Safet Sušić - Pape

apolo
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la apolo » 25 maj 2014, 01:22

Di Maria ce nama prvit probleme? Koji vic :D . Mesi isto. Aguero, fuj, Jbmti, pakleni igraci,eh....Sajo valjda ima rjesenje....

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 25 maj 2014, 01:27

Mi kao da izmisllamo toplu vodu a znamo da je Argnetina odlicna ekipa i da cemo imati veliki posao protiv njih.

A opet pored svega toga naci ce se neko da pametuje, "sta bi bilo kad bi bilo" izgubili mi 1:0 ili 5:0.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 maj 2014, 06:04

DonCorleone je napisao/la:Onaj Di Maria seva odbrane jednu za drugom, bice gusto Safete, ne sumnjam u dobru takticku postavu :mrgreen: .
Ma klasično udvajanje igrača je rješenje, nema tu pametovanja, zna se kako se zaustavljaju takvi igrači i timovi, area marking. Za takvu taktiku moraš otupiti ofanzivu, žrtvovati ofanzivne igrače, ubaciti defanzivne i brani se 90 minuta, pa šta bude.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 25 maj 2014, 12:39

de biži :rol:
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 25 maj 2014, 13:22

Ma napast ih od pocetka , nece znati sta ih je snaslo! Po mogucnosti formacija 3-4-3 :bih: :bih:
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

sigurnoable
Kontakt:

Post Postao/la sigurnoable » 25 maj 2014, 13:50

Moj Safete pa kakvi su ovo treninzi. Ljudi uce sutati pa to je nesto sto se trebalo nauciti jos dok si bio junior. Imam osjecaj da Susic uopste ne zna postaviti normalan trening sve mu sve svodi na trckaranje na terenu, igra, i igranje macke i misa. Nadam se da ovako nece biti u onim kljucnim sedmicama pred Argentinu. J**** ga sut ,smisli nekakve akcije moj Safete nesto sto ce iznenaditi Argentinu. Tesko da cemo protiv Argentine imati otvorene suteve tj. jedino ako zelimo nesto protiv Argentine jeste neka smisljena akcija koja ce te dovesti do protivnickog gola.
Sinoc gledam Di Mariju i mogu reci ako ne daju zadnji atom snage crno nam se pise a to jedino mozemo postici sa dobrim treninzima i uigravanje momcadi a ne baci loptu i trci ko tele u sarena vrata.

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 25 maj 2014, 14:00

Možeš kombinovat' dvije verzije (ili čak i 3 ako se igra s 5 odbrambenih)

Što je najbitnije, imamo Mujdžu, lijevog beka, da se ne sikiramo. Defanziva ok, ofanziva ok. Taman
Bičakčić, ne moramo ni govoriti ;)
Spaha :tokralju:
Vranješ, igra glavom (taman ako bude ubačaja, šta znam, da nam se ne ponovi Bruno Alves-Portugal 2009/10)
Zukanović, solidan stoper, zna igrati + ako nam zatreba šuter slobodnjaka...
Kolašinac-odličan bek, mogo'o bi i stopera igrati, ali i dmf, zavisi :)

Šunjića nisam uvrstio, ne znam što al' eto :)

Jah i Bešić je tu, al' njega će skoro pa sigurno koristiti na DMF
slika
Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 25 maj 2014, 14:17

Imamo Dzeku, Pjanica, Misimovica, Salihovica, Lulica, Medunjanina, Viscu, Hajrovica, Ibisevica cak i Ibricica, a ovdje neki lupaju o defenzivnoj igri, bunkerima... Saberite se malo. I Atletico je igrao tu defenzivu pa dobise po mindji.

Igraj muski, nedaj loptu, gledaj Dzeku da pogodis i neka bolji pobijedi.

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 25 maj 2014, 14:18

igrali smo mi protiv portugala ofanzivno pa ispušismo 6:2 ;) fora je da ne izgubimo tu utakmicu, jer u naredne dvije imamo šansu, a ne da se klinčimo lepršavom igrom, ofanzivom i da primimo 3-4 gola koja nam mogu kasnije odlučivati o prolazu :think:
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 25 maj 2014, 14:20

Virtu4l je napisao/la:
DonCorleone je napisao/la:Onaj Di Maria seva odbrane jednu za drugom, bice gusto Safete, ne sumnjam u dobru takticku postavu :mrgreen: .
Ma klasično udvajanje igrača je rješenje, nema tu pametovanja, zna se kako se zaustavljaju takvi igrači i timovi, area marking. Za takvu taktiku moraš otupiti ofanzivu, žrtvovati ofanzivne igrače, ubaciti defanzivne i brani se 90 minuta, pa šta bude.
Kakvo ba udvajanje? Ne igramo sa 22 igraca da mozemo svakog igraca udvojit a da neko drugi ne ostane otkriven.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 25 maj 2014, 14:27

ZahaKING je napisao/la:igrali smo mi protiv portugala ofanzivno pa ispušismo 6:2 ;) fora je da ne izgubimo tu utakmicu, jer u naredne dvije imamo šansu, a ne da se klinčimo lepršavom igrom, ofanzivom i da primimo 3-4 gola koja nam mogu kasnije odlučivati o prolazu :think:
Igrali smo i protiv francuske 1:1

Sa defenzivnom igrom racunaj na zute i crvene kartone.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 25 maj 2014, 14:44

Mi smo protiv Francuske igrali prvo poluvrijeme ofanzivno u drugom smo crkli zbog takvog tempa pa smo masovno primali zute kartone i igraci nam prolazili..
Po meni kljuc je dva defanzivca BEsic i Salihovic dva krila Dzeko isturen i Pjanic organizator..Mi ne mozemo drzati loptu nasa sansa je u brzoj kontri i eventualno nekoj dugoj lopti prema Dzeki,Pjanic to moze..
Ako jednog prođe drugi igrac pokupi loptu kad su zgusnuti i kad su borbeni igraci,a sta ces kad ti igrac prodje MIsimovica pa Medunjanina jos i ono "lazno krilo"

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 25 maj 2014, 16:13

samoposmatram je napisao/la:
ZahaKING je napisao/la:igrali smo mi protiv portugala ofanzivno pa ispušismo 6:2 ;) fora je da ne izgubimo tu utakmicu, jer u naredne dvije imamo šansu, a ne da se klinčimo lepršavom igrom, ofanzivom i da primimo 3-4 gola koja nam mogu kasnije odlučivati o prolazu :think:
Igrali smo i protiv francuske 1:1

Sa defenzivnom igrom racunaj na zute i crvene kartone.
računaš francuze koji su se patili s bjelorusima u istoj grupi :clap: e aferim sine bosanski...
Rastavili nas evropski brazilci na proste faktore :crazy: Argentina bez 2-3 ključna igrača 2:0, Egipat :damn: i ti meni kažeš ofanzivno?

jes' kad bi imali roster k'o španija ;)

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 25 maj 2014, 16:16

Ono sto trebamo posebno uvjezbavati(nisam vidio da se vjezba ista od toga),stvari koje su nam ogromni minusi i slabosti:
1.Disciplinovana,organizovana i agresivna odbrana cijelog tima,znaci svih igraca u trenucima kad protivnik napada(ovo treba vjezbati dosta,izuzetno smo losi u ovom segmentu).Kad kazem agresivna odbrana mislim na stajanje i izlazak tik uz protivnickog igraca,ne dati mu da dise a kamo li prostora i vremena da misli sta ce odigrati,onako kako to rade Kolasinac ili Spahic recimo(najveca mana nase igre,stojimo uvijek dva ili vise metara od protivnickog igraca i on ima vremena i prostora koliko hoce)
2.Iz takve agresivne odbrane uvjezbati sto brzu tranformaciju po oduzetoj lopti,tj.munjevite kontranapade a ne meljanje lopte i dozvoljavanje protivniku da se postavi u defanzivi(ovo skoro da i ne postoji u nasoj igri od kad je selektor Safet Susic,za vrijeme Blazevica bilo nam je jedno od najacih oruzja)
3.Puno vise kretanja svih igraca bez lopte,u trenucima kad je lopta u nasem posjedu,stalno mjenjenje pozicija i nudjenje rijesenja igracu kod koga je lopta a ne staticno stajanje iza protivnickih igraca(takodje ozbiljna mana nase igre)
4.Dodatno uvjezbavanje posebnih akcija ubacivanja iz drugog plana dugim loptama i igru iz prekida(tu smo dobri ali mozemo biti i daleko bolji jer za to imamo bogom dane lucidne igrace.stvorene za takvu igru)
5.Individualno vjezbanje izvodjenja slobodnih udaraca,kornera i centarsuteva Misimovica,Salihovica,Pjanica,Lulica,Mujdze i Kolasinca.
6.Opcenito podici fizicku spremu i igrace pripremiti za puno vise trke nego sto smo trcali do sada.

Nisam vidio do sada da se ista od ovoga uvjezbava,takodje nisam vidio ni poseban rad na jacanju fizicke spreme,treninzi se uglavnom sastoje od laganog trcanja krugova i glupu igru izmedju sebe na polovini terena.
Nadam se da ce se u narednim danima raditi na ovim stvarima.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 maj 2014, 18:21

L_blancos je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Kakvo ba udvajanje? Ne igramo sa 22 igraca da mozemo svakog igraca udvojit a da neko drugi ne ostane otkriven.
Ne napadaju oni sa 11 igrača, ne smijemo pokrivati čovjeka po čovjeka, već pokrivaš teren, ono što Murinjo radi perfektno. Naravno, ima tu individualnih zadataka, ali svi moraju biti kao jedan.

Lijepo sam napisao 'area marking', valjda je to dovoljno da se shvati na šta sam mislio ;)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 25 maj 2014, 18:26

Za area marking trebas imati igrace koji su fizicki prespremni. Koji bi to igraci bili po tebi u vezi? Medo-Pjana-Miske kombinacija bi znacila kraj, barem po meni.
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 25 maj 2014, 18:27, ukupno mijenjano 1 put.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 25 maj 2014, 18:26

ZahaKING je napisao/la:
računaš francuze koji su se patili s bjelorusima u istoj grupi :clap: e aferim sine bosanski...
Rastavili nas evropski brazilci na proste faktore :crazy: Argentina bez 2-3 ključna igrača 2:0, Egipat :damn: i ti meni kažeš ofanzivno?

jes' kad bi imali roster k'o španija ;)
Nakantali bi Portugalci nas al u qrcu, da nisu igrali sa igracem vise. Samo tik nakon idiotskog crvenog kartona Lulica, smo imali 2-3.

Ma ja ba uvijek kad se drzimo dobro protiv velikih su oni oslabili, to macku o rep okaci. Zar Francuska moze biti slaba sa ligom 5, sta onda ocekivati od nas sa takvim razmisljanjem :kafa:
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 25 maj 2014, 18:29

Emire,

Portugal nas je u prvih pola sata pregazio brzim presingom, nismo mogli ustanoviti dva dodavanja, a kamoli da smo uspjeli iznjeti loptu iz nase polovine, jednostavno nisu nam dali disati. Isto je ocekivati ponovo od Argentine, kako se time oduprijeti? Da li je Safet svijestan da ce Argentinci traziti nas skalp, pogotovo u prvih 45 minuta?
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 25 maj 2014, 18:38

I sta cemo sad kad to sve znamo ? Sta moze da se radi ?

Svi mi znamo napamet startnih 11. kao i izmjene i nema tu puno price, sa jednim napadacem krenuti i vise se skoncentrisati na defanzivu, svi se moraju vracati nazad.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 25 maj 2014, 18:40

nazalost TG nema muda ostaviti misimovica na klupi i to bi nas moglo kostati protiv Argentine

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 21 gost.