FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

BosanacGorstak
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la BosanacGorstak » 01 jul 2018, 22:23

Konzerva je napisao/la:
BosanacGorstak je napisao/la:Mislim da je Benko prevelik zalogaj za nas klub u ovom momentu.
Bas kao i Ibricic.Al nije lose da se nas klub spominje u vezi njega,dobro dodje malo reklame :D

Kako moze biti prevelik zalogaj za Husica koji moze da radi stadion od 50 miliona maraka, covjeka koji se bavi prodsjom nafte izmedju ostalog...milioner teski, pun ko brod....ako je prevelik zalogaj Benko za Husica onda neznsm stvarno
Financijski mozda i nije ali nas klub u ovom momentu nije neki "brend" da se razumijemo,a 25 k eura mu moze ponuditi dosta klubova sa jacim imenom od nas.Ne mislim prvenstveno na klubove iz BiH vec iz regiona,EU ali i Azije.On se sigurno nabrao para igrajuci dosada fudbal i to mu ne moze biti najveci motiv da dodje ovdje.Mozda ako ponuda bude jos izdasnija,al se postavlja pitanje koliko bi to bilo isplativo za nas klub. :hmmmmm:
Sta je stećak? Oličenje gorstaka Bosanca!
Sta radi Bosanac na stećku?Stoji uspravno !Digao glavu,digao ruku ! Ali
nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stećak na kome Bosanac kleči ili
moli.Na kome je prikazan kao suzanj.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 01 jul 2018, 22:33

Financijski to svakako ne bi bio problem Husicu, al i cinjenica da ne bi sigurno imao toliku lovu, jer je i u Olimpiji bio preplacen.
Al uz neku razumnu sumu i naprimjer odredjenu klauzulu u slucaju zapazenih rezultata isplatit odredjeni bonus.
Sta je sa Poturalicem jel ostaje u Tuzli?
Mia San Mia

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 01 jul 2018, 22:44

R32 je napisao/la:Financijski to svakako ne bi bio problem Husicu, al i cinjenica da ne bi sigurno imao toliku lovu, jer je i u Olimpiji bio preplacen.
Al uz neku razumnu sumu i naprimjer odredjenu klauzulu u slucaju zapazenih rezultata isplatit odredjeni bonus.
Sta je sa Poturalicem jel ostaje u Tuzli?
Ma nisam siguran da bi covjek dosao,nije ni Tuzla neka sredina u kojoj bi on vjerovatno zivjeo.Vidjet cemo sta ce biti od svega al ja ne ocekujem da on bude igrac koji ce potpisati.

Sto se tice Poturalica,trebao bi ostati.
Mislim da je momak potencijal i da uz eventualno ove iskusnije moze jos vise napredovati.
Osim toga moramo imati i nekoliko mladjih igraca zbog u21 pravila ako se ne varam.

Sto se tice samog kluba ove sezone,mislim da je najbitnije da se izbori opstanak i da prezimimo u gornjem dijelu tabele.
Vremenom ce se trziste smirivati,imat ce se bolji uvid u ostale igrace,pocet ce polahko sa intezivnijim radom i omladinske kategorije i tak.Treba raditi sistematski i ne bacati pare tek onako.

Prioritet treba da bude stvaranje mladih igraca,dovodenje talenata sa TK prije svega da nam ne idu u Zrinjski,Sarajevo i slicno jer na toj djeci sad Zrinja i Sarajevo uzimaju finu lovu koja jest smijesna za ono sto uzimaju klubovi iz regiona al 300 k eura nije mala para za klince koji ured nekoliko tekmi zaigraju.

Naredni prelazni rok ovim iskusnim momcima dodati nekoj kvalitetnog potencijala kao recimo sto je bio Rodin i Vego iz Goska,il Vukotic sto na kraju zavrsi u Belgiji i slicni igraci.Njih na vrijeme trebamo primjetiti,vezati dobrim ugovorom i uzeti pare na njima jer kod nas nece biti u situaciji da ucjenjuju klub sa potpisom ugovora jer vec imamo love i ako ne zeli na tribine i to je to.Ima ko ce igrati.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 01 jul 2018, 22:59

Poturalic je dobar igrac, a prvenstveno zbog godina ga itekako treba zadrzati. Dobra spicoka, s lakocom hvata lopte i dobiva zracne duele, slaze se sa ekipom. Nije sebican.
A Husic je pedantan covjek, i kao sto je i predstavio da ima vec plan za naredne godine, ne sumnjam u to.
Nema para za razbavicabja, samo po planu.
Da se zna red i rad.
Slazem se da bi bilo super da Tuzla City zavrsi u gornjem dijelu tabele na 5-6 mjestu. Ali misljenja sam da ce to biti i bolje i mozda bude 2-4 mjesto. Klub je ozbiljan, i namjere su ozbiljne.
A sredina je zdrava, nema dugova samo cilj ka boljem. I svidja mi se to sto samo pobjeda dolazi u obzir, ma sta bilo, kakva god situacija uvijek se gleda pobjeda i tako i treba.
Mia San Mia

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 01 jul 2018, 23:28

Za njega je placena i osteta Bratstvu i siguran sam da se na njega racuna bar jos ovu sezonu da pokaze koliko zna.
Sto se tice plasmana,moje licno misljenje je da bi bio zadovoljan opstankom,gornji dio tabele bi bio super a izlazak u evropu bi bio nesto nestvarno.Novaci smo u ligi a osim nas ima jos mnogo dobrih klubova i nece niko skidati gace pred nama.Po imenima smo trebali pregazit federalku,al imena ne cine igru i rezultate jer ima jos mnogo bitnih faktora.U ovoj ligi je jos mnogo klubova koja imaju jakih imena u ekipi i po meni je najveci favorit za titulu Zrinjski.Za evropu Zrinja,Zeljo,Sarajevo,i eventualno Siroki koji ce se boriti sa nama,Celikom,Radnikom,i ostalim u ligi za to 4 mjesto u evropi.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 01 jul 2018, 23:36

Tuzlanski tim doveo je u svoje redove mladog veznjaka Slavena iz Živinica Ajdina Nukića koji je sa novim premijerligašem potpisao trogodišnji ugovor.

Nukić je kompletu karijeru proveo u živiničkom timu. Sada je došlo vrijeme za prelazak na veći nivo i 20-godišnji fudbaler je prihvatio ponudu koja je došla iz Tuzla Cityja.

Protekle sezone u dresu Slavena Nukić je odigrao dosta dobro. Bio je jedan od najboljih fudbalera tima i u 27 utakmica je postigao jedan pogodak.

Sloga novu sezonu otvara gostovanjem na Pecari kod Širokog Brijega.
20 godina,vezni,3 godine ugovor :roll: :kafa:
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

dvokorak
Kontakt:

Re: Opste diskusije

Post Postao/la dvokorak » 02 jul 2018, 00:02

sloboda72 je napisao/la:
dvokorak je napisao/la:Kakva su predvidjanja drugara iz Podrinja? Moze li podrinjski premijerligas napraviti iznenadjenje?
Reci mi ,je li Savo Milošević angažovan u Zvijezdi 09? Nešto poput sportskog direktora u sjeni.
Jer ,evidentan je veliki protok igrača u poslednjih godinu dana kod vas.Očito traži se dobitna kombinacija za duži boravak u PLBIH.
Gosp. Stanišić je očito laik za fudbal u tehničkom smislu.On mora osim trenera ,ma ko to bio imati i savjetnika koji dobro zna kako hodaju stvari u fudbalu.Nije na prvi pogled ni dobar veći protok igrača ako Stanišića neko "levati."A jeste ,ako se traži pravih 18.
Čudno mi je da se izvikani menadžer iz Srebrenika Husarić ubacio u Zvijezdu 09.(Škahić i Husić.)Ne vezano za kvalitet igrača,da se razumijemo.Moje je uvjerenje da Stanišić mora imati pouzdanog savjetnika ili predsjednika poput Mićića u Radniku(Krstajić).
? ? <3
Mirise cvijece ko moja Rinaka
Šaka bosasa i vopi, doručak šampiona <3

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 02 jul 2018, 07:31

............................................Tuzla City dovela još jednog fudbalera

................Ajdin Nukić novi je igrač našeg kluba.Dobro došao!

Stigao iz Slavena
Ekipa Tuzla Cityja završila je još jedno pojačanje za prvu sezonu u Premijer ligi BiH.
M. Šljivak
01.07.18. 22:04

slika
Ajdin Nukić novo ime u tuzlanskom timu
Tuzlanski tim doveo je u svoje redove mladog veznjaka Slavena iz Živinica Ajdina Nukića koji je sa novim premijerligašem potpisao trogodišnji ugovor.

Nukić je kompletu karijeru proveo u živiničkom timu. Sada je došlo vrijeme za prelazak na veći nivo i 20-godišnji fudbaler je prihvatio ponudu koja je došla iz Tuzla Cityja.

Protekle sezone u dresu Slavena Nukić je odigrao dosta dobro. Bio je jedan od najboljih fudbalera tima i u 27 utakmica je postigao jedan pogodak.

Sloga novu sezonu otvara gostovanjem na Pecari kod Širokog Brijega.

Portal SportSport.ba pratite putem Facebooka ili Instagrama.
Isključivo najzanimljivije vijesti iz Premijer lige BiH pratite na našoj Facebook stranici Premijer liga
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 02 jul 2018, 07:50

BosanacGorstak je napisao/la:Mislim da je Benko prevelik zalogaj za nas klub u ovom momentu.
Bas kao i Ibricic.Al nije lose da se nas klub spominje u vezi njega,dobro dodje malo reklame :D
POTURALIĆ IMA JOŠ DA NAPREDUJE I NAPREDOVAĆE.Ali kad se tim sastavlja ,golman i špic trebaju biti već pećeni(iskusni).Mahmutović jest iskusan ali on proljetos nije dao ništa.Hele nejse.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 02 jul 2018, 07:54

BosanacGorstak je napisao/la:
Konzerva je napisao/la:

Kako moze biti prevelik zalogaj za Husica koji moze da radi stadion od 50 miliona maraka, covjeka koji se bavi prodsjom nafte izmedju ostalog...milioner teski, pun ko brod....ako je prevelik zalogaj Benko za Husica onda neznsm stvarno
Financijski mozda i nije ali nas klub u ovom momentu nije neki "brend" da se razumijemo,a 25 k eura mu moze ponuditi dosta klubova sa jacim imenom od nas.Ne mislim prvenstveno na klubove iz BiH vec iz regiona,EU ali i Azije.On se sigurno nabrao para igrajuci dosada fudbal i to mu ne moze biti najveci motiv da dodje ovdje.Mozda ako ponuda bude jos izdasnija,al se postavlja pitanje koliko bi to bilo isplativo za nas klub. :hmmmmm:
Jedini njegov motiv u ovim godinama je novac.Godine su mu na ivici hendikepa.Ali pošto čovjek živi sportski on je pokretniji a i tehnički pismeniji od svih špiceva PL BIH.
Ja volim FK Tuzla City

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 02 jul 2018, 15:07

Al fakat ovaj Mahmutović ne odigra nista....al bukvalno nista...bacene pare totalno
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 02 jul 2018, 15:11

staragarda je napisao/la:Al fakat ovaj Mahmutović ne odigra nista....al bukvalno nista...bacene pare totalno
njega su povrede uništile, pa je kasnije koje kilo nabacio, ni kod nas u Čeliku ništa vala nije pokazao, a nije jeftin :D 6 000 flaša vode :D
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 02 jul 2018, 18:20

.........................................slika

FK.Tuzla City

TUZLA CITY DESET DANA U SLOVENIJI

- Ekspedicija od 30 članova u ponedjeljak se zaputila prema Sloveniji, gdje će boraviti deset dana.
Destinacija Plavih je Čatež, poznato mjesto gdje se pripremaju brojne evropske ekipe.
Za vrijeme boravka u Sloveniji predviđeno je odigravanje tri pripremne utakmice protiv hrvatske Gorice, slovenačkog Triglava iz Kranja te rumunskog Petrolula.

Starčević je u Sloveniju poveo sljedeće igrače:
Golmani: Nurković, Fejzić i Čalaković.
Odbrana: Efendić, Čomor, Kostić, Kojić, Šarčević, Obradović i Širanović.
Vezni: Stjepanović, Šećerović, Milaković, Mitrović, Hasanović, Stokić, Stojčev, Ramić, Ziljkić, Nukić, Omerović, Vukmirović, Ramić.
Napadači: Mahmutović, Poturalić, Murga, Crnkić.

press Služba FK.Tuzla City
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 02 jul 2018, 18:36

staragarda je napisao/la:Al fakat ovaj Mahmutović ne odigra nista....al bukvalno nista...bacene pare totalno
On mi je reko da vuče povredu.Kad je sanirao taj problem prvenstvo je već bilo odmaklo. Odigrao je protiv Metalleghe(ušao u igru) ,Zvijezde kad je Poturalić imao kartone,Jedinstva(ušao u igru),protiv Bratstva (ušao u i dao 2 gola), potom odigrao cijelu protiv Toška,Travnika, i možda još neku.Sad kad je sanirao povredu Starčević je procijenio da mu Mahmutović treba za ekipu.Da Bog da da ga zdravlje posluži i da bude onaj pravi.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 02 jul 2018, 19:48

...................
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 02 jul 2018, 19:50

.........................................BRACO OSMANOVIĆ ,TEORIJA VJEČITE ZAVJERE.

.........................
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 13 jul 2018, 21:29, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

TzCity
Kontakt:

Post Postao/la TzCity » 02 jul 2018, 19:51

sloboda72 je napisao/la:.........................................slika

FK.Tuzla City

TUZLA CITY DESET DANA U SLOVENIJI

- Ekspedicija od 30 članova u ponedjeljak se zaputila prema Sloveniji, gdje će boraviti deset dana.
Destinacija Plavih je Čatež, poznato mjesto gdje se pripremaju brojne evropske ekipe.
Za vrijeme boravka u Sloveniji predviđeno je odigravanje tri pripremne utakmice protiv hrvatske Gorice, slovenačkog Triglava iz Kranja te rumunskog Petrolula.

Starčević je u Sloveniju poveo sljedeće igrače:
Golmani: Nurković, Fejzić i Čalaković.
Odbrana: Efendić, Čomor, Kostić, Kojić, Šarčević, Obradović i Širanović.
Vezni: Stjepanović, Šećerović, Milaković, Mitrović, Hasanović, Stokić, Stojčev, Ramić, Ziljkić, Nukić, Omerović, Vukmirović, Ramić.
Napadači: Mahmutović, Poturalić, Murga, Crnkić.

press Služba FK.Tuzla City
Fina ekipa, ocekujem uskoro extra stopera, stefan je na spisku, poznavajuci gosp. A.H biti ce tu jos par dobrih pojacanja, tako da ocekujem borbu za prva 3 mjesta !! :thumbup:

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 02 jul 2018, 22:56

I ja licno ocekujem nekoga u defanzivi,i eventualno u napadu.Sto se tice Mahmutovica,dati mu sansu jos ovu polusezonu a onda mu se zahvaliti ako ne ispuni ocekivanja.Mada sam skeprican po pitanju jos nekih zvucnih imena,vec na spisku imamo 27 igraca i vjerovatno ce eventualni odlazak nekoga znaciti dolazak drugog igraca.Trebao bi nam jedan "grdosija i jablan" u defanzivi da raznosi protivnicke igrace :mrgreen:
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

vorkapa
Kontakt:

Re: Opste diskusije

Post Postao/la vorkapa » 02 jul 2018, 23:08

dvokorak je napisao/la:
sloboda72 je napisao/la:
dvokorak je napisao/la:Kakva su predvidjanja drugara iz Podrinja? Moze li podrinjski premijerligas napraviti iznenadjenje?
Reci mi ,je li Savo Milošević angažovan u Zvijezdi 09? Nešto poput sportskog direktora u sjeni.
Jer ,evidentan je veliki protok igrača u poslednjih godinu dana kod vas.Očito traži se dobitna kombinacija za duži boravak u PLBIH.
Gosp. Stanišić je očito laik za fudbal u tehničkom smislu.On mora osim trenera ,ma ko to bio imati i savjetnika koji dobro zna kako hodaju stvari u fudbalu.Nije na prvi pogled ni dobar veći protok igrača ako Stanišića neko "levati."A jeste ,ako se traži pravih 18.
Čudno mi je da se izvikani menadžer iz Srebrenika Husarić ubacio u Zvijezdu 09.(Škahić i Husić.)Ne vezano za kvalitet igrača,da se razumijemo.Moje je uvjerenje da Stanišić mora imati pouzdanog savjetnika ili predsjednika poput Mićića u Radniku(Krstajić).
Pa ima tog srbijanca koji mu je sada trener-on mu bolan dovodi igrače,on ga savetuje,on mu uzima lovu,on uživa tamo a kažu da je jako nagodan sa menadžerima ali g.Stanišić to još nije skonto.Uzelo je to maha i kad se ovaj prosvesti biće kasno. :kafa: :kafa:

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 03 jul 2018, 13:15

FK.Tuzla City je dodao/la nove fotografije (njih 5).

PLAVI ODRADILI PRVI TRENING U ČATEŽU

- Fudbaleri Tuzla Citya stigli su u ponedjeljak oko 13 sati u Čatež. Nakon ručka i kraćeg odmora u hotelu "Toplice", Plavi su odradili i prvi trening u Sloveniji.
Treneru Starčeviću na raspolaganju su bili svi igrači koji su i pored umora od puta, radili jako dobro.
U nastavku pogledajte foto priču iz Čateža.
press Služba FK.Tuzla Citya

slika
slika
slika
Ja volim FK Tuzla City

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Crkvice1988, Venom i 17 gostiju.