Safet Sušić - Pape

Rios

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Rios » 26 maj 2014, 00:41

Ovo sam pisao na temi BiH-Argentina,pa cu kopirati jer vidim da se prica o tome i ovdje..
Gdje nasa sansa? Pokretljivost,agresivnost i dobro pokrivanje prostora..Ne smije biti ni milimetar slobodnog prostora..Svakom njihovom igracu se mora puhati za vrat doslovno,imao ili ne loptu,udvajati ako treba,posebno Messija i Di Mariju..Jer kad dobiju loptu,ako nema koga iole blizu njih pisi propalo..Jedan na jedan su jaci od svakog naseg defanzivca i to bi bila ili sansa ili neki faul sa kartonom za nas..Mora se stajati blizu,vrsiti presing.. Takav nacin igre zahtjeva dobru fizicku pripremljenost igraca,sto opet utice i na to hoce li imati visoku koncentraciju svih 90 min koja je neophodna..
Vezni red je kljuc..Padne li on pali su svi..Ne moze zadnja linija izdrzati protiv ovakvog Argentininog napada dugo a da ne primimo gol..Svi u tom veznom redu moraju obavljati def zadatke,te se brzo transformisati u fazi napada vodeci racuna da ostane uvijek jedan osigurac ili korektor koji bi sprijecio neku kontru..
Ko su ti igraci i koja je to formacija svako od nas ima neku svoju ideju..Ja sam cak pisao da ne bi bilo lose poceti i sa 5 u zadnjoj liniji,4 u vezi i gore Dzeko..Ok,nije popularno,ali sta da se radi..Pa Grcka je tako osvojila Euro sto mi ne bi mogli jednu tekmu poceti tako..
Ono sto mene najvise brine je sto je Argentina jako fleksibilna ekipa sa igracima koji se mogu prilagoditi svakom nacinu igre..Messi,Aguero i Lavezzi se mogu izvlaciti na krila ili igrati okomito,sve ovisno od toga kako im se postavi odbrana..
P.S. Svakako treba imati na umu da ce oni gotovo sigurno hiruski precizno odsjeci Dzeku i Pjanica kao nase trenutno dvije udarne i najjace igle..Eh tu onda treba bti mudar i ubaciti nekog treceg dzokera na kojeg oni ne racunaju,npr. Misimovic ili Hajrovic..Neko ko moze napraviti nesto sam ili eventualno proigrati saigraca nekog..
Ma takticka postavka ce zapravo prelomiti ovu tekmu,nema se tu sta puno pametovati jbg..
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 26 maj 2014, 00:56, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Unknown3
Kontakt:

Post Postao/la Unknown3 » 26 maj 2014, 00:47

Mene je više strah Di Marije nego Messija .... jest i naš'o vrijeme kad će ući u životnu formu yebo sebe :hmmmmm:
Manchester United - 67 titles
Liverpool - 67 titles

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 26 maj 2014, 00:52

Oni su jaki na svim pozicijama pogledajte imena MAskerano,Garay,Zabaleta Mesi Di Maria Lavezzi Gaitan Aquero

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 26 maj 2014, 01:17

Vidim svaki dan nova povreda. Naravno zbog tvrdog terena na onoj njivi u Hrasnici. Svaka ti cast Safete.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 26 maj 2014, 09:22

Cartman je napisao/la:Vidim svaki dan nova povreda. Naravno zbog tvrdog terena na onoj njivi u Hrasnici. Svaka ti cast Safete.
:roll:
1946

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 26 maj 2014, 09:27

Cartman je napisao/la:Vidim svaki dan nova povreda. Naravno zbog tvrdog terena na onoj njivi u Hrasnici. Svaka ti cast Safete.
A majke mi, ono nije normalno, svaki dan po 2-3 igrača pauziraju zbog nekakvih povreda. :wtf:

Ne kažem da je zbog Hrasnice, al' ono...čudno. :hmmmmm:

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 26 maj 2014, 09:31

Safet je kriv sto se Pjanic povrijedio na spavanju.
1946

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 26 maj 2014, 09:42

ma njima je safet kriv sto su zivi......boze sacuvaj.....sta moze safet kad su pjanic, lulic i mujdza ko neke zenice sto se tice tih povreda....pa ja....pogledaj jednog dzeku, nikad mu nista ne fali, cak i s malim povredama igra......

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 26 maj 2014, 09:44

Ja uopšte nisam rekao da je Safet kriv za te povrede, ne znam otkud vam to?

Jest' da je napisano na njegovoj temi, al' ne mora značit' kako njega okrivljujem za navedeno.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 26 maj 2014, 09:46

mandraX je napisao/la:Ja uopšte nisam rekao da je Safet kriv za te povrede, ne znam otkud vam to?

Jest' da je napisano na njegovoj temi, al' ne mora značit' kako njega okrivljujem za navedeno.
Ma @Cartmanu odgovaram.
Hajd kontam tu zaebanciju izmedju njega i Virtu4la.Jedan po Safetu,drugi po Spahicu,bude i simpaticno al ne mora bas svaki post biti to trollanje. :D
1946

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 26 maj 2014, 11:04

Neznam je li pravo mjesto za link, i ne znam jeste li gledali pripreme Francuza. Nekako mi sve na vecem nivou nego kod nas, al eto valjda cemo biti spremni, sto je najbitnije.

" onclick="window.open(this.href);return false;

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 26 maj 2014, 11:26

Head je napisao/la:
mandraX je napisao/la:Ja uopšte nisam rekao da je Safet kriv za te povrede, ne znam otkud vam to?

Ma @Cartmanu odgovaram.
Hajd kontam tu zaebanciju izmedju njega i Virtu4la.Jedan po Safetu,drugi po Spahicu,bude i simpaticno al ne mora bas svaki post biti to trollanje. :D
Pa ko je izabrao da treniramo u Hrasnici, pored Zenice, Medjugorja, Madjarske i Austrije? Svi znamo da imamo nekoliko balerina u ekipi, i trebaju im idealni uslovi, a ne tvrd teren. Sam Susic je rekao da je teren tvrd i da smo dobili nekoliko povreda zbog toga.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 26 maj 2014, 11:30

Cartman je napisao/la:
Head je napisao/la:

Ma @Cartmanu odgovaram.
Pa ko je izabrao da treniramo u Hrasnici, pored Zenice, Medjugorja, Madjarske i Austrije? Svi znamo da imamo nekoliko balerina u ekipi, i trebaju im idealni uslovi, a ne tvrd teren. Sam Susic je rekao da je teren tvrd i da smo dobili nekoliko povreda zbog toga.
Kad je to rek'o,molio bih da necim potrkrijepis svoju tvrdnju. :kafa:
1946

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 26 maj 2014, 11:36

Naravno kolega:
Bio sam ovdje prije 10-ak dana i teren je bio veoma tvrd. Zamolio sam da to srede, jer imamo nekoliko povreda zbog tvrdog terena",
http://sportsport.ba/bh_fudbal/susic-am ... lan/131741" onclick="window.open(this.href);return false;

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 26 maj 2014, 11:50

Cartman je napisao/la:Naravno kolega:
Bio sam ovdje prije 10-ak dana i teren je bio veoma tvrd. Zamolio sam da to srede, jer imamo nekoliko povreda zbog tvrdog terena",
http://sportsport.ba/bh_fudbal/susic-am ... lan/131741" onclick="window.open(this.href);return false;
Prvo ovo je teren u Gradacu a ne Hrasnica.Druga stvar teren je bio prije 10 dana.Naglasak bio.
Znaci laz.
1946

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 26 maj 2014, 11:56

ARGENTINA je jedna od tri najjace reprezentacije na svijetu. Argentina, Spanija i Brazil. Isto tako Argentina je ofanzivno najopasnija reprezentacija na svijetu. Brazil i Spanija nemaju toliko opasne napadace kao sto ima Argentina. Jasno je i najvecem fudbalskom laiku da se utakmica mora poceti sa samo jednim pravim napadacem Dzekom. Kao sto ste mnogi rekli vec ovdje i ja cu ponoviti jos jednom. Da bi imali ikakve sanse protiv Argentine treba zapoceti sa dvojicom zadnjih veznih i sa PRAVIM KRILIMA. Lulic - Hajrovic ili Lulic - Salihovic. To je jedini nacin da kontriramo Argentini. Po krilima i da igramo polu bunker. Po sredini ( nasa tipicna igra ) necemo imati nikakve sanse protiv Argentine. Trebamo igrati slicno kao Grcka. Nas cilj treba da bude da primimo cim manje golova. Odnosno da se odbranimo prvo poluvrjeme. Pa onda da probamo napasti. To je jedini recept za uspjeh.

Ljudi koji ovdje tvrde da mi nikad nismo izgubili ( odnosno bili nadigrani ) od vecih reprezentacija veze nemaju. Govore kao da smo sudjelovali u najmanje 5,6 prvenstava pa oni kao znaju. Ti ljudi veze nemaju sta je i kako igra jedna Argentina. Messi je nikad gladniji uspjeha i zeli nadoknaditi kiks u Barceloni sto je i sam izjavio. Aguero je igrao sa pola snage zadnje 3 utakmice nebi li slucajno pokupio kakvu povredu i igrac je kojega je skoro nemoguce cuvati kao i Messija. Di Maria je isto vrhunski i Mujdza sam ga nece moci zaustaviti. Gdje su jos ostali igraci Argentine. Ne trebamo glumiti neke velicine i napasti najbolju napadacku reprezentaciju na svijetu i nadigravati se sa njima. Jer je to put u propast. Treba zatvorit sve prilaze golu. Branit se sa desetoricam igraca + Dzekom. I igrati na brza krila ( igra koja Dzeki najvise odgovara ) bar prvo poluvrjeme. Sve drugo je na granici logicnog.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 26 maj 2014, 12:11, ukupno mijenjano 1 put.

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 26 maj 2014, 12:03

Ajax je napisao/la:ARGENTINA je jedna od tri najjace reprezentacije na svijetu. Argentina, Spanija i Brazil. Isto tako Argentina je ofanzivno najopasnija reprezentacija na svijetu. Brazil i Spanija nemaju toliko opasne napadace kao sto ima Argentina. Jasno je i najvecem fudbalskom laiku da se utakmica mora poceti sa samo jednim pravim napadacem Dzekom. Kao sto ste mnogi rekli vec ovdje i ja cu ponoviti jos jednom. Da bi imali ikakve sanse protiv Argentine treba zapoceti sa dvojicom zadnjih veznih i sa PRAVIM KRILIMA. Lulic - Hajrovic ili Lulic - Salihovic. To je jedini nacin da kontriramo Argentini. Po krilima i da igramo polu bunker. Po sredini ( nasa tipicna igra ) necemo imati nikakve sanse protiv Argentine. Trebamo igrati slicno kao Grcka. Nas cilj treba da bude da primimo cim manje golova. Odnosno da se odbranimo prvo poluvrjeme. Pa onda da probamo napasti. To je jedini recept za uspjeh.

Ljudi koji ovdje tvrde da mi nikad nismo izgubili ( odnosno bili nadigrani ) od vecih reprezentacija veze nemaju. Govore kao da smo sudjelovali u najmanje 5,6 prvenstava pa oni kao znaju. Ti ljudi veze nemaju sta je i kako igra jedna Argentina. Messi je nikad gladniji uspjeha i zeli nadoknaditi kiks u Barceloni sto je i sam izjavio. Aguero je igrao sa pola snage zadnje 3 utakmice nebi li slucajno pokupio kakvu povredu i igrac je kojega je skoro nemoguce cuvati kao i Messija. Di Maria je isto vrhunski i Mujdza sam ga nece moci zaustaviti. Gdje su jos ostali igraci Argentine. Ne trebamo glumiti neke velicine i napasti najbolju napadacku reprezentaciju na svijetu i nadigravati se sa njima. Jer je to put u propast. Treba zatvorit sve prilaze golu. Branit se sa desetoricam igraca + Dzekom. I igrati na brza krila bar prvo poluvrjeme. Sve drugo je na granici logicnog.
Sa vecinom se slazem, s tim da na krilima ne mogu igrati Lulic - Salihovic, vec je jedina opcija Lulic - Hajrovic.
MORAMO igrati sa dva defanzivna vezna, vjerovatno Besic - Medunjanin, iako Haris nije defanzivac. S druge strane i nemamo drugog defanzivnog veznog. Problem bi mogla biti povreda Bicakcica, pa bi se zbog toga Besic vratio na stopera, a to bi tek onda bio problem. Tesko je biti pametan, dovoljno je bilo vidjeti Di Mariu u finalu LP, pa da se vidi protiv koga igramo.
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 26 maj 2014, 12:16

ackeey je napisao/la: Sa vecinom se slazem, s tim da na krilima ne mogu igrati Lulic - Salihovic, vec je jedina opcija Lulic - Hajrovic.
MORAMO igrati sa dva defanzivna vezna, vjerovatno Besic - Medunjanin, iako Haris nije defanzivac. S druge strane i nemamo drugog defanzivnog veznog. Problem bi mogla biti povreda Bicakcica, pa bi se zbog toga Besic vratio na stopera, a to bi tek onda bio problem. Tesko je biti pametan, dovoljno je bilo vidjeti Di Mariu u finalu LP, pa da se vidi protiv koga igramo.
Ako ne bude igrao Bicakcic to ce biti najmanji problem. Jer Zukanovic ili Vranjes nisu toliko losiji. A i onako ( bi se trebali ) cemo se braniti za desetoricom igraca. Posto Susic nece NIKAD izbacit Misketa iz prvih 11. Sa cime se ja u neku ruku i slazem. Jedino bi mozda napravio izuzetak protiv Argentine ali eto. Postoji samo jedna moguca formacija. A ta je da Pjanic odigra sa Besicem malo povucenije. Miske na jedinu poziciju koju moze odigrati iza Dzeke. A Hajrovic ( ili Lulic koji je pojedincima drazi na krilo ). Znaci ovo. Jedino umjesto Medunjanina da odigra Besic. Mada ja mislim da ce se Susic ipak odluciti za Medunjanina. Isto tako ovo bi bila idealna prilika da se isproba Hajrovic jer nece biti imperativa pobjede. A momak ima potreban kvalitet samo ga mora prikazati na terenu. Treba cuvati snagu za utakmice protiv Nigerije i Irana. Nazalost imamo jako nezahvalan raspored. Trebali bi igrati protiv Argentine zadnju a ne prvu iz vise razloga. Treba biti mudar i prilagodit se losem rasporedu. A ne grlom u jagode. Da se ne desi neka povreda ili nepotrebni kartoni.

slika
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 26 maj 2014, 12:31, ukupno mijenjano 4 puta.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 26 maj 2014, 12:17

Head je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Naravno kolega:
Prvo ovo je teren u Gradacu a ne Hrasnica.Druga stvar teren je bio prije 10 dana.Naglasak bio.
Znaci laz.
Sta bolan ti? Kaze covjek imamo nekoliko povreda zbog tvrdog terena, ne treniraju u Gradaccu yebo ga ti.

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 26 maj 2014, 12:22

nema tu puno price sto se tice utakmice s argentinom.....razmisjlao sam jedno vrijeme, i ovo bi najbolje bilo:

begovic
mujdza-bico-spahic-kolasinac
besic-pjanic
lulic-misimovic-salihovic
dzeko

TO JE TO! - onda se mozemo cemu nadati!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.