Manchester City FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Da l' će Manchester City uzeti ligašku titulu pod Guardiolinim vodstvom?

1. Da
92
49%
2. Ne
30
16%
3. Kakav Guardiola, Mourinho je za njeg izmislio trenerski posao
31
16%
5. Gdje je opcija broj 4?
10
5%
4. Evo je.
25
13%

Ukupno glasova: 188

RKO
Kontakt:

Re: Manchester City FC

Post Postao/la RKO » 27 sep 2011, 11:30

Valencia je napisao/la:
Jimmy from the hood je napisao/la:Dobiće ovo Bayern, na iskustvo. Nemaju bolji sastav, ali imaju druge prednosti.
Pa tesko je reci ko ima bolji sastav. Bajern ima dobro izbalansiran tim. Imaju pet igraca ekstra klase, a Siti nijednog. Nojer, Lam, Svajnstajger, Roben i Riberi. Dakle, svaki od nabrojanih ima mjesto u dvi top postave svijeta. To je moj kriterij ekstra kvaliteta. Onda imas Gustava koji se odlicno nadopunjuje sa Svajnom i uzima ucesca u igri taman onoliko koliko treba. Dakle, timski igrac koji stvara dobru ravnotezu u ekipi. Onda imas Milera koji je fantastican timski igrac. Njegova uloga je od iznimne vaznosti. On je veza izmedju veznjaka, krila i napadaca. I na kraju imas Gomeza koji je tu da uvalja sta mu ovi serviraju.

Jedina i velika slabost Bajerna (uz povrede dva najbolja igraca) je njihova grozna odbrana (najgora od kada pratim klub),.. Tu Siti ima veliku sansu. Ako budu zestoko napadali mogu probiti Bajernovu odbranu. Mislim da je napad najbolja strategija za Bajern. Ako budu napadali imaju vecu sansu za pozitivan rezultat nego ako se budu branili.

Al' nazalost, imam neki osjecaj da ce u Manciniju opet proraditi zabar. Ne mogu oni bez defanzive. Draza im je supacka nego junacka pobjeda :mrgreen: . Imam neki osjecaj da ce poceti sa jednim napadacem, da ce Dzeko na klupu, a Milner u prvu postavu :x . Nadam se da me osjecaj vara.

Do kad vise @Valencia...? Nemaju ni jednog :lol: :lol:
RIP SALE VILENJAK

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 27 sep 2011, 11:36

Zabac je napisao/la:
Imaju pet igraca ekstra klase, a Siti nijednog.

Drazi mi je Bajo i vise bi volio da dobije.Bajo jeste u prednosti radi vise aspekata ali reci da City nema igraca svijetkse klase,mislim.....
Aguerro je bolji igrac pojedinacno od svakog u Bayernu, Dzeko je bolji igrac od Gomeza definitivno,Nasri , Silva,Yaya,Kompany,Kolarov o cemu pricas pa ako ko ima mnogo igraca svjetske klase to je City.
Pogledas im klupu i shebes se ziv.
To bi ti poredio Aguera i Lama :mrgreen: !?

-----------------Kasiljas--------------------
--Alves----Teri-----Vidic-----Evra---------

---Ronaldo--Cavi--Fabregas-----Iniesta--

-------------Runi---Mesi-------------------

-----------------Nojer----------------------
--Ramos---Ferdinand--Karvaljo---Lam--
-----------Snajder---Svajnstajeger-----
--Roben---------------------------Riberi--
-------------Vilja---Ibrahimovic---------

Ovo su manje - vise dvi najjace postave svijeta (mozda sam nekog zaboravio),.. U ove postave ne mozes nikakko ugurati nijednog igraca Sitija. Ti ces reci Aguero!? Aguera jeste krenulo u prvih nekoliko utakmica, a da li to znaci da je igrac ekstra klase!? Po meni, jos uvijek ne. Mora on odigrati cijelu sezonu na vrhunskom nivou da bi ga smatrali igracem ekstra klase. Imas npr. Hulka!? Taj momak je eksplozija. Ne mogu reci da je Aguero bolji. Imas Falkaa koji ubija gdje god igra. Imas Iguaina koji je u dresu Argentine pokaz'o puno vise nego Aguero.

Dakle, mjerilo ekstra kvalitete su po meni dvi najjace postave svijeta (uz male izuzetke). Mozes napraviti nekako i trecu postavu (bio bi tu poneki igrac koji je 'ekstra klasa'), al' ce njena snaga biti drasticno manja od prve postave. To je neki moj kriterij.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 27 sep 2011, 11:45

Ne bih rek'o da City nema nijednog igrača svjetske klase. Pa šta je Barry? :mrgreen: Šta je sa Aguerom? Ne smijemo zaboraviti ni dvojac Silva - Nasri, pa ni Yayu. Yaya je osvojio sve što se moglo osvojiti (ost'o mu je još samo Premiership :mrgreen: ), a Silva je sa Španijom evropski i svjetski prvak. Svi znamo koliko on zna i umije i koliko je bio tražena roba prije 2 godine (Real je ozbiljno zagriz'o). Aguero ne može igrati samo u Barceloni, dakle on je wc igrač. Sad, druga stvar je što je kuburio u Atl. Madridu, te što je osvojio evropsku ligu. No, kada govorimo o wc igračima, njega ne bismo trebali izostaviti (kad su već u tom izboru igrači poput Schweini-ja i Ribery-ja). :mrgreen:

U svakom slučaju, više vjerujem Bayernu. Stvarno imaju odličan tim, a ne treba zaboraviti ni činjenicu da 900 utakmica nisu primili gola. :mrgreen: Odbrana im sada funkcioniše, al' to isključivo zbog radilica u veznom redu i zbog promjene odbrane od strane Jupp-a. Nije to više propusna Galova odbrana, sada se radi o bavarsko-kineskom zidu. :mrgreen: I, imaju jednog od najpotcjenjenijih igrača na svijetu - Thomasa Mullera. Ovaj momak je stvarno jedno čudo. Nema tehniku, al' ima ono klasično njemačko srce. Zna igrat' fudbala, trudi se za petoricu i često je il' strijelac il' asistent. Mislim da bi on večeras mog'o biti glavna uzdanica Bavaraca. Sad, ostaje pitanje koliko je oporavljen Robben? Protiv Leverkuzena je uš'o u igru i zabio gol. :mrgreen: Postoji šansa da ni danas neće biti starter, no Bayo je i bez njega dobio sve utakmice. :mrgreen:

Vjerujem da će City-jevi veznjaci teško parirati Bayernovim. Schweini - Kroos - Gusta/Tymo odlično izgledaju, mora se priznati. S druge strane, nakon odličnog ulaska u sezonu, Nasri je malo oslabio. Ako bude zaigr'o k'o protiv Tottenhama, onda je sve moguće. Vjerujem da će dosta toga zavisiti od raspoloženja njihovog glavnog dvojca (Nasri - Silva), te od njihove veze sa napadačima. Za razliku od @Valencie, ipak mislim da će City ući u meč sa 2 napadača, iako je Mancini na klupi. :mrgreen:

Nasri - Barry - Yaya - Silva
______Aguero____Džeko

Nekako mi ovo djeluje kao najjača moguća postava City-ja. Ukoliko Milner bude igr'o od prve minute, to bi vjerovatno značilo ostavljanje Džeka na klupi, al' ni u tom slučaju ne vidim mogućnost pariranja Bavarcima kada je veza u pitanju. Dobro, bili bi zgusnutiji i možda bi tako samo barikadirali svoj gol, al' sigurno tada ne bi bio gol Neuera ugrožen.

Odoh sad, dosta sam se glupir'o. Dužnost zove.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 27 sep 2011, 11:53

@Valencia,

Hm. Smijem li ja ubaciti neke u te idealne postave? Xabi Alonso, Bale, Aguero, Eto'o, T. Silva (Milan), Torres.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 27 sep 2011, 11:53

Postave su ti na mjestu ali recimo Kun je igrac svjetske klase.Sa toliko atributa.Igrac koji ima kvalitet na kojima bi mu 99% igraca svijeta pozavidilo.Mnogo je dokazao godinama u Atleticu,ubijao nogama sve redom obrane,dosao u City i nastavio ono sto najbolje zna.Kun nije klasicna 9ka koja ce primit loptu i zabit ga,mnogo vise vrijedi od toga.U stanju je izvuci se i prosparati obrranu i gurnuti pass ili solirati pa zabiti.Igrac koji je rijedak na trzistu radi svog nacina igre.Ima nisko teziste,jak je kao zemlja,brz i explozivan a prije svega podredzen timu.Meni licno u top 5 napadaca svijeta zadnjih 2-3 godine.
Silva i Nasri su 2 fantasticna igraca.Oboica tehnicki fantasticna,inteligentna a u isti mah i prodorna igraca.
Licno najvrijedniji igrac Citya je Yaya Toure.Igrac koji je meni najbolji zadnji vezni posljednjih 3-4 godine.Toliko kompletan na toj poziciji.Pokazao je to i u Barceloni(najjacem timu) i u Cityu.
Da pricamo i Cityu prosle godine ja bi rekao da su k.i.t.a od tima.Danasnji City ima ovu troicu koji mogu sve povezati.(Yaya,Nasri,Silva)
Imaju neki koncept igre i igraju vise manje timski.

Ne mozes porediti ofanzivca i defanzivca nikako.Aguerro je igracki bolji igrac od Lahma kao sto je 99% napadaca od svih defanzivaca.A u drugu ruku to je nemoguce jer se ne porede igraci koji imaju iole slicnu ulogu.Poredit veznjaka sa veznjakom mozes kao i napadaca sa napadacem.Ali branica i napadaca ??? Sta je tu kriterijum ?

Bayern jeste favorit posebno na Alianz areni ali ogroman svakako nije.
Bayer nije igrao protiv ovako jake ekipe definitivno odavno,ovako jace tehnicki i trkacki.Nisu igrali protiv ovako jakih imena itd

Da li je za ocekivati da obrana Bayerna izdrzi pored Dzeke i Aguerra ne vjerujem.
Bayern samo igrom kao "Barcelona" posjedom lopte i konstatnih presingom i pritiskom moze dobiti.Ako dadnu loptu Nasrju i Silvi ne gine im cak i potop.
Stranger in the night. SIDA in the morning!

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 27 sep 2011, 11:57

Jedini ozbiljni protivnik koji je izgubio od Bayerna je Villarreal. Kakav bola Koln, Mainz, Freiburg... ti klubovi su sve, samo ozbiljni nisu. Ne kažem da će City lako s Bayernom, da će dobiti ali ovi nekakvi rekordi ne predstavljaju ništa posebno. Baci Man. Utd. u Bundesligu i neće pet godina zaredom izgubiti.
Zadnja izmjena: NeToBoLa, dana/u 27 sep 2011, 12:08, ukupno mijenjano 1 put.
Who dares, wins !

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 27 sep 2011, 11:57

Monolog je napisao/la:@Valencia,

Hm. Smijem li ja ubaciti neke u te idealne postave? Xabi Alonso, Bale, Aguero, Eto'o, T. Silva (Milan), Torres.
fale mu DM u svim postavama.Alonso,Yaya i Pique makar u drugim postavama moraju biti :D

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 27 sep 2011, 12:00

NeToBoLa je napisao/la:Jedini ozbiljni protivnik koji je izgubio od Bayerna je Villvidim kakarreal. Kakav bola Koln, Mainz, Freiburg... ti klubovi su sve, samo ozbiljni nisu. Ne kažem da će City lako s Bayernom, da će dobiti ali ovi nekakvi rekordi ne predstavljaju ništa posebno. Baci Man. Utd. u Bundesligu i neće pet godina zaredom izgubiti.
Taj Vilareal nije sjena ekipe od prosle sezone sto gubitkom Cazorle sto "igrom" glavnih igraca : Rossi,Borja Valero.

Da je u pitanju proslogodisnji Villareal ozbiljno bi mislio da mogu proci grupu ovako ne djeluju mi kao da mogu upasti u borbu za 3 mjesto.

Misljenja sam da Bajern i Napoli idu dalje.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 27 sep 2011, 12:03

Monolog

Al' moramo negdje postaviti granicu 'ekstra klase'!? Moraju postojati neki kriteriji. Svi su oni vrhunski igraci, al' je opet velika razlika izmedju Cavija i Flecera :mrgreen: !? Al' aj reci da Flecer nije 'ekstra klasa' kada je covjek osvojio sve sa Junajtedom. Bio kljucni igrac u veznom redu, a znamo da je veza srce svakog tima. Kako onda za njega reci da nije ekstra klasa :mrgreen: !? Al' kad neko stavi Flecera, naci ce se neko ko ce staviti Kambiasa, pa ce neko staviti Bartona, pa neko Rahimica :mrgreen: ,...

Al' moze li 'vako,.. 1-2 top postava - igraci ekstra klase, 2-3 igraci svjetske klase :mrgreen: . Moraju bit' neke stepenice :mrgreen: .
@Valencia,

A umjesto koga? Mozda jedino Eto koji je po meni najbolji napadac svijeta,.. Al' on je tamo daleko, a i godine ga stizu :mrgreen: .

Zabac

Manje - vise se slazem sa tvojim komentarom. Al' da bi klub ostvario vrhunske rezultate mora imati vanserijski majstor & kraizmatik lider. Ja ne vidim takvog igraca u Sitiju. Ne vidim igrace kakvi su Runi, Lampard, Mesi, Ronaldo, Roben, Eto,... Ne kazem da neko nece izrasti u takvog igraca (prije svih Aguero), al' za sada ni za jednog ne mogu reci vanserijski majstor & karizmatik lider. Valjda se razumijemo,..
Zadnja izmjena: Valencia, dana/u 27 sep 2011, 12:05, ukupno mijenjano 1 put.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 27 sep 2011, 12:05

@Valencia,

'đe ti je Džeko u ovim postavama? :roll:

:mrgreen:

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 27 sep 2011, 12:06

mandraX je napisao/la:@Valencia,

'đe ti je Džeko u ovim postavama? :roll:

:mrgreen:
'Ta ce on u onim postavama, vidis da su tamo debili :mrgreen: . Dzeko je bozanstvo nase :mrgreen: .

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 27 sep 2011, 12:07

Valencia je napisao/la:Monolog

Al' moramo negdje postaviti granicu 'ekstra klase'!? Moraju postojati neki kriteriji. Svi su oni vrhunski igraci, al' je opet velika razlika izmedju Cavija i Flecera :mrgreen: !? Al' aj reci da Flecer nije 'ekstra klasa' kada je covjek osvojio sve sa Junajtedom. Bio kljucni igrac u veznom redu, a znamo da je veza srce svakog tima. Kako onda za njega reci da nije ekstra klasa :mrgreen: !? Al' kad neko stavi Flecera, naci ce se neko ko ce staviti Kambiasa, pa ce neko staviti Bartona, pa neko Rahimica :mrgreen: ,...

Al' moze li 'vako,.. 1-2 top postava - igraci ekstra klase, 2-3 igraci svjetske klase :mrgreen: . Moraju bit' neke stepenice :mrgreen: .
@Valencia,

A umjesto koga? Mozda jedino Eto koji je po meni najbolji napadac svijeta,.. Al' on je tamo daleko, a i godine ga stizu :mrgreen: .

Zabac

Manje - vise se slazem sa tvojim komentarom. Al' da bi klub ostvario vrhunske rezultate mora imati vanserijski majstor & kraizmatik lider. Ja ne vidim takvog igraca u Sitiju. Ne vidim igrace kakvi su Runi, Lampard, Mesi, Ronaldo, Roben, Eto,... Ne kazem da neko nece izrasti u takvog igraca (prije svih Aguero), al' za sada ni za jednog ne mogu reci vanserijski majstor & karizmatik lider. Valjda se razumijemo,..
hmmm naravno da nema takvog igraca.Jako su rijetki i zato su toliko posebni.Mnogo vrijede i istinski su dragulji.Nemaju oni jednog Runija koji ce trcati iz veze u napad ,nemaju MEssija koji ce naredati pola odbrane i nasmijati se golmanu.Ali malo je onih koji to imaju.
City naravno jos uvjek nije top-top ekipa.Treba im jedan takav koji ostavlja bez daha.Medjutim imaju pare pa sad sta ce biti vidjeti cemo :D

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 27 sep 2011, 12:11

City ce veceras pokazati snagu protiv Bayerna isto kao sto je i Napoli protiv Citya...
Zaebi ti to kad u odbrani Bayerna igra otpadak Boateng koji nije mogao biti medju 18 igraca u Citya i opet kao takav im je najbolji igrac u odbrani(msm na odbranu Bayerna)...
City je trenutno slabiji od bayerna samo na poziciji golmana... Pa eto i na poziciji krila iako City ne igra formaciju sa krilima... Jer da igraju oni bi vec u timu imali 4-5 strasnih krila(doduse imaju Silvu kojeg koriste ko veznog igraca-prednjaka)...
City je trenutno najjaca ekipa na svijetu igracki ali posto nemaju jak kolektiv Barca je sigurno ispred njih...

Veceras 2 sigurna u Minhenu i hendikep u Napoliu...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 27 sep 2011, 12:18

Zabac je napisao/la:hmmm naravno da nema takvog igraca.Jako su rijetki i zato su toliko posebni.Mnogo vrijede i istinski su dragulji.Nemaju oni jednog Runija koji ce trcati iz veze u napad ,nemaju MEssija koji ce naredati pola odbrane i nasmijati se golmanu.Ali malo je onih koji to imaju.
City naravno jos uvjek nije top-top ekipa.Treba im jedan takav koji ostavlja bez daha.Medjutim imaju pare pa sad sta ce biti vidjeti cemo :D
Oni da imaju Ronalda bili bi favoriti za titulu u EPL i za finale LP. Ja nesto vjerujem da ce ga dovesti. Smradac nece moci jos dugo trpiti poraze od Barselone. Ako se ne ispali na vrijeme ostat ce na titulama koje ima sa Mancom :mrgreen: .

Ja sam svojevremeno na temi Junajteda napis'o da bi radije u timu Iniestu nego pet potencijalnih zvijezda (nabroj'o Benzemu, Gorkufa, Hamsika,..) za iste pare. Mnogi su skocili i napisali da bi radije uzeli tih pet igraca nego Iniestu. Ekstra klasa je od neprocjenjive vaznosti,.. Dobri igraci se uvijek mogu naci, al' 'ekstra klase' ne mogu. Bez takvih igraca nema titula. Iznimka je jedino Dortumund, al' se takvi podvizi desavaju vrlo rijetko. Prije pocetka sezone sam Dortmundu dao 1-2% sanse za titulu na sta su se neki forumasi pobunili ( :mrgreen: ). To je tako,..

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 27 sep 2011, 12:21

Arogantni je napisao/la:City ce veceras pokazati snagu protiv Bayerna isto kao sto je i Napoli protiv Citya...
Zaebi ti to kad u odbrani Bayerna igra otpadak Boateng koji nije mogao biti medju 18 igraca u Citya i opet kao takav im je najbolji igrac u odbrani(msm na odbranu Bayerna)...
City je trenutno slabiji od bayerna samo na poziciji golmana... Pa eto i na poziciji krila iako City ne igra formaciju sa krilima... Jer da igraju oni bi vec u timu imali 4-5 strasnih krila(doduse imaju Silvu kojeg koriste ko veznog igraca-prednjaka)...
City je trenutno najjaca ekipa na svijetu igracki ali posto nemaju jak kolektiv Barca je sigurno ispred njih...

hmmm bas i ne vjerujem u to da City ima igraca poput Messija,Fabregasa,Cavija,inieste,Piquea,Alvesa a prije svega kolektiv.Jos su oni zeleni da bi se o njima totalno izbiljno govorilo.Jaki jesu ali nista jaci od Bayerna koji je prije svega institucija a poslije izuzetno kvalitetan tim.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 27 sep 2011, 12:31

Jel' ovo valencia malo svratio :mrgreen:

Neću se upuštati u diskusiju s tobom ovdje jer nije bitno ništa što kažemo ja i ti, nego ono što će se desiti na terenu. Nadam se da ćeš i nakon noćašnje utakmice malkice da svratiš ;)

Bayern ima WC igrače a City ne? Ovo si stvarno lupio, prosto ne mogu da vjerujem da je ovo izašlo iz tvoje tastature. Ako već porediš igrače ova dva tima onda to uradi ovako: Koliko bi prvotimaca ili čak onih s klupe igralo u prvom timu protivnika? Ja mislim da bi 90% igrača City-a imalo mjesta u prvih 11 Bayerna a da bi tek nekih 20% igrača Bayerna imalo mjesta u prvom timu City-a.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 27 sep 2011, 12:52

Zabac je napisao/la:
Arogantni je napisao/la:City ce veceras pokazati snagu protiv Bayerna isto kao sto je i Napoli protiv Citya...

hmmm bas i ne vjerujem u to da City ima igraca poput Messija,Fabregasa,Cavija,inieste,Piquea,Alvesa a prije svega kolektiv.Jos su oni zeleni da bi se o njima totalno izbiljno govorilo.Jaki jesu ali nista jaci od Bayerna koji je prije svega institucija a poslije izuzetno kvalitetan tim.
Barca ima samo 3 vanzemaljca a to su Xavi, Iniesta i Messi kojih City nema, dok ovi ostali igraci Barce su tu negdje
u rangu Cityevih... Cityu dajem prednost i govorim da je jaci od Barce igracki jer oni imaju barem 20-25 kvalitetnih fudbalera dok Barca nema tu sirinu kao i City i ona ima oko 17-18 igraca koji mogu uskociti u 1. postavu... Jesi vidio razliku kad Barca igra bez Xavia ili bez Messija ili kad igra sa njima... Dok u Cityu jedan igrac uopste nije toliko bitan jer na njegovoj poziciji imaju barem 2 igraca istih kvaliteta... Stoga je City uz Real igracki najjaci tim svijeta... Ali nijedan od ova 2 tima nemaju jak kolektiv kao Barca i na taj nacin Barca je jaca od nih...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 27 sep 2011, 13:32

upravo si sam dao sebi odgovor.Barceloni kada fali jedan od navedenih nije to to.Ali zasto ? Zato sto su totalna klasa,e toga City nema.Nema Iniestu,Xavija,FAbregasa,Messija.
Jedan od ovih kad fali to je druga prica.Toliko su vani bas zato sto su toliko dobri.
City nema niti na jednoj poziciji kvalitetnijeg igraca od Barcelone definitivno.Kada poredis klupu, brojnija jeste ali kvalitetnija i ucnikovitija nije.
Fabregas,Sanchez,Mascherano,Adriano,Afellay vanserijski igraci.Ali igraci dovedeni sa vizijom i namjeromKakva je prednost Citya sto im na klupi sjedi Mario i Calitos ? Nikakva !
A definitivno niti jedan od njih nije kvalitetniji i produktivniji igrac d Alexisa.
Vezni red je dovoljno pogledati da Fabregas po standardu ne bi trebao imati mjesto.Taj covjek je igrac koji moze biti nosioc igre bilo koje ekipe u svijetu sem Barcelone.To indirektno pokauje kvalitet Inieste i Xavija.
Mnostvo je tu kvaliteta poput Thiaga,Keite itd.
Nije bitna kolicina igraca nego kvalitet.
Reci da Alves ne odskace od svih bekova u svijetu je prosta glupost.Taj covjek pokriva najveci dio terena u Barceloni.Najveci je radnik a uz sve to genijalan igrac.
Taj napad ne izgleda uopste strano niti Realov niti Cityev kada pogledas ono sto ima ta Barcelona : Messi,Villa,Pedro,Sanchez zaista mocno zvuci ali tako i djeluje.
Vezni red :Iniesta,Xavi,Fabregas,Keita,Thiago,Busquets , Mascherano.
na 3 pozicije 7 odlicnih igraca.
City nagoomilava nepotrebe igrace.
Ima tu vrhunskih igraca kao sto sam naveo u par prijasnjih postova.Ali nema igraca u Cityu koji bi mogao igrati u Barceloni a 95% ekipe Barcelone bi to moglo uraditi u Cityu ;)

Real kad si se vec dotakao i nema neku sirinu.Oni su bez 1 prvotimca mnogo oslabljeni,zato i Murinho forsira uiigravanje prvih 11 a ne cesto kombinovanje.
Definitivno 2 ekipe sa najboljim balasom su Barcelona i United !

realan_coek
Kontakt:

Post Postao/la realan_coek » 27 sep 2011, 16:30

Al ovaj valencia more srat ajd dobro necemo se raspravljat upravu si flecher je igrac svjetske klase ferdinand i vidic su 1000x bolji od piqea i puyola igraci sitya su smijesni i sasvim bi realno bilo da oni ispadnu iz lige ove godine mancini je levat naravno takodje mali jones ce biti najbolji stoper svih vremena itd.
Realnost je da se svijet ne vrti oko 2 postave vec je tu na hiljade fudbalera i zato je i zanimljivo al stvarno treba biti poremecen pa reci da city nema izrazito kvalitetne igrace!

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 27 sep 2011, 16:41

Koliko su se igraci Bayerna prepali Citya pokazuje i to da je Breno zapalio sopstvenu kucu kako bi propustio utakmicu :lol: :lol:
RIP SALE VILENJAK

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Jabroni, LiverpoolREDS i 6 gostiju.