mandraX je napisao/la:Namiks je napisao/la:
Pa parkiraju autobus baš iz razloga što Barca igra takvu igru u kojoj sakrije protivniku loptu i 60 minuta nam bude dosadno, u ostalih 30 smo napeti i bude par golova.
Pa ja iz tog razloga ovo i govorim, zašto ne skupe muda pa ne krenu naprijed, oduzet' im tu loptu? Pa i ovo su ljudi od mesa i krvi jbt...nisu roboti...zašto niko Barcu ne natjera da igra, ako ne 90, onda barem 50-60 minuta igru kao i svi ostali? Zašto niku Barcu ne zbije u 16?
Real je imao priliku za to u zadnjoj tekmi protiv Barce, nakon što su 2 gol dali, nakon što su poveli...Barca je bila totalno razbijena...al' jednostavno, nema se muda...komplex, šta li je drugo u pitanju...
Namiks je napisao/la:Možemo to reći i ovako, Chelsea je nametnuo svoju igru i Barca im nije mogla ništa
Živ ti meni bio, ne mlataraj svašta, jadna ta tastatura šta treba da trpi.
Ma ne kontante, ne znam ja koliko je tebi godina, vjerovatno si srednjoškolac.
Ako Chelsea zna svoje mogućnosti, a te su mogućnosti daleko od onih koje ima Barca, oni su nametnuli ili postavili svoju igru na način kako je trener smatrao da je najbolje. To se ispostavilo dobrom idejom. S druge strane Barcelona je nametnula svoj način igre, odnosno postavila svoju igru na način kako je Pep smatrao da je najbolje.
Šta ti tu nije jasno?
Barcelona ima tu mogućnost da igraju novu vrstu igre, izvrsnim pasovima i razumijevanjem. To sa sobom vuče još jednu dobru stvar, a to je onaj brzi presing nakon što izgube loptu, pa je vrlo brzo vrate.
S druge strane Chelsea ima tu mogućnost da igra englesku defanzivnu igru i da igraju čvrst presing na Barcin napadački i vezni dio ekipe. To sa sobom vuče još jednu dobru stvar, a to je da to rade malo lakše jer Barcelona u napadu nema nijednog Drogbu ili Ibrahimovića.
Odgovor na to zadnje o tastaturi leži upravo u ovom mom postu.
Barcelona i druge ekipe ne nameću svoju igru, već postavljaju svoju taktiku. Protivnička ekipa u skladu sa svojim mogućnostima postavlja svoju taktiku, a kako je Barcelona sposobna igrati samo jednu, a Chelsea napadačku i obrambenu, tu se vidjela razlika na Stamford Bridgeu.
Mada čisto sumnjam da će se vidjeti u grotlu Nou Campa gdje je pritisak dosta veći a Barcin napad dosta raspoloženiji.