Automobili, motori...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vozim...

Dizel
84
60%
Benzin
29
21%
Plin
4
3%
Hibrid
1
1%
Elektro vozilo
1
1%
ništa ne vozim :(
20
14%

Ukupno glasova: 139

JoseeMourinho
Kontakt:

Re: Automobili, motori...

Post Postao/la JoseeMourinho » 03 jun 2016, 16:50

koliko ja znam dvije godine nakon dana kad si polozio ;)

Pegi10
Kontakt:

Post Postao/la Pegi10 » 03 jun 2016, 16:52

JoseeMourinho je napisao/la:koliko ja znam dvije godine nakon dana kad si polozio ;)
Pitam posto mi je danas dvije godine kako sam polozio, a vozacku sam izvadio mjesec dana kasnije
Na temi Film i Kinematografija postoje samo Nerminovic i neznalice :kafa:
Dantes, Bog za kompjutere :kafa:
Quarterbeg, kloc za muziku :kafa:
Katastrofa šta se sve snima, previše se ljudima pustilo.

JoseeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeMourinho » 03 jun 2016, 16:56

nazovi bihamk i pitaj oni ce ti najbolje reci, ali ja koliko znam da je od dana kad si polozio, al nazovi da budes 100% siguran ;)

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 03 jun 2016, 18:56

Pegi10 je napisao/la:
JoseeMourinho je napisao/la:koliko ja znam dvije godine nakon dana kad si polozio ;)
Pitam posto mi je danas dvije godine kako sam polozio, a vozacku sam izvadio mjesec dana kasnije
Onaj datum koji ti pise na vozackoj, to panduri gledaju.
Mia San Mia

High

Post Postao/la High » 03 jun 2016, 22:35

Dobra vijest za vozače u našoj zemlji: Jeftinija registracija vozila u BiH
Radna grupa za procjenu mogućnosti ukidanja stiker naljepnica, koju je prije dva mjeseca formiralo Vijeće ministara BiH, uradila je detaljnu analizu i utvrdila da prilikom registracije vozila postoji višak dokumenata koji finansijski opterećuju osiguravatelja.

Kako saznajemo, to se prije svega odnosi na zeleni karton koji, prema riječima članova Radne grupe, nije potreban u vozilu. Također, nakon uvođenja novog modela registracije bit će pooštrena kontrola registrovanih vozila.

Radna grupa bila je dužna u roku od 60 dana pripremiti izvještaj i dostaviti ga Vijeću ministara BiH na dalje razmatranje.

Izvještaj je, prema informacijama Faktora, spreman i čeka se mišljenje svih članova Radne grupe sastavljene od predstavnika državnog Ministarstva komunikacija i prometa, te Agencije za identifikaciju dokumenata, evidenciju i razmjenu podataka BiH, a Vijeću ministara BiH trebao bi biti dostavljen u toku današnjeg dana ili u ponedjeljak.

Osim smanjenja papirologije, registracija vozila će biti vršena modernim tehnologijama, pri ćemu će se koristiti iskustva Evropske unije i zemalja iz okruženja.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 03 jun 2016, 23:11

Za koliko ce biti jeftinija? Ja taman rijesio vani da registrujem
Mia San Mia

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 03 jun 2016, 23:50

R32 je napisao/la:
gojzerica je napisao/la:Znaš li šta u vezi Hife i BP-a u Halilovićima?
Ove tri nabrojane su jedine koje valjaju cemu, provjerene.
Hifu isto tako zaobilaziti, na jednoj Hifinoj je gorivo bilo najgore, kao i kod ovih privatnih.

Sad mozda neka Hifa valja, dok na drugim nekim "muljaju" i sl.
Ne mogu reci sigurno jer ne znam detaljno sve.

@JoseeMourinho pokusaj, jer to je bas ekstremna potrosnja.
Druze mi u firmi imamo kamion i 3 kombija koji vrse transport roba plus 2 putnicka automobila i svi toce na Hifi.
Nikad nijedno vozilo nije imalo problema sa gorivom tj. dizne i sl. dijelovi koji mogu nastradati od loseg goriva su u zivotu.
A sem kamiona koji je kupljen na 200km ostala vozila su u salonu uzeti.
Kamion ima predjenih 550 km ,a kombiji 110 , 170 i 410 km.
E sad da li je u Sarajevu i Doboju gdje obicno toce kvalitetnije gorivo ne znam.
Meni dovoljno velik uzorak koji demantuje rijeci tvog prijatelja.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 04 jun 2016, 08:06

Zato sam i naveo na jednoj njihovoj pumpi je bilo najlosije gorivo, i to je vecina znala, i ko god je sipao tu redovno je pumpu mijenjao.
Znaci govorim o jednoj njihovoj gdje je bilo lose totalno, mozda vecina ostalih valja ili sve, ali meni nisu od povjerenja nikako.
Mia San Mia

JoseeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeMourinho » 04 jun 2016, 23:11

eh eto mali servis gotov, sad iduca investicija su hidrofolije i da malo unutrasnjost osvjezim :mrgreen:

marcelo05
Kontakt:

Post Postao/la marcelo05 » 09 jun 2016, 15:32

Da li i na podrucju Brckog vazi zakon o placanju kazne od 50% od iznosa??

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 09 jun 2016, 15:49

šta se sve mijenja na malom, a šta na velikom servisu?

JoseeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeMourinho » 09 jun 2016, 15:52

gojzerica je napisao/la:šta se sve mijenja na malom, a šta na velikom servisu?
mali servis
ulje 4/5 litara
filter ulja
filter zraka
filter kabine
flter goriva

filter goriva mozes na svakom drugom ne moras svake godine isto tako kazu i za filter kabine, dok ulja i zraka ti je obavezno ;)
ja sve filtere mjenjo neki dan 94KM dijelovi me isplali filtron proizvodjaca ;)

a veliki svasta nesta imas par stranica prije kada je r32 meni napisao sta je on sve mjenjo, ai uglavnom remeni, vodena pumpa i sl. on ti je 300+ KM zavisi kakve dijelove i majstora nadjes ;)

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 09 jun 2016, 15:56

e hvala ti :thumbup:

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 13 jun 2016, 20:55

Kakav je zakon kod nas što se tiće vezivanja pojasa na zadnjem sjedištu ?

I da li neko zna da li je to obavezno u ostalim europskim zemljama (najvie me interesuje RH,CG,SLO,Austrija,Njemačka) ?
Sabrine mi moje!

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 13 jun 2016, 21:41

BosnianKingdom je napisao/la:Kakav je zakon kod nas što se tiće vezivanja pojasa na zadnjem sjedištu ?

I da li neko zna da li je to obavezno u ostalim europskim zemljama (najvie me interesuje RH,CG,SLO,Austrija,Njemačka) ?
Svi putnici u vozilu su duzni staviti sigurnosni pojas. I svako snosi odgovornost. Ne snosi vozac npr sto se suvozac nije vezao. Eh sad mi smo druga prica, Bosna. Imas pet ljudi u autu, niko nije vezan al samo ce zandar sr.at "soferu". A svih petero su u prekrsaju. A sto se tice Zapada, bolje vam je vezite se, svi u autu, jos ako ides sa nasim tablama i nasim pasosem,strani si drzavljanin, kazna na licu mjesta, za bilo koji prekrsaj,ako nemas para u tom momentu, ides sudiji koji ce postivajuci zakon tu novcanu kaznu preinacit u kaznu pritvora da ne kazem zatvora dan-dva itd itd...plus udjes u sistem, registar novcanih kazni da si imao "egzibiciju" u smislu nepostivanja zakona...
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 13 jun 2016, 21:47

Konkretno Njemacka, moras. Kaznu mi par poznanika platilo, bili nazad nisu se vezali.
Znaci sve ovo sto ti Sage rece :D
Mia San Mia

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 13 jun 2016, 23:12

Ma predpostavljao sam tako,hvala vam.
Sabrine mi moje!

KEC
Kontakt:

Post Postao/la KEC » 16 jun 2016, 19:56

Imam passata b3 il pasat trojka 1992 crkle me sijalice od instrumental table par motorexa i dr trg audodijelova nisam mogao nac za njega odgovarajuce sijalice dali postoji sansa da s eubace kakve druge koje nisu za passat neke one **** u bojama ili led u tom fazonu
Bolje imat jedan nov BMW nego dva polovna Golfa 2

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 16 jun 2016, 23:00

KEC je napisao/la:Imam passata b3 il pasat trojka 1992 crkle me sijalice od instrumental table par motorexa i dr trg audodijelova nisam mogao nac za njega odgovarajuce sijalice dali postoji sansa da s eubace kakve druge koje nisu za passat neke one **** u bojama ili led u tom fazonu
Naravno da moze, skini instrmuent tablu i zalijepi bilo kakve odozda :mrgreen:

Nego kazes da su ti crkle sve, zar ne bi trebale biti posebno sve, znaci da je prije ti crklo nesto drugo, tipa osiguraca, releja, nego sve sijalice?

Mozes polijepiti led sijalice, uzmi onu led lampu naprimjer, ima ih u Bingu do petaka, unutra se sastoji od mozda 20-ak led-a, ako ti se da zezati, lemilicu odletuj svaku, lijepi na odg. mjesta, uskladi polaritete i baci se na posao. :mrgreen:
Samo ti treba puno zivaca, i malo znanja :D
Mia San Mia

KEC
Kontakt:

Post Postao/la KEC » 17 jun 2016, 18:04

R32 je napisao/la:
KEC je napisao/la:Imam passata b3 il pasat trojka 1992 crkle me sijalice od instrumental table par motorexa i dr trg audodijelova nisam mogao nac za njega odgovarajuce sijalice dali postoji sansa da s eubace kakve druge koje nisu za passat neke one **** u bojama ili led u tom fazonu
Naravno da moze, skini instrmuent tablu i zalijepi bilo kakve odozda :mrgreen:

Nego kazes da su ti crkle sve, zar ne bi trebale biti posebno sve, znaci da je prije ti crklo nesto drugo, tipa osiguraca, releja, nego sve sijalice?

Mozes polijepiti led sijalice, uzmi onu led lampu naprimjer, ima ih u Bingu do petaka, unutra se sastoji od mozda 20-ak led-a, ako ti se da zezati, lemilicu odletuj svaku, lijepi na odg. mjesta, uskladi polaritete i baci se na posao. :mrgreen:
Samo ti treba puno zivaca, i malo znanja :D
zivaca tu i tamo znanje oko auta 0 bodova jendom mi riknula pozicija iso mehanicaru da mijenja radio kupio mehanicar mijenjo tek prije par dana sam prvu put naduho gumu na benzinskoj haha
Bolje imat jedan nov BMW nego dva polovna Golfa 2

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.