Koga nakon Sušića?
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Koga nakon Sušića?
Hajmo mi biti ovdje do kraja otvoreni,Vaha nikad u svojoj karijeri nije trenirao kvalitetniju,perspektivniju i atraktivniju ekipu nego sto je reprezentacija BiH,uz svo postovanje PSG-u koji tada nije bio ovo sto je danas i reprezentacijama Obale Slonovace i Azira.
Vaha je do sada bio nekakav drugi razred,drugi esalon fudfbalskih trenera,preuzimanje jake evropske reprezentacije,igranje sa njom na Euru i to u Francuskoj,jos ostvarenje nekog zapazenog rezultata na samom Euru moze ga konacno gurnuti u elitu,u taj prvi razred trenerskih strucnjaka i on je itekako svjestan toga.
Stoga je on u jednu ruku itekako zainteresiran a u drugu se malo boji eventualnog neuspjeha,mislim da samo u tom grmu lezi zec.
Nema potrebe napominjati da ce sve sto vrijedi u trenerskom svijetu biti u Francuskoj a to je Vahi itekako potrebno,to je izlog i stepenica za preuzimanje nekog od najvecih klubova Evrope,to je bez sumnje njegova neostvarena zelja.
Pravi trener ce prihvatiti izazov koji ga definitivno moze lansirati u orbitu,sumjam i da ce Vaha tu priliku propustiti.
On po mome misljenju samo gradi sebi sto bolju pregovaracku poziciju i pokusava izvuci sto vise od onoga sto su neke njegove zelje.
Da zakljucim,mislim da ce prihvatiti iz gore pomenuth razloga,bio bi budala da odbije.
Ne moze se uopste porediti treniranje reprezentacije BiH sa nekakvim Dinamom,Bastijom,Trabzonom i slicnim drugorazrednim klubovima ma kakva lova u njima bila.
Vaha je do sada bio nekakav drugi razred,drugi esalon fudfbalskih trenera,preuzimanje jake evropske reprezentacije,igranje sa njom na Euru i to u Francuskoj,jos ostvarenje nekog zapazenog rezultata na samom Euru moze ga konacno gurnuti u elitu,u taj prvi razred trenerskih strucnjaka i on je itekako svjestan toga.
Stoga je on u jednu ruku itekako zainteresiran a u drugu se malo boji eventualnog neuspjeha,mislim da samo u tom grmu lezi zec.
Nema potrebe napominjati da ce sve sto vrijedi u trenerskom svijetu biti u Francuskoj a to je Vahi itekako potrebno,to je izlog i stepenica za preuzimanje nekog od najvecih klubova Evrope,to je bez sumnje njegova neostvarena zelja.
Pravi trener ce prihvatiti izazov koji ga definitivno moze lansirati u orbitu,sumjam i da ce Vaha tu priliku propustiti.
On po mome misljenju samo gradi sebi sto bolju pregovaracku poziciju i pokusava izvuci sto vise od onoga sto su neke njegove zelje.
Da zakljucim,mislim da ce prihvatiti iz gore pomenuth razloga,bio bi budala da odbije.
Ne moze se uopste porediti treniranje reprezentacije BiH sa nekakvim Dinamom,Bastijom,Trabzonom i slicnim drugorazrednim klubovima ma kakva lova u njima bila.
-
- Kontakt:
Ovo je jedan od glupljih postova koje sam ja vidio na forumu u zadnjih 5 godina.Rusilac je napisao/la:Hajmo mi biti ovdje do kraja otvoreni,Vaha nikad u svojoj karijeri nije trenirao kvalitetniju,perspektivniju i atraktivniju ekipu nego sto je reprezentacija BiH,uz svo postovanje PSG-u koji tada nije bio ovo sto je danas i reprezentacijama Obale Slonovace i Azira.
Toliko...
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
-
- Kontakt:
To je to. On hoce klupu eksperata a ne tronacionalni isprdak, kao sto smo do sad imali svaki put. Na kraju krajeva procitajte njegove izjave i pogledajte intervjue. Taj tronacionalni problem na klupi je spomenuo direktno ili indirektno skoro svaki put.DeeWa je napisao/la:Ma ovaj im je garant rekao da hoce da sam bira svoj stab nezavisno od toga hoce li mu tu biti tri srbina ili tri bosnjaka, da tako isto moze odabrati ako treba i u sastavu 23 srbina a ne da mora fatat iz hrvatske i turske druge lige kako bi popunio kvotu i na kraju trazio da se od njega ne trazi za ove kvale nikakav uspjeh. To je ono logicno sto mi je a u drufu ruku i jedino sta ima da trazi i onda su se ovi iz saveza zabrinuli kako ce sve funkcionisat i da li ce ove iz RSa uspjet ubijediti na ovo.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
Jos samo da obrazlozis i bilo bi dobro.MostaracVelezovac je napisao/la:Ovo je jedan od glupljih postova koje sam ja vidio na forumu u zadnjih 5 godina.Rusilac je napisao/la:Hajmo mi biti ovdje do kraja otvoreni,Vaha nikad u svojoj karijeri nije trenirao kvalitetniju,perspektivniju i atraktivniju ekipu nego sto je reprezentacija BiH,uz svo postovanje PSG-u koji tada nije bio ovo sto je danas i reprezentacijama Obale Slonovace i Azira.
Toliko...
Da,Trabzon,Bastija,Dinamo...to je na marginama,to nije u centru paznje desavanja.Obala i Alzir jesu malo vise ali ne kao Bosna i Hercegovina,evropska reprezentacija,ucesnica evropskog prvenstva,sa respektabilnim igrackim kadrom(kad se pozovu svi najbolji naravno)i sa pravim vodstvom reprezentacija sposobna uistinu za male vece stvari od pomenutih.
Da posebno ne ponavljam da je EP glavno fudbalsko takmicenje u svijetu i kvalitetom najjace.
Dakle,izazov je dosta atraktivan,atraktivniji trenutno ne moze naci,sa sportskog i aspekta napredovanja u karijeri,sa financijskog sigurno moze.Da opet ponovim,kad sa Dinamom uzima HNL i ispada od rumunskih marginalaca.kad se sa francuskom Bastiom bori za opstanak,kad sa Trabzonom ganja cetvrto mjesto turske lige,ne,to se ne moze porediti sa atraktivnoscu,medijjskom paznjom i promocijom koja mu se nudi sa reprezentacijom BiH.
Da jos malo pojednostavim stvari braneci gore postavljenu tezu.
Ako rejting i snagu nase reprezentacije stavimo u top 15-20 evropskih, sto realno jeste i uporedimo sa klubovima koji na klupskom nivou kotiraju slicno to bi bili klubovi poput:Valencije,Totenhama,Leverkuzena,Salkea,Milana,Napolija,Li verpoola,Porta.....
Moze li Vaha sada dobiti da trenira neki od ovih klubova?U najmanju ruku tesko a mole ga da preuzme reprezentaciju BiH.
Sta ceka?
Ako rejting i snagu nase reprezentacije stavimo u top 15-20 evropskih, sto realno jeste i uporedimo sa klubovima koji na klupskom nivou kotiraju slicno to bi bili klubovi poput:Valencije,Totenhama,Leverkuzena,Salkea,Milana,Napolija,Li verpoola,Porta.....
Moze li Vaha sada dobiti da trenira neki od ovih klubova?U najmanju ruku tesko a mole ga da preuzme reprezentaciju BiH.
Sta ceka?
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: Koga nakon Sušića?
Yebe te logika bas 

- fanatic1991
- Kontakt:
waaaaaaaaaaat?Rusilac je napisao/la:Jos samo da obrazlozis i bilo bi dobro.MostaracVelezovac je napisao/la:Ovo je jedan od glupljih postova koje sam ja vidio na forumu u zadnjih 5 godina.Rusilac je napisao/la:Hajmo mi biti ovdje do kraja otvoreni,Vaha nikad u svojoj karijeri nije trenirao kvalitetniju,perspektivniju i atraktivniju ekipu nego sto je reprezentacija BiH,uz svo postovanje PSG-u koji tada nije bio ovo sto je danas i reprezentacijama Obale Slonovace i Azira.
Toliko...
Da,Trabzon,Bastija,Dinamo...to je na marginama,to nije u centru paznje desavanja.Obala i Alzir jesu malo vise ali ne kao Bosna i Hercegovina,evropska reprezentacija,ucesnica evropskog prvenstva,sa respektabilnim igrackim kadrom(kad se pozovu svi najbolji naravno)i sa pravim vodstvom reprezentacija sposobna uistinu za male vece stvari od pomenutih.
Da posebno ne ponavljam da je EP glavno fudbalsko takmicenje u svijetu i kvalitetom najjace.
Dakle,izazov je dosta atraktivan,atraktivniji trenutno ne moze naci,sa sportskog i aspekta napredovanja u karijeri,sa financijskog sigurno moze.Da opet ponovim,kad sa Dinamom uzima HNL i ispada od rumunskih marginalaca.kad se sa francuskom Bastiom bori za opstanak,kad sa Trabzonom ganja cetvrto mjesto turske lige,ne,to se ne moze porediti sa atraktivnoscu,medijjskom paznjom i promocijom koja mu se nudi sa reprezentacijom BiH.

I dont have a singnature:(
Can i have yours?
Can i have yours?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
Ne znam za vas a ja sada jedva cekam drugo poluvrijeme i prenos pregovora.....

- Goalgetter
- Kontakt:
Re: AW: Koga nakon Sušića?
To toBatko je napisao/la:Ne znam za vas a ja sada jedva cekam drugo poluvrijeme i prenos pregovora.....![]()
![]()
![]()

Nego jel ko citao avazov sport danas, Sinan i kompanija velikim slovima stavili Dzeko i Spahic ce birati selektota. :hmm:
Sent from my GT-I9300 via Tapatalk
BaDa se grohotom smije,boli nju briga što BiH ne ide na EP i što Madrid nema more 

Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!
Ja iskreno ne mogu da vjerujem da nakon svih intervjua i informacija koje su procurile u medijama o Vahi u zadnjih par sedmica neki ovdje jos uvijek briju da je najvjerovatnije razlog njegovog nedolaska (ako dode do toga) novac i plata. Pa ljudi moji jel vi uopste citate cijele tekstove i intervjue koji izlaze u medijima ili samo procitate naslov koji se iskreno osmisli da sto vise raje procita tekst, i na osnovu istoga donosite zakljucke? Stvarno ne kontam. Sve sto Vaha ima, sto je steko je zahvaljujuci svom trudu, radu i talentu. Nije to njemu s neba nista palo nit mu je "domovina" sta podarila. Covjek je prolio i krvi i znoja da od sebe napravi nesto, da izgradi ime i poslo mu je za rukom. Svjetski je poznat strucnjak i sve to oet zahvaljujuci svom trudu i radu. I sad vi ocekujete da se taj isti Vaha koji je vec i u godinama da mi budemo realni, sve to sto je postigao stavi lijepo na kocku i pokusa nasu reprezentaciju koja ima 2 boda iz 4 utakmice i u kojoj nesto bas ne stima odvesti na EP? I jos da mu tamo neki Dino Begic i Kurta i Murta kroje planove i nareduju sa kim ce on raditi? Zasto? Koliki god da je strucnjak, postoji ogromna sansa da mozda do plasmana nece odci, a to je njemu mrlja na karijeru u koju je covjek mnogo ulozio. Naravno postoji i ona strana ukoliko bi nas odveo na EP koliko bi mu to pomoglo u karijeri i koliki bi to bio napredak i za njega, a ja mislim da je on sasvim dovoljno ambiciozan da pokusa. Medutim druga stvar, zasto bi to vama toliko smetalo i kad bi ovjek otisao negdje da trenira gdje bi mu ponudili vise novca? Opet vas ne kontam zasto je to vama toliko lose. Pa stavite se u njegove cipele. Trener ste i jedan tim vam nudi da ga trenirate uz platu od npr. 10000 maraka, a drugi za platu od 15000, koga bi vi izabrali? Po ovome sto pisete reklo bi se da bi svi u sekundi izabralo ovu manju platu jer su joj eto brojevi zanimljiviji, a to jednostavno nije istina. Svako ko radi gleda da naplati svoj posao maksimalno koliko moze. Sto da ne. NAkon ovih razgovora i ovog "live prenosa" (
kukala nam majka kakva nam je drzava) ja iskreno imam osjecaj da ce i Vaha i savez napraviti sve da on bude selektor i nadam se da sam upravu.

I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
soccerfan je napisao/la:Ja iskreno ne mogu da vjerujem da nakon svih intervjua i informacija koje su procurile u medijama o Vahi u zadnjih par sedmica neki ovdje jos uvijek briju da je najvjerovatnije razlog njegovog nedolaska (ako dode do toga) novac i plata. Pa ljudi moji jel vi uopste citate cijele tekstove i intervjue koji izlaze u medijima ili samo procitate naslov koji se iskreno osmisli da sto vise raje procita tekst, i na osnovu istoga donosite zakljucke? Stvarno ne kontam. Sve sto Vaha ima, sto je steko je zahvaljujuci svom trudu, radu i talentu. Nije to njemu s neba nista palo nit mu je "domovina" sta podarila. Covjek je prolio i krvi i znoja da od sebe napravi nesto, da izgradi ime i poslo mu je za rukom. Svjetski je poznat strucnjak i sve to oet zahvaljujuci svom trudu i radu. I sad vi ocekujete da se taj isti Vaha koji je vec i u godinama da mi budemo realni, sve to sto je postigao stavi lijepo na kocku i pokusa nasu reprezentaciju koja ima 2 boda iz 4 utakmice i u kojoj nesto bas ne stima odvesti na EP? I jos da mu tamo neki Dino Begic i Kurta i Murta kroje planove i nareduju sa kim ce on raditi? Zasto? Koliki god da je strucnjak, postoji ogromna sansa da mozda do plasmana nece odci, a to je njemu mrlja na karijeru u koju je covjek mnogo ulozio. Naravno postoji i ona strana ukoliko bi nas odveo na EP koliko bi mu to pomoglo u karijeri i koliki bi to bio napredak i za njega, a ja mislim da je on sasvim dovoljno ambiciozan da pokusa. Medutim druga stvar, zasto bi to vama toliko smetalo i kad bi ovjek otisao negdje da trenira gdje bi mu ponudili vise novca? Opet vas ne kontam zasto je to vama toliko lose. Pa stavite se u njegove cipele. Trener ste i jedan tim vam nudi da ga trenirate uz platu od npr. 10000 maraka, a drugi za platu od 15000, koga bi vi izabrali? Po ovome sto pisete reklo bi se da bi svi u sekundi izabralo ovu manju platu jer su joj eto brojevi zanimljiviji, a to jednostavno nije istina. Svako ko radi gleda da naplati svoj posao maksimalno koliko moze. Sto da ne. NAkon ovih razgovora i ovog "live prenosa" (kukala nam majka kakva nam je drzava) ja iskreno imam osjecaj da ce i Vaha i savez napraviti sve da on bude selektor i nadam se da sam upravu.

MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
Nema Madrid ni harne rijeke.rishaaa je napisao/la:BaDa se grohotom smije,boli nju briga što BiH ne ide na EP i što Madrid nema more

A, ja se i dalje nadam da idemo na EP, svakako nam selektor ne treba kao što nam nije trebao zadnjih 5 godina.

"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
Ja podrzavam ovo misljenje @Rusioca. Mozda samo uz malu korekciju da smo mi mozda kad smo na vrhuncu bili, bili smo onakva ekipa kako on to pise, sad smo u padu nazalost. Ali to je sigurno izazov i neko ko bi sad uspio iz ovog da nas vrati gdje smo bili i prodje grupu na EP to bi onda bio trenercina i po. Ako Vaha misli da je dorastao nek stegne petlju. Ali opet kazem nece biti samo do njega. Mora i savez uslove ispuniti i mi navijaci biti ko jedno i igraci da se skoncentrisu i ne pusu.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!
O juremos con gloria morir!
Pokušat će ga uloviti na fazon patriotizma. Drugačije i ne mogu. Za repku bi bilo dobro da dođe, on lično tu može samo izgubiti.soccerfan je napisao/la:Ja iskreno ne mogu da vjerujem da nakon svih intervjua i informacija koje su procurile u medijama o Vahi u zadnjih par sedmica neki ovdje jos uvijek briju da je najvjerovatnije razlog njegovog nedolaska (ako dode do toga) novac i plata. Pa ljudi moji jel vi uopste citate cijele tekstove i intervjue koji izlaze u medijima ili samo procitate naslov koji se iskreno osmisli da sto vise raje procita tekst, i na osnovu istoga donosite zakljucke? Stvarno ne kontam. Sve sto Vaha ima, sto je steko je zahvaljujuci svom trudu, radu i talentu. Nije to njemu s neba nista palo nit mu je "domovina" sta podarila. Covjek je prolio i krvi i znoja da od sebe napravi nesto, da izgradi ime i poslo mu je za rukom. Svjetski je poznat strucnjak i sve to oet zahvaljujuci svom trudu i radu. I sad vi ocekujete da se taj isti Vaha koji je vec i u godinama da mi budemo realni, sve to sto je postigao stavi lijepo na kocku i pokusa nasu reprezentaciju koja ima 2 boda iz 4 utakmice i u kojoj nesto bas ne stima odvesti na EP? I jos da mu tamo neki Dino Begic i Kurta i Murta kroje planove i nareduju sa kim ce on raditi? Zasto? Koliki god da je strucnjak, postoji ogromna sansa da mozda do plasmana nece odci, a to je njemu mrlja na karijeru u koju je covjek mnogo ulozio. Naravno postoji i ona strana ukoliko bi nas odveo na EP koliko bi mu to pomoglo u karijeri i koliki bi to bio napredak i za njega, a ja mislim da je on sasvim dovoljno ambiciozan da pokusa. Medutim druga stvar, zasto bi to vama toliko smetalo i kad bi ovjek otisao negdje da trenira gdje bi mu ponudili vise novca? Opet vas ne kontam zasto je to vama toliko lose. Pa stavite se u njegove cipele. Trener ste i jedan tim vam nudi da ga trenirate uz platu od npr. 10000 maraka, a drugi za platu od 15000, koga bi vi izabrali? Po ovome sto pisete reklo bi se da bi svi u sekundi izabralo ovu manju platu jer su joj eto brojevi zanimljiviji, a to jednostavno nije istina. Svako ko radi gleda da naplati svoj posao maksimalno koliko moze. Sto da ne. NAkon ovih razgovora i ovog "live prenosa" (kukala nam majka kakva nam je drzava) ja iskreno imam osjecaj da ce i Vaha i savez napraviti sve da on bude selektor i nadam se da sam upravu.
Za mjesec - dva dobiće stotinu pogrdnih nadimaka, pljuvaće ga novinari kojima je najveći uspjeh u životu da ih neko zovne da im se pridruži na kafi na Slatkom ćošetu. Moraće sarađivati sa stranačkim poltronima koji veze nemaju sa fudbalom. Moraće poštovati nacionalni princip. Moraće ispravljati krivu Drinu.
Previše posla, a neuspjeh zagarantovan. Sve i da nas odvede na EP namjestiće mu barem dvije afere, neki uvrijeđeni novinar će izmisliti priču, razjebaće talove, zamrziće ga.
Vaha je već jednom gubio sve, nakon puno truda vratio se još jači. Sumnjam da će ponovo rizikovati. Ovo je isto kao da ti neko ponudi da vodiš super uspješnu firmu ili da neku našu vadiš iz stečaja.
Ja priželjkujem Vahu, ali Vaha je pametan čovjek, Vaha neće preuzeti repku uvjeren sam 100%.
Kaze covjek neatraktivna,neperspektivna Obala Slonovace iz 2010 god sa Drogbom,Yayom i comp.

.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..
Care logika ti nije jača strana.Rusilac je napisao/la:Da jos malo pojednostavim stvari braneci gore postavljenu tezu.
Sta ceka?

Upravo radi ovakvih pametnjakovića tipa tebe (kojih je puna ova zemlja) ja da sam na Vahinom mjestu nebi ni blizu naše klupe.
Kako neki ljudi nikako da shvate da pare ovde nisu problem što se Vahe tiče!?!?
Čovjek je fino izjavio za više medija da se domovina ne trenira zbog para, za to se ide u inostranstvo!
Čovjek je fino izjavio za više medija da se domovina ne trenira zbog para, za to se ide u inostranstvo!
Kolko smarate sa komentarima da se Vaha preserava i sl. Genijalci on jedini od ostalih kandidata ustvari ima i drugih ponuda,nije mu problem nac posao,dok ovi nasi obje ruke prihvataju posao preko medija.Pa i ja bi nemam posao 2 godine.Covjek nece da kaze preko novina nista konkretno,i odma komentari jojjj preserava se,fuj,ne treba nikog molit i sl.
E dabogda nam Saner bio selektor,tacno boljeg nismo ni zaslužili,a i preko novina ne reko da hoce da vodi repku.
E dabogda nam Saner bio selektor,tacno boljeg nismo ni zaslužili,a i preko novina ne reko da hoce da vodi repku.
Nad tobom sunce najljepše sja
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.