Cleveland Cavaliers

LeBronfan
Kontakt:

Re: Cleveland Cavaliers

Post Postao/la LeBronfan » 15 jan 2015, 20:27

Mora se večeras dobiti Lakerse, ova serija poraza je deprimirajuća
20. LeBron James 24913 (14.4.2015.)
7. LeBron James 4631 (Play-off)
641 uzastopna utakmica s 10+ poena

DoktorIvo
Kontakt:

Post Postao/la DoktorIvo » 15 jan 2015, 20:36

adriano_leite je napisao/la:
DoktorIvo je napisao/la:Tvoj jedini problem je neobjektivnost. Nebitno je li u pitanju Cleveland, Irving, Sušić... tako da "tvoje oko" ne vidi realno stanje.

A realno stanje je da Irving, igrač od kojeg se očekivalo da eksplodira nakon Svjetskog prvenstva, igra daleko ispod očekivanja i da je to jedan od najvećih razloga zašto je Cleveland šesta ekipa Istoka. A ne može se reći da mu James ne da igrati jer je imao priliku pokazati se u utakmicama bez Jamesa, pa je izgubio 80 posto tih utakmica uz očajnu igru.

Realno stanje je i da je LeBron Clevelandu dar s neba jer da nije njega ova ekipa bi još bila u rebuildingu, a ti bi forumašku populaciju uvjeravao da je Bennett dobar izbor, da bi Cleveland bio u budućnosti jači s njim i Wigginsom nego s LeBronom i Loveom, da je odlazak Zellera težak udarac za perspektivnu ekipu, da Waiters nešto vrijedi, i još tona tvojih laži.
Ne mozemo znati kako bi tim igrao sa Blattom i mladicima, mozda bolje, mozda gore, to je vec gledanje u kasike, sto nije u mom domenu. Cuj ne da mu James igrati, izgubio 80% utakmica, bla bla bla, kada sam napisao da James ne da Kyrieu igrati? Irving igra daleko ispod ocekivanja ako ne gledas utakmice i ako pratis box score. Ako igra on ispod ocekivanja, kako tek igraju James i Love? Irvingu su 22 godine i nadolazeca je zvijezda NBA lige, svidjalo se to tebi ili ne ;) .
Šta se meni ima sviđati je li on nadolazeća zvijezda ili nije. Dobar je igrač, biće još i bolji, ali nisam siguran da će to pokazati u ekipi s Loveom i Jamesom. Nema loptu, šut mu nije konstantan, mora se trgati u odbrani i igrati 40 minuta. To je upropaštavanje talentovanog igrača.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 15 jan 2015, 21:34

@adriano ako gledanje u kasike nije u tvom domenu, kako onda znas kakvu buducnost Kyrie ima?? Mozda ga bas sjebu povrede ko Brandona? Mozda uradi neku glupost ko Arenas pa bude trazio ekipu u kini?

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 15 jan 2015, 21:52

JHam je napisao/la:@adriano ako gledanje u kasike nije u tvom domenu, kako onda znas kakvu buducnost Kyrie ima?? Mozda ga bas sjebu povrede ko Brandona? Mozda uradi neku glupost ko Arenas pa bude trazio ekipu u kini?
Gledajuci nekog igraca, mozes reci da li ima talenta ili ne. Dalje, kad je neko mlad, ocigledno je da ima prostora za napredak. Dalje, reci da neko ima dobru buducnost nije gledanje u kasike, jer je razlika u tome kad neko kaze: "Ovaj momak ima lijepu buducnost pred sobom" u odnosu na "Ovaj momak ce imati lijepu buducnost". Potencijal je cudo, ali niko realno ne zna sta nosi sutra. Samim tim sto Kyrie ima 22 godine, daje mi za pravo da mislim i da kazem da ce biti bolji igrac u buducnosti, nego sto je sada, a trenutno je jako dobar igrac, iako nema fensi statistiku asistencija. Takodjer je u dosadasnjem dijelu karijere imao vise individualnih ostvarenja nego mnogi drugi s kojima ga se ovdje poredi. Kosarka je timski sport, te da bi neka ekipa bila uspjesna, kolektiv mora da igra dobro. Jedan igrac moze da nosi tim, ali nikako da bude iskljucivi razlog za uspjeh ili neuspjeh. Anthony Davis nece u playoff, vjerovatno ni sljedece sezone, dok recimo Milsap dere guzove zajedno sa Atlantom, sto bi forumskom logikom znacilo da je Milsap bolji, jest al' u kurcu. Ista komparacija se moze uzeti za svakog igraca koji ima s timom bolji omjer, ali ishod ce biti isti ;) . Stvarno vise nemam snage za takve diskusije, misli sta hoces i to je to.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 15 jan 2015, 23:32

Clutch je napisao/la:Prerano ti zaključke donosiš. Ali razumljivo, s obzirom da zračiš ogromnom količinom hejta prema Jamesu.

Inače:
"(Wednesday) at practice my lungs were burning ... I couldn't make those moves two weeks ago," James said. "To come back and feel the way I like to feel was pretty cool."
Nije bila samo nonšalancija u pitanju, čovjek nije bio 100% fit.

I da, najbolji je igrač lige, i dalje. I to ubjedljivo.
Znaci, od pocetka sezone, ovo sto pruza, tebi je na nivou najboljeg igraca lige?
Naravno da ne, ali to ne mijenja činjenicu koju sam naveo. Uostalom i sam ćeš se u to uvjeriti u mjesecima koji slijede. :D
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 15 jan 2015, 23:41

Clutch je napisao/la: Naravno da ne, ali to ne mijenja činjenicu koju sam naveo. Uostalom i sam ćeš se u to uvjeriti u mjesecima koji slijede. :D
Ja sudim po onome sto vidim na terenu, a on je trenutno daleko od najboljeg igraca lige. Moguce je da ce mu onaj predah pomoci da se dozove, ima on dosta sezona i utakmica iza sebe, cini mi se cak vise i od Garnetta i Kobea, koji su igraci sa najvise minuta do tridesete godine, jer su dosli direktno iz srednje skole. Moguce je da opet bude onaj stari, ali ponavljam, po onome kako je igrao u ovom dijelu sezone, blago receno, nije na svom nivou, pa ni na nivou top 5 igraca lige. Daj Boze da me demantuje, jer to je za dobrobit tima kojeg pratim.

Mes Que Un Club!

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 15 jan 2015, 23:47

Pa u junu je igrao svemirsku košarku. Nije za ovih pola godine zaboravio igrat'.
Znaš ti to samo ga voliš kritikovati. :mrgreen:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Luminary
Kontakt:

Post Postao/la Luminary » 16 jan 2015, 00:30

slika
Previse brate

DoktorIvo
Kontakt:

Post Postao/la DoktorIvo » 16 jan 2015, 05:06

Irving u prvih osam minuta prodao već četiri lopte. I bolje da je nema u rukama...

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 16 jan 2015, 10:23

slika
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

LeBronfan
Kontakt:

Post Postao/la LeBronfan » 16 jan 2015, 13:46

napokon pobjeda, valjda će sada biti lakše
20. LeBron James 24913 (14.4.2015.)
7. LeBron James 4631 (Play-off)
641 uzastopna utakmica s 10+ poena

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 16 jan 2015, 15:50

" onclick="window.open(this.href);return false;

O ovome pricam od pocetka sezone :roll:

Mes Que Un Club!

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 16 jan 2015, 15:56

ne zajebaji, odigro je sinoc vrlo dobru tekmu, i x puta se prvi vraco nazad, ne izlvaci dlake iz jajeta, kao ti sto prave te gifove

Bez LeBrona bi zijanili i sinoc.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 16 jan 2015, 15:58

alemsa je napisao/la:

ne zajebaji, odigro je sinoc vrlo dobru tekmu, i x puta se prvi vraco nazad, ne izlvaci dlake iz jajeta, kao ti sto prave te gifove

Bez LeBrona bi zijanili i sinoc.
Jesam li rekao sta o njegovoj igri sinoc ili o primjeru kakvu odbranu igra od pocetka sezone? Super da znas da bismo zijanili sinoc bez njega...

Mes Que Un Club!

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 16 jan 2015, 16:01

Nije problem kad postaviš ovo, ovo je stvarno smiješno. Ovo se ne smije njemu dešavati.

Ali fascinira cinjenica što kaže Alem, tražiš dlaku u jajetu i samo hoceš covjeka da ocrniš.

Trpiš godinama poraze i lošu igru svoje ekipe i umjesto da staviš ekipu na prvo mjesto sada kad je roster odlican, tebi je bitnije da covjeka poklapaš kad god imaš priliku.

I svakako da bi sinoc zijan bio da nije bilo Lebrona.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 16 jan 2015, 16:07

Belmin6 je napisao/la:Nije problem kad postaviš ovo, ovo je stvarno smiješno. Ovo se ne smije njemu dešavati.

Ali fascinira cinjenica što kaže Alem, tražiš dlaku u jajetu i samo hoceš covjeka da ocrniš.

Trpiš godinama poraze i lošu igru svoje ekipe i umjesto da staviš ekipu na prvo mjesto sada kad je roster odlican, tebi je bitnije da covjeka poklapaš kad god imaš priliku.

I svakako da bi sinoc zijan bio da nije bilo Lebrona.
Ponavljam opet, ovo je primjer kakvu je odbranu igrao od pocetka sezone, ali sada naletih na gif sa utakmice od sinoc. Dalje, ekipa je uvijek bila na prvom mjestu, kao sto je i sada, ako je mogla biti kada smo bili u rasulu, normalno je da je i sada. James kao neko ko glasi za najboljeg igraca lige, treba da bude primjer i nedopustivo je da tako igra odbranu. Upravo zato sto mi je tim na prvom mjestu, ne zelim da igramo sa igracem manje u odbrani, a lika placamo max ugovor i pri tome je dosao u tim kao najbolji igrac lige. To je sve, ali eto po defaultu je sve stp napisem pljuvanje :crazy: . Kao sto sam rekao, nadam se da ce odmor od 2 sedmice biti pozitivan za njega, sudeci po ove dvije utakmice, mnogo je ucinkovitiji nego na pocetku sezone ;) . Glede poraza sinoc da on nije igrao, to samo dragi Bog zna, niko drugi ;) .

Mes Que Un Club!

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 16 jan 2015, 16:27

ozbiljno?

slika

Cijeni malo sto ti najbolji igrac svijeta igra u ekipi.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 16 jan 2015, 17:57

Šanse da bi pobjedili bez njega su su bile tačno 1/8.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 16 jan 2015, 19:04

Steta sto Cavsi ne izgubise,razlog bi bio ona trica preko Brona.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 16 jan 2015, 19:33

@adrianu je očito normalno da LeBron (koji nije kao nekad) odigra tekmu sa 36 poena na 50% šuta, 5 skokova, 5 asista, 2 ukradene i samo 1 izgubljenom loptom, pa uopšte nije imao potrebu da takvu partiju pohvali. Ali je tu kad ga treba popljuvati zbog jednog ( :!: ) defensive playa s iste utakmice. :roll:

Naravno da bi izgubili da sinoć nije bilo 'Brona. U 8 tekmi, koliko je preskočio, smo jasno mogli uvidjeti kako stvari trenutno stoje.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Odgovori

Natrag na “Cleveland Cavaliers”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.