ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

DANTES
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la DANTES » 14 apr 2012, 23:23

A to je...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 15 apr 2012, 00:10

Dolgo može biti itekako opasan i mogao bi napraviti određene probleme Novaku, ali ništa više od toga. Sjetite se USO-a prošle godine i onog prvog seta, kako je reponja ubijao Novaka slajsovima. Nole je dobio set sa 4 vinera i 16 grešaka, tako da je jasno da mu Dolgova igra ne odgovara. Mogli bi gledati uzbudljiv meč između njih dvojice.

Glede Ferrera i Đokovića, smiješno ih je i upoređivati na šljaci. Rezultati govore sami za sebe. H2H nije najrelevantniji. Ferrer ima 3-1 protiv Novaka, a sve 3 pobjede je ostvario onda kada Novak nije bio ni blizu današnjeg nivoa ('04,'07 i '09), a Novak ga dobio prošle godine u Madridu.
- Šljaka u MC-u jeste najsporija, što u neku ruku odgovara Ferreru, ali Novak je ipak u svakom segmentu jači od njega, tako da je sve osim prolaza iznenađenje.

Ono što mene najviše zanima jeste za koju bi se taktiku Rafa odlučio u eventualnom meču sa Đokovićem, budući da je ovo njegov najdraži turnir koji je osvajao čak 7 puta, i na kojem je strašnom defanzivom i atletskim sposobnostima lomio protivnike. Da li bi imao damu da zaigra tako protiv Novaka, iako je svjestan da je upgrade Novak jači i defanzivno i ofanzivno od njega, ili bi se odlučio za ofanzivu - jedini način da dobije Novaka.
Možda dobijemo odgovor na to pitanje, možda ne. I drugi se valjda nešto pitaju. :mrgreen:

Ne znam zašto, ali od Andya očekujem velike stvari na predstojećim šljakastim turnirima. Mora se na njega ozbiljno računati, marinac je to, vidjeli ste kako se ošišao. :mrgreen:

Lopez i Izner igraju tajbrejk prvog seta. Očekujem od Iznera titulu ovdje, očito je da mu šljaka odgovara.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 15 apr 2012, 00:15

Nadal (na papiru) veoma lako do finala. Možda mu može Almagro napraviti nekih problemčića, ali sumnjam da će se to desiti. Onda u finalu na Đokovića ili ošišanog Murraya.

Nemam žrijeb ispred sebe, al' mislim da u slučaju Nadalovog prolaska u polufinale, može ići na Tsongu ili Berdycha/Tipsarevića. Halalite ako sam šta pomiješao, ovo je bio yeben dan (u pravom smislu te riječi). :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 15 apr 2012, 01:34

Edin TM87 je napisao/la: Zrijeb previse smijesan do Ferrera, eto Dolgi moze nesto na sljaci :lol: :lol: :lol: Toga Cipolla smlati za tili cas :mrgreen:

Ferrer ce ga dobit, i dokazat ono sto sam ja pricao prije par mjeseci...
Po formi Seppija lagan mec, ali se bojim ako Seppi krene prebacivati kako zna, e onda ce biti najtezi moguci ispit za prvi mec na novoj podlozi. Naravno da nece Djokovic izgubiti mec, ali dosta energije moze. Kod Dolga zavisi na koju ce nogu ustati (prosle sezone dobio Ferrera, u 2010. mucio Nadala u jednom dijelu meca). Od Ferrera i Murraya teze nije moglo..

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 15 apr 2012, 01:55

DANTES je napisao/la:A to je...
Necu da ponovo pocinjem ;) Rek'o sam, poslije prvog meca Djokovica i Ferrera na sljaci, ja cu se javit...

@Kuko, ne brini, kad turnir krene, pred Djokovicem ce ispadat sve jedan po jedan nositelj, kako to bude i svaki turnir ;)
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 15 apr 2012, 10:51

Federer po svemu sudeći ne nastupa. Žao mi je zbog toga, baš bih ga volio vidjeti u Monte Carlu, uprkos tomu što ga za pomenuti turnir ne vežu neke amanjarabi lijepe uspomene. Roger se sada odmara, slaveći treću godišnjicu braka s Mirkom. :mrgreen:

A, što se tiče žrijeba, Novak ima neuporedivo teži u odnosu na Nadala, kojem je šljaka (znamo svi) najdraža podloga. Ipak, Đoković ne bi trebao imati problema, barem ne do Dolgopolova, koji bi mu mogao nanijeti određene probleme, al' nažalost ništa više od toga. Ferrera i ne vidim kao neku prijetnju, pogotovo zbog toga što ga je Nole rasuo u prethodnim duelima. Svakako da bi, ukoliko se sredi, najgori enemy Đokoviću bio Andy Murray.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 15 apr 2012, 14:18

Ivan Ljubicic odigrao posljednji mec u bogatoj karijeri, na terenima Monte Carla, gdje je kako on kaze zaradio prvi novac, izgubio od Dodiga 0-6 3-6.

Sigurno ne nacin na koji je htio da se oprosti, ali 3. mjesto na ATP-u, koje je drzao iza Federera i Nadala, 10 titula i 14 finala, od cega i jedna ATP Masters 1000 titula, Davis Cup i 429 pobjeda u karijeri!
Karijera kojom se sigurno moze pohvaliti.

Ljubicic Ivan! 8-)

Inace Nadala muci koljeno i vise je na terapijama nego na treningu.
Spanish media reported that Nadal has undergone more therapy at a Spanish clinic, treatment comprising injections of plasma enriched with growth factors to accelerate recovery, healing and tissue regeneration.
Nadal also underwent the same treatment in 2009.
"It is painful and I have to stand it for a week but it works. I know I have to in order to recover faster," he said, adding that his knee tendons were "better than before" when compared to his 2009 condition.
Sa turnira su se povukli i Gasquet(zglob), Monfils(trbusni zid) i Isner koji je odlucio da igra Houston i da se u Americi priprema za nastavak sezone.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 15 apr 2012, 16:32

slika

Ode i veliki Ljubo, sretno u penziji Majstore...

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 15 apr 2012, 19:22

[youtube][/youtube]

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 15 apr 2012, 22:23

Ode i Ljubo i zasluženu penziju. Sretno. Šteta što nismo mogli ispratiti njegov posljednji meč, no šta je tu je.

Monaco je osvojio turnir u Houstonu pobijedivši Iznera u finalu sa 2-1 u setovima ( 6-2 3-6 6-3 ). Zaista je u odličnoj formi i za očekivati je da će i u MC-u nastaviti sa dobrim partijama.

Sutra ima nekoliko zanimljivih mečeva, izdvojio bih onaj između Tomića i Istomina, te Chele i Dolgopolova.

Biće interesantno u Monte Carlu, ali se sezona zakuhava tek od Madrida i Rima. Očekujem kvalitetne i dobre mečeve i Rafu i Noleta u finalu. Silno želim vidjeti njihov meč na najsporijoj šljaci na touru.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 15 apr 2012, 22:49

Monaco, Monte Carlo, dom luksuza i turnira iz Masters serije 1000 sa vjerovatno najsporijom podlogom na svijetu, najsporijom sljakom.

Kuca Rafaela Nadala i jedini turnir uz Roland Garros gdje je Spanac ostao gazda u kuci.
7 titula zaredom, juri osmu, ali Nadal turnir docekuje sa dosta problema, prvenstveno ima problema sa koljenom, zbog kojeg je i predao mec Murrayu u 1/2 Miamia.
Slicne probleme je imao i 2009, a danas kaze da je bol ipak slabije nego te godine.
Inace jedini Masters koji nije obavezan, zbog toga Federer nije prijavio nastup na turniru, iako je prethodnih godina znao prihvatiti WC u posljednjem trenutku, ove godine nije.
Djokovic je dobio tezi zdrijeb, nego Nadal i vise problema ce imati do eventualnog finala sa Spancem.
Na putu do 1/2 i Murraya, ima par prekaljenih sljakasa i potencijalnih mina, Seppi/Hanescu u drugom kolu ne bi trebali predstavljati problem, u trecem kolu moguci duel sa Dolgopolovom koji mu stilom igre ne odgovara, ali Dolgo igra u losoj formi i ove sedmice je izgubio od Cipolle i pitanje je oce li uopste doci do Novaka, ja nekako u tom trecem kolu vidim Chelu, 1/4 protiv Ferrera, sigurno najgora opcija od nosilaca kada su u pitanju Mastersi na sljaci.

Murray u eventualnom 1/2, ali kada je on u pitanju, sve je moguce, u drugom kolu ima Viktora, sa kojim je igrao onaj mec u pet setova prosle godine na RG-u, kada je Viktor po obicaju propustio milion sansi za pobjedu.
Berdych u eventualnom 1/4 bi mogao biti pravi ispit za "izblajhanog" Andya :mrgreen: , koji je treci nosilac zbog neigranja RF.

Nadal ne bi trebao imati problema, ko god da je u njegovom dijelu zdrijeba on je na sljaci favorit, eventualno otpor mu mogu pruziti Wawrinka/Feliciano u trecem kolu i Almagro u 1/4, ali nista vise od toga.
U 1/2 bi ga mogao cekati Tipsarevic, koji je dobio odlican zdrijeb, igrace po mjeri, iako je tu Raonic u drugom kolu, koji se slabije snalazi na sljaci, Simon koji igra ocajno na prasini ove godine i Tsonga koji je alergican na ovu vrstu podloge. :D

Djokovic-Nadal finale i da vidimo da li ce Nadal ostati gazda u Monte Carlu ili gubi jos jedan turnir u nizu od Novaka.
Eventualni poraz u finalu MC, gdje Rafa ima 39-1, uz samo 5 izgubljenih setova(Djokovic, Murray, Federer, Gaudio, Coria) u 7 godina bi itekako mogao utjecati na ostatak sezone.

slika

VanTheMan
Kontakt:

Post Postao/la VanTheMan » 16 apr 2012, 15:57

Noletu ce najtezi mec prije finala biti onaj sa Davidom, to je sigurno. Nadam se finalu Djokovic-Nadal, ne bih volio ni Rafa da ispadne prije.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 16 apr 2012, 19:21

Joj Raonica. :roll:
Objasni mu Montanes par stvari,pogotovo prvi set je bilo ubijanje,ali onda se Raonic vraca u drugom da bi u trecem opet sam sebe ukopao sa dve duple greske i tri boze sacuvaj forhenda kada ga je Albert brejknuo.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 16 apr 2012, 19:51

Odgledao 4 meca danas, Montanes izbacio Raonica, kojem ce trebati vremena da pronadje igru na sljaci.
Prvi set Raonic previse grijesio, Montanes sve vracao, a onda krenuo i da pogadja iz defanzive, par prelijepih 1BH-a, i uzima prvi set sa dva breaka.
U drugom setu Montanes nastavio u istom ritmu, napravio break, pa i potvrdio, ali onda se budi Milos i uzima 5 gemova zaredom, FH je proradio i Montanes je malo pao u igri.
U trecem setu, opet UE Raonica, Montanes bez problema uzimao svoje servise i jedan break dovoljan za drugo kolo i duel sa Tipsarevicem.
Nije toliko lose Raonic igrao, ali ipak ocekivano dosta slabije nego na brzim podlogama, par puta nije znao zavrsiti poen protiv odlicne defanzive, na betonu bi u tim momentima poen sigurno bio njegov, ali ovo je ipak sljaka i potrebno mu je mnogo bolje kretanje i namjestanje na udarce ukoliko zeli par dobrih rezultata na "prasini" ove godine.

PHM razbio Younga, tek jedan gem mu propustio i Donald nema sta traziti na sljaci, najbolje da se vrati u SAD i igra CH na zelenoj sljaci, gdje bi sigurno imao bolje rezultate, PHM dosta lako, ipak nije on toliko dobar, koliko je DY uzasan, koji je na omjeru 2-9 ove godine, nakon sto je imao odlican zavrsetak prosle.

Odgledao sam jos Kohlya protiv Rufina, po rezultatu dosta lako, ali uopste tako nije bilo, od Rufina bi moglo biti nesto, sasvim pristojan igrac koji mora poraditi na par finesa i mogao bi biti stalni clan TOP50 drustva.
Odlican prvi servis, solidan drugi, dosta dobar BH, gdje se istice BH dijagonala, standardno dobar FH, dosta miksuje u igri i namucio je Kohlya danas.
Rufin napravio prvi break, poveo 4-2, ali onda Kohly koristi trecu break loptu, vraca break, nakon toga je vezao jos tri gema i uzeo set 6-4, drugi set bolja igra Kohlya, popravio je BH, koji je bio oacajan u prvom setu i opet jedan break dovoljan za trece kolo.

Najbolji mec danas odigrali Benneteau i Granollers, dosta atraktivan mec, obojica su miksala odlicno, Granollers sa drop shotovima, Benneteau sa izlascima na mrezu.
Na pocetku prvog seta razmjena breakova i bolja igra Francuza koji uvijek napaljeno igra pred domacom publikom, u tim trenutcima je bio dosta strpljiviji od Spanca i uz jos jedan break uzeo prvi set, Granollersa nije slusao BH, kao ni drop shot koji ga je izdao u prvom setu par puta.
Drugi set je poceo isto kao i kraj prvog, Benneteau pravi break, lagano uzima svoj servis i vec je imao 2-0, Granollers se ne predaje, igra jos agresivnije, skratio je fenomenalno par lopti, vraca break i pravi seriju id 4 gema i uzima drugi set.
U trecem setu bolja igra Francuza, koja je nagradjena sa dva breaka i trecim kolom.
Dolgopolov lagano dobio Chelu, Tomic Istomina, a Verdasco se mucio protiv Rochusa, Nieminen i Melzer upisali lagane pobjede protiv Kubota odnosno Stepaneka.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 17 apr 2012, 19:22

Favoriti gaze u knezevini. Tek ce se sutra videti prava slika, kad najveci pretendenti izadju na teren.
Murray danas dobar, bice pakleno tesko da ga se dobije na prasini ove sezone. Trollicki je samo trolovao. :D
Tsonga je dobio Kohlija, tome se nisam nadao. Barem ne ovako lako.
Monaco ocekivano iscrpljen.
Gledam sad Cilica i ne mogu da se nacudim, kako on nista ne moze da uradi na sljaci sa svojom igrom. On ima udarce jos malo kao Del Potro, bez servisa (koji je slab faktor na zemlji), a nije ni pola igraca na ovoj podlozi u odnosu na Argentinca. :roll:

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 17 apr 2012, 23:48

[youtube][/youtube]

Jedan zanimljiv interviju koji je uradila Al Jazzera Balkan u Monte Carlu sa Ivanom povodom zavrsetka karijere. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 17 apr 2012, 23:55

Odgledao opet par meceva, isto kao jucer.

Crnog Verdasca gledao, koji pokazuje po bog zna koji put da je mental midget, ali i da kada igra koncentrisano i onako kako zna, moze svakoga dobiti.
Dodig je uspio nekako uzeti prva dva servis gema, u prvom imao 0-30, u drugom par izjednacenja, uglavnom se oslanjao na servis i nastojao cistiti linije uz dosta varijacija plus ocajni Verdascov BH u prvom setu.
Prve break lopte je imao Ivan i iskoristio ih i bez problema uzeo servis za prvi set 6-3.
Verdasco je u drugom setu nastavio sa ocajnom igrom, a onda se desio i vjerovatno kljucni momenat meca, kada je Dodig imao 0-40 na servis Verdasca i prejeftino propustio sve tri sanse, sa tri UE.
U sljedecem gemu Verdasco pravi break, spasava break loptu i odlazi na 5-2, generalno je igrao puno bolje u tim trenucima, nesto slicno kao i dan ranije protiv Rochusa, proradio je FH, a i Dodig je popustio.
U trecem setu na pocetku razmjena breakova, opet Nando nakon sto je napravio break, pravi par pocetnickih gresaka i vraca sve na pocetak, ali nakon toga napravio seriju od 5 gemova i zatvorio mec sa 6-1. Dodig bez ikakvog plana igrao treci set, sa glupim izlascima na mrezu, sto je Verdasco kaznio i na divno cudo pogodio par lijepih BH.

Tsonga lakse nego ocekivano dobio Kohlya, ali opet nije to igra sa kojom bi Jo mogao nesto napraviti na sljaci, inace danas je proslavio svoj 27. rodjendan.
Nijemac bolje otvorio duel, imao dvije break lopte, igrao stvarno dobro i cinilo se kao da bi mogao uzeti prvi set, ali kako to obicno kod njega ide, luda glava i sve je stalo, Jo pogodio par winnera i sa dva breaka uzeo prvi set.
Na pocetku drugog Kohly spasava dvije break lopte, a onda propusta mali milion prilika na Tsongin servis, jednom 15-30, dvije break lopte, pa onda i 0-30. Sve je Tsonga spasio sa odlicnim servisima uz par gresaka Nijemca.
Na 5-4 Jo koristi prvu mec loptu za trece kolo, sto je i njegov najbolji rezultat u Monte Carlu.
U trecem kolu ide na Verdasca i tu bi se njegov ovogodisnji rodjendanski nastup mogao zavrsiti, inace 4. nosilac na turniru.

Gledao malo Monaca i pretpostavljao sam da ce se nesto ovako desiti, posto nije uzeo mec u dva seta, izmoren, samo dva dana ranije igrao u SAD-u, ocekivana predaja u trecem setu i iznenadjujuci plasman za Haasea u drugo kolo.
Gil otresao Mischu, Murray Viktora, Wawrinka dosta lagano Feliciana, uglavnom rezultati ocekivani, favoriti bez problema za sada.

Sutra ce na teren i Nada i Novakl i da vidimo u kakvom su stanju koljena, komentatori su juce spomenuli da 4 dana uopste nije trenirao, ali opet ne ocekujem da ce Jarkko uzeti vise od tri gema.
Cilic protiv Berdycha, Benne protiv Melzera vrijedi pogledati.

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 18 apr 2012, 12:19

http://www.zurnal.rs/2012/04/16/novak-d ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
"Indija,Pakistan..."

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 18 apr 2012, 17:08

Bellucci u modeu kada mu sve ide.

6-3 6-2 protiv Ferrera. :o

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 18 apr 2012, 23:00

retro je napisao/la:Bellucci u modeu kada mu sve ide.

6-3 6-2 protiv Ferrera. :o
Bellucci može odigrati nevjerovatno dobro, ali nema konstantu. To je njegov problem, kao i igrača sličnih njemu, tipa Dolgopolov ili Tomić, svakako i Anderson, Harisson itd.
- Moram priznati da me iznenadio ovaj rezultat, no sve je to dio sporta.

@ Retro

Nastavi da pišeš analize i utiske pregledanih mečeva, jer ja nemam vremena da ih pratim (danas gledao samo Nadala), tako da mi tvoji postovi dođu kao uvid u trenutno stanje stvari, pa sam koliko-toliko u toku.

Iskreno, očekivao sam poraze Dolga i Tomića, već u prvom kolu, ali iznenadili su me. Dolgo jeste nestabilan, ali definitivno može napraviti probleme Novaku, kojeg danas nisam gledao, tako da ne znam kako je igrao. Ima reponja udarce, ima taj slajs kojim može umrtviti igru, ali i varijacije, tako da može itekako ofanzivno i agresivno odigrati. Neka ponovi igru sa USO-a prošle godine, i ja zadovoljan.

Nadal je danas odigrao onoliko koliko mu je trebalo. Npravio brejk u ranoj fazi meča, tačnije u prvom gejmu na servis Jarkka, zatim to ponovio i u drugom setu. Imao je nekoliko odličnih passing shotova, karakterističnih za njega. Nieminen je, s druge strane, bio jako agresivan, i imao je nekoliko potencijalnih prilika da vrati brejk, međutim nije uspio. Odlično je igrao, naročito je mučio Rafu svojim sjajnim paralelama kojima je mijenjao ritam i stavljao Rafu u podređen položaj. Pad koncentracije u određenim trenucima je učinio svoje, dobra stvar za Rafu je da je uspio riješiti meč u 2 seta.

Sutra ima nekoliko odličnih mečeva u najavi i nadam se da ću neke od njih moći ispratiti.

Profesionalnitenis.com

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.