Šofa je napisao/la:Ponavljam pitanje: da li iko zna koliko je tacno bilo gledalaca na stadionu Asim Ferhatovic Hase na utakmici Sarajevo - Orebro, jer je bilo receno da ce se na toj utakmici znati tacan broj gledalaca po uzoru recimo na utakmice u Engleskoj gdje se pred kraj saopsti koliko je bilo gledalaca
Gruba procjena je 15.000 a vjerovatno je bilo i vise. Recimo za sjever su otisle sve karte (stampano 5.000) i sigurno bi sva sjedista bila popunjena (ili barem 98%) da se raja nije nabijala oko ulaza, po stepenicama, na zadnjem redu.... slicno je i za istok. Ja sam bio na vrhu istoka i trebalo mi je haman 10 minuta da se probijem do samog dna jer je raja okupirala cijelo stepeniste, sve ulaze. jednostavno niko nece iz prvih redova da gleda utakmicu, svi hoce odozgo. A i to ce se raditi sve dok UEFA jednom ne sibne kaznu jer je po njenom pravilniku ZABRANJENO stajati po stepenicama! Pa ce onda zastitari morati tjerati ljude sa stepenica
Ali, bez obzira na to - Zna se tacno koliko je bilo gledalaca, ne sekiraj ti

ima ko o tome vodi brigu. sve se zna i koliko je karata otislo, koliko je besplatno podjeljeno, koliko je bilo djece, djevojaka.... naravno, da se ti podaci nece iznositi iz milion razloga

Mi kao klub smo platili sluzbu koja ce to brojati i nema potrebe da tu info bilo kome dajemo besplatno!
Kad drugi urade priblizno onome sto smo mi uradili u organizaciji jedne utakmice neka se jave slobodno... pa da malo popricamo....