FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Monolog » 22 apr 2012, 14:58

Ne čitam dobro, al'
Romariooo je napisao/la:alves bi mogao odmoriti malo
de mi prevedi ovo, ako ti nije teško.

Pedro nije uštopao loptu 2 godine, čovječe. Pa haman ti nisi gledao njega ili ga i dalje gledaš kroz prizmu prošlogodišnje forme. Čovjek je mentalna banana, jbt.

Po tebi bi protiv Chelsea trebali igrati sa 2 defanzivna igrača i nijednim brzim igračem u odbrani. Ima smisla, posebno ako shvatimo da će Chelsea igru bazirati na kontranapadima sa ultrabrzim igračima poput Mate, Ramiresa i(li) Sturridgea. :roll:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 22 apr 2012, 14:59

tyler durden je napisao/la:
mandraX je napisao/la:

A sto bi razlikovao Ramosa i Busquetsa? Sto jedan place oko sudija, a drugi glumi oko sudija, a zele istu stvar. Da, da .
Eto nek takvih nema u Realu :lol:
Znaci priznajes, fino. Hvala.
Pa priznajem što se tiče Busquetsa i Ramosa, al' ja sam ti ih više naveo iz Reala, ne samo Ramosa.

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 22 apr 2012, 15:04

mandraX je napisao/la:
mandraX je napisao/la:
Eto nek takvih nema u Realu :lol:
Znaci priznajes, fino. Hvala.
Pa priznajem što se tiče Busquetsa i Ramosa, al' ja sam ti ih više naveo iz Reala, ne samo Ramosa.
Busquets,Alves ili bilo koji drugi igrac iz Barce kao i sam trener, predstavljaju Barcelonu.
Pepe, Ramos ili bilo koji drugi igrac iz Reala kao i sam trener,predstavljaju Real.
Sto indicira.. zakljuci sam.

Malo šamara u toku dana nije na odmet. ;)

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 22 apr 2012, 15:05

Monolog je napisao/la:Ne čitam dobro, al'
Romariooo je napisao/la:alves bi mogao odmoriti malo
de mi prevedi ovo, ako ti nije teško.

Pedro nije uštopao loptu 2 godine, čovječe. Pa haman ti nisi gledao njega ili ga i dalje gledaš kroz prizmu prošlogodišnje forme. Čovjek je mentalna banana, jbt.

Po tebi bi protiv Chelsea trebali igrati sa 2 defanzivna igrača i nijednim brzim igračem u odbrani. Ima smisla, posebno ako shvatimo da će Chelsea igru bazirati na kontranapadima sa ultrabrzim igračima poput Mate, Ramiresa i(li) Sturridgea. :roll:

a jesi rob bukvalnosti

alves bi mogao malo odmoriti, zargonski receno mogao bi ostati na klupi da proba neko drugi, kad igras lopte na ulici i neko dijete igra s tobom, kazes mu fino, ajd decko ti sad malo odmori

nisam rekao alvesa bi trebalo odmoriti za sledece meceve, ne znam sad jel treba i crtati, isto kao sto bi rekao da ce tello protiv celzija definitivno odmoriti

tri igraca u odbrani plus defanzivni buskec su dovoljni za zaustavljanje celzijevih kontranapada, to smo gledali i londonu, vecinu utakmice igrali smo s trojicom u odbrani, pitanje je samo dakle dal staviti na krilo beka koji zna odigrati kao krilo, ili klasicno krilo, a pedro je i u londonu kod one stative pokazao svoju lucidnost, a moze je sigurno opet pokazati, ne trba ga otpisivati nikako, barem ne sad kad nam treba takav igrac

alves moze komotno i u zadnju liniju recimo s maskeranom pikeom ili puyolom, bila bi to brza odbrana, a brza je i da nema alvesa
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 22 apr 2012, 15:08

:lol:
E moj @Romarioooo. :mrgreen: Pa de pogledaj i (konačno) progledaj malo, živ bio. Ako ne bude igrao protiv Chelsea (najvažnija utakmica u sezoni za Barcelonu) uz tvoj razlog "da odmori malo", to znači da će (barem) igrati protiv buranije Raya, Betisa i ostalih ekipa protiv kojih Barcelona nema ni mrvicu motiva. Eto, ja sam bukvalista, ali ti si napisao neviđenu količinu škrabotina u ovom pokušaju da pokažeš kako će Barcelona igrati protiv Chelsea. U pravu si, a gori sam ja što uopšte citirah tvoj post.
Neću više, taman kad bi napisao da će u postavi biti Montoya, Muniesa, Tello ( :lol: ), Cuenca i oni likovi koji su igrali protiv Hajduka u prijateljskoj tekmi na Poljudu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 22 apr 2012, 15:15

Pa jbt sta kritikujete Thiaga,uz Alexisa,momak je jedini pokazao zelju da igra. Xavi i Iniesta u toku utakmice nisu pruzili ni jedan prodoran pas,a ko je Tellu dodao za 1 na 1 ?
Dogodilo se ono sto sam se bojao,Mascherano je prespor da cuva Ronalda.

Zanimljivo je da je Real imao mnogo boljih utakmica protiv Barce,a izgubio. Isto kao i Ronaldo,danas ga dizu u nebesa a desavalo se par puta da jedini igra u Realu,i trudi se kada isti gubi protiv Barce...Previse se povrsno posmatraju neki ucinci. Ovo mu nije ni priblizno najbolja utakmica protiv Barce.(a ni ona u kupu)

Previse se Barca opustila ove sezone u nadi da ce ih Messi vaditi kad god treba,pa nije ni on Bog. Izvadi jednom,dvaput, al' nije ni on levat da trci i bori se dok Iniesta i Xavi se lezerno i bez volje setaju po terenu.

Alexis je odlicno odigrao,steta sto nije mogao citavu utakmicu. Vidjelo se da je od njegovog ulaska i Messi dobio motiv da igra,steta zbog one brze kontre.
Sve u svemu,nadam se ponovnom derbiju na AA,ne zbog osvete,nego jednostavno da vidimo da li Real moze povezati 3 dobre utakmice protiv Barce (ili dvije pobjede)

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 22 apr 2012, 15:25

nek alves ostane na klupi protiv celzija odma se mozemo komotno popisat na povoljan rezultat
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 22 apr 2012, 15:42

Thiago je sinoc, uz Alexisa, bio nas najbolji igrac u drugom poluvremenu.

Ako prodjemo chelsea i ako se ispostavi kao dobar potez ovo odmaranje igraca protiv reala (a ne sumnjam da nece) povlacim sve sto sam sinoc rekao protiv Pepa i njegove taktike.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 22 apr 2012, 15:44

Veliki dio sezone se mučimo i po meni jedan od glavnih razloga za to je napad. Usporedicu sa proslom sezonom gdje je naravno Messi bio glavni dok su Villa i Pedro uz blagi pad sredinom sezone bili odlicni. Jedino nismo imali dobre zamjene u vidu Bojana ili Jeffrena pa kasnije i Affelaya. Ove sezone se dobro krenulo sa napadom dok je Villa igrao i Messi pa i Alexis a plus je i Fabregas zabijao kao lud. Međutim nemamo realizaciju u posljednje vrijeme nikako. Alexis se po meni dosta popravio pogotovo u zadnje vrijeme i nekako mi se čini da mu dobro ide u sredini napada, ali kako ćemo zabiti gol kad jednostavno "ovisimo" o Messiju, koji da nije bio ovoliko efikasan mi bismo zaostajali mnogo više za Realom. Alexisu i možemo "oprostiti" što nije dao više golova, zbog procesa uklapanja, ali je Pedro taj koji je ove sezone slab totalno. Odbrana po meni nije ništa lošija nego prošle, samo je problem realizacija pogotovo u posljednje vrijeme. I prije tekme sa Milanom se vidilo da imamo problema sa realizacijom i zaista ne znam koliko bi uopste golova dali Milanu da nije bilo penala. Igra nije loša, jer kada stvoriš šanse, npr. protiv Chelsea 6-7 čistih šansi, znači da si igrao dobro i ne mora rezultat uvijek biti taj koji određuje kakva je igra bila. Jednostavno fali realizacija i sinoć smo jeftino primili gol kao i protiv Chelsea, ali takve smo golove i prije primali, kao npr. protiv Reala prvi meč na SB u decembru, ali smo se vraćali zato što smo davali golove. Sad se mučimo i nadam se da ćemo protiv Chelsea naći taktiku za dati gol. Biće teško, ali se nadam jednom brzom golu koji bi sve promijenio. ;)
Mes Que Un Club

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 22 apr 2012, 15:52

Oni bi izgurali Alvesa koji je nas najbolji igrac od kako je dosao u Barcu ( ne racunajuci nedodirljivu trojku)

Ali zato za Piquea i Fabregasa ima mjesta, da ih ja gledam kako se ko klokani krecu po terenu sa svojim pivskim stomacima.

Uzmi me Boze, banuj me Admine, samo da ne citam ovo. :(
Don't hate what you don't understand.

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 22 apr 2012, 16:33

Možda bi bilo najbolje da Pep izvede B sastav protiv Čelzija sa Muniesom, Bartrom, Tellom, Thiagom,Cuencom,Dos Santosom, Montoyom, Sergio Robertom. Pridodati im iskusnijeg Keitu i dati mu kapitensku traku da ih predvodi.

Mislim, covjek kad cita postove pojedinaca sama ideja sa tako namece.

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 22 apr 2012, 16:44

"Prije otprilike dva mjeseca započele su špekulacije kako Guardiola nije zadovoljan Piquéovim odnosom prema klubu u posljednjim mjesecima. Gerard se činio dosta dekoncentrisanim u mnogim susretima, možda i zbog svoje celebrity veze sa megapopularnom Shakirom. Uoči susreta sa Leverkusenom je imao sudar s autobusom, a objavljivao je i fotografije s godišnjih odmora na kojima vozi jet-ski, iako mu je to prema ugovoru s Barcelonom zabranjeno, zbog visokog rizika od zadobijanja neke vrste fizičke povrede. Pep je nakon špekulacija o Gerardovom statusu u februaru mjesecu rekao da je Piqué u Barçi nedodirljiv, te da u njoj ima svoje mjesto još mnogo godina.

No, da li je to stvarno tako? Šta se događa s Piquéom? Da li je odnos između njega i Guardiole narušen? Da li je Piqué novi Barçin Zlatan Ibrahimović koji će na klupi presjediti ključne utakmice sezone? Da li bi Barça u protekla dva susreta možda ostvarila bolje rezultate da je on igrao u srcu odbrane protiv igrača poput Drogbe ili C. Ronalda? Ukratko, postoji li u Barçi "Slučaj Piqué"? Odgovore na ova pitanja ćemo dobiti u utorak, možda već prilikom objavljivanja sastava za uzvratni susret protiv Chelseaja."

-----------------------------------------------------------

Ovo ne valja nimalo :?

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 22 apr 2012, 17:29

Jao koliko glumaca ovdje ima. Prvo ovo oko sastava, pa oko pljuvanja, pa oko proglasavanja nake krize. Eh da mi je znati koliko dugo vi navijate za Barcu i koje ste starosne dobi :lol: .
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 22 apr 2012, 19:24

xaviesta je napisao/la:Uzmi me Boze, banuj me Admine, samo da ne citam ovo. :(

E bas ti hvala za ovu recenicu, nasmijao si me pravo :lol: :lol: ali razumijem te u potunosti, do jucer se kleli u Alvesa, a sad im ne valja :? . Tako i ovi moji Realovci poslije poraza od Bayerna posli pljuvati haman po cijeloj ekipi, a sinoc im svaki bio extra, a isti sastav igrao obje utakmice :lol:
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 22 apr 2012, 19:43

Dakle....umjesto Messia staviti Sergio Roberta, umjesto Alvesa obavezno Montoyu, umjesto Xavia ubaciti Dos Santosa, stoperski par neka cine Muniesa i Bartra, naravno umjesto Alexisa staviti Cunecu. To bi bilo sasvim dovoljno da se Čelzi pobjedi i da se obezbjedi plasman u finale. Shodno pisanjima pojedinaca ;)

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 22 apr 2012, 19:57

messilla je napisao/la:Thiago je sinoc, uz Alexisa, bio nas najbolji igrac u drugom poluvremenu.

Ako prodjemo chelsea i ako se ispostavi kao dobar potez ovo odmaranje igraca protiv reala (a ne sumnjam da nece) povlacim sve sto sam sinoc rekao protiv Pepa i njegove taktike.
Kako je to Sanchez bio najbolji možda zbog gola ? Veliki promašaj Barcelone kad je u pitanju ovaj igrač. :roll:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 22 apr 2012, 20:01

Jes' vala, čovjek je promašaj i po'.
To je dokazao golovima protiv Reala, Leverkuzena, te time što je 2. strijelac ekipe u Primeri. Nema šta, pravi promašaj. :lol:
Da li je Robben promašaj? Ili Ribery? :roll: I, da li je Gomez promašaj? Jer, budimo realni, on je u prvoj sezoni u Bayernu zabio nekih desetak golova, a plaćen je više od Alexisa. :mrgreen:
Alexis u prvoj sezoni pokazao da će biti pojačanje i da pare nisu uzalud bačene, al' uvijek je tu @Saurman koji zna neke stvari.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 22 apr 2012, 20:08

Monolog je napisao/la:Jes' vala, čovjek je promašaj i po'.
To je dokazao golovima protiv Reala, Leverkuzena, te time što je 2. strijelac ekipe u Primeri. Nema šta, pravi promašaj. :lol:
Da li je Robben promašaj? Ili Ribery? :roll: I, da li je Gomez promašaj? Jer, budimo realni, on je u prvoj sezoni u Bayernu zabio nekih desetak golova, a plaćen je više od Alexisa. :mrgreen:
Alexis u prvoj sezoni pokazao da će biti pojačanje i da pare nisu uzalud bačene, al' uvijek je tu @Saurman koji zna neke stvari.

Drugi strijelac ekipe 38 utakmica 13 golova,....11u Primeri 2 u CL i 1 u kupu e ako se ovo zove pojačanje onda :lol:
Zabio 10 golova u Udineseu i to je bilo dovoljno da ga plate 40 mil wtf ?

Falcao se mogao dovesti za maltene iste pare.
Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 22 apr 2012, 20:10, ukupno mijenjano 1 put.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 22 apr 2012, 20:10

@saurman , eto odgovori ti @monolog :D
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 22 apr 2012, 20:14

Pa ja tebe pitam za Gomeza, Riberyja i Robbena? Samo čekam? Slobodno mi ti govori njihovu statistiku, posebno Gomezovu u prvoj sezoni. Moram li ti ovdje pisati njegov nadimak zbog konstantnog mašanja stopostotnih šansi? :mrgreen:
Sanchez nije Falcao. Kolumbijac je klasični centarfor, Sanchez je krilni igrač, tako da statistika od 11 postignutih golova u prvoj sezoni i nije loša. Ili možda jeste? A, bacivši pogled na strijelce Barcelone, dobiješ situaciju u kojoj je Messi zabio 41, Sanchez 11, Xavi 10 i Fabregas 9. S obzirom da je Cesc igrao dosta bliže golu onda je ta statistika nikakva, jelde i Cesc je promašaj. :mrgreen:
Btw, koliko me sjećanje služi, on nije koštao ni 30 miliona, a druga stvar je što će se u narednim godinama izdvajati određena suma zbog njegovih igara (asistencije, golovi i trofeji). Jes vala, sad si i mene ubijedio da je promašaj. :lol:

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.