Thiago je sasvim solidno odigrao, prvo poluvrijeme je bio los, drugo poluvrijeme je bio bolji i od Inieste i od Xavija i od Messija. Odmarati Alexisa i Fabregasa je itekako dobar potez, jer je u utorak mnogo bitnija utakmica, u kojoj zavisimo od nase igre, a ne od utakmice Real - Bilbao itd. Igraci nisu masine i trebaju odmor, a za Piquea se slazem, ali opet ko zna sta to radi Pique, jer nije normalno da Guardiola, koji je insistirao na njegovom dovodjenju, njega sada drzi na klupi. To govori da je u pitanju ili neka povreda ili da je Pique potpuno trohno. Tello je novi Pedro, jer isto tako se pricalo zasto Pedro igra, a kada Pedro pokaza kvalitet, svi ste ponosni na igraca iz nase skole i jer ne kupujemo Ronalde, Khedire, Ramose itd.FKKrajina je napisao/la:Sinoc je Barca zasluzeno porazena. Jednostavno,kad protiv Reala igraju Thiago i Tello od pocetka,to su 2 igraca manje. I to je svima jasno. S takvom ekipom se ne moze dobiti Real. I ne razumijem Guardiolu da u jednoj takvoj utakmici on odmara Fabregasa i Alexisa. Po mom misljenju i Pique je trebao poceti,ali ok,on je strucnjak,ja nisam.
I da, Tello nema buducnost u Barci,po mom misljenju. Sebican je igrac a takvi u Barci ne prolaze. Iznenadio me koliko je sebican.
Sjecam se kad je Puyol postepeno upadao u prvi tim, pa kretao se k'o biba, zalijetao se, isao na snagu, a eto ga postade nas najbolji igrac u odbrani i Barcu nije moguce zamisliti bez njega. Iniesta kada je upadao u prvi tim, proklinjao sam ga nakon prvih par utakmica, jer je nesto solirao, driblao itd. Barcelona nije instant klub tipa Citya, Barcelona ne kupuje sve gotovo, Barcelona gradi godinama i to kao pravi navijac Barce trebao bi znati. Svake godine izbace se dva tri igraca iz omladinskog pogona i postepeno ih se uvodi u prvi tim, kako bi na kraju nosili Barcu. Sada su tu Cuenca i Tello, nakon njih ce doci drugi koji ce nam takodjer jesti zivce, ali jednostavno to je Barca, svaki mladi igrac dobije sansu, dobije odredjeno vrijeme, ako je obicna klocina, lagano ode i to je to. Tako ce isto biti i sa Tellom, ako nije dovoljno dobar, otici ce, ali momak mora dobiti odredjenu minutazu, neka je osjetio El Classico, neka je uvidio greske, neka osjeti gorcinu poraza, dobro ce mu doci u nastavku karijere. Ne mogu se sve utakmice ni dobijati, pa nije Real **** Zaragoza.
Jedina i najveca greska Barcelone su golmani, jer nemamo golmana od Zubizarrete, sve kloc do kloca zakljucno sa ovim danasnjim. Tu se treba investirati, a ostalo je sve ok, jer tako to Barca radi.
Nazivate se navijacima Barce, a pljujete zavisno od rezultata. Dosta je vise sa tim pljuvanjem jer se nije pobijedilo, dosta je vise sa tim pametovanjem nakon poraza. Pljuvali ste Guardiolu nakon -10, pa ste ga dizali u nebesa kada je dosao na -4, pa ga sada opet pljujete. Dosta je sa tim pljuvanjem. Ako znate kroz kakve momente je Barcelona prolazila u zadnjih 15 godina, cijenili biste vi vrlo dobro ovo sto Barca ima sada.
Visca el Barca, a ovi instant navijaci, ako im se nesvidja, niko vas ne primorava da gledate i navijate za Barcu, dodjite kada opet dignemo trofej La Lige ili Lige prvaka, a do tada, adio, pustite prave navijace Barce da cijene ovo sto imaju.
P. S. FKKrajina, nije sve tebi napisano, jednostavno sam sve sastavio u jedan post.
Edit: Mesilla, namjerno sam rekao da ce Miami ubiti Wizardse, jer juce sve sto sam rekao je bilo pogresno