FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
- EdenHazard
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
Sad Pep razvaljuje master lige na PES-u s Bayom, da se upozna s ekipom 

Moj je grad Zenica,
naša lijepa ludnica!
Željezara i KP dom,
uvijek su u srcu mom!
Čast mi pruža Bilino,
grotlo crno crveno.
Ponos budi samo on,
Čelik naš šampion!
Čelik, Čelik, Čelik!!!
naša lijepa ludnica!
Željezara i KP dom,
uvijek su u srcu mom!
Čast mi pruža Bilino,
grotlo crno crveno.
Ponos budi samo on,
Čelik naš šampion!
Čelik, Čelik, Čelik!!!
Pa da Bayern pocne igrat Anti-fudbal.effe_sa je napisao/la:Gledaj nešto, s obzirom da je znao ugovor produžavat po godinu dana, ove 3 godine sklopljene s njim su veliki uspjeh. Da ima namjeru brzo napustit klub ne vjerujem da bi sklopio i na 3 godine ugovor. A pametno je to naša uprava uradila. I ja sam siguran da će Pep ostat, sve dok ga naša uprava ne nogira. Ali 100 % nije isključeno da ga nogira i nakon par mjeseci. Samo veći procenat dajem tome da će ova saradnja biti uspješna.Stefan Effenberg je napisao/la:
Vratimo se na zemlju: ja bih Pepa potpisao na 10 godina a ne samo na 3 da se mene pita. No, ako ću realno razmišljati dolazim do slijedećeg: logično je da Pep u slučaju uspjeha digne sidro i naslijedi velikog Fergusona.
Bayern je s jedne strane klub koji je sjajno trenirat, dobra organizacija, svi ljudi poznaju fudbal, uprava puna ljudi koji su osvajali Ligu šampiona, evropska i svjetska prvenstva.
Međutim, ovo za trenere zna biti mač s dvije oštrice , jer ako ne nađeš balans leti ti glava. Ima tu još dosta stvari zašto u Bundesligi jednom treneru nije uvijek lako. A na klupi Bayerna su padale brojne glavešine, Rehhagel i Van Gaal su samo dva primjera. Treba podsjetit da Rehhagel nikakav uspjeh nije uspio postići s Bayernom. Zamisli Rehhagel? Brzo je odlepršao. Zato je ovo za Guardiolu težak zadatak. Taktički će se morat upustit u različite igrice, jer svaka ekipa Bundeslige je pandorina kutija. Imaš ti tu trenera (ne samo znači Kloppa), poput Slomke i Tuchela koji sjajno taktički znaju odigrat, a svako voli Bayernu podmetnut nogu. Nek ti je podmetnu 2-3 puta, već možeš biti donji.
Mi ne smijemo zato pravit grešku i reči da želimo samo Ligu prvaka, nju želimo, ali bitna nam je i titula u BuLi, pa i u Kupu , pa makar je i 5 puta za redom osvojili.
Pep neće podcijenit Bundesligu jer eto već se priča da je od avgusta sve utakmice Bayerna pratio i analizirao.
Ali sjetimo se i primjera Arnesena, on je BuLi malo podcijenio i došao je u problemu. Jeste da se tu radi o sportskom direktoru, ali brzo je shvatio koliko nije lako stvorit dobru konkurentnu ekipu u BuLi.
Pep voli izazove, preuzeo je Bayern zbog izazova i njegove organizovanosti. Za njega i nisu klubovi poput Chelsea i Man.Cityja jer tamo vedre i oblače često oni koji i ne znaju puno o fudbalu. Npr. svako ko voli fudbal, a ne samo pare će ako mu City ponudi 2-3 miliona više, prije odabrat Bayern, zbog gore spomenutih stvari i samog renomea. Zato smo mi u stanju ponuditi i manje, ali ne i malo.Ma likčina je Mou, joj kako bi tad varnice sjevale. A ja o Mourinhu imam visoko mišljenje i čak mi je često znala proći kroz glavu pomisao i neka ko želja da trenira Bayern. Samo u njegovom bi slučaju brzo došlo do varnica s upravom, najvjerovatnije i to ne bi išlo dobro. A Pep je čovjek koji je prizemljen, a opet ima karizmu. On ima stav koji će jasno i glasno iznijet upravi, ali isto tako spreman je razgovarat, diskutovat. Npr. mi smo imali jednog trenera jakog stava: Van Gaala, ali njegov je problem bio što je bio prevelik tvrdokožac. A ipak i u fudbalskom biznisu, kao i svakom drugom, moraš znati balansirat i pregovarat, sam glavom kroz zid ne možeš daleko dogurat.Stefan Effenberg je napisao/la: Ma pusti Mourinha u Bundesligi, 'ta će nam? Inače nisam takav ali si me pravo povukao za jezik pa moram i ja malo: Pep će Mourinha derati u grupnim fazama Lige Prvaka protiv PSG-a ili Chelsea.
Mourinho zna osvajati trofeje, ali mu ekipe nikada nisu igrale neki fudbal.
Bayern trazi i lijepu igru a i trofeje.
Slicno je sa Realom koji je pogrijesio kada je pristao da imenuje Josea svojim trenerom.
Lik im je totalno srozao ugled kluba.
Taj i da dodje u Bayern ( sto je nemoguce ), letio bi nakon mjesec-dva.
Ako razumijes sta zelim reci ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
Poslije mnogooo pracenja teme kao gost, vrijeme je doslo da se prijavim i nadam se dobroj diskusiji sa najboljim navijacima na najboljoj temi.. Jos jedan zakleti navijac naseg Bayerna vam se pridruzio.. Pozdrav svima i uskoro uzivanje u tekmama..
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
vjerujem da ce sto se tice pojacanja krenuti od odbrane, Martinez ce vjerovatno sici na stopera i trazit ce jos jednog stopera koji zna sa loptom jer ovi sadasnji Bajernovi mi djeluju kao operisani od tog segmenta igre( mozda grijesim jer ne gledam ih previse ove sezone), a Gvardiolina igra se zasniva na posjedu lopte i igri iz odbrane. Svajni mozda sidje na mjesto Buskeca, a ispred zaigraju Kros i neko pojacanje ili eventualno Gustavo...sa 4-5 ciljanih pojacanja Bajern se moze uklopiti u tu Gvardiolinu viziju, koja vjerujem da nece ukljucivati Robena i da ce ograniciti minute Gomeza ili Mandzukica, a umjesto njih da ce zaigrati neki mobilni krilni napadaci vise podredjeni kolektivnoj igri.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
- JetSet_Hantraga
- Kontakt:
S inzinjerskog gledista, prika masio si cili balun.Klare je napisao/la: govorio sam o pravcima, njih postoje samo dva, a smjerova je više![]()

Al' dobro, mozda kod vas 'ercegovaca vrijede neka druga pravila.

Znaci imamo 240 miliona?

Pa nije lose. Moze se fino pokrpiti ekipa za tu crkavicu. Samo ko je Bayernu potreban?
Recimo da bih ja pokusao dovesti Oezila, mislim da to ne bi bila nemoguca misija.
Osim njega, ima tu jos jedan momak koji bi mogao ispuniti zahtjeve ovakve masinerije. Jack Wilshere!
Taj je vec jedan od boljih na svojoj poziciji, a za koju godinu i najbolji, vjerujem. Postoji neko ko bi se bolje prilagodio Pepovoj igri? Ne vjerujem.
Napad je ko crna zemlja jak (a koji dio ekipe nije), al' da stvarno imamo ove pare i da ih se mora spiskat, ja bih doveo Falcaa. Al' opet belaj, nije ni on za tika-taku.

Eto imate ove secine formacije, pa prober'te. Ne znam postoji li nekakva drugacija opcija za ove mrzitelje Gov.njeza.

A mozda i postoji...
Aj Gero posalji i meni casu toga sto konzumiras... Il' dim.geronimo je napisao/la:Torke

Imamo tri bolja napadaca od njega, a i ne treba nam da se narod sprda s institucijom koju Bayo zovu.

Nego, procitaste li vi da Valdez nece produziti ugovor?
Izgleda neki dogovor s Pepom, a on je idealan golman za tu njegovu igru.

Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.
bezze vam rasprava, drugari. majku mu, toliko ste zakomplikovali da je to strahobalno. ali, istjerat cemo mi to na cistac
no, krenimo redom, krenimo redom...
najprece je da se odgovori ercegovackoj sjajnoj zvijezdi, klaritosu.
stari gajeru, znas li pjesmu o mocnom ajeru?
kazes da bi bayo primao po 3 komada
vidi se da nemas blage. barca vec dugi niz godina igra fudbool total a ne prima trice. il su xavi, iniesta, mesituljak, pedro i co. doktori igre u odbrani
men se cini da nijesu
recimo da izgledaju kao pocetnici ako bismo ih uporedili sa stvarnim doktorima igre u odbrani - talijanima. mislim da svi znamo kako prolaze tale kada se susretnu sa ekipom u kojoj ne dominiraju branici tj. kada izadju na mejdan barci.
taj sistem koji ce utisnuti gvardiola je garancija za erfolg. radi se o sistemu koji pokriva greske pojedinca cineci istovremeno da taj pojedinac izgleda daleko mocnije nego sto jeste.
majku mu, doskora su mnogi govorili da je valdez jedan od najboljih golmana na svijetu
ako i dalje mislis da gvardiola nece gurati sistem koji je furao u barci (to je jedino sto zna), onda je najprece da se kanis fuce i bacis se na heklanje.
sto se tice ostalih postova u kojima ste se dotakli kloppa, amidza mora reci da klop nemre naslijediti gvardu, iako se radi o vrhunskom treneru.
gvardo vs. klop
za razliku od gvarde koji je stasao u najboljoj fudbalskoj skoli (holandska je vazda bila najbolja) i kojeg su vodili vrhunski treneri od kojih je kupio znanje, klopp je sve morao sam.
dakle, cova je ucio u hodu. sjecam se jednog intervjua nakon utakmice u kojem je promijenio par rijeci sa efenbergom. otvoreno je rekao da sa efeom ne moze pricati o ligi prvaka jer je to za nj. strani teren.
kako mr. klop trenira svoju ekipu tj. kako je dosao do rezultata?
sasvim jednostavno. okruzio se sa par tupana (prvi je groskrojc) koji u njega gledaju kao u nekog gurua (perisic je spikao o tome), dodao je par genijalaca (sahin, kagava i goce) + ostatak kojeg vuku ovi klopovi poslusnici.
veliki motivator sa ogromnom nosinom pomocu koje uspijeva nanjusiti neke anonimuse od kojih pravi vrhunske igrace. da je slab takticar, slab je. najbolji dokaz je njegovo prvo gostovanje u ligi prvaka. il neko misli da su igraci i samo igraci iskljucivi krivci za onu bruku
dobro, to mu ne zamjerim jer nije imao od koga da nauci.
cova se ne moze pohvaliti da je zanat naucio od nekog vrhunskog trenera.
njegova ekipa 90% utakmica dobije na bjesomucnu trku. problem je sto taj sistem ima jednu veliku mahanu. cim se ekipa rastegne na dva fronta, namah zakaze na jednom.
jednostavno, nema te masine koja ce svaki treci dan pruziti yebeno trkacke partije.
ok, ima hudnika koji misle da su se klopovi djecki zasitili bundeske
da, ekipa se otrgla kontroli najveceg motivatora na svijetu
sad, zbog tih njegovih nenadyebivih motivatorskih sposobnosti (kako je odgovorio na onu salihovicevu da ce borusiji zabit 4 komada? reko je hvala
da, stvarno se zahvalio jer je dobio dodatni materijal pomocu kojeg je motivisao svoje momke) na kojima bi mu pozavidio i king daum, najprece je da preuzme elf.
ako bi ove godine preuzeo elf (neostvarivo, naravno), vjerujem da bi nijemci uzeli svjetsko 2014.
da rezimiramo
kako bismo najlakse objasnili ova dva trenera (ovo je za one sto pale na guranje
), uporedit cemo ih sa vrhunskim vozacima.
recimo da je klop vrhunski vozac koji vozi reli, dok je gvardiola vozac formule.
sta ce se desiti ako bismo pepovu formulu dali vozacu relija, da je loma pocera kroz sumu
ps.
mislim da ce murinjo naslijediti fergija.

no, krenimo redom, krenimo redom...
najprece je da se odgovori ercegovackoj sjajnoj zvijezdi, klaritosu.
stari gajeru, znas li pjesmu o mocnom ajeru?
kazes da bi bayo primao po 3 komada

vidi se da nemas blage. barca vec dugi niz godina igra fudbool total a ne prima trice. il su xavi, iniesta, mesituljak, pedro i co. doktori igre u odbrani

taj sistem koji ce utisnuti gvardiola je garancija za erfolg. radi se o sistemu koji pokriva greske pojedinca cineci istovremeno da taj pojedinac izgleda daleko mocnije nego sto jeste.
majku mu, doskora su mnogi govorili da je valdez jedan od najboljih golmana na svijetu

ako i dalje mislis da gvardiola nece gurati sistem koji je furao u barci (to je jedino sto zna), onda je najprece da se kanis fuce i bacis se na heklanje.
sto se tice ostalih postova u kojima ste se dotakli kloppa, amidza mora reci da klop nemre naslijediti gvardu, iako se radi o vrhunskom treneru.
gvardo vs. klop
za razliku od gvarde koji je stasao u najboljoj fudbalskoj skoli (holandska je vazda bila najbolja) i kojeg su vodili vrhunski treneri od kojih je kupio znanje, klopp je sve morao sam.
dakle, cova je ucio u hodu. sjecam se jednog intervjua nakon utakmice u kojem je promijenio par rijeci sa efenbergom. otvoreno je rekao da sa efeom ne moze pricati o ligi prvaka jer je to za nj. strani teren.
kako mr. klop trenira svoju ekipu tj. kako je dosao do rezultata?
sasvim jednostavno. okruzio se sa par tupana (prvi je groskrojc) koji u njega gledaju kao u nekog gurua (perisic je spikao o tome), dodao je par genijalaca (sahin, kagava i goce) + ostatak kojeg vuku ovi klopovi poslusnici.
veliki motivator sa ogromnom nosinom pomocu koje uspijeva nanjusiti neke anonimuse od kojih pravi vrhunske igrace. da je slab takticar, slab je. najbolji dokaz je njegovo prvo gostovanje u ligi prvaka. il neko misli da su igraci i samo igraci iskljucivi krivci za onu bruku

cova se ne moze pohvaliti da je zanat naucio od nekog vrhunskog trenera.
njegova ekipa 90% utakmica dobije na bjesomucnu trku. problem je sto taj sistem ima jednu veliku mahanu. cim se ekipa rastegne na dva fronta, namah zakaze na jednom.
jednostavno, nema te masine koja ce svaki treci dan pruziti yebeno trkacke partije.
ok, ima hudnika koji misle da su se klopovi djecki zasitili bundeske

sad, zbog tih njegovih nenadyebivih motivatorskih sposobnosti (kako je odgovorio na onu salihovicevu da ce borusiji zabit 4 komada? reko je hvala

ako bi ove godine preuzeo elf (neostvarivo, naravno), vjerujem da bi nijemci uzeli svjetsko 2014.
da rezimiramo

kako bismo najlakse objasnili ova dva trenera (ovo je za one sto pale na guranje

recimo da je klop vrhunski vozac koji vozi reli, dok je gvardiola vozac formule.
sta ce se desiti ako bismo pepovu formulu dali vozacu relija, da je loma pocera kroz sumu

ps.
mislim da ce murinjo naslijediti fergija.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD
film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!
film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
ma zao mi heynckesa, pa pitamSaurman je napisao/la:QUARESMA 18<<< je napisao/la:hoce li sad guardiola krenuti trenirati ili tek od naredne sezone?
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
Majka mu stara tek od naredne sezone zar se već strah uvlači u ostatak Europe.

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
- SultanSulejman
- Kontakt:
Valenti Guardiola (Pepov otac):
- Mislim da Pep neće kupovati Barçine igrače. Barça je njegov dom, neće odnijeti namještaj.
- S igračima će se sporazumjevati na njemačkom. On je poliglot, za razliku od mene, ja govorim samo katalonski.
- Mislim da Pep neće kupovati Barçine igrače. Barça je njegov dom, neće odnijeti namještaj.
- S igračima će se sporazumjevati na njemačkom. On je poliglot, za razliku od mene, ja govorim samo katalonski.
- Stefan Effenberg
- Kontakt:
Naša uprava je odradila savršen posao. Dovesti ovakvog stručnjaka kao što je Guardiola je takav veličanstven potez koji će se još dugo pamtiti i prepričavati. Našoj upravi skidam kapu i imaju duboki naklon od mene. Sve što smo od njih tražili smo i dobili. Ovakav stručnjak je ono što fali ovom Bayernu da izvuče iz njih dodatnih 20% jer sam uvjeren da ovo nije maksimum naših igrača.effe_sa je napisao/la:Gledaj nešto, s obzirom da je znao ugovor produžavat po godinu dana, ove 3 godine sklopljene s njim su veliki uspjeh. Da ima namjeru brzo napustit klub ne vjerujem da bi sklopio i na 3 godine ugovor. A pametno je to naša uprava uradila. I ja sam siguran da će Pep ostat, sve dok ga naša uprava ne nogira. Ali 100 % nije isključeno da ga nogira i nakon par mjeseci. Samo veći procenat dajem tome da će ova saradnja biti uspješna.
Tako da moguće da si u pravu, ostaje za vidjeti kako će se situacija razviti ali u jedno sam siguran: Josep Guardiola će imati puno uspjeha sa Bayernom čisto iz razloga jer su svi preduvjeti za to stvoreni. Upravo takav majstor svog zanata nam je trebao da nas vrati na vrh Europe.
Ugovor je na 3 godine što znači da je Guardiola isto veoma pametno razmišljao i kupio sebi vremena u slučaju neuspjeha u prvoj godini. Isto tako, u 3 godine će Pep sa Sammerom još dodatno nadograditi omladinski sustav koji će onda izbacivati još više talenata.
Sigurno je isto tako da ga Bayern neće nogirati nakon par neuspjeha jer znaju i oni da uspjeh ne može doći preko noći.
Kako god okreneš, suradnje Guardiole i Bayerna ima najviše smisla od svih klubova koji su željeli Guardiolu.
Jasno je da Pep neće imati lagan posao. Treba tu puno volje , želje i vremena da se sve to uigra. Tako da ja niti ne očekujem da najesen mi igramo totalni nogomet. Ipak nismo mi Barcelona koja od malena uči svoje mladiće kako se postaviti na terenu i još masa tih stvari što ide uz La Masiu. Tako da i Guardioli treba vremena da to sve posloži. Ponavljam, znaju to i u upravi.effe_sa je napisao/la:Međutim, ovo za trenere zna biti mač s dvije oštrice , jer ako ne nađeš balans leti ti glava. Ima tu još dosta stvari zašto u Bundesligi jednom treneru nije uvijek lako. A na klupi Bayerna su padale brojne glavešine, Rehhagel i Van Gaal su samo dva primjera. Treba podsjetit da Rehhagel nikakav uspjeh nije uspio postići s Bayernom. Zamisli Rehhagel? Brzo je odlepršao. Zato je ovo za Guardiolu težak zadatak. Taktički će se morat upustit u različite igrice, jer svaka ekipa Bundeslige je pandorina kutija. Imaš ti tu trenera (ne samo znači Kloppa), poput Slomke i Tuchela koji sjajno taktički znaju odigrat, a svako voli Bayernu podmetnut nogu. Nek ti je podmetnu 2-3 puta, već možeš biti donji.
E sad, po meni nije ni Guardiola savršen. Naravno, nitko nije. No postoji velika razlika između onih ljudi/trenera koji su ambiciozni i željni inovacija, koji su spremni učiti i koji će se tome potpuno podrediti ili onih koji steknu određeni stupanj i kažu dosta, nemam više potrebe učiti. Josep Guardiola je prva skupina ljudi. Zbog toga ja očekujem da će Guardiola obratiti puno više pozornosti već sada na igru ostalih Bundesligaša, pogotovo ovih koji imaju vrhunske trenere kao što su Klopp, Favre, Slomka, Tuchel. Tako da sam uvjeren da se Guardiola interesira o tim klubovima i njihovim taktikama.
Isto tako bi Guardiola trebao poraditi na presingu protiv svoje momčadi jer ga je u tom pogledu Mourinho nadigrao pa u mogućem duelu Bayerna i Barcelone to bi mogao predstavljati najveći problem ( osim Messia

Tako je da nesmijem/o praviti grešku i reći da nam je Liga Prvaka prioritet. Neće to niti Guardiola napraviti. Bundesliga nam je isto veoma važna jer tu imamo jednog velikog protivnika i puno dobrih ekipa i naravno da neće biti baš lako osvojiti Bundesligu.effe_sa je napisao/la:Mi ne smijemo zato pravit grešku i reči da želimo samo Ligu prvaka, nju želimo, ali bitna nam je i titula u BuLi, pa i u Kupu , pa makar je i 5 puta za redom osvojili.
Pep neće podcijenit Bundesligu jer eto već se priča da je od avgusta sve utakmice Bayerna pratio i analizirao.
Ali sjetimo se i primjera Arnesena, on je BuLi malo podcijenio i došao je u probleme. Jeste da se tu radi o sportskom direktoru, ali brzo je shvatio koliko nije lako stvorit dobru konkurentnu ekipu u BuLi.
Pep voli izazove, preuzeo je Bayern zbog izazova i njegove organizovanosti. Za njega i nisu klubovi poput Chelsea i Man.Cityja jer tamo vedre i oblače često oni koji i ne znaju puno o fudbalu. Npr. svako ko voli fudbal, a ne samo pare će ako mu City ponudi 2-3 miliona više, prije odabrat Bayern, zbog gore spomenutih stvari i samog renomea. Zato smo mi u stanju ponuditi i manje, ali ne i malo.
Pep voli izazove, potpuno se slažemo a odabirom Bayerna je pokazao da više cijeni tradiciju i takve klubove nego one raznorazne milijardere koji o nogometu znaju jako malo. On je po meni pokazao svu svoju veličinu odabravši Bayern isto kao što će odabrati i Manchester United.
Evo konačno da se ne slažemo oko Mourinha. Ja ga ne bih nikad želio vidjeti u Bayernu pa da nam od kluba uradi to što je uradio od jednog Real Madrida. Ne znam koji rezultati ga još tamo drže, nije mi jasno. Od tako velikog kluba je napravio cirkus u svakom pogledu. Tako da takav trener treba biti što dalje od Munchena unatoč svim uspjesima.effe_sa je napisao/la:Ma likčina je Mou, joj kako bi tad varnice sjevale. A ja o Mourinhu imam visoko mišljenje i čak mi je često znala proći kroz glavu pomisao i neka ko želja da trenira Bayern. Samo u njegovom bi slučaju brzo došlo do varnica s upravom, najvjerovatnije i to ne bi išlo dobro. A Pep je čovjek koji je prizemljen, a opet ima karizmu. On ima stav koji će jasno i glasno iznijet upravi, ali isto tako spreman je razgovarat, diskutovat. Npr. mi smo imali jednog trenera jakog stava: Van Gaala, ali njegov je problem bio što je bio prevelik tvrdokožac. A ipak i u fudbalskom biznisu, kao i svakom drugom, moraš znati balansirat i pregovarat, sam glavom kroz zid ne možeš daleko dogurat.
Pep je upravo to što govoriš, čovjek na zemlji. Unatoč svim trofejima, priznanjima i publicitetu čovjek je ostao čvrsto na zemlji, pravi gospodin.
Van Gaal je bio prokleti tvrdoglavac, pomislio je da je veći od Bayerna. Ne može to tako sa Bayernom i upravom. Nikad nije bio spreman fino sjesti, razgovarati i skupa donositi odluke već je učinio mali milion gluposti koje su ga koštale otkaza.
Ali, ja mu zahvaljujem na tome što je u Bayern konačno donio moderan sustav igre, sustav koji smo čekali nekih 7-8 godina. Sustav na kojem danas gradimo svoje rezultate. Sustav koji je Bayernu bio nasušno potreban.
Gledaj ali ne možeš zanemarit da je Mou veliki trener, jer je imao velike uspjehe i s Portom, i s Chelseajem , i s Interom, a i s Realom je uzeo Primeru i Kup, plus ima i tu polufinale Lige prvaka. On bi vjerovatno i s Bayernom imao uspjeh u prvoj sezoni, ali u drugoj bi nastali problemi. Po kvalitetu i taktičkom znanju bi on bio izvrstan trener za Bayern, ali kao karakter bi bio problem jer bi naletio na naše posebne karaktere u upravi.Stefan Effenberg je napisao/la:
Evo konačno da se ne slažemo oko Mourinha. Ja ga ne bih nikad želio vidjeti u Bayernu pa da nam od kluba uradi to što je uradio od jednog Real Madrida. Ne znam koji rezultati ga još tamo drže, nije mi jasno. Od tako velikog kluba je napravio cirkus u svakom pogledu. Tako da takav trener treba biti što dalje od Munchena unatoč svim uspjesima.

Pošto si se dotakao ManU-a sinoć sam zaboravio još nešto napomenut, što je moje mišljenje. Npr. mislim da je ManU bio ozbiljan kandidat za Pepa, da bi mi tad imali više problema da ga dovedemo. Međutim, pošto je Fergie odlučio dodat još jednu godinu najmanje na klupi ManU-a ta je opcija otpala. A oni bi nam bili ozbiljan suparnik, jer su oni slično ozbiljan klub kao naš Bayern, organizovani, ozbiljno rade i planiraju a to očigledno privlači Pepa. Tu bi bilo lomljenje oko para možda, ko će više ponudit (jer nešto mora presudit), ili bi odlučivale neke nijanse i osjećaji Guardiole. Zapravo ovi klubovi koji su nam bili konkurencija i neki su od njih nudili više (za Chelsea je sigurno da je nudio više, za ostale se precizno ne zna) i nisu nam bili konkurencija iz prostog razloga što se koncepcija tih klubova nije sviđala Pepu.
U medijima prije potpisa je više puta procurila informacija iz kruga Pepovih prijatelja kako je za njega Bayern jako interesantan projekat, a da ga i vuče renome kluba jer je to klub koji je jedan od najboljih svih vremena.
Zanimljiva se informacija pojavila danas, kako je Pep naime već prije 2 godine rekao Hoenessu da je zainteresovan za Bayern, u novembru prošle godine mu je spomenuo kako već uči njemački i Hoeness je osjetio da je njegov interes veći. A dogovor je od prilike već bio sklopljen oko Božića, tada je obavljen i razgovor s Heynckesom. A Jupp je rekao ako Pep ne bude preuzeo od naredne sezone, da je on spreman nastavit dalje.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
pep je vec najavio kakvu ce igru potencirati s bayernom, ista dakle igra kao u barci, vrlo jednostavna za objasniti, drzati loptu sto vise, kad izgubis loptu sto brze je osvojiti i nastaviti napadati
vrlo jednostavna formula, samo pitanje je sad koliko se ta formula moze ispostovati u bayernu, ali smijesno je vec sad tu igru proglasavati nemogucom za bayern, kao da je bayern sad neka skupina levata koju pep treba nauciti kako da igraju lopte
istina je da nema teorije da pep s bayernom moze igrati na toliko visokom nivou kao s barcom, to je naravno jasno kao dan, nema individualnog kvaliteta tog ni priblizno, u bayernu nema najboljeg igraca u istoriji fudbala, nema ni najboljeg veznog dvojca u istoriji fudbala, nema ni odbranu kvalitetnu kao u barcu u kojoj su odbrambeni igraci na vrlo velikoj tehnickoj razini, kad vidimo recimo tehnicku potkovanost i znanje s loptom kod pikea, to nema ni blizu niko u bayernu, takodje i puyol je za stoper izuzetno i brz i tehnicki jak, pa onda dani alves kao bek koji u svakoj ekipi moze komotno igrati i kao napadac. takav kvalitet pep u bayernu nece jednostavno imati, niti ga moze odnekud dovesti osim iz barce da upravo te igrace prevede u bayern
pored svog tog individualnog kvaliteta koji je imao, pep ce imati jos jednu otezavajucu okolnost, u barci je imao sjajne individualce koji su jos sjajniji timski igraci, jednostavno kao pjetlici su poceli igrati taj sistem, u svim kategorijama igrali su sistem kakav se igra u prvom timu, igraci su medjusobno povezani jer su zajedno odrastali, znaju se od malena i to je ta savrsena hemija u ekipi, pored toga i sam pep je dio cijele te price, i on je prosao sve te omladinske nivoe, igrao je godinama za prvi tim, bio je uzor igracima barce dok su jos bili djeca, poznaje klub na tenane, poznaje navijace, sve u svemu bio je svoj na svome sa svojim ljudima i to mu je olaksalo posao sigurno
u bayernu pepa ceka puno teza situacija, ali nista to ne smije da nas zavara, bez obzira sto nece nikad dostici ono sto ja napravio s barcom, nek napravi 50 posto od toga, od te igre, to ce biti fenomenalno, bayern ce igrom i rezultatima odskakati od svih drugih timova osim barce, bice dosta i titula i uzivancije u gledanju, u bayernu ce moci raditi neke stvari koje nije mogao u barci, nek igra barem 50 posto kao s barcom sto se tice posjeda i tika-take to je dovoljno, al zato moze s bayernom vise nego s barcom igrati malo direktnije, cvrsce, sa vise suteva iz daleka, sa boljim skokom itd, sigurno da ce imati neke nove dimenzije koje nije imao u barci
vrlo jednostavna formula, samo pitanje je sad koliko se ta formula moze ispostovati u bayernu, ali smijesno je vec sad tu igru proglasavati nemogucom za bayern, kao da je bayern sad neka skupina levata koju pep treba nauciti kako da igraju lopte
istina je da nema teorije da pep s bayernom moze igrati na toliko visokom nivou kao s barcom, to je naravno jasno kao dan, nema individualnog kvaliteta tog ni priblizno, u bayernu nema najboljeg igraca u istoriji fudbala, nema ni najboljeg veznog dvojca u istoriji fudbala, nema ni odbranu kvalitetnu kao u barcu u kojoj su odbrambeni igraci na vrlo velikoj tehnickoj razini, kad vidimo recimo tehnicku potkovanost i znanje s loptom kod pikea, to nema ni blizu niko u bayernu, takodje i puyol je za stoper izuzetno i brz i tehnicki jak, pa onda dani alves kao bek koji u svakoj ekipi moze komotno igrati i kao napadac. takav kvalitet pep u bayernu nece jednostavno imati, niti ga moze odnekud dovesti osim iz barce da upravo te igrace prevede u bayern
pored svog tog individualnog kvaliteta koji je imao, pep ce imati jos jednu otezavajucu okolnost, u barci je imao sjajne individualce koji su jos sjajniji timski igraci, jednostavno kao pjetlici su poceli igrati taj sistem, u svim kategorijama igrali su sistem kakav se igra u prvom timu, igraci su medjusobno povezani jer su zajedno odrastali, znaju se od malena i to je ta savrsena hemija u ekipi, pored toga i sam pep je dio cijele te price, i on je prosao sve te omladinske nivoe, igrao je godinama za prvi tim, bio je uzor igracima barce dok su jos bili djeca, poznaje klub na tenane, poznaje navijace, sve u svemu bio je svoj na svome sa svojim ljudima i to mu je olaksalo posao sigurno
u bayernu pepa ceka puno teza situacija, ali nista to ne smije da nas zavara, bez obzira sto nece nikad dostici ono sto ja napravio s barcom, nek napravi 50 posto od toga, od te igre, to ce biti fenomenalno, bayern ce igrom i rezultatima odskakati od svih drugih timova osim barce, bice dosta i titula i uzivancije u gledanju, u bayernu ce moci raditi neke stvari koje nije mogao u barci, nek igra barem 50 posto kao s barcom sto se tice posjeda i tika-take to je dovoljno, al zato moze s bayernom vise nego s barcom igrati malo direktnije, cvrsce, sa vise suteva iz daleka, sa boljim skokom itd, sigurno da ce imati neke nove dimenzije koje nije imao u barci
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
"Teško je odbiti Bayernovu ponudu jer je to jedan od najboljih europskih klubova. Fantastičan grad, fantastičan stadion, dobri igrači, velika historija. Jednostavno je izabrati Bayern sa svim tim okolnostima", kaže Sir Alex.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
Probaj ovaj :CuMuRaS je napisao/la:Momci imal ko kakav valjan link za tekmu ?
http://atdhenet.tv/59196/watch-bayern-m ... ther-furth" onclick="window.open(this.href);return false;
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
Zabi ga lijepo Mandzuka
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Go into a room too fast kid, the room eats you.
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Go into a room too fast kid, the room eats you.
ljudi mislim da je Bayernu prijeko potreban lijevi bek..jer ovo sto Alaba igra stvarno nema smisla..jednostavno njegova igra se zasniva samo na vracanju lopte unazad...ponekad mi bude zao Ribery-a..Franck definitivno nema nikakvu podrsku od strane Alabe...imam osjecaj da Thomas nije dodirnuo loptu
kod Mandzinog gola klasicna greska golmana al to je nebitno..bitno je da je gol 

Jesil ti siguran da si ovo htio napisat' za Alabu
Čitam i ibretim se, pa on je bolji u ofanzivi za Riberya nego li je to Lahm za naše drugo krilo(ko god ga igrao)

Čitam i ibretim se, pa on je bolji u ofanzivi za Riberya nego li je to Lahm za naše drugo krilo(ko god ga igrao)
41.21.1.
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
Kakav promasaj Mandzukica. Ovo bi i Mezgo zabio. 

Der Mann für die entscheidenden Tore.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.