Arsenal - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis
-
- Kontakt:
Re: Arsenal
Nema te vijesti i izjave bilo kojeg igraca koja nas moze uzdrmati, godinama smo dokazali da smo spremni oporaviti se od odlaska bilo kojeg igraca. Jednostanvo Wenger nam je napravio takav sistem imamo najbolju skolu koja stalno proizvodi igrace i imamo uz Porto najjaci skauting pomocu kojeg jacamo istu skolu stranim i domacim talentima ali i prvi tim, imamo sjajne pregovarace i za niske cijene dobijamo zamjene. Prosle godine smo bili u daleko najgoroj poziciji, ozlijede su nas ubile u pojam vec na turneji, ona dva debila su nas zavlacila do kraja roka i onda otisla pa smo se pokrpali u 24 sata i uslijed ozlijeda i suspenzija imali smo najgori start u sezoni i opet smo bili treci. Samo da nam je ove godine srece sa ozlijedama i vjerujem da ce trofeji doci sa ovom ekipom.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!
Skolu imamo, skauting i ne bas u zadnje vrijeme.BigBigBang je napisao/la:Nema te vijesti i izjave bilo kojeg igraca koja nas moze uzdrmati, godinama smo dokazali da smo spremni oporaviti se od odlaska bilo kojeg igraca. Jednostanvo Wenger nam je napravio takav sistem imamo najbolju skolu koja stalno proizvodi igrace i imamo uz Porto najjaci skauting pomocu kojeg jacamo istu skolu stranim i domacim talentima ali i prvi tim, imamo sjajne pregovarace i za niske cijene dobijamo zamjene. Prosle godine smo bili u daleko najgoroj poziciji, ozlijede su nas ubile u pojam vec na turneji, ona dva debila su nas zavlacila do kraja roka i onda otisla pa smo se pokrpali u 24 sata i uslijed ozlijeda i suspenzija imali smo najgori start u sezoni i opet smo bili treci. Samo da nam je ove godine srece sa ozlijedama i vjerujem da ce trofeji doci sa ovom ekipom.
Coquelin hoće da ide :O :O :O :O. Ma daj onakvog univerzalca pustit, pa Wengeru nisi normalan majke mi ako ga pustiš. Jedan od dražih mi igrača u Arsenalu. Momak svaku poziciju igra briljantno 

Vođa zna.
Problem je u tome sto ta skola vise nije dovoljno jaka da proizvodi dovoljno igraca za Arsenal i za ostale klubove sirom Evrope.
Sve se cesce kupuju stariji igraci jer jednostavno vise nema dovoljno talenata da nadoknade sve ono sto ode. Mislim, ja svakako nemam nista protiv da dolaze stariji igraci, pogotovo ne ako su kao Cazorla.
Ono sto boli je sve veci zaostatak za vodecim klubovima EPLa i Evrope. Znaci, ova politika ne donosi nista dobro, osim finansijske dobiti koja ce se s vremenom topiti jer se vise nece imati sta prodati. Mertesacker, Arteta, Podolski, Cazorla... sve igraci u godinama a tek dovedeni. Na njima se ne moze puno zaraditi.
Ja jos uvijek nisam za ovu politiku. Bilo je promjena, dovode se i zreliji igraci ali ne bas dovoljno velika imena kakva prilice jednom klubu kao sto je Arsenal.
Kad bi sada nekom rekao da ce Arsenal osvojiti EPL ili LP, ismijao bi ti se u lice. Dotle je doslo sa ovom politikom.
Ali to ne znaci da se onih 0:2 treba zapostaviti.
(iako je Liverpool slabiji nego ikad)
Sve se cesce kupuju stariji igraci jer jednostavno vise nema dovoljno talenata da nadoknade sve ono sto ode. Mislim, ja svakako nemam nista protiv da dolaze stariji igraci, pogotovo ne ako su kao Cazorla.
Ono sto boli je sve veci zaostatak za vodecim klubovima EPLa i Evrope. Znaci, ova politika ne donosi nista dobro, osim finansijske dobiti koja ce se s vremenom topiti jer se vise nece imati sta prodati. Mertesacker, Arteta, Podolski, Cazorla... sve igraci u godinama a tek dovedeni. Na njima se ne moze puno zaraditi.
Ja jos uvijek nisam za ovu politiku. Bilo je promjena, dovode se i zreliji igraci ali ne bas dovoljno velika imena kakva prilice jednom klubu kao sto je Arsenal.
Kad bi sada nekom rekao da ce Arsenal osvojiti EPL ili LP, ismijao bi ti se u lice. Dotle je doslo sa ovom politikom.

ovo je nažalost istina, i zanemarujući igrače i sve, jednostavno je ova uprava prije svega poprilično uništila ime kluba.SamoZeljo je napisao/la:Problem je u tome sto ta skola vise nije dovoljno jaka da proizvodi dovoljno igraca za Arsenal i za ostale klubove sirom Evrope.

Vođa zna.
-
- Kontakt:
Ko je doveo sve te sjajne mlade igrace u nase omladinske pogone prije svih drugih klubova, ko je prvi ulovio Oxa, ko izvuce Koscielnija itd itd. Sigurno najjaci skauting na svijetu svaki igrac svjetske klase je bio na Arsenalovom radaru, Ronaldinho je dosao u PSG na preporuku Wengera jer ga ovaj nije mogao dovesti zbog radne dozvole, Ibrahimovica smo ulovili dok je bio u Svedsko(transfer propao zbog probe), Messija smo zapazili kad i Fabregasa oni katalonski naivci ne bi mogli sprijeciti transfer da su roditelji od istog bili spremni se seliti i prilagoditi se novom jeziku i kulturi.cala je napisao/la:Skolu imamo, skauting i ne bas u zadnje vrijeme.BigBigBang je napisao/la:Nema te vijesti i izjave bilo kojeg igraca koja nas moze uzdrmati, godinama smo dokazali da smo spremni oporaviti se od odlaska bilo kojeg igraca. Jednostanvo Wenger nam je napravio takav sistem imamo najbolju skolu koja stalno proizvodi igrace i imamo uz Porto najjaci skauting pomocu kojeg jacamo istu skolu stranim i domacim talentima ali i prvi tim, imamo sjajne pregovarace i za niske cijene dobijamo zamjene. Prosle godine smo bili u daleko najgoroj poziciji, ozlijede su nas ubile u pojam vec na turneji, ona dva debila su nas zavlacila do kraja roka i onda otisla pa smo se pokrpali u 24 sata i uslijed ozlijeda i suspenzija imali smo najgori start u sezoni i opet smo bili treci. Samo da nam je ove godine srece sa ozlijedama i vjerujem da ce trofeji doci sa ovom ekipom.
Wenger i trener i skaut ? wau dvije plate bere
EDIT:
Nego da se vratimo na prijasnju temu. Mnogi su spomenuli da je wenger pronasao Hazarda pa ga drugi ugrabise na kraju. Bas me interesuje kako je pronasao najboljeg igraca u francuskoj ( dvije god. zaredom cini mi se). Bas je tesko.
EDIT:
Nego da se vratimo na prijasnju temu. Mnogi su spomenuli da je wenger pronasao Hazarda pa ga drugi ugrabise na kraju. Bas me interesuje kako je pronasao najboljeg igraca u francuskoj ( dvije god. zaredom cini mi se). Bas je tesko.
-
- Kontakt:
Ova poltiika je jedina ispravna, ima talenata itekako samo sada nismo u poziciji kao onda kad je Fabregas imao 16-17 godina pa da smijemo u ligi forsirati te mlade igrace kao Fabregasovu generaciju jer sad imas pritisak osvajanja trofeja a onda smo bili friski poslije takvih sjajnih sezona Henryeve generacije. Svi svjetski mediji bi se obrusili na Wengera da pocne neki mec sa igracima poput Gnarbya, Eisfelda, Belerina, Anekea ili Torala pa ce ti momci cekati sansu da udju sa klupe u Carling kupu ili zadnjem kolu Lige Sampiona. A mladje igrace klase Cazorle ne mozes naci ni dovesti za cijenu ispod 40 miliona u takve igrace je spadao Fabregas sad vise nisam siguran.
Pa Hazarda je Wenger imao odavno na oku, prije te dvije sezone ali transfer nije bio moguc jer je Lille i prije njegove eksplozije ga vezao ugovorom i trazio nemalu svotu novca. Bili su odlucni da ga forsiraju i dobro profitiraju na njemu i uspjeli su.
Pa Hazarda je Wenger imao odavno na oku, prije te dvije sezone ali transfer nije bio moguc jer je Lille i prije njegove eksplozije ga vezao ugovorom i trazio nemalu svotu novca. Bili su odlucni da ga forsiraju i dobro profitiraju na njemu i uspjeli su.
soxx je napisao/la:Wenger i trener i skaut ? wau dvije plate bere
EDIT:
Hazard je zapažen davno prije o.O nije naš skauting ko vaš pročitate ko je najbolji na vijestima pa grunete 30M onako ko za ševčenka
Sigurno ce se skautirati sevcenko.. Ono sto se skautira bude u mladom timu uglavnom.. Neces traziti igrace od 28 godina koji ima potencijala da postane nekakav igrac :p.Rosicky je napisao/la:soxx je napisao/la:Wenger i trener i skaut ? wau dvije plate bere
EDIT:
Hazard je zapažen davno prije o.O nije naš skauting ko vaš pročitate ko je najbolji na vijestima pa grunete 30M onako ko za ševčenka
Bas me interesuje sto ga wenger nije uzeo onda prije par sezona.. Ako je bio vezan ugovorom da je malo vise love ponudjeno od njegove vrijednosti vjerujem da bi oni prihvatili ponudu. Al eto.
sta su se sad i ovi mladi poceli kurc.it,svako konta da moze zajeb.avat kako hoce,mrs u pm odma
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!
soxx je napisao/la:Sigurno ce se skautirati sevcenko.. Ono sto se skautira bude u mladom timu uglavnom.. Neces traziti igrace od 28 godina koji ima potencijala da postane nekakav igrac :p.Rosicky je napisao/la:soxx je napisao/la:Wenger i trener i skaut ? wau dvije plate bere
EDIT:
Bas me interesuje sto ga wenger nije uzeo onda prije par sezona.. Ako je bio vezan ugovorom da je malo vise love ponudjeno od njegove vrijednosti vjerujem da bi oni prihvatili ponudu. Al eto.
NIje ga uzeo i šta sad ? vaš je ljubite ga grlite ga i super šta nas smaraš xd
Nista, ocemo.. Ne pali se bezveze.Rosicky je napisao/la:
NIje ga uzeo i šta sad ? vaš je ljubite ga grlite ga i super šta nas smaraš xd
-
- Kontakt:
Nije ga uzeo zato sto tada nije vrijedio pare koje su trazili, a tada je Wenger u veznom redu imao Fabregasa, Nasrija, Wilshare, Songa, Diabya, Rosickog, Arshavina, Ramseya tako da dovodjenje Hazarda je bilo daleko od prioriteta. Da je kesirao tada za Hazarda i ovaj umjesto stalnog igranja u jednoj od liga petice dobio klupu Arsenala on ne bi bio dobar kao danas. e sada, sansu bi sigurno dobio u prosloj sezoni jer su glavni igraci otisli ali takav scenarij prije 3 godien niko nije mogao predvidjeti.
-
- Kontakt:
roki moj,kupis i ostavis na posudbi da se kali...
Cuj ovoga Coquelina?!?!?! Da neces i ti mozda u Sity? Kada je se uzdigao sada kakav ce tek biti kada se formira u velikoga igraca? Znam ja, ima on 21 godinu zeli da se nametne... Ali u tom slucaju treba da gine zalazuci se na treninzima a ne da drzi konferenciju za novinare! A sada svedno kada povrede dodju bice mjesta za igranje! Ono sto me u Arsenalu nervira jeste upravo ove stvari. Mnogo se igracima dopusta. Da je on kod Fergusona ovo izjavio letio bih istog momenta? Ko je on da ucjenjuje?
Takodje mislim da dolazak nekoga tajkunskog kapitala nije resenje za klub! Chelsea,Sity,PSG i druga buranija za 10-15 godina ima da budu u konferenciji zbog dugova. Ljudi moji fudbal je zaduzeniji nego Grcka! Velikan kao sto je Rengers je u cetvrtoj ligi i samo ime ga je spasilo gasenja! Ja ne zelim da ta sudbina zadesi Arsenal. Navijam za njih preko 10 godina i svedok sam, kao i svi mi, kako taj klub raste. Sa maloga Highburya su se preselili na mega moderni Emirates!
Bice novca pa jos dok obnove komercijalne ugovore 2014! Naime, Arsenal zbog gradnje stadiona je morao da potpisuje dugotrajnije ugovore koji su tada bili povoljni a danas vec ne! Tako da recimo za sponzorski ugovor na dresove Arsenal dobije od Emiratesa 5,5 miliona funti po sezoni dok recimo jedan Liverpool (koji ima nula rezultate zadnjih godina ko i mi) dobija od Standard Chartered-a 20 miliona. Jadno je da jedan Totenhem ima 12,5 miliona. Takodje ugovor za sportsku opremu Arsenalu donosi 8 miliona funti po sezoni, dok Liverpool i Manchester imaju po 25 miliona od Warrior Sports-a odnosno Nike-a!!! Kada te ugovore obnove postace i konkurentniji po pitanju plata recimo... Za sada se to nadoknadjuje prodajom igraca.
Isto, zelja Sagne da ide je takodje razumnjiva. Sam je rekao da je on jos samo ostao od prvih 11 generacije 2007. To je generacija koja je podbacila, dosli su posle "Nepobedljivih", bila su velika ocekivanja nisu napravili nista i logicno je da su se zasitili! Zasite se i oni sto stalno osvajaju a kamoli oni nista. Song,Fabregas,Nasri,Clishy,Gallas,Sagna itd,itd... Neka su otisli skoro svi, Arsenal sada ima novu sansu, nove mlade igrace (OX,Jack,Aaron,Gibbs,Janki,Voja,Vito) kojima su dodati dobri iskusni igraci kao Per,Arteta,Cazorla,Poldi, uz vec postojece starosedioce (Rosicky,Sagna,Verminator,Diaby)... TIM ZA USPJEH!!! Nadam se da ce ova generacija konacno nesto napraviti?
Takodje mislim da dolazak nekoga tajkunskog kapitala nije resenje za klub! Chelsea,Sity,PSG i druga buranija za 10-15 godina ima da budu u konferenciji zbog dugova. Ljudi moji fudbal je zaduzeniji nego Grcka! Velikan kao sto je Rengers je u cetvrtoj ligi i samo ime ga je spasilo gasenja! Ja ne zelim da ta sudbina zadesi Arsenal. Navijam za njih preko 10 godina i svedok sam, kao i svi mi, kako taj klub raste. Sa maloga Highburya su se preselili na mega moderni Emirates!
Bice novca pa jos dok obnove komercijalne ugovore 2014! Naime, Arsenal zbog gradnje stadiona je morao da potpisuje dugotrajnije ugovore koji su tada bili povoljni a danas vec ne! Tako da recimo za sponzorski ugovor na dresove Arsenal dobije od Emiratesa 5,5 miliona funti po sezoni dok recimo jedan Liverpool (koji ima nula rezultate zadnjih godina ko i mi) dobija od Standard Chartered-a 20 miliona. Jadno je da jedan Totenhem ima 12,5 miliona. Takodje ugovor za sportsku opremu Arsenalu donosi 8 miliona funti po sezoni, dok Liverpool i Manchester imaju po 25 miliona od Warrior Sports-a odnosno Nike-a!!! Kada te ugovore obnove postace i konkurentniji po pitanju plata recimo... Za sada se to nadoknadjuje prodajom igraca.
Isto, zelja Sagne da ide je takodje razumnjiva. Sam je rekao da je on jos samo ostao od prvih 11 generacije 2007. To je generacija koja je podbacila, dosli su posle "Nepobedljivih", bila su velika ocekivanja nisu napravili nista i logicno je da su se zasitili! Zasite se i oni sto stalno osvajaju a kamoli oni nista. Song,Fabregas,Nasri,Clishy,Gallas,Sagna itd,itd... Neka su otisli skoro svi, Arsenal sada ima novu sansu, nove mlade igrace (OX,Jack,Aaron,Gibbs,Janki,Voja,Vito) kojima su dodati dobri iskusni igraci kao Per,Arteta,Cazorla,Poldi, uz vec postojece starosedioce (Rosicky,Sagna,Verminator,Diaby)... TIM ZA USPJEH!!! Nadam se da ce ova generacija konacno nesto napraviti?
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!
- TheVerminator
- Kontakt:

Čitam da su Bendtnera skroz loše primili u Juventusu.. Šteta.

Ne znam jeli ovo istina, ali se ponašaju prema njemu k'o prema konju..Nakon što je došao predebeo, Bendtner je uspio šokirati ljude iz Juventusa. Danski napadač odmah je tražio dres sa brojem deset, koji je nosio legendarni Alessandro Del Piero.
"Želio bih dres sa brojem deset", izjavio je Bendtner, nakon čega su se ljudi iz Stare dame grohotom nasmijali.

Victoria Concordia Crescit
“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.
“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

Marke dorat.
EDIT: Nije to istina. Pa nije ni Nicklas blesav. Zna se ko je nosio taj dres.

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Vincere non è importante, è l'unica cosa che conta
Vincere non è importante, è l'unica cosa che conta
- vedofeelgood
- Kontakt:
Pa kad jest konj
Coquelina bi bila grehota izgubiti al eto vidjet cemo sta ce se desiti.

Coquelina bi bila grehota izgubiti al eto vidjet cemo sta ce se desiti.
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger
Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!
Arsene Wenger
Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!
- TheVerminator
- Kontakt:
Izbaciti ovakvog Diabyja iz ekipe zbog Coquelina, ja ne bih. Diaby igra na najvišem nivou i Coq to mora shvatiti, dobijat će on prilike, ali teško da će svaku igrati..
Osim ako se Diaby povrijedi, ne d'o Bog
Osim ako se Diaby povrijedi, ne d'o Bog

Victoria Concordia Crescit
— Tony Adams.
— Tony Adams.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.