Safet Sušić - Pape

DonCorleone
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la DonCorleone » 23 maj 2014, 01:29

Mozambik je napisao/la:Dilema je Medunjanin - Salihovic

Salihovic se nikako nije snasao na toj poziciji protiv Egipta. Sad bi bio uparen sa Besicem, oni skupa nikad nisu igrali i rizicno je stavljati Seju na tu poziciju. S druge strane Medo to igra odavno i u paru sa pravim DM to moze izgledati odlicno, mnogo bolje nego sa Sejom.

Pjanic ce igrati to lazno krilo koj ce se ponekad uvlaciti u sredinu ali ce najvise djelovati po desnoj strani. U Romi je ove godine imao bruku odlicnih poteza po strani, kad zareda 3,4 igraca. To moze uraditi i Argentinskoj odbrani koja nije bog zna sta.
U teoriji da, u praksi od toga nema nista.

Argentinci ce vrsiti ogroman presing na nase igrace, dakle moraces trcati i oslobadjati se protivnika, a to je rak rana i Pjanica i Misimovica i Medunjanina. Medunjanin zna strasno grijesiti pod pritiskom, a gaucosi ce vrsiti na njega budi siguran, ogroman presing.

Ja mislim da ce cemo sami sebe ubiti ako krenemo sa Misimovicem, Pjanicem i Medunjaninom, sva trojica spori, ne znaju oduzeti loptu i stoje previse blizu jedan drugog. Gledam sada reprizu protiv U21 tima, i do 20te minute sam stigao upravo da odgledam, ljepo se da vidjeti da je Pjanic nevidljiv, a i da stoji uvijek blizu uz Misimovica. Ne izgledamo dobro nikako, a nemamo ni krila, sva snaga se koncentrise na sredinu terena, a to nece proci protiv brzih i okretnih gaucosa. Drugim rijecima, krenemo li sa sve trojicom, slijedice debakl.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 23 maj 2014, 01:32

drummer je napisao/la: Miske je lutalica,slobodni strijelac u veznom redu i njegova pozicija je specificna i nikome ne smeta.Pjanic je play,organizator igre a kad igra Medo onda ti uglavnom radi on(po meni sporo i bez posebne ideje)a Pjanic samo zuji jer je zbunjen i ne zna ni sta igra.Ne krivim njega naravno,svako bi bio zbunjen,
Pjanic play,Besic mu cuva ledja,razbijac,Miske uz Pjanica jos jedan istureniji kreator a Medo van.Ako ne bude tako ozbiljni problemi su neminovni.
Miske, Pjana i Medo stoje preblizu jedan drugom i trecem. Ne valja nista.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Unknown3
Kontakt:

Post Postao/la Unknown3 » 23 maj 2014, 01:36

Da savršeno dobro zna šta radi dokazao je sa odgovorom na pitanje o Messiju i Bešiću. ;)
Al' najjace je bio poziv na sudar voditeljici ... 'to zavisi od vas hocemo li se vidjeti u Brazilu' .Ima da joj ga Pape stavi kao što 'STAVLJA igrače na spisak i u ekipu'. :cool:
Manchester United - 67 titles
Liverpool - 67 titles

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 23 maj 2014, 01:40

DonCorleone je napisao/la:
drummer je napisao/la: Miske je lutalica,slobodni strijelac u veznom redu i njegova pozicija je specificna i nikome ne smeta.Pjanic je play,organizator igre a kad igra Medo onda ti uglavnom radi on(po meni sporo i bez posebne ideje)a Pjanic samo zuji jer je zbunjen i ne zna ni sta igra.Ne krivim njega naravno,svako bi bio zbunjen,
Pjanic play,Besic mu cuva ledja,razbijac,Miske uz Pjanica jos jedan istureniji kreator a Medo van.Ako ne bude tako ozbiljni problemi su neminovni.
Miske, Pjana i Medo stoje preblizu jedan drugom i trecem. Ne valja nista.
Da,danas nije valjalo nista,igrali smo sa cetiri klasicna vezna,bez ijednog krila a sa dva napadaca.Nije valjalo nista.Jaki smo mi,imamo posjed lopte ali to je jalova igra bez rezultata,protivnik ce samo cekati gresku i po nasoj izgubljenoj lopti ce nas iz kontri devastirati,to i laik vidi.
Cak je puno bolje izgledalo sa postavom u drugom poluvremenu,ekipa sa Ibricicem na sredini a Izom i Viscom po krilima.Valjda je selektor vidio da je ta igra puno bolja i konkretnija ali ne bih se bas zakleo.
Zanimljiva mi je bila i Luliceva pozicija kao i Mujdza na lijevom beku.Nas strateg je nenad.ebiv kad su pitanju te fiks ideje :mrgreen:

Alen Škoro
Kontakt:

Post Postao/la Alen Škoro » 23 maj 2014, 02:02

Znači u toj Francuskoj i svugdje na svijetu samo se kliču tri zlatne riječi - Safet Sušić Pape! :cool:

:tokralju:
NON MOLLARE MAI

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 maj 2014, 06:51

kimbo je napisao/la: Vidim Safetu su puna usta Besica (bolje ikad nego nikad doduse). Samo kako on onda moze objasniti izbacivanje istog iz repke u vrijeme kada je nasa repka hronicno bolovala od nedostatka zadnjeg veznog.
Bešić se sam izbacio iz repke.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 23 maj 2014, 07:15

DonCorleone je napisao/la:
drummer je napisao/la:Samo cu jednu ozbiljnu zamjerku koja vec postaje praksa i bojim se da nece izaci na dobro.
Igranjem Medunjanina definitivno gubimo Pjanica,odnosno potpuno ga iskljucujemo iz igre jer Medunjanin radi njegov posao,ono sto inace treba raditi on.
Gubimo najboljeg igraca da bi igrao Medunjanin,meni je to skupa cijena.
Apsolutno, i jako tesko oduzimamo loptu protivniku na taj nacin. Ni Misimovic, ni Medunjanin, ni Pjanic ne znaju vrsiti konkretan presing i oduzeti loptu. Nikada ne bi igrao sa sve trojicom, previse tromo izgledamo.
nije da se pravim pametan, ali sam ja davno, davno konstatirao da nema smisla istovremeno igrati sa tom trojicom..
Volim te Bosno!!!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 23 maj 2014, 08:28

Virtu4l je napisao/la:
kimbo je napisao/la: Vidim Safetu su puna usta Besica (bolje ikad nego nikad doduse). Samo kako on onda moze objasniti izbacivanje istog iz repke u vrijeme kada je nasa repka hronicno bolovala od nedostatka zadnjeg veznog.
Laz!
Izbacio ga je Safet poslije Slovenije, tj. receno mu da igra za U21 gdje ga je nagazio Jagodica bobica.
Da nije vracen u mladu, tj. da je igrao mjesto Zahe nikad ne bi dosao u sukob sa Jagodicom!
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 23 maj 2014, 09:15

bhsport je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Laz!
Izbacio ga je Safet poslije Slovenije, tj. receno mu da igra za U21 gdje ga je nagazio Jagodica bobica.
Da nije vracen u mladu, tj. da je igrao mjesto Zahe nikad ne bi dosao u sukob sa Jagodicom!
Ja koliko se sjecam on je "prekomandovan" u U21 reprezentaciju pred bitne meceve u kvalifikacijama, sto je bitna razlika u odnosu na "izbacen".... Kasnije je izigravao mangupa, ali na vrijeme shvatio da samo sebi odmaze time... Prcic jos nije shvatio...

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 23 maj 2014, 09:17

AlanSmith14 je napisao/la:Ima da joj ga Pape stavi kao što 'STAVLJA igrače na spisak i u ekipu'. :cool:
Znači, threesome.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 23 maj 2014, 09:18

Ništa novo nam nije rekao intervju. Voditeljica je smisleno izbjegavala pitanja koja bi ga mogla kompromitirati u javnosti (možda i bolje, obzirom da je Mundijal blizu), tek je u jednom navratu spomenula Tinu-Svena, gdje Pape svakako nije imao nekog opravdanja, stoga nije htjela forsirati.

Ipak, dalo se naslutiti da ostaje barem do Eura 2016 u njegovoj Francuskoj. Sama rečenica da ga je teško otjerati kada mu je negdje lijepo, aluzija je na godine provedene u Sarajevu i PSG-u. Dakle, jasno je da samo čeka kraj SP-a i mig iz Saveza, pa da može staviti potpis na novi ugovor. Valja ispratiti reprezentativnu karijeru Sušića Jr. :mrgreen: U svakom slučaju, da li je to dobro ili loše, vidjet ćemo nakon Svjetskog prvenstva i njegovih odluka. Ne bih ništa da prejudiciram. Sada je najvažnije da damo sve od sebe na najvećoj fudbalskoj smotri na svijetu i iskoristimo puni potencijal ove sjajne generacije.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 23 maj 2014, 09:30

damir_82 je napisao/la: Ja koliko se sjecam on je "prekomandovan" u U21 reprezentaciju pred bitne meceve u kvalifikacijama, sto je bitna razlika u odnosu na "izbacen".... Kasnije je izigravao mangupa, ali na vrijeme shvatio da samo sebi odmaze time... Prcic jos nije shvatio...
Damire, bitni mecevi su bili 2012 godine kada smo bili na korak do sna u onom remiju 4-4 sa Nijemcima.
Ovdje se radi o 2013 godini, gdje su nase nade skroz podbacile. Mume je prikljucen tom timu koji nije odigrao bitan mec od septembra 2012.
Nije to to.
Prcic ce shvatiti, kada uparimo njega i Mumeta bit ce strasan tandem narednih 10 godina. :clap:

Inace opet moram pohvaliti Papeta, onako dobro mu ide ovih dana, za nadati se da ce tako i ostati.
Djeluje kao da zna sta radi i kako to radi. Daje neku sigurnost.

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 23 maj 2014, 09:44

joooooj kad ce vise to svjetsko prvenstvooooooo?????????? hajmooooooooooooooo momciiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!

admir1991
Kontakt:

Post Postao/la admir1991 » 23 maj 2014, 10:15

Jos 20 dana do početka SP.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 23 maj 2014, 10:37

bhsport je napisao/la:
damir_82 je napisao/la: Ja koliko se sjecam on je "prekomandovan" u U21 reprezentaciju pred bitne meceve u kvalifikacijama, sto je bitna razlika u odnosu na "izbacen".... Kasnije je izigravao mangupa, ali na vrijeme shvatio da samo sebi odmaze time... Prcic jos nije shvatio...
Damire, bitni mecevi su bili 2012 godine kada smo bili na korak do sna u onom remiju 4-4 sa Nijemcima.
Ovdje se radi o 2013 godini, gdje su nase nade skroz podbacile. Mume je prikljucen tom timu koji nije odigrao bitan mec od septembra 2012.
Nije to to.
Prcic ce shvatiti, kada uparimo njega i Mumeta bit ce strasan tandem narednih 10 godina. :clap:

Inace opet moram pohvaliti Papeta, onako dobro mu ide ovih dana, za nadati se da ce tako i ostati.
Djeluje kao da zna sta radi i kako to radi. Daje neku sigurnost.
Ali se ocekivali da ih Besic povede u "uspjesne kvalifikacije", i svi smo nakon utakmice protiv Njemacke vjerovali u U21 i Jagodica... U A ekipi smo imali jos uvijek Rahimica i Zahirovica koji su ispadali iz forme, a Besic je napravio problem sa Jagodicem.... Kao sto ga je pozvao sada, vjerujem da bi ga Pape zvao i pred kraj kvalifikacija kad je ta pozicija destruktivca u vezi bila deficitarna.... Kad se Besic odazvao Jagodicu za onu "trening utakmicu", moglo se naslutiti da ce ga covjek koji ga je i promovisao u A reprezentaciju jos kao 18-godisnjaka, pozvati i na ove pripreme....

Dodjes jos na trening pa da vidis kako se sve zna.. Kako se dozira.... I da vidis na sta se obraca posebna paznja na treninzima... Tek ces onda hvaliti Papeta... :)

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 23 maj 2014, 11:02

damir_82 je napisao/la: Ali se ocekivali da ih Besic povede u "uspjesne kvalifikacije", i svi smo nakon utakmice protiv Njemacke vjerovali u U21 i Jagodica... U A ekipi smo imali jos uvijek Rahimica i Zahirovica koji su ispadali iz forme, a Besic je napravio problem sa Jagodicem.... Kao sto ga je pozvao sada, vjerujem da bi ga Pape zvao i pred kraj kvalifikacija kad je ta pozicija destruktivca u vezi bila deficitarna.... Kad se Besic odazvao Jagodicu za onu "trening utakmicu", moglo se naslutiti da ce ga covjek koji ga je i promovisao u A reprezentaciju jos kao 18-godisnjaka, pozvati i na ove pripreme....

Dodjes jos na trening pa da vidis kako se sve zna.. Kako se dozira.... I da vidis na sta se obraca posebna paznja na treninzima... Tek ces onda hvaliti Papeta... :)
E to je vec nesto drugo sa cim se slazem. Vlado je htio napraviti TOP mladu repku ali je i sam u medjuvremenu izgubio kompas. Poceo forsirati svoje igrace, zanemarujuci kvalitet i desio se flop.
Pravu istinu sukoba Mume Vlado znaju samo njih dvojica i ja stvarno necu da sudim niti da se stavljam na Vladinu stranu o ovom slucaju, posebno jer se radi o mladim i eksplozivnim momcima koji su MOZDA pobunom ukazali na havariju u mladoj repki (isto kao i Prcic).
Helem, sve u svemu Mume se nije sam izbacio iz A repke sto sam tvrdio i na pocetku. Safet ga je prekomandovao naustrb Zahe, neko ce reci pogrijesio neko ne.
Zaha nije zakazao u repki to je fakt, ali Zaha vec 2,3 godine ne igra ozbiljan fudbal osim te repke. Uspjeli su ga ugurati u Bohum na osnovu Misketove preporuke ali se decko nije snasao jer je limitiran igrac.
Mume sa druge strane otisao u Madjarsku da igra standardno, gdje je proglasen za najboljeg igraca lige (kakva je da je, jaca je od druge Ruske gdje je STANDARDNO igrao Zaha i od Bjeloruske gdje se vukao po klupi).
Mume je ovdje postupio kako i treba radi svoje i dobrobiti nase repke jer je decko POJACANJE. Vjerovatno odnosi sa Jagodicem i dalje nisu dobri ali to vise nije ni bitno.
Nadam se samo da ce Pape izgladiti i sa Prcicem jer u paru sa Besicem imamo vezni red za buducnost.

To za trening se mozemo cuti. ;)

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 23 maj 2014, 12:28

nisam nikad nesto vele gotivio papeta kao selektora jer vjerujem da mi u nasim redovima imamo i strucniji ljudi koji bi mogli radit taj poso, (bajevic, petkovic, halilhodzic itd itd) ali ima pape svoji bisera u izjavama pa i neki korektni stvari koje cini kao selektor! taman evo gledao intervju 20 gdje je pape bio gost, govori i o tome kako ce se igraci vagat pri dolasku i kako ce bit striktni rezim sto se tice izhrane dok su na okupu (da nebi miske pao po pitama, cevapima i mjesanom mesu! :twisted: ).. a ima i jedan biser od izjave pri kraju, citiram; "ma nije vazno kako cemo igrat i kojim rezultatom ce zavrsit utakmice u brazilu, samo je vazno da dobijemo sedmu utakmicu (finale)"! :twisted:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 maj 2014, 15:06

Bešić je izgubio mjesto u HSV, bolje rečeno otjerali su ga, i kao takav nije mogao biti kandidat za A tim, kasnije je odbio mladu reprezentaciju. Naravno da je sam sebe izbacio iz reprezentacije.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 23 maj 2014, 15:10

Virtu4l je napisao/la:Bešić je izgubio mjesto u HSV, bolje rečeno otjerali su ga, i kao takav nije mogao biti kandidat za A tim, kasnije je odbio mladu reprezentaciju. Naravno da je sam sebe izbacio iz reprezentacije.
Zato su Šunjić, Avdo, Vranješ i Tin igrali u gigantima i kao takvi su predodređeni za A tim.

Skontaš li ti nekad sam sebe šta pišeš pokušavajući odbraniti neodbranivo.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 23 maj 2014, 15:19

Virtu4l je napisao/la:Bešić je izgubio mjesto u HSV, bolje rečeno otjerali su ga, i kao takav nije mogao biti kandidat za A tim, kasnije je odbio mladu reprezentaciju. Naravno da je sam sebe izbacio iz reprezentacije.
Naravno da nije, kada je jedan Zahirovic izgubio mjesto u Dynamo Minsku bio je kandidat, to su dupli arsini covjece.
Besic je naravno bio na spisku protiv Slovenaca 2013 godine puno poslije prelaska u Ferenc, tako da to sto pricas nema veze sa vezom. ;)
To za mladu se ne zna sta je bilo i sto je odbio, samo je na ruzan nacin istjeran iz A repke ili kako se danas kaze 'prekomandovan' da bi se nekom napravilo mjesto, ocito. ;)
Danas je konacno ispostovan anex 7, svi na svoje. Besic u A repki, a panjevi ispred TV-a :cool:

Dokaz u prilogu:

slika

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.