RŠD Velež Mostar

radovac99
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la radovac99 » 03 jun 2022, 13:55

emil02in je napisao/la:
03 jun 2022, 12:24
Svi imamo neke želje ali ko god dođe moramo ga podržati.
+1

Puna podrška Upravi, novom treneru i svakom ko dođe u našu svetinju :bih:

SejoSexon
Kontakt:

Post Postao/la SejoSexon » 03 jun 2022, 14:09

I jos da ti dodam, Tuzla je klub jednog lica, Husica, kao sto je bila i Sloboda, vidi danas gdje je Sloboda, kad je on otisao, Sarajevo je trenutno klub jednog lica, taj sve sam finansira a to nije dobro, zamisli da mu se digne kao Namu?

The_Target
Kontakt:

Post Postao/la The_Target » 03 jun 2022, 15:34

Musemić i dalje gaji neki "starinski stil igre" koji je manje-više pročitan i to je to...možda je profil trenera koji nama treba ipak mlađi tip koji poznaje našu ligu, ima onako zanimljivu taktiku ...Jure Ivanković...stiče se utisak da je došao u neko pogrešno vrijeme u Široki kada je dosta igrača i otišlo iz Širokog, ali isto tako i da ima neku viziju modernog fudbala, s posebnim naglaskom na izjavu poslije utakmice sa Veležom ( da tada nije postojao ni crveni karton u igri ) kao i to da nije navikao da mu se poklanja...
Rođeni brato

radovac99
Kontakt:

Post Postao/la radovac99 » 03 jun 2022, 15:49

The_Target je napisao/la:
03 jun 2022, 15:34
Musemić i dalje gaji neki "starinski stil igre" koji je manje-više pročitan i to je to...možda je profil trenera koji nama treba ipak mlađi tip koji poznaje našu ligu, ima onako zanimljivu taktiku ...Jure Ivanković...stiče se utisak da je došao u neko pogrešno vrijeme u Široki kada je dosta igrača i otišlo iz Širokog, ali isto tako i da ima neku viziju modernog fudbala, s posebnim naglaskom na izjavu poslije utakmice sa Veležom ( da tada nije postojao ni crveni karton u igri ) kao i to da nije navikao da mu se poklanja...

POVEDI NAS JURE! :tokralju:

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 03 jun 2022, 16:03

radovac99 je napisao/la:
03 jun 2022, 15:49

Niko sretniji od mene ne bi bio ako bi neko ovako mlad i perspektivan došao umjesto ovih potrošenih starkulja :cool:

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 03 jun 2022, 16:12

mozak je napisao/la:
03 jun 2022, 12:34
Prema mojim inf. Upravni odbor bi trebao biti pojačan za broj članova., možda je i Musija jedan od njih.
Takođe, njihova izdvajanja za klub bi trebala biti povećana u odnosu na prošlu godinu.

Sve poslije vanredne sjednice kada novi model ulazi u klub, necete vjerovati koliko ce nam dobrog donijeti taj model.
Ti si naša ljubav jedina!

radovac99
Kontakt:

Post Postao/la radovac99 » 03 jun 2022, 16:14

JimmyPage je napisao/la:
03 jun 2022, 16:03
radovac99 je napisao/la:
03 jun 2022, 15:49

Niko sretniji od mene ne bi bio ako bi neko ovako mlad i perspektivan došao umjesto ovih potrošenih starkulja :cool:
Samo da povede Ikića i Mujana sa sobom bilo bi top :pray:

Rolex312
Kontakt:

Post Postao/la Rolex312 » 03 jun 2022, 16:15

Toni Karacic gotovo sigurno na klupi Veleza. Uprava je poslala zvanicnu ponudu i prihvatila uslove koje je Karacic trazio. Sljedecih dana se ceka njegova potvrda.

Zaimovic je prezentovao svoju viziju kluba upravi prije 2 dana i uprava nije bila odusevljena. Karacic je danas dobio uslove koje je trazio i ceka se njegova zvanicna potvrda.

Pored toga, glavna tema je izmjena statuta na 51%-49% sistem gdje bi se dio kluba privatizovao, ali vecinsko vlasnistvo ostavilo u rukama udruzenja gradjana. Ovo ljeto ce se raditi na terenu i zavrsetku planova za preostalu tribinu.
Nad nama nebo ima da gori!

THOMASSHELBY
Kontakt:

Post Postao/la THOMASSHELBY » 03 jun 2022, 16:24

Rolex312 je napisao/la:
03 jun 2022, 16:15
Toni Karacic gotovo sigurno na klupi Veleza. Uprava je poslala zvanicnu ponudu i prihvatila uslove koje je Karacic trazio. Sljedecih dana se ceka njegova potvrda.

Zaimovic je prezentovao svoju viziju kluba upravi prije 2 dana i uprava nije bila odusevljena. Karacic je danas dobio uslove koje je trazio i ceka se njegova zvanicna potvrda.

Pored toga, glavna tema je izmjena statuta na 51%-49% sistem gdje bi se dio kluba privatizovao, ali vecinsko vlasnistvo ostavilo u rukama udruzenja gradjana. Ovo ljeto ce se raditi na terenu i zavrsetku planova za preostalu tribinu.
Solidno rjesenje

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 03 jun 2022, 16:33

Karacic je jako dobar trener :thumbup:
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 03 jun 2022, 17:07

Maloprije se pricalo sa jednim trenerom, zavrsili prije sahatak. Nece da kazu ime ali najvjerovatnije da je Osim ili Karacic

VictoriasFikret
Kontakt:

Post Postao/la VictoriasFikret » 03 jun 2022, 17:30

Dobra varijanta je Toni Karačić trener, a Jure Ivanković pomoćni trener.

slika

fanaticRA
Kontakt:

Post Postao/la fanaticRA » 03 jun 2022, 17:36

VictoriasFikret je napisao/la:
03 jun 2022, 17:30

slika
Slažem se s tobom. Nikako ne bih Osima

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 03 jun 2022, 18:32

VELEŽ 1939.

– Trebalo je imati hrabrosti pa pristupiti Veležu. Ja sam obukao dres 1935. Bio sam gimnazijalac. Dvaput sam dobijao jedinicu iz vladanja zbog tog dresa – sjećao se tihi, fini Mostarac a marljivi fudbalski poslenik, Leo Hrvić… Leo je jedan od momaka na fotosu uz ovaj tekst. Ne znam koji. Uz njega su Sule Gušanac, Bora Ćećez, Muhamed Hadžiomerović, Vojo Ivanišević, Šerif Husrefović, Savo Milović, Meha Trbonja… Davno, sjetno nagnut nad fotos, diktirao mi Heroj Meha imena živih i mrtvih. Fotos je pred susret s Borcem 1939. Sjećao se:

-Borac je bio što i Velež. Radnici, đaci, sirotinja; Skojevci… Prava raja. Mi smo jedni drugim išli radosni k’o ovaj moj Mili što se sprema na ekskurziju. Na terenu smo ratovali. Prije i poslije utakmice – družili. Na utakmici, uvali mi Niko Jurinčić đon. Znam da je rukovodilac SKOJ-a u Banja Luci al’ skrešem mu majku fašističku.

– Đe ćeš, bolan Meha, meni mater fašističku – žali se poslije.

– **** ga, Niko, omaklo se. Šta god me zaboli, fašizam je.

Godinu nakon što je nastao ovaj fotos uz tekst, Velež je zabranjen, a fašizam već godinu tenkovskim gusjenicama krvavo mljeo Evropu. Aprila 1941. rat je dopro i do Banja Luke i do Mostara. Momci s fotosa su otišli u partizane. Pod istom zvijezdom nastavili jurišati po lijevim i desnim krilima, probijati kroz centar, padati u odbrambenim prostorima rodnog zemljopisa…

Sedamdeset sedam Veležovaca je poginulo.

Sedam proglašeno Narodnim herojima.

Ukupno: 7 zauvijek prvih timova sa 7 kapitena.

Ubilježeni su na bijelom spomeniku, pred klupskim prostorijama, pod Bijelim brijegom. Ne znam jesu li mrtvi još tamo. Živi nisu. U sramno proljeće ‘93. oružani suci su im pokazali crveni karton. Oni su izbjeglice u sopstvenom gradu, s drugu stranu vode. Oni su beskućnici. Pod Brijegom im je okupiran stadion. Pod Veležom im je s amblema zguljena petokraka. Jedni su im opljačkali sadašnjost, drugi prošlost. Ono što nisu uspjeli batinaši Kraljevine, gostujući i domaći fašisti u Drugom svjetskom, uspjeli su demokratski izabrani nacionalni predstavnici u novom, domaćem ratu… Velež je, u svemu, imao i trun sreće. Osvješćen, uvažen rodoljub predlagao je poslije zla novo ime: Đerđelez. Kao prikladnije. Nije prošlo. Klub je sačuvao ime, grad obraz…
Miso Maric
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

Tracy1
Kontakt:

Post Postao/la Tracy1 » 03 jun 2022, 18:59

Aj sto ste stali pisite ljepota citati :D :opaopa:
MUSVDG

RAStolac01
Kontakt:

Post Postao/la RAStolac01 » 03 jun 2022, 19:16

VictoriasFikret je napisao/la:
03 jun 2022, 17:30
To bi bilo top :pray:

RAStolac01
Kontakt:

Post Postao/la RAStolac01 » 03 jun 2022, 23:09

Slišković: Drago mi je da je Stari most srušen

E to su te legende

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 03 jun 2022, 23:12

Sa logičkog aspekta, bez dovoljno informacija o bilo kome od potencijalnih trenera, teško je imati mišljenje. Onako subjektivno, bez ikakvih razloga značajnije prirode, volio bih vidjeti Karačića ili Ivankovića koji, onako, imaju taj neki stav koji pokazuje kroz izjave po završetku utakmica neku dozu objektivnosti, samokritike koji su jedan od parametara za kontinuirani progres u radu.

Jusufbegović mi se subjektivno također sviđa jer je uspio u lošim vremenima za ovaj klub da ima taj neki rezultat koji i nije rezultat po pitanju nekog evropskog izlaska, koji je u tim uslovima svakako bio nešto nedokučivo, ali je donio mnogo lijepih trenutaka u sezoni gdje je završio peti, sa Jankovićem lažnom devetkom i prepoznatljivim stilom igre gdje smo imali taj neki niz od 10 ili više utakmica bez poraza i opetovane pobjede kući i na strani. Također mislim da može voditi svlačionicu jer ima stav te smatram da ne bi dozvoljavao neke dječije bolesti i eventualni neposluh.

Vezano za Sliškovića, svi znamo da je njegovo učešće u projektu koji se nalazi sa druge strane Neretve njega zauvijek udaljilo od bilo kakvih kombinacija vezanih uz Velež, tako da ga je suvišno i pominjati.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

Makso

Post Postao/la Makso » 03 jun 2022, 23:18

Kad se sjetim Feđinog dolaska u Velež iz Goška. Cvilio ko ker da ga Velež uzme za trenera. Za platu nije ni pitao kolika će biti. I daš romini priliku i on te ovako naguzi. Al Feđa ima kosmička pravda, sve će ti se ovo vratiti. Od malog čovjeka treba bježati na kilometar.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 03 jun 2022, 23:18

RAStolac01 je napisao/la:
03 jun 2022, 23:09
Slišković: Drago mi je da je Stari most srušen

E to su te legende
Polako sa izvlačenjem iz konteksta.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot] i 4 gosta.