Potpuno se slažem. Pogodio si u srž Pepove igre i postavljanja na terenu. Isto tako, uvjeren sam da ćemo igrati 4-3-3 jer ipak je to igra koju Pep forsira i siguran sam da neće mijenjati svoj sustav igre.secer je napisao/la:barca vec dugi niz godina igra fudbool total a ne prima trice. il su xavi, iniesta, mesituljak, pedro i co. doktori igre u odbranimen se cini da nijesu
recimo da izgledaju kao pocetnici ako bismo ih uporedili sa stvarnim doktorima igre u odbrani - talijanima. mislim da svi znamo kako prolaze tale kada se susretnu sa ekipom u kojoj ne dominiraju branici tj. kada izadju na mejdan barci.
taj sistem koji ce utisnuti gvardiola je garancija za erfolg. radi se o sistemu koji pokriva greske pojedinca cineci istovremeno da taj pojedinac izgleda daleko mocnije nego sto jeste.
ako i dalje mislis da gvardiola nece gurati sistem koji je furao u barci (to je jedino sto zna), onda je najprece da se kanis fuce i bacis se na heklanje.
Da li Gomez time gubi mjesto u ekipi? Da li je sredina prespora da odgovori brzoj pass igri? Da li je Robben nova lažna devetka ili prvi na listi za odstrijel?
Šta ti misliš?
Naravno da je Guardiola učio od vrhunskih trenera i time razvijao svoju filozofiju. No Klopp je po meni sličan Guardioli jer isto ima volje učiti i razvijati se. Ja Kloppa iznimno cijenim još od kada je bio trener Mainza. Klopp je svake godine sve bolji i bolji trener.secer je napisao/la:za razliku od gvarde koji je stasao u najboljoj fudbalskoj skoli (holandska je vazda bila najbolja) i kojeg su vodili vrhunski treneri od kojih je kupio znanje, klopp je sve morao sam.
dakle, cova je ucio u hodu.
Sve istina što kažeš ali je to opet dokaz da majstor uči iz svojih grešaka i nastavlja se razvijati.secer je napisao/la:dakle, cova je ucio u hodu. sjecam se jednog intervjua nakon utakmice u kojem je promijenio par rijeci sa efenbergom. otvoreno je rekao da sa efeom ne moze pricati o ligi prvaka jer je to za nj. strani teren.
kako mr. klop trenira svoju ekipu tj. kako je dosao do rezultata?
sasvim jednostavno. okruzio se sa par tupana (prvi je groskrojc) koji u njega gledaju kao u nekog gurua (perisic je spikao o tome), dodao je par genijalaca (sahin, kagava i goce) + ostatak kojeg vuku ovi klopovi poslusnici.
veliki motivator sa ogromnom nosinom pomocu koje uspijeva nanjusiti neke anonimuse od kojih pravi vrhunske igrace. da je slab takticar, slab je. najbolji dokaz je njegovo prvo gostovanje u ligi prvaka. il neko misli da su igraci i samo igraci iskljucivi krivci za onu brukudobro, to mu ne zamjerim jer nije imao od koga da nauci.
cova se ne moze pohvaliti da je zanat naucio od nekog vrhunskog trenera.
Taktika prošle godine u Ligi Prvaka i ove godine su čisti primjer da je Klopp naučio. Tako da se i u tom dijelu, taktika, razvija kao što se i očekivalo. Pametan je trener, trebao je malo iskustva koje je stekao 10/11 i 11/12 da bi ove konačno pokazao ogroman napredak. Pa dovoljno je da se sjetimo što radi Bayernu sa svojom taktikom...
Ova osmina finala će mu biti isto tako jedan veliki ispit gdje bi Klopp mogao pokazati sve svoje umijeće jer Šahtar ima dosta mana pa se nadam da će ovaj to prepoznati i tako ih izbaciti.
Istina da tu ima bjesomučne trke ali ne možeš zanemariti njegov osjećaj za tehnički potkovane igrače koji čine razliku. Tako da je on fino izbalansirao sve to i momčad pruža fantastične rezultate.secer je napisao/la:njegova ekipa 90% utakmica dobije na bjesomucnu trku. problem je sto taj sistem ima jednu veliku mahanu. cim se ekipa rastegne na dva fronta, namah zakaze na jednom.
jednostavno, nema te masine koja ce svaki treci dan pruziti yebeno trkacke partije.
ok, ima hudnika koji misle da su se klopovi djecki zasitili bundeskeda, ekipa se otrgla kontroli najveceg motivatora na svijetu
sad, zbog tih njegovih nenadyebivih motivatorskih sposobnosti (kako je odgovorio na onu salihovicevu da ce borusiji zabit 4 komada? reko je hvalada, stvarno se zahvalio jer je dobio dodatni materijal pomocu kojeg je motivisao svoje momke) na kojima bi mu pozavidio i king daum, najprece je da preuzme elf.
ako bi ove godine preuzeo elf (neostvarivo, naravno), vjerujem da bi nijemci uzeli svjetsko 2014.
Istina je isto tako kad kažeš da ne mogu na dva fronta još ali vjerujem da će se i to riješti slijedeće godine kupovinom 2-3 igrača upravo za širinu kadra a možda i puno više od toga.
Ne želim da preuzme Elf. Šteta bi bilo za Borussiu. Neka ga tamo još 3 godine. Predobar je to trener da čeka svake 2 godine na mogući trofej. On će ići u Bayern, a trener Elfa stigne biti u malo poznijim godinama .

PS.
Ja bih Lowa mak'o odavno. Nema taj šta više radit na klupi Elfa. Strunz kaže: Dati priliku Heynckesu! Slažem se!
Postoji šansa ali mislim da se i Manchester Unitedu zamjerilo to šta je od Reala učinio Mourinho. Tako mislim da Mourino ide u Psg ili Chelsea.secer je napisao/la:ps.
mislim da ce murinjo naslijediti fergija.