FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Johny
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Johny » 24 apr 2012, 12:52

Cuj Chelsea nametno svoju igru. :lol: :lol: :lol:

Ljudi davali sadaku mjesec dana da bi Barcelona fulala.

Nema igra Chelsea ama bas nikakve veze sa barceloninim promasajima.Da je Barca bila u elementu i golgeterskom tonu bila bi prica kako ih je pojela , ubila i sazvakala.A ovako je tamo neka taktika zasluzna za stative i precke, potom promasaje sa 3 metra etc...
Veceras ce Barcelona ubiti hljeb u Chelsea , u prvih 20 minuta ocekujem vec vodstvo od 2:0.Ovo je najvaznija utakmica sezone za Barcelonu a genijalci su naostreni maximalno,Ocekujem viktoriju kao na Bridgu samo jos izrazajniju.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

FKKrajina
Kontakt:

Post Postao/la FKKrajina » 24 apr 2012, 13:03

Kriza realizacije :D To je jedini problem koji muci Barcu... Usli su u krizu realizacije u najvaznijem dijelu sezone.

Da bog da me nocas razuvjerili :D

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 24 apr 2012, 13:17

trener Chelzija izjavio da ce napasti Barcelonu na Nou Campu. Oho vam se od Plavaca kad vas napadnu i sabiju u 16-erac :mrgreen:

http://sportsport.ba/ino_fudbal/di-matt ... ampu/79219" onclick="window.open(this.href);return false;
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 24 apr 2012, 13:20

FKKrajina je napisao/la:Kriza realizacije :D To je jedini problem koji muci Barcu... Usli su u krizu realizacije u najvaznijem dijelu sezone.

Da bog da me nocas razuvjerili :D
O kojoj krizi realizacije pricas ? Jednu tekmu pogodili koju stativu i precku i odmah kriza realizacije :roll: Uozbilji se...

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 24 apr 2012, 13:22

cini mi se da su navijaci barce postali razmazene curice :P

samo onaj koji popije petardu je dobar protivnik a onaj koji odigra muski na noz i rezultat taj je bezveze :|

niko ne spori da ova generacija barce trenutno ne dere guzove, ma sta dere, razvaljuje ih ali sta sad to znaci da se treba prestat igrat fudbal dok oni ne ostare ili mozda cekati da umru :roll:

sve mi ovo lici na onaj izbor igraca godine 2010-e kad je u najmanju ruku Sneijder a ako ne i Xavi ostecen, sve stoji da je Messi naj naj naj ali sto onda fino njemu ne dadnemo nagradu i neka je kod njega dok ne ostari/umre :!:
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 24 apr 2012, 13:27

sve mi ovo lici na onaj izbor igraca godine 2010-e kad je u najmanju ruku Sneijder a ako ne i Xavi ostecen, sve stoji da je Messi naj naj naj ali sto onda fino njemu ne dadnemo nagradu i neka je kod njega dok ne ostari/umre :!
Slazem se sa tvojim predvidjanjem.Messiju nagradu treba dati dozivotno jer je prvi covjek na Svijetu koji je prekucao jednu timsku igru.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

brzi21
Kontakt:

Post Postao/la brzi21 » 24 apr 2012, 13:33

@tech

Pa i jest smiješan naslov, ali pogledaj ti svoj post. Uopšte nisi komentarisao naslov, već Di Mattea, a naravno pogriješio si.

Prvo bolje se infromiši, pa napadaj il komentariši.

Što se tiče same tekme, bolji ste, dominirat će te, ali aBd ispadate. Bit će koja kontra, ne sikiram se ja.

edibarca
Kontakt:

Post Postao/la edibarca » 24 apr 2012, 13:34

ma pobjedit ce Barca sigurno,u to ne sumnjam.al ako bude filozofirao sa sastavom,najebali smo.......
Ljiljani zlatni pjesma se ori navija cijeli stadion,
nad nama nebo ima da gori jer ti si Bosno sampion.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 24 apr 2012, 13:37

nadam se veceras postavci sa pedrom i alvesom po stranama a messijem i alexisom u sredini napada ,znaci 3 3 4 formacija u kojoj ponekad messi ce standardno vracat se i u vezu malo, u sredini trio busi xavi iniesta i pozadi masch puyol i pique :) ,,to bi bila idealna postavka da se suprotstavi bunkeru chelsea ;)

valjda ce i ta sreca napokon veceras bit na barcinoj strani, mora nesh i uc u gol :D
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 24 apr 2012, 13:38

Namiks je napisao/la: Pa parkiraju autobus baš iz razloga što Barca igra takvu igru u kojoj sakrije protivniku loptu i 60 minuta nam bude dosadno, u ostalih 30 smo napeti i bude par golova.
Pa ja iz tog razloga ovo i govorim, zašto ne skupe muda pa ne krenu naprijed, oduzet' im tu loptu? Pa i ovo su ljudi od mesa i krvi jbt...nisu roboti...zašto niko Barcu ne natjera da igra, ako ne 90, onda barem 50-60 minuta igru kao i svi ostali? Zašto niku Barcu ne zbije u 16?

Real je imao priliku za to u zadnjoj tekmi protiv Barce, nakon što su 2 gol dali, nakon što su poveli...Barca je bila totalno razbijena...al' jednostavno, nema se muda...komplex, šta li je drugo u pitanju...
Namiks je napisao/la:Možemo to reći i ovako, Chelsea je nametnuo svoju igru i Barca im nije mogla ništa
Živ ti meni bio, ne mlataraj svašta, jadna ta tastatura šta treba da trpi.

edibarca
Kontakt:

Post Postao/la edibarca » 24 apr 2012, 13:40

ovakav sastav barce veceras ocekujem: Valdes - Mascherano Pique Puyol - Alves Busquets Xavi Iniesta Cesc - Messi Alexis
Ljiljani zlatni pjesma se ori navija cijeli stadion,
nad nama nebo ima da gori jer ti si Bosno sampion.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 24 apr 2012, 13:44

**** ti sve ovo, mene je strah Chelsea :cry: . Bit ce teska tekma za gledati.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Namiks
Kontakt:

Post Postao/la Namiks » 24 apr 2012, 13:46

mandraX je napisao/la:
Namiks je napisao/la: Pa parkiraju autobus baš iz razloga što Barca igra takvu igru u kojoj sakrije protivniku loptu i 60 minuta nam bude dosadno, u ostalih 30 smo napeti i bude par golova.
Pa ja iz tog razloga ovo i govorim, zašto ne skupe muda pa ne krenu naprijed, oduzet' im tu loptu? Pa i ovo su ljudi od mesa i krvi jbt...nisu roboti...zašto niko Barcu ne natjera da igra, ako ne 90, onda barem 50-60 minuta igru kao i svi ostali? Zašto niku Barcu ne zbije u 16?

Real je imao priliku za to u zadnjoj tekmi protiv Barce, nakon što su 2 gol dali, nakon što su poveli...Barca je bila totalno razbijena...al' jednostavno, nema se muda...komplex, šta li je drugo u pitanju...
Namiks je napisao/la:Možemo to reći i ovako, Chelsea je nametnuo svoju igru i Barca im nije mogla ništa
Živ ti meni bio, ne mlataraj svašta, jadna ta tastatura šta treba da trpi.
Ma ne kontante, ne znam ja koliko je tebi godina, vjerovatno si srednjoškolac.

Ako Chelsea zna svoje mogućnosti, a te su mogućnosti daleko od onih koje ima Barca, oni su nametnuli ili postavili svoju igru na način kako je trener smatrao da je najbolje. To se ispostavilo dobrom idejom. S druge strane Barcelona je nametnula svoj način igre, odnosno postavila svoju igru na način kako je Pep smatrao da je najbolje.

Šta ti tu nije jasno?

Barcelona ima tu mogućnost da igraju novu vrstu igre, izvrsnim pasovima i razumijevanjem. To sa sobom vuče još jednu dobru stvar, a to je onaj brzi presing nakon što izgube loptu, pa je vrlo brzo vrate.

S druge strane Chelsea ima tu mogućnost da igra englesku defanzivnu igru i da igraju čvrst presing na Barcin napadački i vezni dio ekipe. To sa sobom vuče još jednu dobru stvar, a to je da to rade malo lakše jer Barcelona u napadu nema nijednog Drogbu ili Ibrahimovića.

Odgovor na to zadnje o tastaturi leži upravo u ovom mom postu.

Barcelona i druge ekipe ne nameću svoju igru, već postavljaju svoju taktiku. Protivnička ekipa u skladu sa svojim mogućnostima postavlja svoju taktiku, a kako je Barcelona sposobna igrati samo jednu, a Chelsea napadačku i obrambenu, tu se vidjela razlika na Stamford Bridgeu.

Mada čisto sumnjam da će se vidjeti u grotlu Nou Campa gdje je pritisak dosta veći a Barcin napad dosta raspoloženiji.
CAMP MOU!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 24 apr 2012, 13:52

mozel se igrat hendikep 1 na vas nakon dvije tambure sto ste primili u nizu, a?
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 24 apr 2012, 14:10

Namiks je napisao/la: Ma ne kontante, ne znam ja koliko je tebi godina, vjerovatno si srednjoškolac.
Opet lupaš gluposti.

Sve što si ti napisao, ja to sve razumijem, samo kažem kako neko na onaj način na koji Chelsea pokušaje, može doći do finala, ili nedaj Bože da osvoji LP...da bude jedan prvak evrope sa onakvom igrom, sramota brate, što jest jest...i još ono što govorim, zašto niko ne skupi muda, kad već spominješ trenera, zašto onda baš taj trener ne skupi muda, pa pokuša nadigrati, al u punom smislu te riječi, Barcelonu...ok, za to treba imati tim, al' evo nećemo o Chelsea-u, nije on taj kalibar...zašto onda jedan Mourinho (a.k.a najveći stručnjak svih vremena) sa jednim timom kao što je Real, koji vrijedi min. 300m ne pokuša to uraditi? Misliš da ne može?...jel' toliko ta Barca moćna da se takav jedan tim, kao što je Real, tolike vrijednosti ne može suprostaviti igrom toj Barci...ajd taktiku na stranu, al' zar nije sramota gledati jedan Real onako zavučen u 16 metara?

Ne patite se vi gledajući Barcine tekme zbog same Barce, nego zbog Barcinog protivnika i njegovog pristupa igri.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 24 apr 2012, 14:16

Ma ljudi igraju onako kako jedino mogu, bilo bi samoubistvo krenuti bezglavo u napad protiv Barcelone.
Niko sretniji od mene ne bi bio da smo mi protiv Portugala udarali, cigancili i izvukli povoljan rezultat. Isto vrijedi i za sudijske previde, da ga ja vidim ko ce se buniti sto je dobio penal gratis

Ipak mislim da Chelseaova postavka nije bila ni blizu dobra kao ona Mourinhova sa Interom, ili pak ona Hidinkova sa Chelseaom godinu ranije.
Don't hate what you don't understand.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 24 apr 2012, 14:20

mandraX je napisao/la:
Namiks je napisao/la: Ma ne kontante, ne znam ja koliko je tebi godina, vjerovatno si srednjoškolac.
Opet lupaš gluposti.

Sve što si ti napisao, ja to sve razumijem, samo kažem kako neko na onaj način na koji Chelsea pokušaje, može doći do finala, ili nedaj Bože da osvoji LP...da bude jedan prvak evrope sa onakvom igrom, sramota brate, što jest jest...i još ono što govorim, zašto niko ne skupi muda, kad već spominješ trenera, zašto onda baš taj trener ne skupi muda, pa pokuša nadigrati, al u punom smislu te riječi, Barcelonu...ok, za to treba imati tim, al' evo nećemo o Chelsea-u, nije on taj kalibar...zašto onda jedan Mourinho (a.k.a najveći stručnjak svih vremena) sa jednim timom kao što je Real, koji vrijedi min. 300m ne pokuša to uraditi? Misliš da ne može?...jel' toliko ta Barca moćna da se takav jedan tim, kao što je Real, tolike vrijednosti ne može suprostaviti igrom toj Barci...ajd taktiku na stranu, al' zar nije sramota gledati jedan Real onako zavučen u 16 metara?

Ne patite se vi gledajući Barcine tekme zbog same Barce, nego zbog Barcinog protivnika i njegovog pristupa igri.
o cemu ti pricas, sta ti je, pa vise je muski i pravi fudbal igrat disciplinovano odbranu i kontre nego meljat ko barca loptu vecinski na centru i daleko od protivnickog gola samo da bi na kraju imali posjed i 500 dodavanja vise, nije bas ok to sto pricas tj nije nikako ;)

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 24 apr 2012, 14:22

Namiks je napisao/la: i da igraju čvrst presing na Barcin napadački i vezni dio ekipe.
Ovo ako si gledao chelsea jednom u zadnja 2 mjeseca znas da nije istina. Pogledaj jednom kako Real igra presing na Barcu, znace lete svi po terenu i mogu ako treba dva dana ganjati. Chelsea uopste ne pravi presing, nego se apsolutno povuce. Ovo je bio slucaj u zadnjih par tekmi sto sam odgledao chelsija ( napoli, wigan , fulham , barca ) . To sam rekao i proslu tekmu da ce biti posjed 78% ne zbog stila igre Barce, nego zbog toga sto ti chelsea apsolutno prepusti loptu i zbog njihove spremljenosti da igraju presing. Pa jedan Wigan na stamfordu je imao veci posjed. ;)

@LenBias

to meljanje lopte kao nije funkcionalno ? 13/16 ;)
ser del barça es el millor que hi ha !

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 24 apr 2012, 14:24

to meljanje su ljudi procitali kao sto vidis, o tome se radi

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 24 apr 2012, 14:27

LenBias je napisao/la:
o cemu ti pricas, sta ti je, pa vise je muski i pravi fudbal igrat disciplinovano odbranu i kontre nego meljat ko barca loptu vecinski na centru i daleko od protivnickog gola samo da bi na kraju imali posjed i 500 dodavanja vise, nije bas ok to sto pricas tj nije nikako ;)
Nek' se taj Barcin protivnik postavi drukčije od autobusa ispred gola, pa nećemo gledat' to meljanje sa dodavanjima na centru, naprotiv, uživat' ćemo u igri zvanoj nogomet, kako sa jedne, tako i sa druge strane.
LenBias je napisao/la:to meljanje su ljudi procitali kao sto vidis, o tome se radi
Svakakvih stručnjaka ovdje na forumu...samo me čudi šta radite ovdje, što ovdje provodite vrijeme...zašto recimo ne provodite vrijeme trenirajući neki klub, evo Inter imao problema sa trenerom, evo imat' će i M. City izgleda...bujrum ljudi...nemojte propadat' na forumu...

Nek' si ti to stručnjače zaključio na osnovu dvije utakmice, da je Barca pročitana.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.