AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

memaga
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la memaga » 10 dec 2025, 14:20

muxa je napisao/la:
09 dec 2025, 20:49
Nadam se da su Italijani gledali utakmicu Bajerna protiv Sportinga. Momak od 17 godina u prvoj postavi u utakmici LP.
Taj dio je cenzurisan u Italiji, ko Sjeverna Koreja sto cenzurise programe....
To se ne gleda i taj dio jos uvijek je apstraktna stvar za talijanski nogomet, mladic od 17 god.u italiji jos uvijek igra u pjetlicima, oko 27 se tek lagano uvodi u seniorski pogon....

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 10 dec 2025, 14:27

Kakav Salah i Milan, svasta. Pa lik ima sad 15-20mil platu plus arapi mu nude 50-100 ili koliko vec i da dodje kod nas za 4-5 mil . Budimo malo realni.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 10 dec 2025, 15:59

Taman nam fali jos jedno krilo da glumi napadača :)
Il Club più titolato al mondo!

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 10 dec 2025, 17:35

Reci da se salis da ne bi volio Salaha u timu 😁
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 10 dec 2025, 17:52

Soboslaj i Salah za Leaoa, svi zadovoljni 😁

Ma nema od Salaha nista, to su price za malu djecu. Vidjet na cemu smo sa Gimenezom i Nkunkuom, hoce li se jedan od njih trgnuti do kraja sezone. Mozda Camardu vratiti preko zime i imati opciju vise na spicu.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 10 dec 2025, 18:20

milanist je napisao/la:
10 dec 2025, 17:35
Nije pitanje bil ja njega volio, već koliko bi koristi od njega imali u ovoj formaciji. Da nas je kojim slučajem preuzeo RDZ ili Italiano koji uglavnom forsiraju 4-2-3-1 pa da gledamo Leaoa na svojoj prirodnoj poziciji tad bi i Salah na desnom krilu imao smisla.
Il Club più titolato al mondo!

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 10 dec 2025, 18:32

muxa je napisao/la:
10 dec 2025, 18:20
milanist je napisao/la:
10 dec 2025, 17:35
Nije pitanje bil ja njega volio, već koliko bi koristi od njega imali u ovoj formaciji. Da nas je kojim slučajem preuzeo RDZ ili Italiano koji uglavnom forsiraju 4-2-3-1 pa da gledamo Leaoa na svojoj prirodnoj poziciji tad bi i Salah na desnom krilu imao smisla.
Ma to sve stoji, ali takvom igracu bi se sigurno naslo mjesto, pa makar i da se mijenja formacija. Ali dzaba sve to kad znamo da nema od toga nista...
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Adi33
Kontakt:

Post Postao/la Adi33 » 10 dec 2025, 22:04

Beduin je napisao/la:
10 dec 2025, 14:04
Adi33 je napisao/la:
10 dec 2025, 13:30
Beduin je napisao/la:
09 dec 2025, 19:43
Zar nije Moncada "otkrio" Thea, Kjaera i jos neke ili sam ipak napravio previd?
To je mozda rekao neki ne znalac. Sta ce Thea otkrivati covjek dospio do Reala, pa poslan na posudbu u Sociedad, jer pored tadasnjeg Marcela mogao je samo sjediti na klupi. Takodjer, "otkrio" Kjaera koji je igrao za Romu i bio tada u 5 stopera Calcia, pa ga karijera odvela do Fenera,i Sevilje ;)

Moncada nije nikog otkrio osim pomenutog Tidjanija, sve zasluge idu Paolu, i Bobanu (dok je bio tu). Ah da Moncada nam je uvalio Balo Tourea, jer ga je šatro poznavao iz Monaca.

P.S. Sve se vise u medijima pise da su uspostavljeni kontakti sa Agentima Muhameda Salaha? Koliko je vjerovati vidjet cemo.
Takodjer, novi golman u opticaju Alison Becker, ako ne uspiju produziti i ubijediti Magic Mike Maignana.
De ponovo procitaj prije nekih lekcija. Pogledaj i apostrof koji sam stavio kod "otkrio". Asocirao sam na ulogu dovodjenja igraca, da ih je Moncada pratio i preporucio Maldiniju, treneru ili kome sve.

Theo tada nije bio formiran bek, nije bio igracina i kao takav nije ni ostao u Realu, nemojmo sad sve preuvelicavati.
Ali nebitno, nije to bila poenta posta, nego sam se referirao na to da Moncada nije pogodio ni jedan transfer pa sam pitao koliko je imao uticaja i uloge u dovodjenju navedenih, ali i drugih. A zna ae da jeste imao svoju ulogu, ako se dobro sjecam.
A majstore da procitas moju prvu recenicu i sve ce ti biiti jasno o tim koji su pisali da je Moncada otkrio navedene ;)

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 10 dec 2025, 23:11

Adi33 je napisao/la:
10 dec 2025, 22:04
Beduin je napisao/la:
Adi33 je napisao/la:
10 dec 2025, 13:30

To je mozda rekao neki ne znalac. Sta ce Thea otkrivati covjek dospio do Reala, pa poslan na posudbu u Sociedad, jer pored tadasnjeg Marcela mogao je samo sjediti na klupi. Takodjer, "otkrio" Kjaera koji je igrao za Romu i bio tada u 5 stopera Calcia, pa ga karijera odvela do Fenera,i Sevilje ;)

Moncada nije nikog otkrio osim pomenutog Tidjanija, sve zasluge idu Paolu, i Bobanu (dok je bio tu). Ah da Moncada nam je uvalio Balo Tourea, jer ga je šatro poznavao iz Monaca.

P.S. Sve se vise u medijima pise da su uspostavljeni kontakti sa Agentima Muhameda Salaha? Koliko je vjerovati vidjet cemo.
Takodjer, novi golman u opticaju Alison Becker, ako ne uspiju produziti i ubijediti Magic Mike Maignana.
De ponovo procitaj prije nekih lekcija. Pogledaj i apostrof koji sam stavio kod "otkrio". Asocirao sam na ulogu dovodjenja igraca, da ih je Moncada pratio i preporucio Maldiniju, treneru ili kome sve.

Theo tada nije bio formiran bek, nije bio igracina i kao takav nije ni ostao u Realu, nemojmo sad sve preuvelicavati.
Ali nebitno, nije to bila poenta posta, nego sam se referirao na to da Moncada nije pogodio ni jedan transfer pa sam pitao koliko je imao uticaja i uloge u dovodjenju navedenih, ali i drugih. A zna ae da jeste imao svoju ulogu, ako se dobro sjecam.
A majstore da procitas moju prvu recenicu i sve ce ti biiti jasno o tim koji su pisali da je Moncada otkrio navedene ;)
Ne znam sta znaci "ne znalac", vjerovatno zato nisam ni skont'o 😏

Koja je onda bila uloga Moncade tada, nije imao nista sa transferima? I dalje nista konkrrtno i cinjenicno nisi odgovorio. Ajd nebitno, nema fajde.

075 ❤

Adi33
Kontakt:

Post Postao/la Adi33 » 11 dec 2025, 03:01

Beduin je napisao/la:
10 dec 2025, 23:11
Adi33 je napisao/la:
Beduin je napisao/la:

Koja je onda bila uloga Moncade tada, nije imao nista sa transferima? I dalje nista konkrrtno i cinjenicno nisi odgovorio. Ajd nebitno, nema fajde.
Tuzlak hocemo sada malo to glumiti profesore Bosanskoga jezika, tumaciti pravopis ili slicno. Ok, neznalica ! Ah da mora se tebi posebno "crtati" i pojasnjavati, jer si ti ko ono šatro odmah tik do Fukara, zaris i palis u krim vodama, bar si meni tako prijetio, pa i 1234 puta me dodao, ali dobro. Za kraj i tada a i dan danas uloga Moncade je jedno ubleharenje u klubu, ne zna ni on cemu sluzi, je li ti sada bar malo jasno? Ili moram jos da pojednostavim, ali jbg, moram pripaziti na rijecnik, pravopis, lingvistiku i sl ;)

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 11 dec 2025, 09:04

Adi33 je napisao/la:
11 dec 2025, 03:01
Beduin je napisao/la:
10 dec 2025, 23:11
Adi33 je napisao/la:

Tuzlak hocemo sada malo to glumiti profesore Bosanskoga jezika, tumaciti pravopis ili slicno. Ok, neznalica ! Ah da mora se tebi posebno "crtati" i pojasnjavati, jer si ti ko ono šatro odmah tik do Fukara, zaris i palis u krim vodama, bar si meni tako prijetio, pa i 1234 puta me dodao, ali dobro. Za kraj i tada a i dan danas uloga Moncade je jedno ubleharenje u klubu, ne zna ni on cemu sluzi, je li ti sada bar malo jasno? Ili moram jos da pojednostavim, ali jbg, moram pripaziti na rijecnik, pravopis, lingvistiku i sl ;)
Ako zanemarim tvoje lupetanje o dodavanjima i drugo, i dalje nisi konkretno odgovorio na normalno pitanje koje sam postavio.
Iako si poznat po tome da volis pametovati i sve znati, opet cekam da konkretno odgovoris, a ne "ubleharenje u klubu, ne zna ni on cemu sluzi", osim ako i sam nisi bio tada u klubu kad su dovedeni pomenuti igraci pa znas to sto tvrdis.

Dakle, pitam jer vidim da si subjektivan, kolika je uloga Moncade u dovodjenju Thea i drugih igraca koji su dovodjeni?
Moncada naravno da nije prva firuga u potpisivanju i dovodjenju igraca, ali jeste dio tima u tom profesu preporuke, pracenja, skautinga igraca koje kasnije ostali dio tog tima (zajedno sa Maldinijem, sportskim direktorom, vlasnikom...) odluci hoce li pregovarati oko dovodjenja i potpisa. Samo sto se cesto pogresno interpretira necija uloga pa se svako dobro dovodjenje veze za Maldinije (npr Theo), a svako lose za Moncadu ( u tvom slucaju Balo Toure).
Nije li isto tako poznato da je upravo Moncada skautirao Leaoa jos u kad je ovaj igrao za Sporting, pa kasnije dao preporuku Milanu?
A pratio je i Maignana, Kjaera licno preporucio, pratio uzivo Haugea, Kalulu doveden u njegovoj eri skautinga, Thiaw takodjer, Tomori, Saelemaekers...
Sve to ne znaci da je direktni i iskljucivi "krivac" za njihovo dovodjenje, ali je tada bio sef skautinga, imao svoju ulogu u pracenju i preporuci igraca, a onda i ostatak ekipe radi svoj posao, pregovara sa igracima i menadzerima, vrbuju, daju svoje misljenje i sta sve vec rade.

Nema na cemu ❤️

075 ❤

enzo777
Kontakt:

Post Postao/la enzo777 » 11 dec 2025, 11:30

Ako ćemo o skautingu, los je. Mislim dobar je kad skontas da smo doveli pulisica, Strahinju, Luku, i Riccija.
Ali los kad skontas da smo potrošili para i para na Murata, onog debila na desnom beku Royala, onda ovog Njkunjkunja i sad ovog Pen*sa na lijevom beku, Okafora. A na sve to moraš dodat i Bebote koji za 35 mil nije nesto pokazao. To su ogromne pare bačene. U staro doba Milana, kad bi se dovodilo nesto preko 25+ miliona to su bile igracine svjetske klase.
Pusti priču "danas se igrac Burnleya proda za 60 mil", to su debilni Englezi, oni me ne zanimaju. Govorimo o Serie A.

Bertesaghi, Camarda, su trebali bit dio ovog tima da kad zatreba da zaigraju. Jedino Bertesaghi ostao i evo pokaza da se moze igrat kao mladi u prvoj postavi. Karl je zabio 4 gola u zadnje 4 utakmice za redom. Posto je najmlađi kojem je to pošlo za rukom. Kad malac ima takve profi igrace oko sebe odma mu je lakše igrat. I naravno trenera koji mu j*be sve po spisku ako ne crkne na treningu.
Apropo crknuti, Xabi na izlaznim vratima iz Reala upravo ladi lakši treninga, navodno udovoljavao zvijezdama da ne bude toliko jak trening. Sad shvatiš sta je Carletto tamo radio. Pretpostavljam da isto to radi i Algretto, jer navodno se spominje kao novi trener Reala od januara 2026. Mi ćemo dobit odštetu. Ljudi shvatili da u Realu treba babo da bude u svlačionici a ne jaruga.

Da se vratimo na Milan, ko god je kumovao tim transferima trebao je dobit otkaz, al to se kod nas ne dešava, vec se trpi. Pa ti onda dođe Tare i uspijeva Big sam zna kako da dobije nesto para za te propale transfere.

U januaru pokušat prodat tu dvojicu novo dovedeni, čak i Fofanu sutnut, i dovest mladog: napadača, lijevog beka i odbrambenog

Nisam znao da je Berardi povrijeđen, mozda onda imamo šanse

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 11 dec 2025, 13:31

Jbga, sa druge strane mi smo imali par odlicnih izlaznih transfera posljednjih godina, a sve smo ih doveli i ubrzi prodali. Isto tako nekoliko vrhunskih igraca izgubili besplatno. I sad u izlogu imamo par odlicnih, sve u svemu nije toliko lose radjeno koliko smo bili prinudjeni da prodajemo i tako oslabimo tim. A tu nije krivac skauting ekipa.
Ove sezone jeste lose, barem trenutno. Vidjet cemo na cemu smo sa Jasarom, Ricijem, Nkunku skroz neubjedljiv, Gimenez (iako nije dosao na ljeto) ne isporucuje golove kao prvi napadac, Estupinjan ispao iz prvih 11, zamjenski stoper i desni bek smijesni.

075 ❤

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.