FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

adriano_leite
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la adriano_leite » 22 apr 2012, 13:16

FKKrajina je napisao/la:Sinoc je Barca zasluzeno porazena. Jednostavno,kad protiv Reala igraju Thiago i Tello od pocetka,to su 2 igraca manje. I to je svima jasno. S takvom ekipom se ne moze dobiti Real. I ne razumijem Guardiolu da u jednoj takvoj utakmici on odmara Fabregasa i Alexisa. Po mom misljenju i Pique je trebao poceti,ali ok,on je strucnjak,ja nisam.

I da, Tello nema buducnost u Barci,po mom misljenju. Sebican je igrac a takvi u Barci ne prolaze. Iznenadio me koliko je sebican.
Thiago je sasvim solidno odigrao, prvo poluvrijeme je bio los, drugo poluvrijeme je bio bolji i od Inieste i od Xavija i od Messija. Odmarati Alexisa i Fabregasa je itekako dobar potez, jer je u utorak mnogo bitnija utakmica, u kojoj zavisimo od nase igre, a ne od utakmice Real - Bilbao itd. Igraci nisu masine i trebaju odmor, a za Piquea se slazem, ali opet ko zna sta to radi Pique, jer nije normalno da Guardiola, koji je insistirao na njegovom dovodjenju, njega sada drzi na klupi. To govori da je u pitanju ili neka povreda ili da je Pique potpuno trohno. Tello je novi Pedro, jer isto tako se pricalo zasto Pedro igra, a kada Pedro pokaza kvalitet, svi ste ponosni na igraca iz nase skole i jer ne kupujemo Ronalde, Khedire, Ramose itd.
Sjecam se kad je Puyol postepeno upadao u prvi tim, pa kretao se k'o biba, zalijetao se, isao na snagu, a eto ga postade nas najbolji igrac u odbrani i Barcu nije moguce zamisliti bez njega. Iniesta kada je upadao u prvi tim, proklinjao sam ga nakon prvih par utakmica, jer je nesto solirao, driblao itd. Barcelona nije instant klub tipa Citya, Barcelona ne kupuje sve gotovo, Barcelona gradi godinama i to kao pravi navijac Barce trebao bi znati. Svake godine izbace se dva tri igraca iz omladinskog pogona i postepeno ih se uvodi u prvi tim, kako bi na kraju nosili Barcu. Sada su tu Cuenca i Tello, nakon njih ce doci drugi koji ce nam takodjer jesti zivce, ali jednostavno to je Barca, svaki mladi igrac dobije sansu, dobije odredjeno vrijeme, ako je obicna klocina, lagano ode i to je to. Tako ce isto biti i sa Tellom, ako nije dovoljno dobar, otici ce, ali momak mora dobiti odredjenu minutazu, neka je osjetio El Classico, neka je uvidio greske, neka osjeti gorcinu poraza, dobro ce mu doci u nastavku karijere. Ne mogu se sve utakmice ni dobijati, pa nije Real **** Zaragoza.
Jedina i najveca greska Barcelone su golmani, jer nemamo golmana od Zubizarrete, sve kloc do kloca zakljucno sa ovim danasnjim. Tu se treba investirati, a ostalo je sve ok, jer tako to Barca radi.

Nazivate se navijacima Barce, a pljujete zavisno od rezultata. Dosta je vise sa tim pljuvanjem jer se nije pobijedilo, dosta je vise sa tim pametovanjem nakon poraza. Pljuvali ste Guardiolu nakon -10, pa ste ga dizali u nebesa kada je dosao na -4, pa ga sada opet pljujete. Dosta je sa tim pljuvanjem. Ako znate kroz kakve momente je Barcelona prolazila u zadnjih 15 godina, cijenili biste vi vrlo dobro ovo sto Barca ima sada.

Visca el Barca, a ovi instant navijaci, ako im se nesvidja, niko vas ne primorava da gledate i navijate za Barcu, dodjite kada opet dignemo trofej La Lige ili Lige prvaka, a do tada, adio, pustite prave navijace Barce da cijene ovo sto imaju.

P. S. FKKrajina, nije sve tebi napisano, jednostavno sam sve sastavio u jedan post.

Edit: Mesilla, namjerno sam rekao da ce Miami ubiti Wizardse, jer juce sve sto sam rekao je bilo pogresno :lol: , a Miami mrzim iz dna duse, kao i ovog covjeka koji mi je avatar :lol: . Morat cu reci da ce osvojiti prsten, jer onda ga sigurno nikada nece osvojiti hahahahaha.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 22 apr 2012, 13:35

i ponovo nedaj boze da ja barca dala ovakav gol, koliko bi se samo pricalo o njemu i teorijama zavjere :?

slika
ser del barça es el millor que hi ha !

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 22 apr 2012, 14:08

Nemojte o ofsajdu i sl, k'o Boga vas molim. Bilo - prošlo, idemo dalje...

Sad Chelsea, ukoliko ne prođe Barca, bit' će to definitivno sezona za zaborav :mrgreen: ...i gora :twisted:
Što se tiče sastava, slažem se sa Xaviestom, nema više experimentisanja, ne u ovakvim tekmama, zar da je to sinoć Pep skont'o...nadam se da jest...Iniesta MORA u sredini igrati sa Xavijem, znači MORA! ...ovaj što govori da će izaći sa formacijom 3-3-4, samo da ti kažem nešto, očigledno se nisi naspavao dobro, pa čovječe ne igra protiv Granade, ovo je Chelsea, ovo je polufinale Lige Prvaka, jes' ti normalan?

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 22 apr 2012, 14:10

Scof1eld je napisao/la:i ponovo nedaj boze da ja barca dala ovakav gol, koliko bi se samo pricalo o njemu i teorijama zavjere :?

slika

Ovakvi su mi najjaci, niko ne spomene ofsajd ni igraci ni vecina navijaca , al nade se jedan s nekom fix idejom ;)

Ima na goal.com izjava nekog sudije, pa je fino objasnio , citaj ;)

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 22 apr 2012, 14:14

tyler durden je napisao/la:

Ovakvi su mi najjaci, niko ne spomene ofsajd ni igraci ni vecina navijaca , al nade se jedan s nekom fix idejom ;)

Barcelona nikad nije ni dizala toliku frku kad bi bila oštećena, dobro jest malo, neka izjava igrača i sl, al za razliku od nekih (Real npr), to je ništa.

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 22 apr 2012, 14:16

eh da bacim i ja jedan komentar sto se tice sinocnje tekme...

opcenito,utakmica losa sa obe strane..i niti jedna ekipa nije igrala Bog zna sta dobro..real je bio manje losiji i to je iskoristio sa dva gola...
sto se tice barce,jedino bi prolaznu ocjenu dao maskeranu i busketsu..prvom jer je sprijecio par opasnih pasova i napada reala a drugom jer je u par navrata jedini isao naprijed i povlacio loptu kad niko drugi nije..
ostali su svi bili pospani,pogotovo motori barce xavi i messi...
i opet sam znao da nece izac na dobro kad se razdvoje xavi i iniesta u ovako kljucnim utakmicama,nadam se da to nece bit slucaj sa celzijem..jednostavno odsjeceni jedan od drugoj i jos dodas veliku odsutnost messija i katastrofalnu partiju zadnje linije i valdesa,bolje onda nije moglo..im'o sam osjecaj da real stisne malo jace da bi nabusio barcu samo tamo jer ovi su samo sve blijedo posmatrali..ne znam radi cega,glupo je govoriti o nekom zasicenju i odmaranju za celzi jer ovo je ipak real madrid,najveci moguci suparnik barci..
al hajd,titula je svakako davno vec bila izgubljena s toga ovaj poraz ne boli toliko..on svakako boli ali ne u tolikoj mjeri kao npr da je bio egal u bodovima i da je zadnja tekma sezone..
nadam se samo da ovaj poraz nece mnogo utjecati na igru protiv celzija i nadam se da gvardiola nece mnogo eksperimentisati sa sastavom kao protiv reala..

moja zelja je da u zadnjoj liniji vidim alvesa,puyola,pikea(ma koliko los bio potreban je u skoku)i adriana..a sredinu da cine xavi iniesta i buskets...naprijed messija sanceza i volio bi fabregasa..pa da na neki nacin on i messi da se izmjenjuju i da probaju probit vrlo moguci bunker celzija..

sto se tice reala,njima cestitke na tituli,i da se razumijemo ni oni nisu Bog zna sta odigrali...imali su tu prednosto sto murinju nije kalkulis'o sa sastavom,svi su poceli utakmicu i vjerovatno je i tu razlog njihove pobjede..
i oni su dosta blijedo odigrali,pravi gol kao i barcin cista nafaka..a i ronaldov,velika odsutnost odbrane i valdesovo po ko zna koji put lose procitavanje putanje lopte..bilo je i boljih utakmica od stranje njih protiv barce koje su gubili..sinoc jednosavno ni jedni ni drugi nisu bili na nivou..pobjedila je manje losa ekipa

i da,halalite radi avatara,opklada je u pitanju :mrgreen:
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

KapioFootball
Kontakt:

Post Postao/la KapioFootball » 22 apr 2012, 14:22

mandraX je napisao/la:

Barcelona nikad nije ni dizala toliku frku kad bi bila oštećena, dobro jest malo, neka izjava igrača i sl, al za razliku od nekih (Real npr), to je ništa.
Naravno da nije, ali iskreno vi navijaci stalno potencirate na to, i onda nama nesto govorite :)
Niste drugaciji, vjerujte...
HALA MADRID!!!

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 22 apr 2012, 14:23

mandraX je napisao/la:

ili jest ili nije, treceg nema ;)
znaci jest, bilo da je to receno u nekim tajnim siframa ili direktno ko sto neki to rade (Real).

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 22 apr 2012, 14:27

KapioFootball je napisao/la: Naravno da nije, ali iskreno vi navijaci stalno potencirate na to, i onda nama nesto govorite :)
Ja ovdje na forumu to nisam vidio, pretežno ste vi prvi načimali tu temu o sudijama i sl. I naravno da niko neće šutiti ovdje, naravno da će uzvratit'...
tyler durden je napisao/la:ili jest ili nije, treceg nema ;)
znaci jest, bilo da je to receno u nekim tajnim siframa ili direktno ko sto neki to rade (Real).
Nemoj da zezaš, znači tebi je isto kad izađe Busquets sa izjavom kako je Barca oštećena, i sa druge strane kad izađe Mourinho, Ronaldo, Ramos, Pepe, pa i onaj Karanka sa pričom kako su oštećeni, doduše to se ne zove priča, nego plač. A dobro znamo da je npr. Mourinho dosta puta dizao frku zbog navodne štete od strane sudija, a ta frka se nije svodila samo na priču, pardon plač, bilo je tu i više od toga.

KapioFootball
Kontakt:

Post Postao/la KapioFootball » 22 apr 2012, 14:28

mandraX je napisao/la:
KapioFootball je napisao/la: Naravno da nije, ali iskreno vi navijaci stalno potencirate na to, i onda nama nesto govorite :)
Ja ovdje na forumu to nisam vidio, pretežno ste vi prvi načimali tu temu o sudijama i sl. I naravno da niko neće šutiti ovdje, naravno da će uzvratit'...
Nisi dobro gledao...
HALA MADRID!!!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 22 apr 2012, 14:30

................messi...........
..alexis......fabregas.........pedro
..........iniesta......xavi.........
.................sergio..............
....puyol.......pike.....maskerano

pvako nesto ja ocekujem protiv celzija, dva krila za razvlacenja bunkera, mesi i fabregas u sredini za veliki pritisak na odbranu, dok su trojica nazad plus sergio sasvim dovoljni da zatvore bilo kakav pokusaj kontre

alves bi mogao odmoriti malo, ako on bude igrao odmorit ce vjerovatno onda xavi ili iniesta

messi i fabregas mogu razbiti bunker, vidjeli smo to i u londonu, samo dakle podesiti nisanske sprave, a opasni ce biti i alexis i pedro po krilima

treba ocekivati totalnu viktoriju, pogotovo ako pep izvede ovakav sastav, golovi ce doci, vjerovatno ce biti i penala odmah da kazem a kasnije ce biti zalopoljke, al s obzirom da ce oni bunker igrati a mi jako ofanzivno, bice svega u sesnaestercu i vrlo lako se moze desiti da naprave koji penal, samo da messi i fabregas igraju visoko u napadu, a ne ovako ko protiv reala kad messi bio najistureniji 30 metara od gola
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 22 apr 2012, 14:32

KapioFootball je napisao/la:
mandraX je napisao/la:
Nisi dobro gledao...
Bujrum dokaži suprotno.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 22 apr 2012, 14:33

Alvesa odmoriti u najvažnijoj utakmici sezone, a da čovjek koji ne zna uštopati loptu igra? :mrgreen: Hajde de. :mrgreen:
Čovjek koji igra napad-odbrana tokom svih 90 minuta bi trebao tek tako biti na klupi, je l'? :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 22 apr 2012, 14:37

Fakat romario odmorit alvesa protiv chelsea.. pa sta je tebi :shock:
ser del barça es el millor que hi ha !

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 22 apr 2012, 14:41

Monolog je napisao/la:Alvesa odmoriti u najvažnijoj utakmici sezone, a da čovjek koji ne zna uštopati loptu igra? :mrgreen: Hajde de. :mrgreen:
Čovjek koji igra napad-odbrana tokom svih 90 minuta bi trebao tek tako biti na klupi, je l'? :mrgreen:

grijesis, nije to odmaranje za neke buduce utakmice, nego jednostavno covjek je odigrao dvije teske utakmice u par dana, a pedro je puno svjeziji i ofanzivniji, nije u nekoj formi al mozda se i pokaze

alvesov odmor (ili ako ste vec bukvalisti ostavljanje na klupi) bi imao veze s formacijom ovom, ako ce igrati pep s 4 u odbrani onda svakako da je alves starter, ali ako s trojicom nazad, onda znaci da alves ide na krilo, a protiv reala vidjeli smo da nije islo i sad je logicno valjda probati s pedrom ili cak cuencom

puno je sad varijanti, moguce i da da maskerano ili puyol odmore a alves ostane skroz nazad, uglavno vidjecemo koji ce to biti pepov recept za razbijane bunkera, ja mislim da je ovaj, a sta biti vidjet cemo

bitna je situaciaj i sa zutim ne znam ko je kod nas opterecen
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 22 apr 2012, 14:42

mandraX je napisao/la:
tyler durden je napisao/la:ili jest ili nije, treceg nema ;)
Nemoj da zezaš, znači tebi je isto kad izađe Busquets sa izjavom kako je Barca oštećena, i sa druge strane kad izađe Mourinho, Ronaldo, Ramos, Pepe, pa i onaj Karanka sa pričom kako su oštećeni, doduše to se ne zove priča, nego plač. A dobro znamo da je npr. Mourinho dosta puta dizao frku zbog navodne štete od strane sudija, a ta frka se nije svodila samo na priču, pardon plač, bilo je tu i više od toga.

A sto bi razlikovao Ramosa i Busquetsa? Sto jedan place oko sudija, a drugi glumi oko sudija, a zele istu stvar. Da, da .

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 22 apr 2012, 14:47

Ti izgleda zaboravljaš tekmu protiv Reala gdje je upravo Alves igrao krilo? Ne odnosi se na sinoćnji meč, već na onaj u kome je završilo sa 2:0 u korist Barcelone (ako se ne varam).

Ja stvarno ne znam šta ti očekuješ i kako ti gledaš na fudbal kad bi protiv Chelsea jednog od onih koji bi baš razvlačili tu odbranu Chelsea, ostavio na klupi (da ga odmoriš za tamo neke utakmice koje nisu nikako bitne jer je titula izgubljena). Pa je l' moguće da samo krilo probija? Kako će jedno krilo (recimo Pedro) probijati Ramiresa, defanzivnog Mikela (koji će pomagati naravno i na tim krilnim pozicijama) i Colea? :mrgreen:

Alves je jedan od 4 najbitnija igrača u timu (Messi, Xavi, Iniesta su preostala trojica), a ti bi ga u utakmici koja odlučuje o tome da li je ova sezona uspješna ili ne, ostavio na klupi. Hajde de. :roll:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 22 apr 2012, 14:49

A sto bi razlikovao Ramosa i Busquetsa? Sto jedan place oko sudija, a drugi glumi oko sudija, a zele istu stvar. Da, da .
Eto nek takvih nema u Realu :lol:

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 22 apr 2012, 14:52

mandraX je napisao/la:

Eto nek takvih nema u Realu :lol:
Znaci priznajes, fino. Hvala.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 22 apr 2012, 14:55

Monolog je napisao/la:Ti izgleda zaboravljaš tekmu protiv Reala gdje je upravo Alves igrao krilo? Ne odnosi se na sinoćnji meč, već na onaj u kome je završilo sa 2:0 u korist Barcelone (ako se ne varam).

Ja stvarno ne znam šta ti očekuješ i kako ti gledaš na fudbal kad bi protiv Chelsea jednog od onih koji bi baš razvlačili tu odbranu Chelsea, ostavio na klupi (da ga odmoriš za tamo neke utakmice koje nisu nikako bitne jer je titula izgubljena). Pa je l' moguće da samo krilo probija? Kako će jedno krilo (recimo Pedro) probijati Ramiresa, defanzivnog Mikela (koji će pomagati naravno i na tim krilnim pozicijama) i Colea? :mrgreen:

Alves je jedan od 4 najbitnija igrača u timu (Messi, Xavi, Iniesta su preostala trojica), a ti bi ga u utakmici koja odlučuje o tome da li je ova sezona uspješna ili ne, ostavio na klupi. Hajde de. :roll:
ne znam ti izgleda ne citas dobro, nisam rekao da alves treba odmarati za naredne meceve, kazem fino ako bi se igralo s trojicom u odbrani, da bi alves onda bio klasicno krilo, klasicno krilo je i pedro, pedro vjerovatno puno svjeziji i opasniji po gol od alvesa, a to nam treba, i bunkre celzija diktira takvu postavku i igrace koji ce i da razvlace, ali i da idu na gol

alves je naravno jedan od nasih najbitnijih igraca, zna dobro odigrati i na krilu, ali zna i pedro, koliko je samo dao vazni golova kad se ubaci iza ledja odbrane i to nam treba da neko iskoristi messijeve pasove, alves je defanzivniji i naravno da bi bio bolji ako cemo gledati sigurnost odbrane

opet kazem vidjecemo, mozda ce igrati i obojica, to ce pep procijeniti sta mu treba i ko je spremiji, mi mozemo samo da nagadjamo, samo cinjenica je da u ove dvije utakmice protiv celzija i reala alves nije mogao napraviti veci posao na krilu i vidjet cemo hoce li ga i dalje tako forsirati ili nesto mijenjati
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.