronimo je napisao/la:do iduceg kola, moj tras :D a onda kola krecu nizbrdo.

budi siguran da ce im werder otkinuti najmanje bod, mada ja vjerujem u pobjedu zelenih.
Ne bih bas rekao. Ovo sto su dosad uradili nije slucajnost i tesko da ce izgubiti. Jako ozbiljno djeluju. Istina je da imaju puno remija, ali sve dok ne gube, to daje jako samopouzdanje. Izvjesno je da nece zavrsiti sezonu bez poraza, ali mogli bi daleko da doguraju. Samo da se ne slome nakon jednog kiksa i mogu do titule. Ne mozes vjecno biti gubitnik, zar ne?
ovo boldovano je jako bitno ;) , cim se to desi, nastaje frka i lagani raspad sistema. Ipak je to previse neiskusna ekipa, unatoc tome sto su "oslobodjeni" evropskih utakmica i igranja u kupu, sto je izrazita prednost za ovu ekipu, koju ruku na srce, vodi veoma dobar i iskusan strucnjak.
To sto kazes da bi mogli daleko da doguraju je istina, za njih je plasman u Lp-a ogroman uspjeh. :mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

bayer 04
Kontakt:

Post Postao/la bayer 04 » 14 feb 2010, 23:52

Svi vi ste doživjeli da vam tim osvoji nešto za vašeg života,samo ja ne :mrgreen: ...Ustvari mislim da je 1993. godine osvojen kup...Ja bih iskreno bio sretan da završimo među prva tri,mada ko zna... :P

HuX
Kontakt:

Post Postao/la HuX » 15 feb 2010, 00:00

bayer 04 je napisao/la:Svi vi ste doživjeli da vam tim osvoji nešto za vašeg života,samo ja ne :mrgreen: ...Ustvari mislim da je 1993. godine osvojen kup...Ja bih iskreno bio sretan da završimo među prva tri,mada ko zna... :P
pocni navijat za pravi klub :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
samo dodaj "n" i izbrisi "04" i to je to :mrgreen:
Dok nam je predsjednik bio bravar,sva su nam vrata bila otvorena!
Bayern & Željo & Hajduk

Nasa najveca mana je sto smo muslimani!

bayer 04
Kontakt:

Post Postao/la bayer 04 » 15 feb 2010, 00:06

HuX je napisao/la:
bayer 04 je napisao/la:Svi vi ste doživjeli da vam tim osvoji nešto za vašeg života,samo ja ne :mrgreen: ...Ustvari mislim da je 1993. godine osvojen kup...Ja bih iskreno bio sretan da završimo među prva tri,mada ko zna... :P
To ne ide...Sada će me neki prozvati da navijam iz mržnje,ali evo ću vam ukratko reći kako sam postao navijač Leverkusena... :mrgreen: ...Tek kad sam počeo pratiti fudbal znao sam par klubova,a i mrzio sam nešto onoga Olivera Kahna...I vidim ja jednom na TV-u igraju Bayer i Bayern i meni bi zanimljivo,te rekoh na najavi da ću navijati za klub u kom ne igra Kahn(pošto su bila slična imena nisam razlikovao)...I od tada stalno... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ...92. sam godište,dakle počeo sam navijati za Lever od 1999. ili 2000. godine...Tako nekako... :P :P :P :P :P

HuX
Kontakt:

Post Postao/la HuX » 15 feb 2010, 00:09

bayer 04 je napisao/la:
HuX je napisao/la:
To ne ide...Sada će me neki prozvati da navijam iz mržnje,ali evo ću vam ukratko reći kako sam postao navijač Leverkusena... :mrgreen: ...Tek kad sam počeo pratiti fudbal znao sam par klubova,a i mrzio sam nešto onoga Olivera Kahna...I vidim ja jednom na TV-u igraju Bayer i Bayern i meni bi zanimljivo,te rekoh na najavi da ću navijati za klub u kom ne igra Kahn(pošto su bila slična imena nisam razlikovao)...I od tada stalno... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ...92. sam godište,dakle počeo sam navijati za Lever od 1999. ili 2000. godine...Tako nekako... :P :P :P :P :P
ma sta te ima ko prozivat hehe, pa neces sad preko foruma branit nekom za koga da navija :D
Bayern & Željo & Hajduk

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 feb 2010, 00:12

Nijemci ti kazu kada se zelis odluciti za neki klub sljedece:

"Ako ne mozes podnijeti poraze i patnju onda navijaj za Bayern, ako zelis osjetiti sta znaci biti pravi navijac izaberi neki drugi klub".
Svako ima svoje razloge za i protiv navijanja za jedan klub, to jednostavno zavolis i udje ti u srce. Ja sam s djevojkom zbog HSV-a imao dosta problema ali je shvatila da se protiv toga ne moze boriti. HSV je jedan, a njih ima milijardu (mislim na djevojke). :D :D
"My Favorite Ring is Always the Next One"

bayer 04
Kontakt:

Post Postao/la bayer 04 » 15 feb 2010, 00:17

amerosm je napisao/la:Nijemci ti kazu kada se zelis odluciti za neki klub sljedece:

"Ako ne mozes podnijeti poraze i patnju onda navijaj za Bayern, ako zelis osjetiti sta znaci biti pravi navijac izaberi neki drugi klub".
Svako ima svoje razloge za i protiv navijanja za jedan klub, to jednostavno zavolis i udje ti u srce. Ja sam s djevojkom zbog HSV-a imao dosta problema ali je shvatila da se protiv toga ne moze boriti. HSV je jedan, a njih ima milijardu (mislim na djevojke). :D :D
haha...Tako je...Onaj Bayern mi je stvarno najmrži u Njemačkoj,ali su mi čak i oni dragi kada igraju protiv klubova iz Lige petice...A i jedan dobar prijatelj mi navija za njih...A,inače,pazite sada strukturu moga društva... :mrgreen:
Leverkusen,Bayern,Chelsea,Manchester i Lyon...Et kako smo se raspodijelili...

HuX
Kontakt:

Post Postao/la HuX » 15 feb 2010, 00:23

amerosm je napisao/la:Nijemci ti kazu kada se zelis odluciti za neki klub sljedece:

pa iz patnje su su to i rekli :mrgreen: :mrgreen:
samo ti pati, nemam ja nista protiv :D
Bayern & Željo & Hajduk

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 15 feb 2010, 04:04

Nije bas da si dosljedan tome o cemu govoris. Navijas i za Barcu takodjer.
#divovi

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 feb 2010, 09:58

moustapha je napisao/la:

Naravno da navijam i za Barcu. Barcu sam te davne 2000.godine u Njemackoj shvatio kao subinu. Naime ja sam s svojim prijateljima slavio rodjendan, i dosao jedan kucni prijatelj koji mi je dao poklon s izvinjenjem da HSV-u trenutno nisu u mogucnosti da postanes clan, jer se sve reformisalo, i tada mi je dao clansku kartu Barce i dres Barce. Ja sam to shvatio kao neku vrstu sudbine i poceo sam isto patiti i tugovati i s tim klubom, ali mi je HSV daleko ispred svih. A na temi HSV cu napisati jedan duzi clanak kako sam postao navijac tog kluba. Ne vidim sta je tu lose, kolega Adnan24 voli BVB, ali isto je tako sklon Arsenalu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 15 feb 2010, 10:20

Hannover angažirao psihologa za bundesligaški opstanak

Diplomirani psiholog dr. Andreas Marlovits novi je član stručnog stožera Bundesligaša Hannovera, objavili su iz njemačkoga nogometnog kluba...

Nakon dviju trenerskih promjena tijekom sezone u vodstvu kluba odlučili su se na novu promjenu, pa su angažirali stručnjaka koji bi igračima trebao omogućiti mentalno blagostanje, te time bolju efikasnost na travnjaku.

- Tijekom proteklih smo par tjedana intenzivirali rad na treninzima, promijenili smo puno toga u neposrednom okruženju momčadi, te smo odlučni uprijeti sve mogućnosti kako bismo osigurali opstanak u Bundesligi. Zajednički rad s dr. Marlovitsem trebao bi nam donijeti novi impuls na tom putu – rekao je trener Mirko Slomka.

Hannover trenutačno, nakon 22 odigrana kola, drži 16. mjesto na ljestvici 18 Bundesligaša. Izgubili su Slomkini nogometaši svih pet utakmica u drugom dijelu prvenstva.
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 15 feb 2010, 13:04

amerosm je napisao/la:
Naravno da navijam i za Barcu. Barcu sam te davne 2000.godine u Njemackoj shvatio kao subinu. Naime ja sam s svojim prijateljima slavio rodjendan, i dosao jedan kucni prijatelj koji mi je dao poklon s izvinjenjem da HSV-u trenutno nisu u mogucnosti da postanes clan, jer se sve reformisalo, i tada mi je dao clansku kartu Barce i dres Barce. Ja sam to shvatio kao neku vrstu sudbine i poceo sam isto patiti i tugovati i s tim klubom, ali mi je HSV daleko ispred svih. A na temi HSV cu napisati jedan duzi clanak kako sam postao navijac tog kluba. Ne vidim sta je tu lose, kolega Adnan24 voli BVB, ali isto je tako sklon Arsenalu.

Ne vidim tu nista lose da se voli jos neki klub pored onog "glavnog"-jednostavno te neke stvari "natjeraju" da navijas za odredjeni klub...ja sam dugi niz godina navijao samo za BvB ali konstantnim ne igranjem u ligi prvaka i prelaskom Rosickog iz BvB u Arsenal taj tim sam poceo pratiti,posebno u ligi prvaka a onda se prosirilo dalje...ali isto tako kada bi igrali BvB i Arsenal tu bi bez sumnje navijao za Dortmund...tako bi sigurno i ti navijao za Hsv protiv Barce...

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 15 feb 2010, 15:08

amerosm je napisao/la:
moustapha je napisao/la:

Naravno da nema tu nista lose. Ali, ja sam prije svega govorio o necemu drugom. Ovo sto si napisao u prvom postu bi imalo smisla da u Spaniji, recimo, navijas za Atletico. Sevillu, Valenciu. Medjutim, ti navijas za Barcu, jedan od dva najveca kluba u toj ligi.

Dakle, ovaj dio
ako zelis osjetiti sta znaci biti pravi navijac izaberi neki drugi klub
ne sprovodis do kraja, odnosno u svim ligama.

Bez obzira na sve, ne mislim da ima ista lose u tome sto navijas za dva kluba. Ja kad sam na pocetku poceo pratiti evropske lige, u svakoj od njih sam "navijao" za jedan klub, jer tako je onda lakse pratiti i citavu ligu.
#divovi

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 15 feb 2010, 15:22

Mirza_Hordas je napisao/la:Hannover angažirao psihologa za bundesligaški opstanak

Diplomirani psiholog dr. Andreas Marlovits novi je član stručnog stožera Bundesligaša Hannovera, objavili su iz njemačkoga nogometnog kluba...

Nakon dviju trenerskih promjena tijekom sezone u vodstvu kluba odlučili su se na novu promjenu, pa su angažirali stručnjaka koji bi igračima trebao omogućiti mentalno blagostanje, te time bolju efikasnost na travnjaku.

- Tijekom proteklih smo par tjedana intenzivirali rad na treninzima, promijenili smo puno toga u neposrednom okruženju momčadi, te smo odlučni uprijeti sve mogućnosti kako bismo osigurali opstanak u Bundesligi. Zajednički rad s dr. Marlovitsem trebao bi nam donijeti novi impuls na tom putu – rekao je trener Mirko Slomka.

Hannover trenutačno, nakon 22 odigrana kola, drži 16. mjesto na ljestvici 18 Bundesligaša. Izgubili su Slomkini nogometaši svih pet utakmica u drugom dijelu prvenstva.
Wolfsburgu bi trebao psihijatar isto i to za svakog igraca po jedan a za ove trenere kakva oklagija. :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 15 feb 2010, 18:00

Igrac Werdera Pizarro nakon sto je zamijenjen u 70 minuti u utakmici protiv Hannovera, otisao do navijaca i sa njima slavio do kraja utakmice. :D
slika

http://www.bild.de/BILD/sport/fussball/ ... -fans.html

Pored stvarne tabele Bundesliga ima i Wahre Tabelle ;)
Evo kako ona izgleda:

http://www.wahretabelle.de/wahretabelle ... abelle.php

Nurnberg je najvise ostecen, slijede Hoffenheim, Bayer...
Vom Jäger zum Gejagten

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 15 feb 2010, 19:51

Zanimljiva Wahre tablica.
Nunberg je i meni drag.Zbog Hoffe pocev od one prve tekme protiv Bajerna i kradje sudije sam se licno ogrijesio i pozelio takvim sudijama od tad pa nadalje i ubuduce sve najgore.
A sad dolazi part koji moj iskreni jaran @Gero nece begenisati ;) .Kad se vidi koliko je Bayer puta bio ostecen grehota bi bila da napokon i oni ne osvoje ''schalataru'' :mrgreen:
''Hotio'' sam ''kasti'' sevap je......
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.