AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

rope11
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la rope11 » 03 feb 2014, 14:17

Ma tako je brate, udarit bunker, pa sta bude. :mrgreen:

Jesu oni i dalje favoriti, ali koliko god to smijesno izgledalo, ja sam i dalje misljenja da jedan Milan nikada ne treba unaprijed otpisivati. U kakvoj god situaciji bili. A pogotovo kad je liga sampiona u pitanju.
Eto, razumno je da neka mala nada tinja u svima nama. :P
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 03 feb 2014, 15:07

Danas će Seedorf vjerovatno objaviti spisak igrača za drugi krug LP-a.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 03 feb 2014, 16:32

Isti recept kao protiv Barce :mrgreen:
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 03 feb 2014, 16:42

Neće upaliti, jer Atletico igra drugačiji fudbal. Ne meljaju loptu u nedogled, već napadaju brzo i ubojito. A protiv takvih ekipa se puno teže braniti nego protiv onih koje žele posjed i bezbroj dodavanja.
-Rui Costa-

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 03 feb 2014, 17:17

Niang (AC Milan) fudbaler koji je posuđen u francusk Monpeljer imao je saobraćajku sa svojim crvenim ljubimcem,na svu sreću nogometašu nije ništa ozbiljno bilo
Pobjeda je bolja od orgazma!

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 03 feb 2014, 17:25

Ima se može se. :D

Što se tiče liste za LP-a, Essien i Rami će se 100% naći na njoj, ostaje samo dvojba za to treće mjesto koje je slobodno, Taarabt,Gabriel i Saponara su kandidati. Dok Constant, Zaccardo i povrijeđeni Shaarawy u glavni kandidati za one koji neće biti prijavljeni.
-Rui Costa-

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 03 feb 2014, 18:14

francobaresi je napisao/la:Neće upaliti, jer Atletico igra drugačiji fudbal. Ne meljaju loptu u nedogled, već napadaju brzo i ubojito. A protiv takvih ekipa se puno teže braniti nego protiv onih koje žele posjed i bezbroj dodavanja.
Gledao ih ove sezone vise puta, i mogu ti reci da igraju sta hoces, sta im Cholo kaze, oni to odrade na terenu i nemaju definisan "stil" igre. Ne pali ni bunker toliko, ali opet je mozda bolje i to, nego da se otvoris, kao Sociedad juce sto je uradio u drugom poluvremenu, pa im je pala odbrana u roku od 3 minuta.

Mada ni sa bunkerom neces postici puno, jer se oni nikad ne otvaraju potpuno, da bi to protivnik iskoristio kontrama, i svoje sanse koje imaju gotovo uvek iskoriste. Zato su oni meni mnogo **** ekipa za dvomec, pored Bayerna, takticki najjaca dvomec ekipa. Mozes jedino da se izvadis na njihov los dan, a oni to retko da su imali ove sezone, poraz od Espanyola jedini mec gde su bas katastrofa odigrali. :)

Sve je to lepo nadati se, ali ja ne vidim nacin kako Milan moze da nadgra Atletico, jedino cudom, ali se to desava u jednom mecu, u drugom tesko. :)
Veliki kiks im je neigranje Filipea Luisa koji je povredjen, ali Insua juce odlican bio, tako da tu nece biti velikih problema.
Da je neki ozbiljan trener na klupi, mozda bi i dao neke sanse, ali Seedorf jeste legenda, i poseduje znanje, ali je covek amater tako reci bez imalo iskustva.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 03 feb 2014, 18:27

Paradajz je napisao/la:
francobaresi je napisao/la:Neće upaliti, jer Atletico igra drugačiji fudbal. Ne meljaju loptu u nedogled, već napadaju brzo i ubojito. A protiv takvih ekipa se puno teže braniti nego protiv onih koje žele posjed i bezbroj dodavanja.
Gledao ih ove sezone vise puta, i mogu ti reci da igraju sta hoces, sta im Cholo kaze, oni to odrade na terenu i nemaju definisan "stil" igre. Ne pali ni bunker toliko, ali opet je mozda bolje i to, nego da se otvoris, kao Sociedad juce sto je uradio u drugom poluvremenu, pa im je pala odbrana u roku od 3 minuta.

Mada ni sa bunkerom neces postici puno, jer se oni nikad ne otvaraju potpuno, da bi to protivnik iskoristio kontrama, i svoje sanse koje imaju gotovo uvek iskoriste. Zato su oni meni mnogo **** ekipa za dvomec, pored Bayerna, takticki najjaca dvomec ekipa. Mozes jedino da se izvadis na njihov los dan, a oni to retko da su imali ove sezone, poraz od Espanyola jedini mec gde su bas katastrofa odigrali. :)

Sve je to lepo nadati se, ali ja ne vidim nacin kako Milan moze da nadgra Atletico, jedino cudom, ali se to desava u jednom mecu, u drugom tesko. :)
Veliki kiks im je neigranje Filipea Luisa koji je povredjen, ali Insua juce odlican bio, tako da tu nece biti velikih problema.
Da je neki ozbiljan trener na klupi, mozda bi i dao neke sanse, ali Seedorf jeste legenda, i poseduje znanje, ali je covek amater tako reci bez imalo iskustva.
Ne ocekujemo mi da ih nadigramo,jer to nije poslo za rukom ni puuuno jacim ekipama, dovoljno je samo da prodjemo dalje :wink:
Esiena i De Jonga u vezu i nema brige :D
Il Club più titolato al mondo!

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 03 feb 2014, 19:11

francobaresi je napisao/la:Ima se može se. :D
19 godina i Ferarri se vozi (čak i slupat se može) :cry: :mrgreen:
Pobjeda je bolja od orgazma!

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 03 feb 2014, 19:20

Talijanskim klubovima je u krvi da se brane i kada dode vrijeme oni to perfektno rade zato mislim da Milan ima dobre sanse da prode pogotov sad kako i u vezi imas jedno 3-4 igraca koji odlicno pokrivaju prostor Essien Mourinhova skola :mrgreen:
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 03 feb 2014, 20:57

Do sada nismo vidjeli Seedorfov bunker. A moraće ga upotrijebiti protiv Atletica. I to ne klasičan Allegrijev, Mourinhov ili Di Matteov bunker, nego organizovano branjenje i osujećivanje njihovih akcija na sredini. Suludo je i pomisliti da bi se ovakav Milan mogao nadigravati s njima. To je definitivno ravno samoubistvu. :roll: Najbolja ideja bi bilo, ako mene pitate, započeti meč s francuskim dvojcem u odbrani (Rami - Mexes čini se prihvatljiv; to je uostalom najbolje što Milan u ovom trenutku ima), ispred njih kao DM-i Essien i De Jong. Bekovi su poznati, nemam šta pričati. Kaka ima zagarantovano mjesto, samo što bih ga ja koristio na lijevom krilu. Protiv Barcelone na San Siru je briljirao na toj poziciji. Ipak, k'o da gledam da će Brazilac biti trequartista, a Binho lijevo. :roll: Pored Rickyja i Robinha kao nužnog zla, priliku bih dao Poliju i(li) Cristanteu. Nema se šta izgubiti. Bolje oni nego Birsa. Naravno, može se probati iznenaditi Atleti s dva klasična napadača (Balom i Pazzom), ali ne znam koliko je to pametno. Bolje igrati na sigurnu varijantu i staviti Marija na špic, a Pazzinija uvesti kao džokera (siguran sam da će se ganjati rezultat).

Dakle, to bi bila neka moja 4-5-1 ili preformulisano u 4-2-3-1. Opet napominjem da ne bih volio vidjeti flopa Robinha u prvoj postavi, ali realno gledajući - nema ni 5% šansi da će se Seedorf usuditi Andreu i Bryana zajedno u prvu postavu.

Treba se nadati, nada zadnja umire. Atletico će kad tad platiti danak zgusnutom rasporedu. Pobjede u La Ligi su im postale imperativ, a teško je bježati Barci i Realu. Kad tad te slome. S druge strane, ACM nema nekog cilja u Serie A, a CL je uvijek bilo omiljeno takmičenje Rossonera. Tu treba tražiti šansu, makar ona bila minimalna.
ahmad_tz je napisao/la:Ja mislim kad bi to Mario radio da ne bi bio ovakav fudbaler. Nesto slicno kao Ibra u Barci, ako ne zivi kao Ibra i ne igra tako.
Nećeš vjerovati, i ja tako mislim. :mrgreen: Ne mogu zamisliti drukčijeg Balotellija s boljim učinkom od ovoga. :lol:

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 03 feb 2014, 21:14

Ja bi stavio Kaku, Cristantea i Trabanta iza Bale a na DMF Esiena i DeJonga

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 03 feb 2014, 21:24

muxa je napisao/la:Ja bi stavio Kaku, Cristantea i Trabanta iza Bale a na DMF Esiena i DeJonga

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Otprilike sam to i ja napisao, ukoliko bi Cristante igrao. Jedino se ne mogu složiti za Taarabta jer ne znam u kakvoj je formi trenutno. Ako se na treninzima bude pokazao dobrim, te ako će mu Seedorf vjerovati, ko sam ja da se protivim. Ipak, ne bih toliko žurio s njim. Poli je zaslužio priliku. Znamo da je kod Allegrija igrao desnog beka, a kada tome prirodamo činjenicu da je prema naprijed bio odličan jedno vrijeme, onda ne vidim zašto ne bi mogao odigrati ono što je nekad igrao KPB. :mrgreen:

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 03 feb 2014, 21:45

Paradajz je napisao/la: Da je neki ozbiljan trener na klupi, mozda bi i dao neke sanse, ali Seedorf jeste legenda, i poseduje znanje, ali je covek amater tako reci bez imalo iskustva.
Ni Di Matteo nije imao iskustva pa je mlatnuo Guardiolu na Nou Campu ;)

slika

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 03 feb 2014, 21:56

rope11 je napisao/la:Ne bi me apsolutno zacudilo kada bi Bonera zaigrao, ali to bi bilo silovanje od strane Coste i kompanije.
Ali da znam da bi poslije toga zavrsio na klupi, potpisao bih, pa makar se osramotili pred svima. :mrgreen:

Sjeca li se iko da li su Mexes i Seedorf imali nekih nesuglasica prije?
Malo mi je nevjerovatno da ostavlja naseg najboljeg stopera na klupu, a jos mi je nevjerovatnije da poslije svih greski i dalje guraju Boneru u prvu postavu. :geek:
Jesu imali nesuglasica,navodno kad je Seedorf rekao da se zagrle na pocetku utakmice i na kraju,Mexes se odvalio smijati na to,i naravno Seedorf ga stavio na led.

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 03 feb 2014, 21:59

Jos nije vrijeme govoriti o tome,a da li i mi imamo sanse da prodjemo,itekako imamo ;)

slika

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 03 feb 2014, 23:54

Ostao ili otisao, Mexesa cu se uvijek po ovome sjecati. Kraaaalj :lol:

[youtube][/youtube]
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 04 feb 2014, 00:02

Meni je Mexes postao drag i bilo bi mi žao da ode ali sve na to upućuje. Ne igra lafo neka povreda ali haj znaj. Dobra mu je i ona kad je reko da ne tuče djecu kad ga je Giovinco htio tući :lol:

Nego De Jong mora biti kapiten ako Montolivo nastavi igrati ko kita.
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 04 feb 2014, 00:04

_forzamilan_ je napisao/la:Meni je Mexes postao drag i bilo bi mi žao da ode ali sve na to upućuje. Ne igra lafo neka povreda ali haj znaj. Dobra mu je i ona kad je reko da ne tuče djecu kad ga je Giovinco htio tući :lol:

Nego De Jong mora biti kapiten ako Montolivo nastavi igrati ko kita.
Hahaha, kad je to bilo. Nice 1, ma I meni je drag, jes da je kiks igrac al boljeg uz ramija stopera I nemamo.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 04 feb 2014, 00:22

Mexes je pored Ramija nas najbolji stoper i van svake pameti ga je stavljati na klupu. Pogotovo kada to podrazumijeva Boneru u igri.
Svoje nesuglasice (ako ih ima) neka rijesavaju van terena, ne mora zbog toga ekipa trpiti.

El Šaravi ostavio djevojku kako bi se posvetio fudbalu...
boss ! 8-) :lol:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.