Aha, hvala na objašnjenju, i tebi i Nimli (čini ni se da je onadmin je napisao/la:misli se na osobne podatke forumaša.badblueboylivno je napisao/la:Nije.
Osobni podaci – tuđi osobni podaci su sve informacije o imenu, prezimenu, datumu rođenja, adresi, broju telefona/mobitela, mailu - koje osoba NIJE sama iznijela na forumu i ne želi da ti podaci budu javno objavljeni. Objavljivanje takvih podataka sankcioniše se trajnim banom. Pod ovo spada i objavljivanje nečijeg IP-a. Izuzetak je kad forumaš sam objavi svoje podatke, te čestitanje rođendana.
tj. zabranjeno je reći "badblueboylivno je Hamo Hamić, a evo i njegove slike, itd.".
nije zabranjeno iznositi osobne podatke javnih ličnosti.
također, za svaku sliku ili bilo šta na Facebooku, svaki korisnik/korisnica sam podešava da li je to javno ili privatno. Ako je slika postavljena kao javna, ne vidim neku svrhu da ja stajem u zaštitu privatnosti.
naravno, bilo koja slika ili link na Fb profil koji meni budu prijavljeni od vlasnika profila (ili njihove rodbine) biće uklonjeni.
s druge strane, lično smatram da je kopanje po tuđim profilima i postiranje slika na forumu uz komentare "kako bi je..." degutantno, primitivno, glupo, seljački... međutim, isto tako lično smatram da je prepucavanje da li je bolji Messi ili Ronaldo još i gluplje, pa opet nabrijani adolescentri provode sate u tim raspravama i nema smisla da im to zabranjujemo.