alemsa je napisao/la:Ja se izvinjavam ako tako zvuci, zaboravio sam "misle da ga mogu dovest na ljeto". Parafriziro sam to u slijedecem postu cini mi se.
Pa naravno da ga mogu dovesti na ljeto. Kobe je davno rekao da ga slobodno njemu pošalju ako im ne paše u Bostonu. Melo ga je isto par puta pokušavao 'regrutovati'. Dallasu bi savršeno pasao uz igrače koje imaju. Houston će ga vjerovatno probati dovesti. Sacramento već više od godinu dana pokušava da ga uzme, ali dosad on neće kod njih. Indiana je isto zainteresovana.
Fazon je što je vrlo teško naći rješenje (osim ostanka u Bostonu) koje bi zadovoljilo sve strane, što se trejda tiče.
1. Ainge je uvijek visoko cijenio svoje igrače. Za Ronda je uvijek tražio i traži jednog mladog igrača i najmanje dva dobra picka prve runde. I Woj je danas rekao da je to i dalje preskupo za većinu (contendere).
2. Rondo zbog toga što je FA na kraju sezone ima praktički mogućnost da blokira svaki trejd ako kaže da neće potpisati novi ugovor na kraju sezone. Nešto što je već uradio sa Kingsima.
3. Contenderi koji su zainteresovani za njega sebi ne mogu priuštiti, ili jednostavno nemaju dovoljno 'sredstava', da kompletiraju trade jer bi ih to oslabilo na drugim pozicijama.
Kad sve to uklopiš skupa, vrlo teško je napraviti trejd, što se iz godine u godinu ispostavlja kao tačno jer svake godine se iste ove vijesti vrte, a na kraju ne bude ništa. Ove godine će vjerovatno biti i najglasnije jer je Rondo FA i bit će puno puštenih informacije u medije i sa strane Bostona i sa strane timova koji ga žele.