Odmah sad kreću te diskusije šta bi sve Guardiola mogao uraditi i eventualno promijeniti. Značajni promjena neće biti barem po pitanju igračkog kadra. Sam Martinez je jednim dijelom najvjerovatnije doveden zbog Guardiole, promjena u timu značajni neće biti, nekih pojačanja na ljeto će moguće biti, zavisi kako tad bude Guardiola razmišljao, a i kako uprava bude razmišljala.
Jedna stvar mora biti jasna, jedan od razloga (samo jedan kažem) što je Pep došao je i taj što je Bayernov stil igre dosta sličan stilu Barce, visok posjed lopte i slično. E sad je tu par igrača koji idu na snagu i izraženija je i igra glavom u napadu, nego npr u Barci. Zbog ove stvari a i drugih, nije moguće preslikat igru Barce na Bayern. Sam Pep će se morati prilagoditi na njemačke uslove, drugačiji je sistem igre. On će u Bayernu morati obratiti pažnju i na odbranu. Neki dan sam spominjao kako je odbrana i kompaktnost dugo godina, pa gotovo i u cijeloj historiji Bayerna, u ovom klubu bila jako bitna. Van Gaal je odbranu velikim dijelom zanemario, pa je imao samo jednu uspješnu sezonu, a onda su kola krenula niz brdo. Znači ako Pep ne bude spreman se i prilagođavat, ode mu glava. To je jasno ko dan. A naravno da sam i ja govorio da je bitno da dođe i neko ko će unijeti inovacije i u nekim segmentima usavršit igru. S druge strane Jupp je vratio odbranu na puteve stare slave, da tako kažem i sad se to ne smije sad upropastit.
Pep će svoju klasu i morati potvrdit kroz to da je spreman i da se prilagodi, drugom klubu, drugom okruženju, drugoj, drugačijoj ligi. Tu on sad može pasti, a može i pokazati klasu. S obzirom da prilično vjerujem u njegove kvalitete, više vjerujem da će on u tome uspjeti. Samo i navijači, a i uprava Bayerna će morati imati strpljenja, jer sve moguće da neće odmah ići glat. Ipak kada sve se dobro poklopi, tad se dobiva rješenje na duže staze, jer radi se o mladom, ambicioznom treneru.
I ne tako odmah otpisivat Gomeza, jer mnogi bi se mogli neprijatno iznenadit, ako ga tako lako otpišete. Vjerujte mi....

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland