RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Crni gavran
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Crni gavran » 20 apr 2014, 16:46

Evo i mene, dolazim u miru i nastojim kao i uvijek da budem realan. Velež jeste poštena ekipa, tu priče nema, sve će učiniti da pobjede. Željo je puno slabiji nego recimo prošle sezone, ali naravno da nije bez šansi, jer kao što je poznato Velež baš i ne blista u Vrapčićima ove sezone i tu jest Željina šansa. Međutim s druge strane psihološki faktor je ipak na strani Veleža, jer Velež nije nešto naročito opterećen plasmanom i Velež će sigurno željeti da ovu utakmicu pobjedi, da skinu maler utakmica sa Željom zadnjih godina, jer zadnji put Velež je Želju dobio 03.05.2008.g. sa 2:1, a nakon toga Velež je osvojio sa Željom samo dva remija i ostalo sve porazi.
Zanimljiva utakmica do bola!
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 20 apr 2014, 16:49

Nijedan od vas, navijaca Veleza, se ne pita hocete li nas pustit ili necete. Vi cete doci na stadion i gledati svoj tim, pobijedio on ili izgubio. Isto kao i ja, sve eventualne necasne radnje ce meni ostati nepoznate, kako god utakmica zavrsila.

Medjutim, nacin na koji pojedinci medju vama pisu o Zelji, Osimu i Manijacima je apsurdan i pomalo tuzan. Spominju se neka skandiranja na Grbavici, sto je smijesno! Ako neko nema s tim problema to je Velez. Jedino specificno "navijanje" kad Velez dodje na Grbavicu je "hercegovko, hercegovko..." Spominju se i stimanja u Vrapcicima, a niko nema nikakav dokaz. Iz sezone u sezonu se potrefilo da je gostovanje u Vrapcicima jedno od onih koje olaksaju Zeljin put ka tituli jer kalendarski dolazi u poodmakloj fazi prvenstva. Naravno, kad je neko sampion, i kad nize pobjede, totalno je nevazno kad ce doci gostovanje Velezu, to je pobjeda sampiona. Tako ce biti i ovaj put, pustili ili ne, ovo ce opet biti dvica, a dusmani pricali ili ne, ovo ce opet biti nova Zeljina titula. Sva daljnja prica je smijesna.

Ovo je pokazatelj ustvari da ljudi oprastaju sve, osim uspjeha. Zeljo je bio simpatican klub dok je tavorio na sredini tabele, a zadnjih par godina trazi se svaka sitnica da se zamjeri Zelji. Zao mi je sto je ta neka ljubomora zahvatila i Rodjene, ne znam zasto je vama Zeljo trn u oku.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 20 apr 2014, 16:51

Nas Sarajevo kao grad ničim nije zadužilo da im podilazimo,puštamo,igramo bez borbe.
Kako na sportskom planu,tako i na onom drugom,kako danas tako i prije dvadeset godina,uvijek smo bili na margini,nebitni.Samo nas povremeno potapšaju po ramenima.Ono dobri ste vi.
Sve što imamo,stvorili smo i izborili sami.Bez mrlje,časno i pošteno.
Zajednička nam je stvar što smo proBiH nastrojeni i to je to.Kada je reprezentacija ili država u pitanju,na istoj smo strani,tu nema dileme,ali nikome ništa nismo dužni.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

Chupacabra
Kontakt:

Post Postao/la Chupacabra » 20 apr 2014, 16:54

exbabilon je napisao/la:Nijedan od vas, navijaca Veleza, se ne pita hocete li nas pustit ili necete. Vi cete doci na stadion i gledati svoj tim, pobijedio on ili izgubio. Isto kao i ja, sve eventualne necasne radnje ce meni ostati nepoznate, kako god utakmica zavrsila.

Medjutim, nacin na koji pojedinci medju vama pisu o Zelji, Osimu i Manijacima je apsurdan i pomalo tuzan. Spominju se neka skandiranja na Grbavici, sto je smijesno! Ako neko nema s tim problema to je Velez. Jedino specificno "navijanje" kad Velez dodje na Grbavicu je "hercegovko, hercegovko..." Spominju se i stimanja u Vrapcicima, a niko nema nikakav dokaz. Iz sezone u sezonu se potrefilo da je gostovanje u Vrapcicima jedno od onih koje olaksaju Zeljin put ka tituli jer kalendarski dolazi u poodmakloj fazi prvenstva. Naravno, kad je neko sampion, i kad nize pobjede, totalno je nevazno kad ce doci gostovanje Velezu, to je pobjeda sampiona. Tako ce biti i ovaj put, pustili ili ne, ovo ce opet biti dvica, a dusmani pricali ili ne, ovo ce opet biti nova Zeljina titula. Sva daljnja prica je smijesna.

Ovo je pokazatelj ustvari da ljudi oprastaju sve, osim uspjeha. Zeljo je bio simpatican klub dok je tavorio na sredini tabele, a zadnjih par godina trazi se svaka sitnica da se zamjeri Zelji. Zao mi je sto je ta neka ljubomora zahvatila i Rodjene, ne znam zasto je vama Zeljo trn u oku.
Šta je smiješno s tim skandiranjima na Grbavici? Il tvrdiš da to nije istina? Tačno je da ne učestvuje čitav stadion, al skandirati "zrinjski mostar" nama kad dođemo gore-to je tužno..

1452
Kontakt:

Post Postao/la 1452 » 20 apr 2014, 16:55

CARSON je napisao/la:brate da li me iko razumije j... nas ali vi mi niste jasni mi uopste nemoramo biti prvi nije nam ni bio cilj to citavu sezonu govorimo nemora biti muljaza nemoras prodati ali brate minimalno sto sam od vas ocekivao da cete odigrati opusteno makslimalno sa 20% mogucnosti vama ne treba volili bi izbkjeci t da svinjski slavi titulu u vrapcicima i t o je to

koja sramota brate mili da tražiš da ti se pusti utakmica da budes PRVAK!
koja sramota da neko onda za sebe kaže da je navijač...da podpaljuje ovdje protiv "komšija" ko lafo on brine o veležu. dobro ti je neko reko...sarajevo i željo su izbacili velež iz lige i direktno ga unazadili nekoliko godina.
mene zaboli neka stvar ako moj klub ne bude najbolji do kraja onda i nije zasluzio titulu bez obzira protiv koga igro. to što pada zadnja utakmica protiv veleža mi nije nimalo bitno,ako trebaju dobit onda je svejedno protiv koga igraš. draž jeste veca i to je logično ali ako dobijemo sve do kraja slavit ćemo zasluzeno pa makar to bilo u vrapčicima. :tokralju:

ej evo ja molim velež da nas pusti da željo ne bude prvak :rol:

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 20 apr 2014, 16:59

ne znam zašto se dižu tenzije oko ove tekme? :roll: samo se stvara po meni negativna energija bez ikakvog razloga, kao da se sprema rat a ne tekma. Tenzije moraju biti spuštene jer to nije u cilju ni jednog od dva kluba. Željo je dosad Veleža pobijeđivao jer su uglavnom bili bolji, a o namještaljkama ne želim govoriti jer nemam dokaze, a bogami me to i ne zanima, jer ne vjerujem u to baš previše.

Namjerno se diži tenzije, a još 7 dana do tekme. Jedino ovo mogu smiriti Štraus i Princ s Neretve, mislim navijače oba kluba. Niste ni svjesni koliki je pritisak na Veležu, i to se bespotrebno vrši pritisak, jer kako god se tekma završila bit će priče, m znate nas Balkance, svako nam je kriv, samo ne mi! :x

@CARSON

Zrinjski nema šanse da će do titule u Vrapčićima, jok. Da zaboravimo 1993., ne friške su rane. Pušten je Zrinjski jednom da ne ispadne zbog pritiska politike, više NE!
Zadnja izmjena: AlemC85, dana/u 20 apr 2014, 17:02, ukupno mijenjano 1 put.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 20 apr 2014, 17:01

let3 je napisao/la:Plava lokomotiva ce samo protutnjati kroz Vrapčiće (kao što to i radi vec godinama)...nece vas pitati ni za zdravlje, a kamoli za bodove....mi imamo preceg posla - Lov na titulu, a ne neke rasprave ko je kome drag.
Nemate vi šta Želji puštati, ne laskajte sebi bezveze ;)
Reci mi i ostale rezultate, što jednom rekoh na ovoj temi jučer. :kafa:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

konjicanin01
Kontakt:

Post Postao/la konjicanin01 » 20 apr 2014, 17:06

let3 je napisao/la:Plava lokomotiva ce samo protutnjati kroz Vrapčiće (kao što to i radi vec godinama)...nece vas pitati ni za zdravlje, a kamoli za bodove....mi imamo preceg posla - Lov na titulu, a ne neke rasprave ko je kome drag.
Bordo momcad uzima titulu haveru pojest ce vas u derbiju,a naravno ovdje nece te uzeti pun pljen ni vi ni zrinjski ,prema tome vase komsije su najblize tituli.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 20 apr 2014, 17:08

zizu1991 je napisao/la:
Reci mi i ostale rezultate, što jednom rekoh na ovoj temi jučer. :kafa:
ma mene zanima samo Željo i njegov pravac...moramo pobjediti dole u Vrapčićima, nema nam druge...da imamo vecu bodovnu zalihu, možda bi vam i pustili jedan bod velikodušno...ovako jbg, Zrinjski nam je za vratom i moramo vas otresti.
I bezveze se ovdje stvara neka svađa i rasprava :shock: nidje veze

A što se tice same utakmice, Ara oploditelj ce vam utrpati par komada i vozi dalje....ili što bi rek'o Borg: Resistance is futile :mrgreen:

Konjicanin, a tanovce cekamo u Dolini da ih natankamo propisno ;) nema više guzovace ko u kupu.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 20 apr 2014, 17:13

Drago mi je da vjeruješ u svoju ekipu. :kafa:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Juventino1995
Kontakt:

Post Postao/la Juventino1995 » 20 apr 2014, 17:27

Kako se neko moze cudit sto navijaci i igraci Veleza idu na pobjede sve do kraja, kakvo bola pustanje kome? Da se naguzimo zelji pa da opet na utakmici zeljo svinjski se dize parola red pussy i manijaci pjevaju rodjeni su najvece picke,da mi iskacu gerilci iz sume i razbiju auto,Poginut protiv jednih i drugih pa eto vas tamo. Da je u pitanju Sarajevo bila bi druga prica bar sa moje strane zbog velikog prijateljstva,naravno ako Velezu ni za stabne treba.FORZA RODJENI
36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
VFC1922

Deniro
Kontakt:

Post Postao/la Deniro » 20 apr 2014, 17:32

Ajmo bosancerosi malo, hebemu misa, ohanite.
Tužno je bilo one noći,
kad sam saznao za njih..
sto šezdeset grobova u Liska ulici..

Tu sam ostao,
od suza brišući lice..
gledajući grobove iz Liska ulice..

MUSVDG

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 20 apr 2014, 17:33

Juventino1995 je napisao/la:Kako se neko moze cudit sto navijaci i igraci Veleza idu na pobjede sve do kraja, kakvo bola pustanje kome? Da se naguzimo zelji pa da opet na utakmici zeljo svinjski se dize parola red pussy i manijaci pjevaju rodjeni su najvece picke,da mi iskacu gerilci iz sume i razbiju auto,Poginut protiv jednih i drugih pa eto vas tamo. Da je u pitanju Sarajevo bila bi druga prica bar sa moje strane zbog velikog prijateljstva,naravno ako Velezu ni za stabne treba.FORZA RODJENI
Upravo taj vas odnos sa pitarima, vasa podrska nima protiv nas, price, kamenjanje u vrapcicima i jos mnogo toga da ne ulazim nije za foruma je i dovelo do toga da se promijeni odnos izmedju nasih prvih ekipa na tribini, cudi me da ne znas razlog. Sto se tice ostalih navijaca ima se korektan odnos sa obje strane. Nije tako davno bilo kada smo zajedno pjevali na grbavici i u vrapcicima. Nek bolji pobijedi .

mentalitet87
Kontakt:

Post Postao/la mentalitet87 » 20 apr 2014, 17:34

Ma ko vas pita sta ba, ne kontam sta ste se vi digli, pobjedili vitez i prvaci svemira :lol:
mi dolazimu u najjacem sastavu minimalan poraz mozete smatrati uspjehom.
Mi nikog ne gladimo, uzeli smo vam bubanj deremo vas dje stignemo i sta opet cemo kad god nam se ukaze prilika vi ste nikakav faktor kako u fudbalu tako i na navijackoj sceni, partizani zdravo
jednom pitar-uvijek supak

MVB
Kontakt:

Post Postao/la MVB » 20 apr 2014, 17:34

E bože dragi, stvarno ove ljude ne mogu shvatiti molio sam Boga da se ovi iz gornjeg grada ne počnu javljati s idiotarijama i gluparijama, ali džaba.Bistri um i njihov bistri razm kao njihova bistra rijeka proradi najednom u punom obimu.Kad bi im svima odgovarali ovo bi postao forum NK Selje zato najbolje zanemarimo njihovu bistrinu imamo mi o mnogo čemu ljepšem pisati i pričati.Ali neke stvari zaslužuju da se čovjek osvrne na njih.
@CARSON-"Jednom sam posatvio pitanje na Vasem forumu pa cu ponoviti jer mi stvarno nije jasno da Velez nece pustiti Zelju to bi navijaci Veleza trebali trazit od igraca da izgube tu utakmicu pa prije 6 kola navijac iLazia su trazili da izgube od juventusa kako roma ne bi bila prvak necu ulaziti u nacionalna pitanja i ali brate da Velezu treba da bude ispred sarajeva ne da bi sigurno dobili ta tri boda ili da sarajevo odlucuje ma bilo koji klubovi na svijetu zvezda,partizan,celtic,glasgov,lazio ,roma pa dinamo hajduk itd jer trenutno stanje na tabeli najveci izgledi za titulu imaju zrinjski i zeljo a velez je taj koji odlucuje"
Ako ovo što čitate svim ljudima sa imalo zdravim razumom trebalo bi biti jasno s kakvim morbidnim umovima moraju imati posla.Da vi ste stvarno najveći klub, ali upravo zahvaljujući ovom gore navedenom od tvoje strane.Ako hoćeš pravu istinu vi jeste najveći klub od 92 za podatke o veličini kluba prije te godine potraži zvaničnu arhivu UEFA-e i bivšeg FSJ pa ćeš onda spoznati šta znači veličina.Da vi ste najbolji od 92 po neredima,po udaranjima, paljenju, namještanju i svemu onom crnom što fudbal ne čini fudbalom.Na sred utakmice ste udarili golmana Slavije šakom niko vam ništa za to nije a nas su zbog banalnijih stvari dengažirali da igramo u Jablanici.Šta ćeš može vam se vi ste velikani.Razmišljanje na vaš način i državu i fudbal vode u sunovrat.Zamisli prvo ste kmečali da vam se oproste dugovi i od 4 najveća dužika u državi nekim čudom su tri iz Sarajeva,naravno vi kao velikani ste među ta tri.E sad kad i to pametnom nije jasno zašto vam se oprašta vi kmečite da vam neko nešto pusti, bolan ne boj se instalirali ste vi onoga dedu u savez pa žegate li žegate.A sad da ti kažem upravo je taj dedo razlog što vam moja malenkost mrzi iz dna duše, ja ne znam mrzit na nacionalnoj osnovi operisan sam od toga i nisam odgojen da nekog mrzim zbog vjere, ali iz dna duše mrzim nepravdu i ljude pogane do boli.Samo da prisjetim svu raju ovi mojih godina to znaju ali mlađim da kažem.Kraj 80-tih jedan čovjek hara Jugoslavijom zove se Semir iz (svemira) Tuce.DŽajić Zvezda i čitav Beograd režu vene za njim vade se svi novci koji postoje u bivšoj Jugi da se Semir dovede u Zvezdu.E taj i takav Semir ne može da igra u reprezentaciji koju vodi Ivica Osim.Ako bi ga i pozvao nekad onda stavi 2-3 igrača s kojim ga uguši u igri.Taj i takav Semir ne odigra za vrijeme toga čovjeka ništa dok tipovi zalutali na terenu uredno igraju kod Ivice Osima.Dakle sad je takav čovjek glavni u savezu ima neizlječiv kompleks crvene boje i Veleža jer hebiga mi smo bili blago "dominantni" nad svima u Yugi.U ostalom da ne bih smarao i dužio hajde brate lagano u skokovima otpepaj sa crvene teme mrzim padobrance još od desanta na Drvar.U postu od neki dan naveo sam dva primjera šta ste nam radili na Grbavici i jesenas ste htjeli sačekušu napravit pa vam murja nije dala.Za uvrede prema upravi ću se ja lično pobrinutu jer dobro znam ko je u tome sudjelovao.Nećete i niste nikada dobrodošli, vi nikad necete moci shjvatiti da u nas samo prolazi ljubav a u vas je mrznja i slicno. Zabolje mene ko ce biti prvi ako nije moj klub, a ako i to trebada ti kazem evo ti, izmedju dva NK neznam sta bih imao birat nego samo se nadat da ce iduce godine FK biti prvi, ako mozes skontat sta hocu da ti kazem. Opet cu ti reci mi nismo odgojeni na mrznji sto je mozda i hendikep u ovo ludo vrijeme i i ovoj nenormalnoj drzavi ali se nadat da ce nekad doci normali ljudi sa razmisljanjem da igraju fudbal a ne da samo mole i kmece zna se gdje se to radi. A to sto ti govoris da pojedinci pjevaju nama ono sto nas boli u pravu si citava sjeverna tribina zdusno pjeva zapadni mostar, zrinjski a do mene covjek kojem su ti ljudi sve pobili nemoze da vjeruje sta cuje u svom glavnom gradu fuj fuj fuj. Dakle,mi nemamo ni moć ni želju odnosno hebo ti klub koji bi slušao bilo koga kad treba pustit a kad treba pobijedit,vjerovatno to u vas funkcionira u nas ne.To je isto kad bi ja od tebe tražio da urgirate da Amar bude malo ljepši,a ne može buraz on je ružan ko njegov pas džaba sve.Uostalom molim te ne smarajte nas više glupostima popustite nas bar na miru na našem pdf.
Imamo mi pametnijih stvari da pišemo,npr. raja možel se šta pokrenut za reflektore te pastrmka nas izludi tišinom.
Izvinite na dugom pisanju ali uzmite da je jedan dio i za pastrmku pošto ga mane niđe.Pozdrav od onih iz grada na Neretvi koji još znaju šta je prava,istinska ljubav prema svom klubu.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 20 apr 2014, 17:42

CARSON je napisao/la:Jednom sam posatvio pitanje na Vasem forumu pa cu ponoviti jer mi stvarno nije jasno da Velez nece pustiti Zelju to bi navijaci Veleza trebali trazit od igraca da izgube tu utakmicu pa prije 6 kola navijac iLazia su trazili da izgube od juventusa kako roma ne bi bila prvak necu ulaziti u nacionalna pitanja ii ali brate da Velezu treba da bude ispred sarajeva ne da bi sigurno dobili ta tri boda ili da sarajevo odlucuje ma bilo koji klubovi na svijetu zvezda,partizan,celtic,glasgov,lazio ,roma pa dinamo hajduk itd

jer trenutno stanje na tabeli najveci izgledi za titulu imaju zrinjski i zeljo a velez je taj koji odlucuje

Dođi sebi dok još možeš.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 20 apr 2014, 17:44

CARSON je napisao/la:
Ne lazi brate kako te nije stid to nikad nisu manijaci uradili uvijek je bilo skandiranje Istocni mostar

I kakvo značenje ovakvo skandiranje ima za pravog Mostarca ? Hoćeš da ti ja odgovorim ili ćeš dobro razmisliti pa odgovoriti mada vidim da ti to ne ide od ruke s obzirom da si u par postova napisao toliko gluposti da to nema niđe...
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 20 apr 2014, 17:48

Titova-Juga je napisao/la:
CARSON je napisao/la:Jednom sam posatvio pitanje na Vasem forumu pa cu ponoviti jer mi stvarno nije jasno da Velez nece pustiti Zelju to bi navijaci Veleza trebali trazit od igraca da izgube tu utakmicu pa prije 6 kola navijac iLazia su trazili da izgube od juventusa kako roma ne bi bila prvak necu ulaziti u nacionalna pitanja ii ali brate da Velezu treba da bude ispred sarajeva ne da bi sigurno dobili ta tri boda ili da sarajevo odlucuje ma bilo koji klubovi na svijetu zvezda,partizan,celtic,glasgov,lazio ,roma pa dinamo hajduk itd

jer trenutno stanje na tabeli najveci izgledi za titulu imaju zrinjski i zeljo a velez je taj koji odlucuje

Dođi sebi dok još možeš.

Nije mi jasno kako navijace Zelje nije stid :oops: ...Pa sa kim kod igraju dođu na temu tog kluba,i molba da ih neko pusti. :hmmmmm:
Zadnja izmjena: amypitar, dana/u 20 apr 2014, 17:49, ukupno mijenjano 1 put.

kladionicar30
Kontakt:

Post Postao/la kladionicar30 » 20 apr 2014, 17:48

Pa evo sta vi mislite Sarajlije realno kome bi prije Velez pustio vama ili Zrinji ? Ne gledajte sa navijackog aspekta nego sa politickog. Ja garantiram da ako zadnje kolo udjete poravnati ili sl da ce Velez pustiti Zrinjskog . Sjecate se dogovora poslijeratnoj ligi 3 za 3 dok su igrali jedno vrijeme. Nedavno sam bio kad je Branitelj igrao necu imenovati ljude, ali prica ide u tom smjeru da ce politika odraditi svoj dio posla i da ce biti dato Zrinjskom. Ovo nabrijavanje raje nesto nacionalno puca **** bilo kome kad je u pitanju novac i interesi vladajucih politickih stranaka. Vjerujem da velez nece pustiti Zelji ali isto vjerujem da ce pustiti Zrinjskom ako bude trebalo. Sad navijaci Veleza ocekujem da me napadnete i sl ali nazalost svi smo mi pijuni u ovoj igri. Volio bi da zdrmate i jedne i druge ali nazalost politika kroji dosta toga...Lijep pozdrav svima :)

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 20 apr 2014, 17:50

A ti samo pratis takve likove i dolazis na temu svakog sljedeceg Zeljinog protivnika pisuci im...

Opusti se, Zeljo ne ujeda :)

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.