Senad Lulic

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Pirke
Kontakt:

Re: Senad Lulic

Post Postao/la Pirke » 12 sep 2014, 01:58

Cartman je napisao/la:Ljudi iz nekog razloga misle da je on ljevak. Vjerovatno sto mu je se potrefilo par golova s tom nogom. On je desnjak i mislim da bi bio bolji da igra na desnoj strani. Ovako je kao sakat.

Nikad ga nisam cijenio kao igraca, ali sa ovim izjavama o Safetu me je kupio. Samo steta sto Dzeko, Pjanic i drugi glavni igraci nisu bili jasni tako.
Sjecam se dok je jos igrao za YB da kaze da je desnjak ali da bolje igra lijevom nogom. Uglavnom, moze uci kao Izet u sredinu i pokusati desnom nogom. Mislim da je tako i dao gol protiv Rome u kupu.

Meni se svidja kao igrac, jako je zahvalan, ali je istina da nije pruzio neke partije za repku...
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 12 sep 2014, 02:06

Ljudi morate shvatiti jednu stvar kad ocjenjujete igru Lulica.Covjek je klasicni ofanzivac u Laziu,krilni napadac u formaciji 4-3-3 ili u zadnje vrijeme ofanzivni vezni,poluspic iza napadaca i vrlo je opasan i napastan,agresivan igrac po protivnika,uvijek igra presing i nikad ne odustaje ,zato igra kontra stranu bas zbog toga da direktno prijeti golu protivnika,kao Ronaldo :)
Ja njega gledam godinama i od njega se nikad u klubu nije ni trazilo da ima centarsut i da on nesto nabaciva.
Moramo malo gledat sta kome lezi majka mu stara i dati mu to da igra a ne izmislit mu neprirodnu poziciju i onda ga kritikovati.
On moze odigrati i beka ali klasicnog kad ima lijevo krilo ispred sebe.samo ne vidim zasto bi to igrao ako bas nije teska muka.A nije bila muka sad,mogao je Sejo igrati beka a Lula ofanzivno krilo,tek tad bi pruzio ono sto se od njega ocekuje.
A ako treba da nabacuje lopte onda ga treba staviti na desnu stranu.Jednostavno je,prati igraca i iskoristi njegove najbolje strane i daj mu da igra ono gdje je najbolji.
Zadnja izmjena: Rusilac, dana/u 12 sep 2014, 02:09, ukupno mijenjano 1 put.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 12 sep 2014, 02:08

Treba se zapitati zasto kvalitetan igrac, sto Lulic neposorno jeste, jer da nije ne bi bio u Laizo i ne bi ga gotivili svi treneri, ne moze da prikaze dobre partije u reprezentaciji?

Ne mozemo reci da se cuva za klub, jer je uvjek igrac koji najvise pretrci u reprezentaciji. Zasto Pjanic i Lulic nikad nisu pokazali kvalitet u reprezentaciji, a igrau odlicno u svojim klubvima?

Ocigledno je da im ne odgovara ovaj "sistem" naseg selektora.

Drugim rijecima, kreten ne zna iskoristiti Lulica i Pjanica.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 sep 2014, 02:15

Luliću ne treba sistem, on je krilo, krila imaju poprilično jednostavne zadatke... i kad je bio na krilu u reprezentaciji nije pružao dobre partije, tu mu selektor ne može pomoći, neće ga on učiti kako da uputi centaršut, neka pita ovog iz Kipra, vidim da to radi savršeno, a kako je krenulo mogao bi Avdiju priupitati...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 12 sep 2014, 02:18

Virtu4l je napisao/la:Luliću ne treba sistem, on je krilo, krila imaju poprilično jednostavne zadatke... i kad je bio na krilu u reprezentaciji nije pružao dobre partije, tu mu selektor ne može pomoći, neće ga on učiti kako da uputi centaršut, neka pita ovog iz Kipra, vidim da to radi savršeno, a kako je krenulo mogao bi Avdiju priupitati...
Bravo Virto! zametno ti se trag i tebi i papetu !
Max Allegri

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 12 sep 2014, 02:21

Virtu4l je napisao/la:Luliću ne treba sistem, on je krilo, krila imaju poprilično jednostavne zadatke... i kad je bio na krilu u reprezentaciji nije pružao dobre partije, tu mu selektor ne može pomoći, neće ga on učiti kako da uputi centaršut, neka pita ovog iz Kipra, vidim da to radi savršeno, a kako je krenulo mogao bi Avdiju priupitati...
Ti nemas pojma o zivotu a ne o fudbalu.On je krilni napadac a nije krilo i to ti jaro nije isto.To mu je prava pozicija,jos iz YB.
To sto je univerzalac pa moze odigrat na dosta mjesta mu je plus koji potvrdjuje da ga ovaj mamlaz ne zna iskoristit na pravi nacin.
U Laziu su ga razni treneri koristili na raznim pozicijama,krilni napadac,lijevi bek,desni bek,ofanzivni vezni,poluspic i na svakoj je odigrao korektno.
To sto Gavrilovic mesni proizvodi nema veze o zivotu nije do Lulica.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 12 sep 2014, 02:23

Ma jednostavno vrlo limitiran igrac. Gledam ga ponekad i u Laziu, nije nesto bolji ni tamo. Nekad mu se potrefi i to je to. Vrlo, vrlo limitiran igrac. Trci i to je to. Lazio je ubitacno dosadna ekipa i zato i igra tamo. A beka ne zna nikako igrat. Apsolutna katastrofa defanzivno i jedan od glavnih razloga za poraz protiv Nigerije, pa i Kipra.

Evo za skoro 40 utakmica je dao jedan jedini gol za repku. Ok nije mu to primarni posao, ali svakom solidnom krilu ce se potrefit da zabije vise od tog jednog gola. Evo Hajrovic vec ima dva na primjer. Ne znam koliko asistencija ima, ali ni to nije puno. Ima za gol Vede protiv Argentine, druge se i ne mogu sjetit (iako je vjerovatno bilo). Nema boljeg, tako da moze igrat obicno, ali generalno prevara od igraca.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 12 sep 2014, 02:26

Jer da je krilo a ne krilni napadac ne bi kao desnjak igrao na lijevoj strani nego na desnoj sa primarnom zadacom da nabacuje lopte.
Covjeku u klubu to nije primarna zadaca.Kad budes isao po platu reci da prenesu Gavrilovicu ,ako hoce da Lulic nabacuje nek ga stavi na desnu stranu a ako hoce da Hajrovic nabacuje nek ga stavi na lijevu.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 sep 2014, 02:27

Bubnjaš ne dipr svega ti.
Voli te tvoje Sarajevo.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 12 sep 2014, 02:33

Cartman je napisao/la:Ljudi iz nekog razloga misle da je on ljevak. Vjerovatno sto mu je se potrefilo par golova s tom nogom. On je desnjak i mislim da bi bio bolji da igra na desnoj strani. Ovako je kao sakat.

Nikad ga nisam cijenio kao igraca, ali sa ovim izjavama o Safetu me je kupio. Samo steta sto Dzeko, Pjanic i drugi glavni igraci nisu bili jasni tako.
Yebo igru,izjave su bitne :lolno:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 12 sep 2014, 02:33

Kad nemas sta reci onda idu fore i fazoni,ocekivano.
Objasnio sam ti,samo ti neces da shvatis kao ni idol ti.

Da se fokusiram na ono najvaznije radi lakseg razumijevanja:od Lulica se nikad tokom njegove karijere nije primarno trazilo da nabacuje visoke lopte s krila a to je ono sto mu vi,slabi poznavaoci fudbala,najvise zamjerate.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 12 sep 2014, 02:34

Cartman se pravo blamira u svojim analizama nasih igraca.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 sep 2014, 02:35

Ole je savršeno objasnio. Lulić je loše igrao i kad je sve bilo u najboljem redu.
Voli te tvoje Sarajevo.

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 12 sep 2014, 02:39

Mozambik je napisao/la:Cartman se pravo blamira u svojim analizama nasih igraca.
To su mladji momci a oni se vecinom vode svojim licnim simpatijama,ono ovaj mi je drag a ovaj nije,i po tome donose sud kakav je ko igrac.
Ako se upustas i analizu onda moras teziti objektivnosti a objektivna analiza kaze da je nas Lule uz Candrevu najbolji i najcjenjeniji igrac Lazia i inace cijenjen u SERIE A,toliko da je bio na pragu prelaska u Juventus i presao bi da je Conte ostao trener.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 sep 2014, 02:43

Stevanovićeva partija protiv Velsa je pravi primjer svega onoga što bi krilni igrači trebali da rade.
Voli te tvoje Sarajevo.

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 12 sep 2014, 02:46

Virtu4l je napisao/la:Ole je savršeno objasnio. Lulić je loše igrao i kad je sve bilo u najboljem redu.
Pa yebo te, da ne gledam repku i samo citam tvoje komente rekao bih mi smo 100 repka na svjetu, nevalja, Lulic nevalja Pjanic, nevalja Spahic pa kod nas niko nevalja yedino Miske bio dobar sad ce mo svaku gubiti bez njega.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 12 sep 2014, 02:47

Rusilac je napisao/la:
Mozambik je napisao/la:Cartman se pravo blamira u svojim analizama nasih igraca.
To su mladji momci a oni se vecinom vode svojim licnim simpatijama,ono ovaj mi je drag a ovaj nije,i po tome donose sud kakav je ko igrac.
Ako se upustas i analizu onda moras teziti objektivnosti a objektivna analiza kaze da je nas Lule uz Candrevu najbolji i najcjenjeniji igrac Lazia i inace cijenjen u SERIE A,toliko da je bio na pragu prelaska u Juventus i presao bi da je Conte ostao trener.
Ma kako da ne. Kasnio je na pripreme za SP zbog tog navodnog transfera, Conte je ostao jos dva mjeseca. Gluposti ciste, kao i price o transferu u Bayern, Chelsea i tako dalje. Boga pitaj kako je on dogurao do Lazia, a ne sta drugo.

@Afrikanac: Ponudi neke svoje analize, da vidimo. Priznat cu da sam pogrijesio za Bicakcica, debelo sam ga precijenio, ove ostale sam manje-vise pogodio koliko ja znam. Ali ne treba krivit ni samo Lulica. Niti je ljevak niti je bek, a lik igra ljevog beka. Sta rec...
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 sep 2014, 02:50

Kritika Džemo, kritika... konstruktivna... ne vrijeđanje i malograđanski pokušaji spuštanja, kao orgije po nekim drugim temama ;)
Voli te tvoje Sarajevo.

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 12 sep 2014, 02:55

Ja bih reako da mi onda imamo razlicita misla na sta je "konstruktivna" kritika.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 12 sep 2014, 02:57

Pogrijesio si jer si ga okrivio za poraze.

Ako cemo vec nekog igraca okriviti za poraz protiv Nigerije (iako mislim da je trener apsolutni i jedini krivac jer se ni najbolji igraci svijeta ne bi mogli snaci u njegovim taktickim vratolomijama) onda je to svakako tvoj ljubimac Spahic.

To je prva stvar.

Druga stvar vezano za Bicakcica i nase stopere. Obajsnio sam na temi Vels-BiH zasto imamo problema u odbrani. To je do sistema, a ne do igraca. I tvoj ljubimac je ispadao smijesan protiv Nigerije, u prijateljskoj protiv Argentine, Egipta, bio je los protiv Slovacke itd...

Cak je i Bicakcic spasio guzicu tvom ljubimcu u Slovackoj.

Lulic ti je na piku, jer je tvoj ljubimac zbog njega ispadao smijesan protiv Emenike, a ustvari treba da krivis Susica, Lulic tu nista nije kriv.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: galia95, Proximic i 11 gostiju.