Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la Monolog » 28 jun 2012, 18:17

LBJ MVP je napisao/la:Ta nagrada je nebitna.Dovoljno je vidjeti ko bira zapravo najboljeg igrača danas i vidjećete koliko je to smiješna i nebitna nagrada.

Iker je najbitniji čovjek u Realu to nije ni Ronaldo ni Mourinho ;) Isto tako je i u Španiji.Baš me zanima koliko su primili golova na zadnja 3 velika takmičenja :?:
To nije ISKLJUČIVO Ikerova zasluga. Trebaš pogledati posjed lopte, broj udaraca u okvir gola, broj izglednih prilika koje su protivnici stvorili... Niko ne umanjuje Ikerove zasluge, ali činjenica je da je Ronaldo (ne računam Mourinha, on je general) taj koji vedri i oblači Madridom (barem "bijelim" dijelom grada).

Što je nebitna nagrada? :roll: Je l' isključivo iz razloga što je nije dobio Raul ili je nešto drugo u pitanju? Zar može biti veći kompliment za igrača negoli kad ga njegov "protivnik" pohvali dodijelivši mu glas za najboljeg? Jer, ako nisi znao, kapiteni i treneri također biraju najboljeg igrača, a ne samo novinari. Zar bi trebali ići od vrata do vrata i pitati svih 7 milijardi stanovnika ko je najbolji na svijetu?
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 28 jun 2012, 18:28

Xabi Alonso je realno najbitniji igrač Real Madrida. Znači ovo ne govorim radi Namika, već zato što je baš tako... ;)

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 28 jun 2012, 18:37

anonymousHD je napisao/la:Xabi Alonso je realno najbitniji igrač Real Madrida. Znači ovo ne govorim radi Namika, već zato što je baš tako... ;)
I Iker je tu negdje, sigurno, u par grama...
Koliko je samo puta spasio Real u El-Clasicu, Boga pitaj...samo navodim el-clasico kao primjer, a sigurno da to isto Iker radi i u ostalim utakmicama...

Bulkin
Kontakt:

Post Postao/la Bulkin » 28 jun 2012, 18:39

Što je nebitna nagrada? Je l' isključivo iz razloga što je nije dobio Raul ili je nešto drugo u pitanju? Zar može biti veći kompliment za igrača negoli kad ga njegov "protivnik" pohvali dodijelivši mu glas za najboljeg? Jer, ako nisi znao, kapiteni i treneri također biraju najboljeg igrača, a ne samo novinari. Zar bi trebali ići od vrata do vrata i pitati svih 7 milijardi stanovnika ko je najbolji na svijetu?
Raul je nikad nije dobio, istina, znaci i nije imao komplimenata od "protivnika" a plod je dobiti zlatnu kanticu, bukvalno od protivnika kazes.. :mrgreen: tesko je to sve u paket ali..

Glasanja jeste smjesno, postalo je kao EuroSong kad pogledas treneri kapiteni, novinari recimo Argentine i Portugala haman pa nista.. isto tako recimo sve latino zemlje prije su dale glas Messiju nego Ronaldi pocevsi od trenera, kapitena, novinara, Portugal je mala zemlja moze ih pogurati recimo Brazil po tome, ali sta ces kad imas Cile, Paragvaj, Kolumbiju + ostatak sitnih zemljica itd x3 :?
Znaci kad god je jedan latino u izboru prije ce nakupiti glasova plus tome da se u izbor umjesaju afrikanci i gore dole zemlje poput Nepala itd... dodje do razni kombinacija kod njih, sto puno toga uopce nije realno, kad jedan Etoo izbije gore u vrh, zasto, zato sto je glasanje smijesno, vracam nazad to je tip Eurosonga :mrgreen:
FORZA NAPOLI

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 28 jun 2012, 18:43

Cuj Messi za najboljeg , osvojio sam0 kup kralja. Messi ne bi trebao biti medju prva tri , koliko je samo vaznih penala promasio ove sezone ( Celzi , pa jos 3 u ligi gdje su zjanili 6 bodova). Dobar dio sezone je bio neprimjetan da bi poslije El Classica u potpuno beznacajnim utakmicama trpao 3-4 gola po tekmi.

1. Ronaldo
2. Iniesta
3. za ovo mjesto ima mnogo kandidata...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 28 jun 2012, 18:46

Osoba koja zabije 70+ golova i ubilježi 20+ asistencija se ne odbacuje. Uostalom, Ronaldo je osvojio ligu, Messi kup. U Ligi Prvaka su ispali u polufinalima (niko se nije proslavio), s tim da je Messi oborio (gle čuda) još jedan rekord zabivši 5x na jednom meču. Da se razumijemo, ovo je sve ono što ide Messiju u prilog. Ronaldu ide to što je zabio u El Clasicu, ali treba biti realan pobogu.

@Los Blanos 2,
Jes' vala, baš kao na Eurosongu. Pitam se zašto onda neki Rus ne dobije tu nagradu, jer ipak imaju najviše komšija. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 28 jun 2012, 18:48

Realno najbitniji igrac Reala je Ronaldo, ali igraci poput Xabija su jednako bitni za ekipu. Ronaldo je taj koji donosi prevagu na terenu, dok je Xabi radnik koji pravi balans u ekipi.

Glede Zlatne lopte sigurno ja da Iker nece napraviti presedan kada su golmani u pitanju. Sto se tice glasanja ne znam kako bi vi zamisljate da treba biti, mozda da neki tim strucnjaka odlucuje. OK, od koga bi se sastojao taj tim, i ko bi izbrao ljude koji odlucuju? Namece se krovna organizacija, sto bi tek dalo povoda nezadovoljnima za teorije zavjere.

Jos nesto, Raul? Recite mi koje sezone je on zasluzio Balon d'Or?
Don't hate what you don't understand.

Bulkin
Kontakt:

Post Postao/la Bulkin » 28 jun 2012, 18:54

Pitam se zašto onda neki Rus ne dobije tu nagradu, jer ipak imaju najviše komšija.
Salu na stranu rusima nogomet i nije bitan, muzika jeste..

A eto recimo kad izbace neki kalibar na scenu i bude clan recimo Barce, Man.U, Real Madrida i priblizno kvaliteta C.Ronalda, Messija pa siguran sam da bi 10 godina taj rus dominirao scenom sto se tice zlatni kantica.

Neces Romana Palacinku u izbor :lol:

Ode ovo u offtopic..
Da ne pratis nogomet od ere XaviIniesta rekao bi ti.
FORZA NAPOLI

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 28 jun 2012, 19:00

Monolog je napisao/la:Osoba koja zabije 70+ golova i ubilježi 20+ asistencija se ne odbacuje. Uostalom, Ronaldo je osvojio ligu, Messi kup. U Ligi Prvaka su ispali u polufinalima (niko se nije proslavio), s tim da je Messi oborio (gle čuda) još jedan rekord zabivši 5x na jednom meču. Da se razumijemo, ovo je sve ono što ide Messiju u prilog. Ronaldu ide to što je zabio u El Clasicu, ali treba biti realan pobogu.

@Los Blanos 2,
Jes' vala, baš kao na Eurosongu. Pitam se zašto onda neki Rus ne dobije tu nagradu, jer ipak imaju najviše komšija. :mrgreen:
A kup je mnogo vazniji od Lige :roll: Messi je direktno prosuo 6 bodova zbog penala ... Ronaldo je minule sezone bio konstantno dobar , Messi je nekoliko puta u toku sezone bio totalno van forme... Do El Classica Ronaldo je vodio na listi strijelaca ako se ne varama , a a onda Messi zabije 10 golova u totalno nebitnim utakmicama. Osim toga Ronaldo je odigrao sasvim solidno na euru , doveo je svoju ekipu mal te ne sam do polufinala gdje su nakon lutrije ispali od trenutno najbolje reprezantacije svijeta. Da **** rak raka niko me ne moze ubijediti da Ronaldo ove sezone nije zasluzio zlatnu loptu.

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 28 jun 2012, 19:01

"xaviesta"

EVo ovako...pošto ne postoji "ljepši" način da te ovo pitam, moram ovako: KAKO TE NIJE STID PITATI OVAKO NEŠTO ???
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 28 jun 2012, 19:02

raul-zakon je napisao/la: Eho ovako...pošto ne postoji "ljepši" način da te ovo pitam, moram ovako: KAKO TE NIJE STID PITATI OVAKO NEŠTO ???
Samo reci sezonu, ako si u stanju.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 28 jun 2012, 19:05

HZ_ilidzaa je napisao/la: A kup je mnogo vazniji od Lige :roll: Messi je direktno prosuo 6 bodova zbog penala ... Ronaldo je minule sezone bio konstantno dobar , Messi je nekoliko puta u toku sezone bio totalno van forme... Do El Classica Ronaldo je vodio na listi strijelaca ako se ne varama , a a onda Messi zabije 10 golova u totalno nebitnim utakmicama. Osim toga Ronaldo je odigrao sasvim solidno na euru , doveo je svoju ekipu mal te ne sam do polufinala gdje su nakon lutrije ispali od trenutno najbolje reprezantacije svijeta. Da **** rak raka niko me ne moze ubijediti da Ronaldo ove sezone nije zasluzio zlatnu loptu.
Nisam ni rekao da je važniji, ali broj trofeja je jednak. Dakle, 1:1. Nije Ronaldo osvojio CL, pa da kažemo kako je izdominirao. Domaći trofej spram domaćeg trofeja i to je to. Napomene radi, upravo ih je Barcelona izbacila iz kupa. Dakle, nije sve tako kako ti gledaš.
Totalno van forme? Ne bih rekao. Imao je slabiji period kada je bilo najbitnije za Barcelonu (El Clasico na Kamp Nou stadionu + dvomeč sa Chelseaom). I to je samo "sušno" glede golova (posebno Chelsea), nikako da je igrao loše. No, ti to svakako znaš. :mrgreen:
Boldovani dio isto kao kad bih ja sad napisao "Messi je sam doveo Barcelonu do 2. mjesta u Primeri i do polufinala CL". Kada neko ima ovakvu sezonu (smijem se kladiti da se dugo neće pojaviti neko sa boljom statistikom u 2 najvažnija segmenta), onda osobe koje kažu kako taj ne treba biti u prva 2 igrača (ok, mogu shvatiti da ti je bolji Ronaldo, da ne bi bilo zabune) ne mogu shvatiti ozbiljno. Izvini, ali ne mogu.

@Xaviesta,
Iskreno, možda sezona 2000/01. Mislim da je tad Owen uzeo tu laskavu titulu. Titulu koju Madridisti osporavaju. :mrgreen:

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 28 jun 2012, 19:05

xaviesta je napisao/la:
raul-zakon je napisao/la: Eho ovako...pošto ne postoji "ljepši" način da te ovo pitam, moram ovako: KAKO TE NIJE STID PITATI OVAKO NEŠTO ???
Samo reci sezonu, ako si u stanju.
Bilo ih je 2-3 sigurno, ali sezone 2000/01(sjećam je se dovoljno, da ne bude odmah za to da se hvataš) je njegova najbolja i najbolja individualna bilo kog igrača te godine.

Over and out... ;)
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 28 jun 2012, 19:11

raul-zakon je napisao/la: Bilo ih je 2-3 sigurno, ali sezone 2000/01(sjećam je se dovoljno, da ne bude odmah za to da se hvataš) je njegova najbolja i najbolja individualna bilo kog igrača te godine.

Over and out... ;)
Sjeti se Owena koji je te godine predvodio L'pool do tri trofeja i njegovih nastupa za Englesku te godine. Sta ti govorim? Raul je napravio daleko bolju karijeru od engleza i bio je daleko bolji igrac, ali jednostavno nije imao srece uvijek je neko bio ispred njega Zidane, Ronaldo pa i Sheva itd.

Bulkin
Kontakt:

Post Postao/la Bulkin » 28 jun 2012, 19:23

Raul je 2000 bio prvi strijelac LP sa 10 komada.. doduse u Ligi nisu bili dobri - 5ti ali dobar dio sezone Realov tim je bio haman pa citav u bolnici, stim da je i Raul bio oko 2mjeseca van terena..

Mrlja u sezoni mu je bio promasan penal protiv Francuske u 1/4 EP 2000.

FIFA World Player of the Year 2000, Zizu najvise zah. EP 2000 :mrgreen:

2001
FIFA World Player of the Year
1st Luís Figo :roll:
2nd David Beckham :roll:
3rd Raúl :roll:
nigdje veze.. a owena u ovom izboru nigdje..

FIFA Ballon d'Or e

2000 1. L.Figo 197b, 2. Zizu 181b, :roll: nigdje veze...

2001 1 Michael Owen 176, 2.Raul 140b. Po cemu je Owen to zasluzio...
Raul pichichi de la liga, prvaci Spanije, supercup spanije, 7 golova u LP.. ispali u 1/2... a Owen :roll:
The "Ballon d'Or", literally translated as "the golden ball" and often referred to as the European Footballer of the Year award,
The Ballon d'Or and the FIFA World Player of the Year award were merged in 2010 and the world's best player has since been awarded the FIFA Ballon d'Or each year.[7] UEFA created the UEFA Best Player in Europe Award in 2011, so it could keep the prestige of the old Ballon d'Or after it was merged to create the FIFA Ballon d'Or
FORZA NAPOLI

Hammer
Kontakt:

Post Postao/la Hammer » 28 jun 2012, 19:41

Herojski se borio.

slika

slika

slika

slika

slika

Bulkin
Kontakt:

Post Postao/la Bulkin » 28 jun 2012, 19:43

Hammer

Arbeloa jeli :mrgreen: da nije namik :roll:
FORZA NAPOLI

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 28 jun 2012, 19:45

Zasluzio je 2000-01 sigurno. Raulova osvojena Liga i polufinale Lige prvaka jaci su od Owenovog Kupa UEFA i FA Cupa. Uz to, Owen je u svim takmicenjima dao 24 gola a Raul je samo u Ligi zabio toliko.

I momci, mustuluk. Banovan Namik, nemampojma.

Ops...
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

Hammer
Kontakt:

Post Postao/la Hammer » 28 jun 2012, 19:46

Nepravedno sam odstranjen sa foruma jer je neko drugi otvarao temu najvećeg igrača današnjice.

Pitam Monologa zar ja to nemam pravo imati mišljenje i smatrati da je ARbeloa najbolji igrač svijeta?

Ako ćemo svesti ovu temu na to da svi budemo za Ronalda, onda je to sramota.

Back2topic: Nadam se večeras prolazu Italije kako bi Arbeloa mogao popraviti svoj nastup protiv Žabara. Ruku na srce nije baš odigrao najbolje protiv njih u grupi.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 28 jun 2012, 20:01

D10S je napisao/la:Zasluzio je 2000-01 sigurno. Raulova osvojena Liga i polufinale Lige prvaka jaci su od Owenovog Kupa UEFA i FA Cupa. Uz to, Owen je u svim takmicenjima dao 24 gola a Raul je samo u Ligi zabio toliko.

I momci, mustuluk. Banovan Namik, nemampojma.

Ops...
Nije mi namjera razspravljati ko je zasluzio zlatnu loptu prije deset godina, samo po nekim komentarima svi su se ogrijesili o Raula koji je zasluzio tri zlatne lopte i bio iznad konkurencije kao sada Messi i Ronaldo.

Raul bi recimo negdje sredinom devedesetih uzeo dva priznanja glatko, ovako su po meni Ronaldo, Rivaldo, Zidane, Shevchenko... u određenim trenutcima zasluzeno bili ispred njega, sto ne znaci da su u globalu bolji igraci.

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.