FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Stefan Effenberg
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Stefan Effenberg » 22 jan 2013, 00:54

secer je napisao/la:barca vec dugi niz godina igra fudbool total a ne prima trice. il su xavi, iniesta, mesituljak, pedro i co. doktori igre u odbrani :? men se cini da nijesu 8-) recimo da izgledaju kao pocetnici ako bismo ih uporedili sa stvarnim doktorima igre u odbrani - talijanima. mislim da svi znamo kako prolaze tale kada se susretnu sa ekipom u kojoj ne dominiraju branici tj. kada izadju na mejdan barci.
taj sistem koji ce utisnuti gvardiola je garancija za erfolg. radi se o sistemu koji pokriva greske pojedinca cineci istovremeno da taj pojedinac izgleda daleko mocnije nego sto jeste.
ako i dalje mislis da gvardiola nece gurati sistem koji je furao u barci (to je jedino sto zna), onda je najprece da se kanis fuce i bacis se na heklanje.
Potpuno se slažem. Pogodio si u srž Pepove igre i postavljanja na terenu. Isto tako, uvjeren sam da ćemo igrati 4-3-3 jer ipak je to igra koju Pep forsira i siguran sam da neće mijenjati svoj sustav igre.

Da li Gomez time gubi mjesto u ekipi? Da li je sredina prespora da odgovori brzoj pass igri? Da li je Robben nova lažna devetka ili prvi na listi za odstrijel?

Šta ti misliš?
secer je napisao/la:za razliku od gvarde koji je stasao u najboljoj fudbalskoj skoli (holandska je vazda bila najbolja) i kojeg su vodili vrhunski treneri od kojih je kupio znanje, klopp je sve morao sam.
dakle, cova je ucio u hodu.
Naravno da je Guardiola učio od vrhunskih trenera i time razvijao svoju filozofiju. No Klopp je po meni sličan Guardioli jer isto ima volje učiti i razvijati se. Ja Kloppa iznimno cijenim još od kada je bio trener Mainza. Klopp je svake godine sve bolji i bolji trener.
secer je napisao/la:dakle, cova je ucio u hodu. sjecam se jednog intervjua nakon utakmice u kojem je promijenio par rijeci sa efenbergom. otvoreno je rekao da sa efeom ne moze pricati o ligi prvaka jer je to za nj. strani teren.
kako mr. klop trenira svoju ekipu tj. kako je dosao do rezultata?

sasvim jednostavno. okruzio se sa par tupana (prvi je groskrojc) koji u njega gledaju kao u nekog gurua (perisic je spikao o tome), dodao je par genijalaca (sahin, kagava i goce) + ostatak kojeg vuku ovi klopovi poslusnici.
veliki motivator sa ogromnom nosinom pomocu koje uspijeva nanjusiti neke anonimuse od kojih pravi vrhunske igrace. da je slab takticar, slab je. najbolji dokaz je njegovo prvo gostovanje u ligi prvaka. il neko misli da su igraci i samo igraci iskljucivi krivci za onu bruku :) dobro, to mu ne zamjerim jer nije imao od koga da nauci.
cova se ne moze pohvaliti da je zanat naucio od nekog vrhunskog trenera.
Sve istina što kažeš ali je to opet dokaz da majstor uči iz svojih grešaka i nastavlja se razvijati.

Taktika prošle godine u Ligi Prvaka i ove godine su čisti primjer da je Klopp naučio. Tako da se i u tom dijelu, taktika, razvija kao što se i očekivalo. Pametan je trener, trebao je malo iskustva koje je stekao 10/11 i 11/12 da bi ove konačno pokazao ogroman napredak. Pa dovoljno je da se sjetimo što radi Bayernu sa svojom taktikom...

Ova osmina finala će mu biti isto tako jedan veliki ispit gdje bi Klopp mogao pokazati sve svoje umijeće jer Šahtar ima dosta mana pa se nadam da će ovaj to prepoznati i tako ih izbaciti.
secer je napisao/la:njegova ekipa 90% utakmica dobije na bjesomucnu trku. problem je sto taj sistem ima jednu veliku mahanu. cim se ekipa rastegne na dva fronta, namah zakaze na jednom.
jednostavno, nema te masine koja ce svaki treci dan pruziti yebeno trkacke partije.
ok, ima hudnika koji misle da su se klopovi djecki zasitili bundeske :lol: da, ekipa se otrgla kontroli najveceg motivatora na svijetu :lol:
sad, zbog tih njegovih nenadyebivih motivatorskih sposobnosti (kako je odgovorio na onu salihovicevu da ce borusiji zabit 4 komada? reko je hvala :) da, stvarno se zahvalio jer je dobio dodatni materijal pomocu kojeg je motivisao svoje momke) na kojima bi mu pozavidio i king daum, najprece je da preuzme elf.
ako bi ove godine preuzeo elf (neostvarivo, naravno), vjerujem da bi nijemci uzeli svjetsko 2014.
Istina da tu ima bjesomučne trke ali ne možeš zanemariti njegov osjećaj za tehnički potkovane igrače koji čine razliku. Tako da je on fino izbalansirao sve to i momčad pruža fantastične rezultate.

Istina je isto tako kad kažeš da ne mogu na dva fronta još ali vjerujem da će se i to riješti slijedeće godine kupovinom 2-3 igrača upravo za širinu kadra a možda i puno više od toga.

Ne želim da preuzme Elf. Šteta bi bilo za Borussiu. Neka ga tamo još 3 godine. Predobar je to trener da čeka svake 2 godine na mogući trofej. On će ići u Bayern, a trener Elfa stigne biti u malo poznijim godinama . :D

PS.
Ja bih Lowa mak'o odavno. Nema taj šta više radit na klupi Elfa. Strunz kaže: Dati priliku Heynckesu! Slažem se!
secer je napisao/la:ps.
mislim da ce murinjo naslijediti fergija.
Postoji šansa ali mislim da se i Manchester Unitedu zamjerilo to šta je od Reala učinio Mourinho. Tako mislim da Mourino ide u Psg ili Chelsea.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 22 jan 2013, 01:14

effe_sa je napisao/la:Gledaj ali ne možeš zanemarit da je Mou veliki trener, jer je imao velike uspjehe i s Portom, i s Chelseajem , i s Interom, a i s Realom je uzeo Primeru i Kup, plus ima i tu polufinale Lige prvaka. On bi vjerovatno i s Bayernom imao uspjeh u prvoj sezoni, ali u drugoj bi nastali problemi. Po kvalitetu i taktičkom znanju bi on bio izvrstan trener za Bayern, ali kao karakter bi bio problem jer bi naletio na naše posebne karaktere u upravi. :)
Ne zanemarujem ja njegove uspjehe. Ja mu za to skidam kapu. On je sa različitim klubovima postigao velike rezultate. Rijetko koji trener je to učinio što je ovaj.

No ove godine mi se do kraja zgadio sa svojim ponašanjem. Frajer se uspio posvađati sa svima u i oko kluba, sa medijima, sa protivnicima, da ne govorim da mu je Barcelona postala doživotni neprijatelj.

Zbog takvog ponašanja mogu reći da ga nikad ne bih želio vidjeti na klupi Bayerna. Srozao mi se u očima totalno, čak ga više ne mogu smislit. Pa šta je samo uradio Casillasu: tko je on da zabranjuje Casillasu da razgovara sa Barceloninim igračima? Apsurdno ponašanje. Pa upravo je on stvorio takav ratnički odnos sa Barcelonom.

I da ne duljim više jer bih mogao nabrojati dosta toga: njegov nogomet ne prolazi u Realu. Nije on za onu atraktivnu igru Reala. On je upravo najbolji trener za defanzivne ekipe sa ubojitim kontrama i granitnom obranom.
effe_sa je napisao/la:Pošto si se dotakao ManU-a sinoć sam zaboravio još nešto napomenut, što je moje mišljenje. Npr. mislim da je ManU bio ozbiljan kandidat za Pepa, da bi mi tad imali više problema da ga dovedemo. Međutim, pošto je Fergie odlučio dodat još jednu godinu najmanje na klupi ManU-a ta je opcija otpala. A oni bi nam bili ozbiljan suparnik, jer su oni slično ozbiljan klub kao naš Bayern, organizovani, ozbiljno rade i planiraju a to očigledno privlači Pepa. Tu bi bilo lomljenje oko para možda, ko će više ponudit (jer nešto mora presudit), ili bi odlučivale neke nijanse i osjećaji Guardiole. Zapravo ovi klubovi koji su nam bili konkurencija i neki su od njih nudili više (za Chelsea je sigurno da je nudio više, za ostale se precizno ne zna) i nisu nam bili konkurencija iz prostog razloga što se koncepcija tih klubova nije sviđala Pepu.
Potpisujem sve! Nema se tu šta dodati!

Upravo iz tog razloga vjerujem da će Pep nakon uspješno odrađenog posla u Bayernu ( pa mislim, nije to nerealno, jel' tako? :D ) otići putem Otoka u Manchester United.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 22 jan 2013, 01:54

Romariooo je napisao/la:pep je vec najavio kakvu ce igru potencirati s bayernom, ista dakle igra kao u barci, vrlo jednostavna za objasniti, drzati loptu sto vise, kad izgubis loptu sto brze je osvojiti i nastaviti napadati

vrlo jednostavna formula, samo pitanje je sad koliko se ta formula moze ispostovati u bayernu, ali smijesno je vec sad tu igru proglasavati nemogucom za bayern, kao da je bayern sad neka skupina levata koju pep treba nauciti kako da igraju lopte
Zanimljiv lik si. Prvo nas pohvališ ovako da bi nastavio slijedećim tonom:
Romariooo je napisao/la:istina je da nema teorije da pep s bayernom moze igrati na toliko visokom nivou kao s barcom, to je naravno jasno kao dan, nema individualnog kvaliteta tog ni priblizno, u bayernu nema najboljeg igraca u istoriji fudbala, nema ni najboljeg veznog dvojca u istoriji fudbala, nema ni odbranu kvalitetnu kao u barcu u kojoj su odbrambeni igraci na vrlo velikoj tehnickoj razini, kad vidimo recimo tehnicku potkovanost i znanje s loptom kod pikea, to nema ni blizu niko u bayernu, takodje i puyol je za stoper izuzetno i brz i tehnicki jak, pa onda dani alves kao bek koji u svakoj ekipi moze komotno igrati i kao napadac. takav kvalitet pep u bayernu nece jednostavno imati, niti ga moze odnekud dovesti osim iz barce da upravo te igrace prevede u bayern
Polako majstore. Trebalo bi malo da staneš koji put na loptu. Dakle, trebalo bi i razmišljati malo realno.

Messi je najbolji - nema tu dileme ok, najbolji igrač pa možda i svih vremena,
najbolji vezni dvojac u historiji fudbala?? - ne prolazi ali da su trenutno broj jedan u svijetu se slažem,
nemamo odbranu kvalitetnu - ti izgleda nisi pogledao cijelu tablicu već samo koliko imamo bodova,
Pique - svaka čast momku ali izgleda da ti nisi gledao Dantea,
Puyol - klasa nema šta ali tehnički jak? U kojem to nogometnom svijetu????,
Dani Alves - napad odličan ali obrana loša jer jednostavno ne razmišlja nego sve na brzinu pa ga i Ronaldo čini smiješnim a da ne govorimo što mu je radio Ribery u one dvije tekme 2009. godine - Lahm je u najmanju ruku podjednako dobar igrač jer je odličan i u napadu ali i u obrani,
takav kvalitet pep u bayernu nece jednostavno imati - ???......

Tako da jedino pitanje koje mogu postaviti nakon tvojeg kontradiktornog razmišljanja: govoriš li ti možda o nekoj drugoj momčadi a ne o Bayernu?

Da bi opet nastavio u kontra smjeru:
Romariooo je napisao/la:u bayernu pepa ceka puno teza situacija, ali nista to ne smije da nas zavara, bez obzira sto nece nikad dostici ono sto je napravio s barcom, nek napravi 50 posto od toga, od te igre, to ce biti fenomenalno, bayern ce igrom i rezultatima odskakati od svih drugih timova osim barce, bice dosta i titula i uzivancije u gledanju, u bayernu ce moci raditi neke stvari koje nije mogao u barci, nek igra barem 50 posto kao s barcom sto se tice posjeda i tika-take to je dovoljno, al zato moze s bayernom vise nego s barcom igrati malo direktnije, cvrsce, sa vise suteva iz daleka, sa boljim skokom itd, sigurno da ce imati neke nove dimenzije koje nije imao u barci
Ovo si fino rezonovao. Gdje ti je to bilo u odlomku prije?
Romariooo je napisao/la:pored svog tog individualnog kvaliteta koji je imao, pep ce imati jos jednu otezavajucu okolnost, u barci je imao sjajne individualce koji su jos sjajniji timski igraci, jednostavno kao pjetlici su poceli igrati taj sistem, u svim kategorijama igrali su sistem kakav se igra u prvom timu, igraci su medjusobno povezani jer su zajedno odrastali, znaju se od malena i to je ta savrsena hemija u ekipi, pored toga i sam pep je dio cijele te price, i on je prosao sve te omladinske nivoe, igrao je godinama za prvi tim, bio je uzor igracima barce dok su jos bili djeca, poznaje klub na tenane, poznaje navijace, sve u svemu bio je svoj na svome sa svojim ljudima i to mu je olaksalo posao sigurno
Potpis. Nema se tu šta dodati.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 22 jan 2013, 11:21

Stefan Effenberg je napisao/la:Da li Gomez time gubi mjesto u ekipi?
vjerujem da ce izgubiti mjesto. sad, ako ne u prvoj, onda najkasnije u drugoj gvardinoj sezoni.
msm, kojeg ce mu vraga parmak koji je s tehnikom na vi :roll:
sto se tice tehnike, mandzukic je za gomu romario, al ni on nije siguran da ce ostati tj. da ce se naigrati.
jednostavno, gvardiola trazi brze i eksplozivnije napadace vrhunske tehnike koje dizelaski stoperi ne mogu zaustaviti.
Stefan Effenberg je napisao/la:Da li je Robben nova lažna devetka ili prvi na listi za odstrijel?
nijedno od toga.
ne moze on igrati laznu devetku kad igra samo jednom nogom.
ali, isto tako mislim da je predobar da bi ga se rijesili. cova je vrhunska klasa i jedno od najboljih krila na svijetu.
mislim da bi najbolji bio na poziciji koju trenutno pokriva riberi.
da je riberi pametan kao sto nije, presao bi u sredinu i izdominirao bundesku i ligu prvaka.
ako riberi hoce da uzme one nagrade koje kupi mesi, onda mora osvojiti ligu prvaka u kojoj ce zabiti nekih 15-ak golova + bundeska u kojoj mora srusiti müllerov rekord. e, qrac ce to uspjeti igrajuci uz aut liniju, pa tamam da igra jos 350 godina.
jbg, narod pamti i velica one koji zabijaju.
ne bi mesi osvajao sve one silne nagrade da ne zabija golove, pa tamam kad bi imo 300 asistencija po sezoni.
bio bi ono sto su xavi i iniesta: vghunski veznjak za kojeg svak ziv zna da je mozda i najbitniji, al opet se o njemu ne pise onoliko koliko zasluzuje. o priznanjima da ne govorimo.

jos bolji primjer je nasa repka u kojoj je dzeko prva violina - covjek kojeg su mnogi uzeli za bozanstvo. neuzubillah (zamoli nekog da ti prevede :) ). ustvari, dzeko je staromodni tip napadaca koji od 90+ minuta koliko traje tekma preseta najmanje 70. ako ne zabije, kriv je vezni red koji ga et ne hrani loptama :roll:
kritikuju ga tek ako iz tekme u tekmu ne zabija te ako fula stopostotne.
istina je da je pjanic nas najvazniji igrac - pokretacka masina koja upravlja ekipom.
Stefan Effenberg je napisao/la:Klopp je svake godine sve bolji i bolji trener.
istina.
Stefan Effenberg je napisao/la:Taktika prošle godine u Ligi Prvaka i ove godine su čisti primjer da je Klopp naučio.
jos jedna istina.
Stefan Effenberg je napisao/la:Pa dovoljno je da se sjetimo što radi Bayernu sa svojom taktikom...
qrac bi on uzimao bayern da nije metiljavog jupa. jup i njegova invalidska taktika + ´da Bog sacuva fudbal´ = 2 titule za borusiju. mrzi me da pisem opsirnije.
ne možeš zanemariti njegov osjećaj za tehnički potkovane igrače koji čine razliku.
ja zanemarujem genijalce koje dovodi? :)
citirao si dio posta u kojem spomenuh goconju, kagavu i sahina.
Stefan Effenberg je napisao/la:mislim da se i Manchester Unitedu zamjerilo to šta je od Reala učinio Mourinho
haj, ne bilo ti zapovjedjeno, objasni starom amidzi sta je to murinjo uradio od reala?
posvadj´o se sa novinarima koji vec godinama izvrcu nj. izjave :?
poslao kasiljasa na hladjenje nakon sto je saznao da vrli iko sve ono sto cuje u svlacionici isparla najvjerovatnije svojoj djevojci, a ona dalje :?
to sto se zamjerio barceloni koja je, usput receno, permanentno gurana od strane ´djelilaca (ne)pravde´ :?
Pa upravo je on stvorio takav ratnički odnos sa Barcelonom.
...i time postigao da je real jedini klub protiv kojeg barca nije favorit.
sinko moj, kol´ko ga mrze, katalonci se vise boje tog genijalca.

sta kazes, njegova fuca ne prolazi u realu :?
a kad prekuca ligu i osvoji rekordni br. bodova + 100 i vise zabijenih golova + setnja do polufinala lige prvaka u kojem real nije bio gotovo pa deceniju :?
ne, ne slazem se s tobom.
cova je sposoban da svaku ekipu ucini boljom. ne smijem ni zamisliti kak bi izgledale ove nase pic.konje (lam, svajn, kros i gomez) pod murinjom palicom :P
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 22 jan 2013, 12:36

@Secer: Samo se ti nadaj za Gomeza..... :)
Jeste da mu sad situacija dolaskom Guardiole neće biti povoljna toliko ko prije, ali i kod Van Gaala on nije bio omiljen igrač pa ga ja glavonja na kraju morao stavit u prvu postavu. Jednostavno teško je protiv čovjeka koji zabija golove naći argumente da ga staviš na klupu.
Ali za sve one koji ne podnose Gomeza, ovo je sad mala šansa, jer evo sad mu situacija nije baš ni povoljna, jer Mandžo pogađa a Gomo pao malo u pozadinu. Dal privremeno, vidjet ćemo. Samo pretvrd je on orah da bi se ikad predao i njegova je prednost što je pravi cooler i njega prosto zaboli k.... šta javnost misli i kad ga kritikuju, čovjeku svejedno. Psihički 100 % stabilan. A i to je bitno. A ja uvijek kažem da moraju igrat najbolji, ako neko bude bolji od njega neka igra. Ako to bude dobro funkcionisalo što da ne? Ali čovjeka samo izbacit, zato što neko misli da nije dobar tehničar, to bi bilo ubitačno. Pa kad bi takvi kriteriji bili, ovo ne bi više bio FC BAYERN.

Što se Mourinha tiče, tu se s tobom 100 % slažem, pa ne bi bilo ni jedne plačipi... u našem sastavu kada bi on tu bio. Kako bi on postrojio neke razmaženke. A Dante i Badstuber, pa i Ribery i Neuer bi tu kod njega imali prolaz, jer oni imaju taj karakter i tu žestinu potrebnu. Dobro bi prolazili naravno i igrači poput Mullera, Guste, Martineza. A pojedinci bi dobili svoju lekciju i postali bi još žešći i odvažniji.
Jedino secko što mislim da bi i Mou jako cijenio Gomeza.... :lol:
I još nešto, nešto mi puno holandsku školu hvališ? Ali koliko sam skontao holandsku školu trenera ili....?
Ma imaju i oni među trenerima tih petljanaca i ljudi koji ubiše nekakvom šablonskom igrom, to mene tu nervira. Ali generalno znaju izradit lijep sistem igre, samo kad šabloni budu pročitani, onda to počne trokirat.
A onako pragmatični njihovi treneri su Stevens i Jol, Gaal npr jeste odličan trener, ali sa svojom manom zvanom tvrdoglavost (zato se i nije duže zadržao u Bayernu).

@Stefan Effenberg: Dal se ja varam ili bi ti stvarno više volio da je npr. Klopp postao naš novi trener od naredne sezone umjesto Pepa?? :) I nekako mi ga puno guraš poslije prema ManU-u.....Neka ga kod nas dugo, ako bude imao uspjeha. Ne bi loše bilo da ovim počne era jednog trenera koja će duže trajat, bar onoliko koliko je bila Hitzfeldova.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 22 jan 2013, 14:12

Zanimljivo je kako svi znaju sve o Guardioli!

No pitam se ja koliko oni znaju o Bayernu?

Ok, može se dogoditi da se Gomeza proda to niko ne kaže, no nemisli valjda niko ovdje da će Manđa biti taj koji bude bio "najbolji napadač" bayerna. Niko ovdje za Gomezom neće žaliti ako dođe Prcao. Možda se bumo bunili ako to bude Suarez, Cavani, Torres, no ko god bude biti će istog ili boljeg kalibra od Gomeza, pa s ezato nećemo plakati.

isto tako Guardiola zna di je došao i provoditi će svoje ideje koliko može SA ONIM IGRAČIMA koji su mu na raspolaganju. Pa nije on glup da bi odmah tražio 7 novih igrača kako bi mogao igrati "svoj nogomet", već je dovoljno dobar trener da se prilagodi Bayernovom kadru. Ili možda potsoje neki koji smatraju da nije dovoljno dobar trener da se prilagodi Bayernovom kadru.

On bu ziher radio, ne ne, da se bolje izrazim, pokušat će raditi istu stvar sa Barcom, znači pressing, brza pass igra itd. ali će to kod Bayerna zbog drugačijeg profila igrača, to raditi na drugačiji način- Što ako Guardila kaže da oće tok nekog tehnički potkovanijeg napadača i na kraju se ispostavi da Bayern može dovesti samo obog kojeg on ne želi, recimo benzemu, a 3 njegova top izbora tipa Cavani, Suarez i Prcao, Bayern nemre dovesti? Mislite da će Pep u tom slučaju reći, resetirajte igricu?

Jako je velika razlika između tehnički potkovanijeg igrača i tehnički potkovanog igrača! 8-)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 22 jan 2013, 14:16

Pozzdrav raja!

Vidim secer spominje opciju u kojoj bi Ribery igrao u sredini, a Robben na lijevo krilo.. ni sam ne bi volio niste vise vdijeti nego to,ali, uvijek ima ali, sta cemo onda sa Kroos-om?
Taj mali ne moze ici na krilo, zapravo on nemoze nigdje drugo ici osim te svoje pozicije koju igra.

Roben---------------- Ribery------------------Müller

--------Schweinsteiger----Martinez----------

Gdje ubaciti Kroos-a? On bi bukvalno izgubio mjesto u prvi 11 da se ovako postavi igra.... al opet kazem mislim da bi Bayern dobio puno vise na kvaliteti da se ovako postavi ekipa...
Nije to Gal slucajno namirisao i pokusao izvesti,znao je taj covjek sta radi,al Franck bi previse tvrdoglav!!!

Sto se tice napadaca,ne zaboravite da je i Nils Petersen nas igrac,poslan samo na posudbu, a poprilicno je slican igrac Gomezu. Ja da se pitam, Gomez bi isao na prodaju, samo da li ste primjetili da ostali klubovi svijeta i ne pokusavaju dovesti nekog naseg igraca,kao da unaprijed znaju da ga nece dobiti!!!
Uglavnom, Gomez za nekih 30 - 35 miliona € neka ide put Spanije ili Engleske (ManU je dovoljno velika budala da iskesira za njega 35milki) i onda mozemom lagano dovesti novog igraca (ukoliko nam je on potreban)...

Schweinsteiger mi je jos jedan Wechselkandidat, ukoliko do kraja sezone ne pruzi utakmice kakve smo navikli od njega,mislim da nema potrebe da se zadrzava u Münchenu. Mogu se uzeti za njega dobre pare to je 100%. Jedino sto mislim da nasa uprava ne zeli i najvjerovatnije da nece nikad prodati njemacke reprezentativce iz svoje ekipe...
Stern des Südens

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 jan 2013, 14:17

Hebote zivot Vama covjek nikako da udovolji....Dovede Vam uprava najboljeg trenera u posljednjih pet godina i Vi opet trazite dlaku u jajetu. Mislim da ste postali razamzeni i kritikujete kao i vecina Nijemaca na velikom nivou...

I za kraj ovog mog posta poruka Uli Hoeness-a na svu ovu diskusiju...

[youtube][/youtube]
"My Favorite Ring is Always the Next One"

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 22 jan 2013, 14:19

amerosm je napisao/la:Hebote zivot Vama covjek nikako da udovolji....Dovede Vam uprava najboljeg trenera u posljednjih pet godina i Vi opet trazite dlaku u jajetu. Mislim da ste postali razamzeni i kritikujete kao i vecina Nijemaca na velikom nivou...
Da smo razmaženi jesmo. za nas starije ovo je novi Bayern i treba se na njega prilagoditi. iz tog razloga mi sve fatamo za sve jer to prije nismo mogli zato što su nam mogućnosti bile manje.

No da se isto tako preveč sere, sere se ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 22 jan 2013, 14:29

Romariooo je napisao/la: istina je da nema teorije da pep s bayernom moze igrati na toliko visokom nivou kao s barcom, to je naravno jasno kao dan, nema individualnog kvaliteta tog ni priblizno, u bayernu nema najboljeg igraca u istoriji fudbala, nema ni najboljeg veznog dvojca u istoriji fudbala, nema ni odbranu kvalitetnu kao u barcu u kojoj su odbrambeni igraci na vrlo velikoj tehnickoj razini, kad vidimo recimo tehnicku potkovanost i znanje s loptom kod pikea, to nema ni blizu niko u bayernu, takodje i puyol je za stoper izuzetno i brz i tehnicki jak, pa onda dani alves kao bek koji u svakoj ekipi moze komotno igrati i kao napadac. takav kvalitet pep u bayernu nece jednostavno imati, niti ga moze odnekud dovesti osim iz barce da upravo te igrace prevede u bayern
Druze de se malo preispitaj, nemoj valjati tolike bombe, za Pique-a ti mogu reci svaka cast,ostali odbrambeni igraci Barce nisu bolji od Bayernovih, cak sta vise usudio bi se reci da je svaki bayernov odbrambeni igrac bolji od Barceloninog!!!

Je li mogu admini promijeniti anketu? A u medjuvremenu,ajde da se dogovorimo za neku novu,mislim da ne bi bi bilo lose neku postaviti vezanu za kup utakmicu protiv BvB-ea!!!

MIA SAN MIA!!!
Stern des Südens

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 22 jan 2013, 14:40

anton 1983 je napisao/la: No da se isto tako preveč sere, sere se ;)
Ma itekako se sere.... :D Neki bi htjeli da vide neki Bayern koji nikad kao takav nije postojao, niti će ikad postojat, pa neće se klub sad iz korijena mijenjat, niti ima potrebe. ;)

A na ostatak što si rekao, mogu samo reči, ako materijal koji ima, kadar koji će ga dočekat, ako to ne može kako treba iskoristit, onda je Guardiola nikakav trener. A naravno da će ga moći iskoristit i sve je on dogovorio već s upravom.

@amerosm: Pravi ti je ovaj vide, u pravi čas..... :D :D
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 22 jan 2013, 14:56

proFCB je napisao/la:
Druze de se malo preispitaj, nemoj valjati tolike bombe, za Pique-a ti mogu reci svaka cast,ostali odbrambeni igraci Barce nisu bolji od Bayernovih, cak sta vise usudio bi se reci da je svaki bayernov odbrambeni igrac bolji od Barceloninog!!!

Je li mogu admini promijeniti anketu? A u medjuvremenu,ajde da se dogovorimo za neku novu,mislim da ne bi bi bilo lose neku postaviti vezanu za kup utakmicu protiv BvB-ea!!!

MIA SAN MIA!!!
Pa nije on puno falio, no postavlja se pitanje ko igra u toj Barcinoj obrani. On je reko tehnički potkovanija, ako se navaram, a i ukupno gledano je bila bolje jer su neki igrači ond aigrali na takvoj razini. Morti lahm je bolji igrač od Alvesa, ali oni ziher spadaju po kvaliteti u isti rang, samo što je zbog svoje ofenzive Alves SEXUALNIJI igrač. Ono što mi je zasmetalo kod ROmaria, je to d aje on rekao da puyol zna igrati nogomet. To je jedan od najboljih i najlošijih štoper au povjesti - sve u jednom igraču, no ako Puyol nešto nema onda je to tehnika. UžasTno zbunjen igrač po pitanju baratanja sa loptom. nemreš mi reč da Puyol "zna igrati" nogomet, kad je on čovjek zvan panj.

ond aje pitanje ko je taj Barcin lijevi bok jer ko god da je sa Alabom nemre ići u istu rečenicu po pitanju tehnike, dok mi isto tako imamo mutaFca BadGnjilog kao što Barca ima Puyola. No ako na pozicijama štopera igraju Biykvit i Mascherano onda se situacija drastično mjenja. barca morti i ima tehnički potkovaniju obranu, no da je to sad nešto uber naspram Bayernove, nije. ;)

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 22 jan 2013, 15:04

[youtube][/youtube][/quote]

to uli reci im jos kada bi bilo kakvog razumljivog subtite.de bi nam bio kraj :lol: ma divota :D

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 22 jan 2013, 15:08

stovana gospodo amdini.ja bi preporucija kaj se tice vrste ankete da bude vezano za domet bayerna u CL ove sezone :P

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 22 jan 2013, 15:21

bezze vam to, frendovi... :P
effe_sa je napisao/la:pa neće se klub sad iz korijena mijenjat, niti ima potrebe.
zasto citate onako kako se vama svidja, a nikako onako kako treba :roll:
ko je reko da ce gvardo izmijeniti sve igrace?
ak bi se vratio loma u rikverc, nasao bi moj post u kojem napisah da ne vjerujem da ce uopce biti pojacanja.
ok, moram se korigovati i reci da ce mozda doci jedno ili 2 pojacanja.
il je za vas gomoljupce gomo = bayernova ekipa, pa ako se skine gomo, izmjenjena je cijela ekipa.
anton 1983 je napisao/la:isto tako Guardiola zna di je došao i provoditi će svoje ideje koliko može SA ONIM IGRAČIMA koji su mu na raspolaganju
jesi li ti svjestan svoje nesvjesti :?: ako gvardiola pozeli da zbrise tvog gomu, ima da ga zbrise i to za sekundu.
majku mu, svi zaboravljaju da lusio, demikelis i bomel i dan-danas spavaju u lederhoznama, pa opet ih je ´olandska lala´ zbrijala dok si reko piksla.
proFCB je napisao/la:Vidim secer spominje opciju u kojoj bi Ribery igrao u sredini, a Robben na lijevo krilo.. ni sam ne bi volio niste vise vdijeti nego to,ali, uvijek ima ali, sta cemo onda sa Kroos-om?
kros je rodjena osmica.
cek samo da ovima kojima se mora crtati objsnim sta je osmica.
moderna desetka je goce. je l kros = goce? naravno da nije. moderne sestice su ovaj nas martin i barcin buskec.
kros = martin il buskec :? naravno da nije. e, dolazimo do zakljucka da kros svoje najbolje partije pruza kad igra izmedju ove 2 pozicije i zbog toga mislim da ce bit neizostavan u ovom novom gvardinom bayi.

licno ne vjerujem da ce riberi prec u sredinu. al, ako bi se desilo cudo pa ipak predje, onda bi se igralo bez napadaca tj. riberi bi bio ta lazna devetka, dok bi muler i sakiri mijenjali pozicije.
svajn bi se morao boriti sa martinezom i gustom za to jedno mjesto u sredini. a da ce se rotirati, rotirace se.

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 22 jan 2013, 15:41

secer je napisao/la:zasto citate onako kako se vama svidja, a nikako onako kako treba :roll:

nekima tako paše, kao što ti malo tvrdiš da niko neće doč, da bi kasnije reko Gomez će ić i mora ići ća! :P

il je za vas gomoljupce gomo = bayernova ekipa, pa ako se skine gomo, izmjenjena je cijela ekipa.
secer je napisao/la:...il je za vas gomoljupce gomo = bayernova ekipa, pa ako se skine gomo, izmjenjena je cijela ekipa....
jesi li ti svjestan svoje nesvjesti :?: ako gvardiola pozeli da zbrise tvog gomu, ima da ga zbrise i to za sekundu.
majku mu, svi zaboravljaju da lusio, demikelis i bomel i dan-danas spavaju u lederhoznama, pa opet ih je ´olandska lala´ zbrijala dok si reko piksla.

Ti si bolan miki dosloFce obolio. Eto da ti nama ozdraviš ja osobno ću konaktirati Ulija i reči neka proda Gomeza. Druge nema :mrgreen:

Ako Guardiola želi da proda Gomeza to će se dogoditi i ja u to nesumnjam, no isto tako mislim da Bayern nije toliko glup klub da si Manđukića ostavi kao "najboljeg" napadača.

Dapače, prije bi rekao da će se to dogoditi nego da se neće (mislim na prodaju Gomeza). Onog trenutka kada ti potpiše trener poput Pepa, a to nije Jupp ili ti Klinsmann, onda moraš računati da on HOĆE SVOJE igrače. U Bayernu baš i nema puno prostora za pojačanja, pa se tako reći neko iz prve postave MORA PRODATI kako bi se za njega našlo mjesta.

Kada se pogleda prvih 11, jedini logičan izbor je napadač ili ti Gomez (nema smisal da on bude zamjena) i desno krilo, ali tu ponajprije mislim na Robbena, te stavljanje Mullera kao tehnički nepotkovanog igrača (PS to sam napisao tebi u inat :mrgreen: ) i dovođenjeg krila "koji zna igrat nogomet".

Problem za neke možda predstavlja to što mi "neprodajemo", što smo se na neke stvari navikli i ponajprije što oćemo dovoditi Njemce te ih nećemo prodavati. No što ako Guardiola to oće? Hoće li u tom slučaju Uli, koji je javno kritizirao sa jako teškim riječima Gomeza, nakon finala LP, biti protiv njegove prodaje?

No ovdje nije problem Gomez!!! Caka je u tome koga bi mi mogli dovesti u tom slučaju ;)

Ako bilo koji od ova 4: Prcao, Cavani, Torres, Suarez bude htio kod nas doći i to bude "machbar", a Guardiola ŽELI nekog od ta četiri, rađe nego Gomeza, to će se dogoditi!

Dal smo svi opali na rit kada je van Gaal prodao Lucia i postavio Badstubera? Jesmo, dogodilo se to i niko od vodstva ga u tome nije spriječio! Jel smo svi opali na dupe kada se Etoo iz Barce za onakve pare i onog konja od Ibre prodao, a Pep je bio trener i opet se to dogodilo i nikom ništa.

Ja osobno smatram da ćemo mi sada dobiti "boljeg van Gaala". Onog koji će raditi po svome, ali će surađivati sa upravom...
secer je napisao/la:kros je rodjena osmica.
cek samo da ovima kojima se mora crtati objsnim sta je osmica.
moderna desetka je goce. je l kros = goce? naravno da nije. moderne sestice su ovaj nas martin i barcin buskec.
kros = martin il buskec :? naravno da nije. e, dolazimo do zakljucka da kros svoje najbolje partije pruza kad igra izmedju ove 2 pozicije i zbog toga mislim da ce bit neizostavan u ovom novom gvardinom bayi.
Kroos možda i je rođena osmica, no to je samo po novom nogometnom sustavu, jer on je prava desetka. "problem" je u tome što je onakva desetka kakav je on izumrla, pa se sada stvorila ta pozicija osmice za njega. Sve to možda i je istina, no nije istina nikako ono što ti tvrdiš, a to je da je on svoje najbolje igre pokazao na toj nekoj tvojoj imaginarnoj poziciji za koju ti misliš da on igra. Njegova najbolja sezona u karijeri i dosad u Bayernu bila je ona prošla i tu je on igrao iza napadača ili poziciju te neke desetke. Sad buš se ti počeo loviti za slamke, pa nije to tak, izvlačenje na stranu, jedenje ****, pa da te ja spriječim i unaprijed ti ga metnem. Naime Gomez i Manđa igraju poziciju napadača, ali u pravilu njih dva tu poziciju drugačije igraju 8-) ;) slika

Ti si počeo debilno razmišljati i šturo i to nevolim. Jednostavno ti živiš za dan kada Schweini i Gomez neće biti igrači Bayerna. Ruku na srce takvi "navijači" Bayernami se gade ;)

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 22 jan 2013, 15:48

secer je napisao/la:
effe_sa je napisao/la:pa neće se klub sad iz korijena mijenjat, niti ima potrebe.
zasto citate onako kako se vama svidja, a nikako onako kako treba :roll:
ko je reko da ce gvardo izmijeniti sve igrace?
Ovo što sam rekao i ono dalje što sam rekao da se sere, nije se na tebe odnosilo. Ovo iz korijena mijenjat, ti to nisi spomenuo, ti bi u suštini šutnuo Gomu i to je to.... :) Ti znaš da se ja i ti po pitanju nekih igrača koji imaju veliku vrijednost za klub (a što drugi ne vide uvijek ili u tolikoj mjeri) slažemo, kao što je npr. Badstuber pa i Muller (dobro njega mnogi cijene, ali često mu nalaze mane koje nema i ne znaju koliko je on nama bitan).

Ali npr sranja ima i neki bi htjeli mijenjat klub iz korijena. E sad kad bi sve odmah sad navodio potrošio bi puno dragocjenog vremena. Ali evo malo ću nešto.
Kao prvo mnogi su pali na onu podvalu o preko 200 miliona raspoloživih za Guardiolu. Pa nije Bayern klub koji kupuje igrače iz hira nekog ili iz prostog prosipanja sile, kupuje se ono što je pretežno potrebno.

Druga stvar ima onih koji bi da Bayern troši stalno pare i dovodi neke zvijezdice i za neke je čak Uli škrt (iako je čovjek spengo 40 milki prošlo ljeto samo na Martineza, pa prije toga po 25 za Riberyja Robbena, Gomez 30 i slično). Ali nekima je škrt jer čovjek ne daje po 60 , 70 miliona i to onu odluku donese negdje na svojoj jahti da bi sebi popravio dan, koji je u tom slučaju tmuran (a znamo ko to ovako radi od prilike).

E takvi se nadaju valjda da će sad s Pepom doći te neke lude investicije i da će se dovodit skačuće i trzajuće zvijezdice od kojih bi više cirkus profitirao nego fudbal. Ali u Njemačkoj je malo cirkusa, za razliku od drugih neki liga, tako da cirkusa neće ni u budućnosti biti. E na takve sam ja više pojedince mislio.

Al naravno i među ljudima koji vole Bayern ima ljudi s različitim pogledima i tu ima onih koji ne kontaju na pravi način ovaj klub funkcioniše godinama.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 22 jan 2013, 15:48

secer je napisao/la:vjerujem da ce izgubiti mjesto. sad, ako ne u prvoj, onda najkasnije u drugoj gvardinoj sezoni.
msm, kojeg ce mu vraga parmak koji je s tehnikom na vi :roll:
sto se tice tehnike, mandzukic je za gomu romario, al ni on nije siguran da ce ostati tj. da ce se naigrati.
jednostavno, gvardiola trazi brze i eksplozivnije napadace vrhunske tehnike koje dizelaski stoperi ne mogu zaustaviti.
Potpuno se slažem. Nemam apsolutno ništa više za dodati.
secer je napisao/la:nijedno od toga.
ne moze on igrati laznu devetku kad igra samo jednom nogom.
ali, isto tako mislim da je predobar da bi ga se rijesili. cova je vrhunska klasa i jedno od najboljih krila na svijetu.
mislim da bi najbolji bio na poziciji koju trenutno pokriva riberi.
Ha teško je reći sada kako bi bilo najbolje. U svakom slučaju opcija ima i treba ih isprobati a to će Guardiola sigurno uraditi.
secer je napisao/la:da je riberi pametan kao sto nije, presao bi u sredinu i izdominirao bundesku i ligu prvaka.
ako riberi hoce da uzme one nagrade koje kupi mesi, onda mora osvojiti ligu prvaka u kojoj ce zabiti nekih 15-ak golova + bundeska u kojoj mora srusiti müllerov rekord. e, qrac ce to uspjeti igrajuci uz aut liniju, pa tamam da igra jos 350 godina.
jbg, narod pamti i velica one koji zabijaju.
ne bi mesi osvajao sve one silne nagrade da ne zabija golove, pa tamam kad bi imo 300 asistencija po sezoni.
bio bi ono sto su xavi i iniesta: vghunski veznjak za kojeg svak ziv zna da je mozda i najbitniji, al opet se o njemu ne pise onoliko koliko zasluzuje. o priznanjima da ne govorimo.
Potpuno se slažem sa svime!

Prava je šteta što Ribery ne želi igrati u sredini jer ja stvarno ne vidim kako bi ga mogli zaustaviti i koju bi slobodu imao!

No dolaskom Guardiole jedno je sigurno: Ribery se neće više morati tako trošiti u obrani i biti će orijentiran više prema naprijed.
secer je napisao/la:qrac bi on uzimao bayern da nije metiljavog jupa. jup i njegova invalidska taktika + ´da Bog sacuva fudbal´ = 2 titule za borusiju. mrzi me da pisem opsirnije.
Ima i tu istine...
secer je napisao/la:ja zanemarujem genijalce koje dovodi? :)
citirao si dio posta u kojem spomenuh goconju, kagavu i sahina.
Nikako samo sam htio napomenuti da nije baš cijela taktika svedena na bjesomučnu trku jer ovi majstori donose prevagu u svakoj utakmici tako da je taj balans odličan.
secer je napisao/la:haj, ne bilo ti zapovjedjeno, objasni starom amidzi sta je to murinjo uradio od reala?
posvadj´o se sa novinarima koji vec godinama izvrcu nj. izjave :?
poslao kasiljasa na hladjenje nakon sto je saznao da vrli iko sve ono sto cuje u svlacionici isparla najvjerovatnije svojoj djevojci, a ona dalje :?
to sto se zamjerio barceloni koja je, usput receno, permanentno gurana od strane ´djelilaca (ne)pravde´ :?
Rekao sam svoje mišljenje i ne bih ga želio ponavljati. Konačno da se ne slažemo. :D
secer je napisao/la:sta kazes, njegova fuca ne prolazi u realu :?
a kad prekuca ligu i osvoji rekordni br. bodova + 100 i vise zabijenih golova + setnja do polufinala lige prvaka u kojem real nije bio gotovo pa deceniju :?
ne, ne slazem se s tobom.
cova je sposoban da svaku ekipu ucini boljom. ne smijem ni zamisliti kak bi izgledale ove nase pic.konje (lam, svajn, kros i gomez) pod murinjom palicom :P
Ako ćemo već o njegovim brojkama nema problema: u dvije godine osvojio Primeru, Kup i Supercup. Ispao 2 puta u polufinalu Lige Prvaka. Ove godine ima velik zaostatak u ligi. Ostaje za vidjeti kako će proći u ligi šampiona.

Sve skupa nije loše, moram priznati ali sa jednim Realom bi to moralo izgleadati puno bolje, slažeš li se?

A imiđ kluba? Ima još masa toga što bih mogao navesti ali mislim da nema potrebe.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 22 jan 2013, 16:27

anton 1983 je napisao/la:kao što ti malo tvrdiš da niko neće doč, da bi kasnije reko Gomez će ić i mora ići ća
papke, kakve veze ima gov.njezov odlazak sa eventualnim pojacanjima :roll:
sto se tice tvog gome, niko ziv ne primjecuje njegovo otsustvo, ili :?
jos da se nadje neka budala koja bi uplatila jedno 3 milona (to je njegova vrijednost) :twisted: pa da olaksamo konto za ogromne novce koje doticna krampa prima na ime plate. koja je to nepravda :twisted:
zasto bayern ne preuzme plate alemanijinih igraca? jer, ak ima kakve koristi od tih igraca, ima i od gov.njeza.
nego, reci ti meni koliko si vec zaljubljen u gomu?
anton 1983 je napisao/la:Ti si počeo debilno razmišljati i šturo i to nevolim. Jednostavno ti živiš za dan kada Schweini i Gomez neće biti igrači Bayerna. Ruku na srce takvi "navijači" Bayernami se gade
zato sto si glup. kratko i jasno. pazi, to da si glup je cinjenica, nikako provokacija.
effe_sa je napisao/la:Ovo što sam rekao i ono dalje što sam rekao da se sere, nije se na tebe odnosilo.
maj bed.
Stefan Effenberg je napisao/la:Sve skupa nije loše, moram priznati ali sa jednim Realom bi to moralo izgleadati puno bolje, slažeš li se?
ne znam. ipak je za glavnog konkurenta ima jednu barcu za koju mnogi kazu da je najbolji klub svih vremena.
ps.
cvrsto vjerujem da ce murinjo uzeti ligu prvaka.

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 22 jan 2013, 16:55

Misimović: "Ja sam Bayernovo dijete. U Bayernu sam postao igrač, osvojio sa Bayernom prvo prvenstvo, tako da su moja osjećanja prema Bayernu zaista velika." 8-)
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.