FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
- anelbavarac
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
Kako prenosi Sky Luis Enrique pristao da bude prvi pomocnik Pepu,dok su pregovori sa Raulom jos u toku.
Guardiola: "I'll try to do what I did at Barcelona".
"The system at Barça, although people over-complicate it, was as simple as this: we have the ball, let's see if they can take it from us; let's pass it as much as we can and see if we can score a goal. And what I will try to do in the future is what I did as a player or five years ago as a trainer, which is to attack in the best way possible, get the ball and pass it to someone else in the same shirt".
"The system at Barça, although people over-complicate it, was as simple as this: we have the ball, let's see if they can take it from us; let's pass it as much as we can and see if we can score a goal. And what I will try to do in the future is what I did as a player or five years ago as a trainer, which is to attack in the best way possible, get the ball and pass it to someone else in the same shirt".
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
dovodjenje Pepa je bila prava fudbalska bomba u evropi, ogromna pobjeda bayerna, veliki potez ovog kluba
kao sto to obicno i biva na ovom foromu, vidim nisu izostali komentari pacenika i kvazistrucnjaka, koji i dalje omalovazavaju i bundesligu i bayern pa i samog pepa, cak ima i bavaraca koji su nasjeli na te price, ali evo da vam stari romariooo kaze koju o tome kako nemate razloga za bilo kakvu sumnju u pepa
da krenemo od odbrane, neki sumnjaju da bi prepoznatljiva bayernova dobra odbrana mogla oslabiti dolaskom pepa i njegovih vjerovatno promjena u igri, da vam kazem, posjed lopte koji preferira pep je najbolja moguca odbrana,pogledajte statistike i vidjet cete da je pepova barca primala najmanje golovo od svih ekipa u jacim ligama, uporeditie koliko je bayern primao dosada,i koliko je primala pepova ekipa i sve ce vam se samo kazati. pep mnogo brige vodi o odbrani, to je milion puta dokazano
neki laprdaju da je otisao u bayern jer nije smio u englesku, kao u bayernu ce mu biti lako, bice mu jos teze u bayernu jer morat ce pravit evropski uspjeh, a trofeji u njemackoj ce se podrazumijevati, i nece imati milosti ako ne osvoji njemacku ligu,i to je teze nego u engleskoj gdje bi imao neke izvlake ako ne osvoji, ovako veci je pritisak kad imas must win situaciju u domacem prvenstvu i ogromna ocekivanja u evropi. uostalom, da je on covjek koji se boji izazova ne bi isao nikuda iz barce gdje je imao sve sto je trebalo za hegemoniju, medjutim pozelio je upravo te izazove i zato je otisao
jos jedna smijurija koju provlace neupuceni forumasi je ta da je on nikakav trener koji se nauzimao titula s vec gotovom ekipom barce, to je totalna smijurija, mi koji volimo i pratimo barcu najbolje znamo u kakvom je stanju bila kad je pep to preuzeo,to ne da je bila izgradjena ekipa, to je bila ekipa u raspadu i velikoj silaznoj putanji, skoro pa da smo imali raspad sistema, onda dolazi pep i pravi revoluciju, ogroman posao, on je ubjedljivo najzasluzniji za sve to pozitivne promjene, koje su bile ogromne, kakva vrazije preuzimanje gotovove ekipe
svi mi koji to pratimo znamo za njegov ogroman doprinos, ovi kvazistrucnjaci nemaju pojma sta je pep napravio, covjek je povukao prvo neke nevjerovatno hrabre poteze kojima su se mnogi cudili,i ja sam se prvi pribojavao na sta ce to izaci. prvo je rasprodao skoro pola ekipe, i to uglavnom igrace koji su bili nosioci igre valjalo je imati muda pa prodati jednog ronaldinja,koji jest bio pao u formi,al ko je tad mogao znati da se madjionicar nece vratiti, pa onda prodaja deca, edmilsona, zambrote, turama i jos nekih manje bitnih igraca, onda je ubacio u prvi tim nepoznanice kao pike i sergio, doveo sjajnog alvesa, xaviju i iniesti dao mjesto u sredini terena koje prije toga nisu imali i on je najvise zasluzan za njihovu dominaciju, onda od messija pravi puno boljeg igraca nego tada, odbrana koja je uvijek bila potanka postaje beton...
covjek je napravio iz jedne teske situacije kad svi ocekivali totalni ponor jedno veliko cudo, i sad strucnjaci nesto tu filozofiraju a nemaju pojma kako je to tada izgledalo. u bayernu ce imati i laksi posao jer treba samo neke manje promjene uraditi. na putu prema titulama u njemackoj bice mu dortmund, ali on ce to lako zavrsiti, dortmund se nece moci trkati onako kvalitetno, vec sad padaju, a u evropi ce ponovo objasniti ko je i sta je,tu mu jedina tesko savladiva prepreka upravo tim koji je stvorio, iluzorno je ocekivati sad da u bayernu moze imati toliko uspjeha u evropi kao s barcom, jer ta barca i dalje je tu i i dalje je mocna, i to je jedna njegova velika majstorija, ne samo da je harao s tom ekipom i stvorio mozda jedini tim u istoriji protiv kojeg najveci konkurenti uupste ne smiju ni igrati normalan fudbal, on je ostavio dakle iza sebe isto tako mocnu ekipu koja nije pala njegovim odlaskom, koja ce dominirati ko zna koliko, i to je jedna njegova velika zasluga
kao sto to obicno i biva na ovom foromu, vidim nisu izostali komentari pacenika i kvazistrucnjaka, koji i dalje omalovazavaju i bundesligu i bayern pa i samog pepa, cak ima i bavaraca koji su nasjeli na te price, ali evo da vam stari romariooo kaze koju o tome kako nemate razloga za bilo kakvu sumnju u pepa
da krenemo od odbrane, neki sumnjaju da bi prepoznatljiva bayernova dobra odbrana mogla oslabiti dolaskom pepa i njegovih vjerovatno promjena u igri, da vam kazem, posjed lopte koji preferira pep je najbolja moguca odbrana,pogledajte statistike i vidjet cete da je pepova barca primala najmanje golovo od svih ekipa u jacim ligama, uporeditie koliko je bayern primao dosada,i koliko je primala pepova ekipa i sve ce vam se samo kazati. pep mnogo brige vodi o odbrani, to je milion puta dokazano
neki laprdaju da je otisao u bayern jer nije smio u englesku, kao u bayernu ce mu biti lako, bice mu jos teze u bayernu jer morat ce pravit evropski uspjeh, a trofeji u njemackoj ce se podrazumijevati, i nece imati milosti ako ne osvoji njemacku ligu,i to je teze nego u engleskoj gdje bi imao neke izvlake ako ne osvoji, ovako veci je pritisak kad imas must win situaciju u domacem prvenstvu i ogromna ocekivanja u evropi. uostalom, da je on covjek koji se boji izazova ne bi isao nikuda iz barce gdje je imao sve sto je trebalo za hegemoniju, medjutim pozelio je upravo te izazove i zato je otisao
jos jedna smijurija koju provlace neupuceni forumasi je ta da je on nikakav trener koji se nauzimao titula s vec gotovom ekipom barce, to je totalna smijurija, mi koji volimo i pratimo barcu najbolje znamo u kakvom je stanju bila kad je pep to preuzeo,to ne da je bila izgradjena ekipa, to je bila ekipa u raspadu i velikoj silaznoj putanji, skoro pa da smo imali raspad sistema, onda dolazi pep i pravi revoluciju, ogroman posao, on je ubjedljivo najzasluzniji za sve to pozitivne promjene, koje su bile ogromne, kakva vrazije preuzimanje gotovove ekipe
svi mi koji to pratimo znamo za njegov ogroman doprinos, ovi kvazistrucnjaci nemaju pojma sta je pep napravio, covjek je povukao prvo neke nevjerovatno hrabre poteze kojima su se mnogi cudili,i ja sam se prvi pribojavao na sta ce to izaci. prvo je rasprodao skoro pola ekipe, i to uglavnom igrace koji su bili nosioci igre valjalo je imati muda pa prodati jednog ronaldinja,koji jest bio pao u formi,al ko je tad mogao znati da se madjionicar nece vratiti, pa onda prodaja deca, edmilsona, zambrote, turama i jos nekih manje bitnih igraca, onda je ubacio u prvi tim nepoznanice kao pike i sergio, doveo sjajnog alvesa, xaviju i iniesti dao mjesto u sredini terena koje prije toga nisu imali i on je najvise zasluzan za njihovu dominaciju, onda od messija pravi puno boljeg igraca nego tada, odbrana koja je uvijek bila potanka postaje beton...
covjek je napravio iz jedne teske situacije kad svi ocekivali totalni ponor jedno veliko cudo, i sad strucnjaci nesto tu filozofiraju a nemaju pojma kako je to tada izgledalo. u bayernu ce imati i laksi posao jer treba samo neke manje promjene uraditi. na putu prema titulama u njemackoj bice mu dortmund, ali on ce to lako zavrsiti, dortmund se nece moci trkati onako kvalitetno, vec sad padaju, a u evropi ce ponovo objasniti ko je i sta je,tu mu jedina tesko savladiva prepreka upravo tim koji je stvorio, iluzorno je ocekivati sad da u bayernu moze imati toliko uspjeha u evropi kao s barcom, jer ta barca i dalje je tu i i dalje je mocna, i to je jedna njegova velika majstorija, ne samo da je harao s tom ekipom i stvorio mozda jedini tim u istoriji protiv kojeg najveci konkurenti uupste ne smiju ni igrati normalan fudbal, on je ostavio dakle iza sebe isto tako mocnu ekipu koja nije pala njegovim odlaskom, koja ce dominirati ko zna koliko, i to je jedna njegova velika zasluga
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
- BluesForever
- Kontakt:
Iako je izvršni predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge poručio kako Joseph Guardiola preuzima Bayern zbog pregršt novih izazova, a ne zbog novca, u javnosti se pojavila informacija da će Španjolac za te izazove godišnje inkasirati vrtoglavih 17 milijuna eura, odnosno mjesečna će mu plaća biti oko 1.4 milijuna eura.
Champions League Winners 2012
1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...
Karl-Heinz Rummenigge: "Da je u pitanju bio samo novac oko angažovanja Gvardiole, mi ne bismo imali bilo kakvu šansu da pobedimo u trci oko saradnje sa špancem. "Opšti koncept" kluba je tu odigrao najvažniju ulogu"BluesForever je napisao/la:Iako je izvršni predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge poručio kako Joseph Guardiola preuzima Bayern zbog pregršt novih izazova, a ne zbog novca, u javnosti se pojavila informacija da će Španjolac za te izazove godišnje inkasirati vrtoglavih 17 milijuna eura, odnosno mjesečna će mu plaća biti oko 1.4 milijuna eura.
Guardiolin agent: "Pep se odlučio za Bayern, jer je klub imao najbolji i njemu najzanimljiviji projekt od svih zainteresiranih strana. Nije izabrao njemački klub zbog novca. Bilo je i puno većih ponuda"
Sam si rekao, u medijima se pojavila informacija 17 miliona po sezoni. Pitam se jesu li to isti oni mediji koji su ga prije par dana proglasili trenerom Citya?
17 miliona je nerealno da dobije od Bayerna godisnje. Ja sam danas citao rasprave na jednom drugom forumu, ta cifra od 17,5 netto moze biti samo na ugovoreni mandat, a nikako godisnje.
@Romario sve vise licis na Bayern fana

svaka cast

Zadnja izmjena: Bilall, dana/u 17 jan 2013, 21:52, ukupno mijenjano 1 put.
- BluesForever
- Kontakt:
Pa nije ni Guardiola dosao sigurno da dobiva godisnje 4-5 miliona,dobivat ce on dosta para.
Pa sta si ti mislio ?BluesForever je napisao/la:Pa nije ni Guardiola dosao sigurno da dobiva godisnje 4-5 miliona,dobivat ce on dosta para.
Nece valjda radit za hljeb i mlijeko.
Jel ti to krivo sto nije preuzeo Autobus zvani Chelsea ?

Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
Kad je mogao upravljat pozoristem, upravljao bi i autobusom.M4kaveli je napisao/la:Pa sta si ti mislio ?BluesForever je napisao/la:Pa nije ni Guardiola dosao sigurno da dobiva godisnje 4-5 miliona,dobivat ce on dosta para.
Ma dobar vam je ba on, malo mu smotate koji djoint i nema problema ni za platu.
Od Bayerna 17,5 miliona godisnje? Pa uho mi odsijeci ako dobije, eto.BluesForever je napisao/la:Pa nije ni Guardiola dosao sigurno da dobiva godisnje 4-5 miliona,dobivat ce on dosta para.

Ne sporim ja da je to trener vrhunske kvalitete, ali to ne ide kod Bayerna, pogotovo ne prve sezone.
Možda danas nisi pročitao moj post gdje sam napisao da se kod ovih 17,5 radi o brutto plaći, ali to je tvrdnja španski medija. Ako je ovaj iznos tačan onda je to 9 miliona netto, a ja mislim da je njegova plata još malo manja i možda nekih 7-8 mio netto.Bilall je napisao/la:Od Bayerna 17,5 miliona godisnje? Pa uho mi odsijeci ako dobije, eto.BluesForever je napisao/la:Pa nije ni Guardiola dosao sigurno da dobiva godisnje 4-5 miliona,dobivat ce on dosta para.![]()
![]()
Ne sporim ja da je to trener vrhunske kvalitete, ali to ne ide kod Bayerna, pogotovo ne prve sezone.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- schweinsteiger
- Kontakt:
Dakakos je napisao/la:Kad je mogao upravljat pozoristem, upravljao bi i autobusom.M4kaveli je napisao/la:Pa sta si ti mislio ?BluesForever je napisao/la:Pa nije ni Guardiola dosao sigurno da dobiva godisnje 4-5 miliona,dobivat ce on dosta para.
Ma dobar vam je ba on, malo mu smotate koji djoint i nema problema ni za platu.
Ne znam sta ste se svi uhvatili toga sto je lik pusio travu.Meni sad da smotate dzoju ispusio bih

I hoce li neko objasniti sta znaci bruto,a sta znaci neto plata da ne guglam

#miasanmia
Jesi li klempav?Bilall je napisao/la: Od Bayerna 17,5 miliona godisnje? Pa uho mi odsijeci ako dobije, eto.![]()
![]()

Pošalji brudi link sa tog foruma da malo prostudiram.

Inače, i ja ne vjerujem da je ta cifra u pitanju, ma nema šanse.
Izjava Wengera nakon što je saznao da će Bundespep biti novi trener Bayerna:
Arsène Wenger (Teammanager FC Arsenal): „Er hat sich für Bayern entschieden, das ist auch für mich eine Überraschung. Nur er kann diese Frage beantworten. Wir werden gegen Bayern eine wirklich gute Leistung abrufen müssen. Wie es aussieht, haben sie jetzt zwei Trainer."

Vom Jäger zum Gejagten
- BluesForever
- Kontakt:
Cuj krivoM4kaveli je napisao/la:Pa sta si ti mislio ?BluesForever je napisao/la:Pa nije ni Guardiola dosao sigurno da dobiva godisnje 4-5 miliona,dobivat ce on dosta para.

Jesam druze, i citao sam te vijesti.effe_sa je napisao/la:Možda danas nisi pročitao moj post gdje sam napisao da se kod ovih 17,5 radi o brutto plaći, ali to je tvrdnja španski medija. Ako je ovaj iznos tačan onda je to 9 miliona netto, a ja mislim da je njegova plata još malo manja i možda nekih 7-8 mio netto.
U jednom sam clanku cak nasao jutros da je to 17,5 miliona sa placenim poreznim obavezama. To je navodno trazio Guardiolin agent, a na transfermarktu sam takodje pratio raspravu o tome. Ako je rijec o 17,5 miliona netto, onda to moze biti samo na mandat.
Zadnja izmjena: Bilall, dana/u 17 jan 2013, 22:31, ukupno mijenjano 1 put.
U pitanju je cijeli mandat, tako da to izađe nekih 6 mil.+bonusi, koji zavisno o rezultatima u njegovom slučaju mogu biti i dosta veći, nego li je to utemeljila dosadašnja praksa sa bonusima.
To je taj neto limit preko kojeg Bayern ne ide, vjerovatno nekih 7 u najgorem slučaju, a kao što govorimo bruto može biti dosta više nego li je to uobičajeno, ali tu je Bayern svakako na dobitku,
jer trofeji+vjerovatno za oko igra pored duševnih, donose i mnogo, mnogo ovih materijalnih stvari.
Kud baš uho nađe
, namah su sumnjive te uši.
Biće zanimljivo vidjeti kako će ova veza funkcionisati, i hoće li uopšte, iako su izgledi veći da hoće,
ipak meni i nije baš nešto toplo oko srca,
to je tako kada se mijenja trener koji je igru, pa reći ću vam iskreno, do perfekcije doveo,
odbrana armirana, napad poletan, šta još čovjek da traži.
prva opcija je bila ostanak Jupkena, no koga god da su potpisali ne možemo sa sigurnošću reći:"eh evo ga idemo naprijed."
To je taj neto limit preko kojeg Bayern ne ide, vjerovatno nekih 7 u najgorem slučaju, a kao što govorimo bruto može biti dosta više nego li je to uobičajeno, ali tu je Bayern svakako na dobitku,
jer trofeji+vjerovatno za oko igra pored duševnih, donose i mnogo, mnogo ovih materijalnih stvari.
Kud baš uho nađe

Biće zanimljivo vidjeti kako će ova veza funkcionisati, i hoće li uopšte, iako su izgledi veći da hoće,
to je tako kada se mijenja trener koji je igru, pa reći ću vam iskreno, do perfekcije doveo,
odbrana armirana, napad poletan, šta još čovjek da traži.

prva opcija je bila ostanak Jupkena, no koga god da su potpisali ne možemo sa sigurnošću reći:"eh evo ga idemo naprijed."
Tvoje me neznanje iznenadilo Klare.Klare je napisao/la:U pitanju je cijeli mandat, tako da to izađe nekih 6 mil.+bonusi, koji zavisno o rezultatima u njegovom slučaju mogu biti i dosta veći, nego li je to utemeljila dosadašnja praksa sa bonusima.
Kud baš uho nađe, namah su sumnjive te uši.
![]()
odbrana armirana, napad poletan, šta još čovjek da traži.![]()

Pa valjda najvazniji dio ekipe, sredinu.
Jesi li siguran? Sad ću se poslužiti tvojim riječima: Davaj link.Klare je napisao/la:U pitanju je cijeli mandat, tako da to izađe nekih 6 mil.+bonusi, koji zavisno o rezultatima u njegovom slučaju mogu biti i dosta veći, nego li je to utemeljila dosadašnja praksa sa bonusima.

Razumijem te. Teško se odričeš igrača a kamoli trenera. Još je večeras ovaj sa moga avatara (naravno, čitajući između redovaKlare je napisao/la: ipak meni i nije baš nešto toplo oko srca,
odbrana armirana, napad poletan, šta još čovjek da traži.![]()

Opet sikterisanje, ništa prijateljstvo folovi, volovi.
Ništa, iz ovih stopa idem da mjenjam sliku sa svog profila.

Vom Jäger zum Gejagten
Nije sa usima hvala Bogu nista, ali kad su ove stvari u pitanju definitivno sam spreman i u uho se kladitiKlare je napisao/la:Kud baš uho nađe, namah su sumnjive te uši.
![]()

@geronimo, poslao sam link
Nije mi praksa, ali pokušaću ovog na pravi put okrenuti, ukoliko ga đavo već nije predaleko odvuk'o.
, i koji je to za Chelsea?
Kada je u pitanju poređenje ova dva diva, Bayern jedino može utjehu u financijama da traži,
ostalo je ler, s tim što ovi imaju najvjerniju publiku na svijetu.
,
a mogu reći da bi tog Chelsea svako znao voditi s obzirom koliko ulažu i sa kakvim igračima raspolažu.
Uh ti materinu 'ta je ovo
, iz perspektive kvotanja ogadio mi se forum, koliko je ovo glupo i nezrelo napisano.
Sad mi krivo, sad mi krivo...

A koji su to za enlesku liguBluesForever je napisao/la:pa taj kvazistrucnjak nije za Engleske lige a kamo li za Chelsea

Valjda je Dortmund dokazao i pokazao svoju silu?BluesForever je napisao/la:on je otisao u Njemacku gdje zna da Bayern dominira

Kada je u pitanju poređenje ova dva diva, Bayern jedino može utjehu u financijama da traži,
ostalo je ler, s tim što ovi imaju najvjerniju publiku na svijetu.
Pa recimo zašto tog Reala po mnogima najbolji trener svijeta ne zna voditiBluesForever je napisao/la:kao sto je i slucaj sa Barcelonom,nju moze vodit svako

a mogu reći da bi tog Chelsea svako znao voditi s obzirom koliko ulažu i sa kakvim igračima raspolažu.

Uh ti materinu 'ta je ovo

Sad mi krivo, sad mi krivo...

Hvala. Pretpostavljao sam da je taj sa TM-a. Oni su opasno ažurni među kojima ima jako dosta insidera, ali je to sve jako teško pratiti (kada je urnebes kao sada, svaka minuta po jedna stranica od 20 postova).Bilall je napisao/la: @geronimo, poslao sam link
Nešto sam stigao upratiti (oko cifre još nema zvanične potvrde osim što je UH rekao da bi negdje drugo zarađivao duplo više) i da se spominje (ponovo) Adidas koji će na sebe prebaciti određeni dio (veći) budućeg troška oko Pepove plate.
Vom Jäger zum Gejagten
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.