Forum

Kako koristiti portal SportSport.ba i sve njegove dijelove?
badblueboylivno
Kontakt:

Re: Forum

Post Postao/la badblueboylivno » 28 jul 2013, 13:00

admin je napisao/la:
badblueboylivno je napisao/la:Nije.

Osobni podaci – tuđi osobni podaci su sve informacije o imenu, prezimenu, datumu rođenja, adresi, broju telefona/mobitela, mailu - koje osoba NIJE sama iznijela na forumu i ne želi da ti podaci budu javno objavljeni. Objavljivanje takvih podataka sankcioniše se trajnim banom. Pod ovo spada i objavljivanje nečijeg IP-a. Izuzetak je kad forumaš sam objavi svoje podatke, te čestitanje rođendana.
misli se na osobne podatke forumaša.
tj. zabranjeno je reći "badblueboylivno je Hamo Hamić, a evo i njegove slike, itd.".
nije zabranjeno iznositi osobne podatke javnih ličnosti.

također, za svaku sliku ili bilo šta na Facebooku, svaki korisnik/korisnica sam podešava da li je to javno ili privatno. Ako je slika postavljena kao javna, ne vidim neku svrhu da ja stajem u zaštitu privatnosti.

naravno, bilo koja slika ili link na Fb profil koji meni budu prijavljeni od vlasnika profila (ili njihove rodbine) biće uklonjeni.

s druge strane, lično smatram da je kopanje po tuđim profilima i postiranje slika na forumu uz komentare "kako bi je..." degutantno, primitivno, glupo, seljački... međutim, isto tako lično smatram da je prepucavanje da li je bolji Messi ili Ronaldo još i gluplje, pa opet nabrijani adolescentri provode sate u tim raspravama i nema smisla da im to zabranjujemo.
Aha, hvala na objašnjenju, i tebi i Nimli (čini ni se da je on :D)... BTW, kud baš Hamo, korisnik s tim nickom mi je prvi susjed i na istog sam naletio tu na forumu prvi dan po registraciji na isti. :lol: :lol: :lol:
Hayley <3

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 28 jul 2013, 14:07

kakav ba @Nimla :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 28 jul 2013, 18:27

Sorry, dragane. Pasha je bio, ne Nimla. :mrgreen:
Hayley <3

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 29 jul 2013, 03:04

Unknown Genius je napisao/la:Kad neko postavi sliku na facebook, ona automatski više nije njegovo vlasništvo sviđalo se to vama ili ne. Svaki korisnik koji je vidi ima pravo raditi sa njom šta god želi. A pošto je tema o fejsu, ne vidim razlog zašto se neko protivi postavljanju slika sa istog. Niko ih ne tjera da svoje slike dijele sa svim prijateljima + nekim anonimusima koje većina ovih "ljepotica" ima u prijateljima uglavnom zbog lajkova, a takvih koje imaju 2000+ prijatelja ima hejbet. Upravo takve uglavnom i završavaju na toj temi.

Ako imaš takvu sestru da ti se slika kao one što ih postavljaju, onda se nemaš ni pravo buniti na takve komentare. Sama je kriva što postavlja slike, još posebno ako postavlja provokativne na koje se raja najviše i loži na toj temi.

nešto nisam siguran da bi ovako razmišljao, ako bi kojim slučajem ovdje vidio slike svoje sestre/rodice/drugarice i komentare forumaša na te i takve slike.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 29 jul 2013, 08:59

Priajvi post ako vidiš sliku svoje sestre/rodice/prijateljice i biće uklonjeno.

inače, nisam siguran da djevojke koje slikaju svoju stražnjicu, pa je postavljaju na Facebook kao javnu sliku očekuju neke komentare o kvaliteti farmerki koje nose isl. pa ih treba zaštititi od ludih forumaša.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 29 jul 2013, 10:46

admin je napisao/la:Priajvi post ako vidiš sliku svoje sestre/rodice/prijateljice i biće uklonjeno.

inače, nisam siguran da djevojke koje slikaju svoju stražnjicu, pa je postavljaju na Facebook kao javnu sliku očekuju neke komentare o kvaliteti farmerki koje nose isl. pa ih treba zaštititi od ludih forumaša.
Yup :lol:
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

AgresivnoDjubre
Kontakt:

Post Postao/la AgresivnoDjubre » 29 jul 2013, 14:59

slika
Izbaciti GOSK i Gradinu ubaciti Vitez i Mladost.
Cudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, a jos cudnije kako nam cesto bas to malo nedostaje.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 29 jul 2013, 18:31

Ne bi naskodilo da se malo ocisti tema rsd velez od invazije isfrustriranih manijaka. Da, prijavljuje se.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

Smrt nacionalizmu !!

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 30 jul 2013, 00:10

admin je napisao/la:Priajvi post ako vidiš sliku svoje sestre/rodice/prijateljice i biće uklonjeno.

morebit, ali imaš i kamaru skroz običnih slika cura, na koje se pojavljuju idiotski komentari.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

uschtipak
Kontakt:

Post Postao/la uschtipak » 30 jul 2013, 00:19

Titova-Juga je napisao/la:Ne bi naskodilo da se malo ocisti tema rsd velez od invazije isfrustriranih manijaka. Da, prijavljuje se.
Takodjer i temu FKS. Nemoguce je citati ono vise. Ja sam par puta skretala paznju, ali moderatora ni na mapi.
LANET OLSUN!

Ja volim, volim, volim samo tebe, i samo tebi, tebi dajem sve, sa Istoka ces cuti nasu pjesmu, Sarajevo volim te!

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 30 jul 2013, 00:24

uschtipak je napisao/la:
Titova-Juga je napisao/la:Ne bi naskodilo da se malo ocisti tema rsd velez od invazije isfrustriranih manijaka. Da, prijavljuje se.
Takodjer i temu FKS. Nemoguce je citati ono vise. Ja sam par puta skretala paznju, ali moderatora ni na mapi.
I na poslijetku uvijek pitaju, pa zasto ne prijavljujete, ccc... vjerovatno se ceka dodatni revolt forumasa koji su tu da diskutuju iskljucivo o zadatoj temi da bi tek onda napokon dobili reakciju od moderacije da brise te gluposti i kaznjavaju inicijatore u startu.

Smrt nacionalizmu !!

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 30 jul 2013, 00:34

To se ne sankcionise iz prostog razloga sto otvara beskrajnu diskusiju sto povecava broj postova i broj klikova koji donose profit SS :)
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 30 jul 2013, 00:39

Ovo nema smisla... Moderatora nema, admina boli k... samo dolaze i provociraju bezveze, a da ja odem na njihovu temu odmah bi ban dobio radi provociranja...
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 30 jul 2013, 09:04

Provokacije se uklanjaju, pogotovo one koje se prijave.
normalne diskusije se ne uklanjaju.

hiljadu puta ponovljeno, teme nisu zatvoreni forumi navijača jednog kluba, niti pokušavaju biti neka konkurencija navijačkim forumima. svako je dobrodošao da doskutuje, slaže se ili se ne slaže sa stavovima koje iznosi većina.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 30 jul 2013, 10:18

admin je napisao/la:Provokacije se uklanjaju, pogotovo one koje se prijave.
normalne diskusije se ne uklanjaju.

hiljadu puta ponovljeno, teme nisu zatvoreni forumi navijača jednog kluba, niti pokušavaju biti neka konkurencija navijačkim forumima. svako je dobrodošao da doskutuje, slaže se ili se ne slaže sa stavovima koje iznosi većina.

Provokacije sam i prijavljivao ali nema veze. Shvatljivo je i to da nekada dodje do zasicenja obavljanja mod. poslova, samo sto je to u zadnjih par mjeseci (po meni) cesce nego ranijej zato sam se ovdje i javio. Pozdrav.

Smrt nacionalizmu !!

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 30 jul 2013, 17:40

Autor je u clanku o raskidu izmdju Viktora Troickog i njegove djevojke, pored njenih slika ubacio i sliku djevojke Tomasa Berdycha te Stanije iz Survivora.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

RealMoudrid
Kontakt:

Post Postao/la RealMoudrid » 02 avg 2013, 01:27

Ne bi bilo loše ubaciti Preporuči (Facebook) na sve teme foruma.
2012/2013

Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 1:3
Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 2:2
Real Madrid - Barcelona 1:1
Barcelona - Real Madrid 3:2

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 03 avg 2013, 14:42

Nevezano za forum, ali vezano za sam portal. Video (ama baš svaki video koji nije sa liveleak, youtube, vimeo ili šta već ima) se uvijek sporo učitava, haman da pritisnem play, pa pause, pa odem popit' čaj, smirit' se, pa se vratim i mogu gledat' pola videa, i onda opet nakon pola isto :)
Može li se nešto učiniti po tom pitanju?
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 03 avg 2013, 15:07

Mislim da se to vrlo, vrlo rijetko dešava. Tj. samo ako se radi o veoma zanimljivom video klipu i u prvih sat vremena od objave. Recimo desilo se danas sa klipom sa press konferencije Amara Osima. Prije toga nije bilo nikakvih problema u par mjeseci. Sada nema nikakvih problema da se gleda klip sa Osimom?

molim vas da mi javite ako ova moja konstatacija nije tačna.

Ukoliko se tebi to ipak dešava kod "ama baš svakog klipa" koji je u našoj produkciji, to znači da imaš konekciju sporiju od 1kbps. Može se riješiti tako da mi stavljamo video niže kvalitete ili da ti uvedeš malo brži internet. Mi nećemo stavljati video niže kvalitete.

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 03 avg 2013, 15:24

Evo mog neta
slika

Sasvim solidan dok mogu učitavati HD video na youtube bez problema. Evo probao sam opet sa press konferencijom i Osimom i opet isto sporo učitava ;)

Npr na članku gdje se spominje Barcelonina pobjeda nad Santosom i stavljeni su video klipovi sa DailyMotion-a i to ide kao po mlijeku, bez problema, dok ovi vaši "zezaju". Pomislio sam u sekundi da je do vašeg servera, ne znam...trebali bi i ostali forumaši da kažu svoja iskustva...
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Odgovori

Natrag na “Help”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.