FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

moj uzor-S.G
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la moj uzor-S.G » 26 okt 2018, 16:23

belosevic28 je napisao/la:Samo neka piz.de, sve i da nekim cudom izmoljakaju savez da vrati 6 stranaca (a nece aBd) mi ne trebamo odustajati od trenutnog kursa. Vazda imati 3-4 akademca u prvih 11, jos 2 na klupi, i lagano pripremati mladje narastaje na ono sto ih ceka u prvom timu aBd. Stranac mora biti kvalitet Adukora, pa sto da ne i Stanojevica i Crepulje koji su kvalitet za ovu ligu. Krste, tu su misljena podijeljena ali neka i njega. Po meni je trenutni deficit desni bek i njega bi upotpunio sa dobrim strancem (u skladu sa nasim mogucnostima). Jbg dobro guramo na svim poljima, svi se pomalo pribojavamo jer znamo kako nasi znaju zas.rati ali mogla bi ovo aBd biti dobra sezona za sve zaljubljenike bordo boje.
Da se Sabanovicu da malo vise prostora, vjerujem da ni ta pozicija ne bi bila deficitarna. Ima mali smeka za beka.
ZZ

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 26 okt 2018, 16:23

Zasto dwsni bek? Sabanovic je perfektan bek, samo mu treba kontinuitet kao i pidri . Cak mi je defanzivno bolji od pidre.
Ima jako dobru fiziku, dobro se krece i naprijed je konkretan.
To sto ispasta jer hus hoce da hebibovic igra pa i na beku ako treba je srugi par cipela. Da ne igra tatar kako igra, hebib bi bio krilo a sabanohic standardni bek..
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 26 okt 2018, 16:37

Pantelija je napisao/la:Zasto dwsni bek? Sabanovic je perfektan bek, samo mu treba kontinuitet kao i pidri . Cak mi je defanzivno bolji od pidre.
To sto ispasta jer hus hoce da hebibovic igra pa i na beku ako treba je srugi par cipela. Da ne igra tatar kako igra, hebib bi bio krilo a sabanohic standardni bek..
ja bi oba beka doveo jaka, iskusna i uz njih Pidro i Šabanović da stasaju u prave igrače...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 26 okt 2018, 16:56

belosevic28 je napisao/la:Samo neka piz.de, sve i da nekim cudom izmoljakaju savez da vrati 6 stranaca (a nece aBd) mi ne trebamo odustajati od trenutnog kursa. Vazda imati 3-4 akademca u prvih 11, jos 2 na klupi, i lagano pripremati mladje narastaje na ono sto ih ceka u prvom timu aBd. Stranac mora biti kvalitet Adukora, pa sto da ne i Stanojevica i Crepulje koji su kvalitet za ovu ligu. Krste, tu su misljena podijeljena ali neka i njega. Po meni je trenutni deficit desni bek i njega bi upotpunio sa dobrim strancem (u skladu sa nasim mogucnostima). Jbg dobro guramo na svim poljima, svi se pomalo pribojavamo jer znamo kako nasi znaju zas.rati ali mogla bi ovo aBd biti dobra sezona za sve zaljubljenike bordo boje.
Ono sto mi se cini bitnim je da ne smijemo podcijeniti a ni precijeniti ulogu tribine(u nasem slucaju Sjevera,a nek ostali izvine pogotovo Istoka). Utakmice sa Listicom,Slobodom ,a pogotovo Radnikom u dobroj mjeri su pokazatelj kako je ta pomoc neophodna.Nije tu presudno bitan broj koliko kvalitet navijanja,a ko to moze bolje od Istoka kad je pravi.Sjever je sam po sebi dominantan u kakvom god broju bio.
Po meni nije dobar navijac koji ce hvaliti nesto u sta nije siguran , a pogotovo ne gotivim one sto ce kritikovati a ne poznaju situaciju.Real,Barsa i drugi vise promase u pojacanjima nego sto pogode , a dominiraju.S pocetka prvenstva smo velicali Akademiju,a sada im trazimo mane , nekad je to dobro da ne dodje do opustanja.Mozda ce i ova uprava napraviti neke greske,ali je jako bitno da to nije iz licnog interesa(iskopaju to Pitari).
@beli vjerovatno si slucajno promasio Sabanovica,a vjerujem da nam Dzeno sprema jos dobrih defanzivaca.Krste ,ako je iko bio nezadovoljan sto igra ovoliko to sam bio ja,ali demantuju rezultati.Na pauzi Hadzija,Husref,Sabrina(i ja :urnebes: )trebaju sjesti i napraviti plan za Evropu i 2019/20 .
Na dobrom smo putu,usudio bih se reci nikad boljem,ali ne smije biti opustanja.Iz dana u dan nam treba napredak , tek smo poceli.Sretno nam. :thumbup:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 26 okt 2018, 17:05

DenchiNL je napisao/la:
Pantelija je napisao/la:Zasto dwsni bek? Sabanovic je perfektan bek, samo mu treba kontinuitet kao i pidri . Cak mi je defanzivno bolji od pidre.
ja bi oba beka doveo jaka, iskusna i uz njih Pidro i Šabanović da stasaju u prave igrače...
Ne uci sse fudbal gledajuci

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 26 okt 2018, 17:12

Pantelija je napisao/la:
DenchiNL je napisao/la:
Ne uci sse fudbal gledajuci
definitivno ali trebaju ti 4 beka u rosteru, ovi bekić i hodžić trenutno nisu ni za kaktus da čuvaju ne igrača...igrali bi sigurno, 2 fronta + evropa...treba dizati ekipu pojačanjima i konkurencijom u timu...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 26 okt 2018, 17:13

BordoSarajevo je napisao/la:Eh da je dobit GOŠKa a da niko ne dobije karton, Pidro, Adukor, Tatar, Crepulja se moraju čuvati. Svi su nam potrebni za naredne utakmice.
Po meni 3 boda su bitnija od toga da sva cetvorica ne igraju u 16. kolu.Odavno nismo imali siri roster i bolju harmoniju u svlacionici,tako da onih 11 koji istrce na teren u 16. kolu ce ostaviti "srce na terenu". Sa tri boda iz Gabele ulazimo samouvjereno (ne i ufurano) u 16. kolo.Svidja mi se da ne dobijamo "glupe" zute kartone(prigovor,nabijanje lopte itd),ono radi prekrsaja je ok.Moramo se cvrsto postaviti u Gabeli , a u zavisnosti od rezultata , ako bude prilike sacuvati pojedince. :thumbup:
Zadnja izmjena: Samozdravlje, dana/u 26 okt 2018, 17:20, ukupno mijenjano 1 put.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 26 okt 2018, 17:16

Rekao je Husref da nece nista kalkulisati u Gabeli,kako kaze i pobjeda u Gabeli a i u derbiju donose isto i igra se za isto a to su tri boda.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 26 okt 2018, 17:35

Oba ste u pravu(@DenchiNL i @Pantelija).Treba vidjeti da li Akademija ima sta ponuditi po pitanju bekova.Kako su iskocili Pidro i Sabanovic mozda ima i novih ? Vjerovatno nismo u situaciji da rijesimo pitanje igraca sredine terena(po meni goruce pitanje za 2019 g.)i dva beka . Ako mozemo sve to istrpiti niko sretniji od mene.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 26 okt 2018, 17:39

miky_hz je napisao/la:Rekao je Husref da nece nista kalkulisati u Gabeli,kako kaze i pobjeda u Gabeli a i u derbiju donose isto i igra se za isto a to su tri boda.
Meni se cini da iza @Samozdravlje se krije i sami Gosp. Husref :urnebes: :urnebes:

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 26 okt 2018, 18:14

Samozdravlje je napisao/la:Oba ste u pravu(@DenchiNL i @Pantelija).Treba vidjeti da li Akademija ima sta ponuditi po pitanju bekova.Kako su iskocili Pidro i Sabanovic mozda ima i novih ? Vjerovatno nismo u situaciji da rijesimo pitanje igraca sredine terena(po meni goruce pitanje za 2019 g.)i dva beka . Ako mozemo sve to istrpiti niko sretniji od mene.
ima Dino mali Islamović, tako da i nije zapelo toliko za lijevog, koliko je za desnog, bar da ne gledamo Hebiba dole...bit će na ljeto sigurno još akademaca, a šta ćemo sa ovim iskusnijim igračima je pitanje pogotovo ovim što ne mogu meda....

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 26 okt 2018, 18:21

Što se tiče Šabanovića, imam osjećak da će napraviti najbolju karijeru od svih akademaca, iako možda trenutno nema kontinuitet kao Pidro, mislim da njemu malo treba da "explodira" i napravi veliki korak naprijed u svojoj igri. Malo fali do tog "klika" da izbori prvih 11 i sačuva svoje mjestu tu bas kao i Pidro. Živi bili pa vidjeli.

Ja bi opet na zimu doveo kvalitetnog desnog beka, na pola godine, ispunio cilj bez puno rizikovanja i onda kada osvojimo titulu, u sljedecoj sezoni gdje ce i navijači biti daleko vise strpljiviji - igrao bi sa Šabanovićem i Mustafićem u prvoj, pored Pidre, Mujakića, Kovačevića...Resiću bi davao dosta više minuta, priključio i Salčina i Imamovića i još par akademaca, i opet bi bili konkurentni za najviše ciljeve.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 26 okt 2018, 18:42

BordoSarajevo je napisao/la:Što se tiče Šabanovića, imam osjećak da će napraviti najbolju karijeru od svih akademaca, iako možda trenutno nema kontinuitet kao Pidro, mislim da njemu malo treba da "explodira" i napravi veliki korak naprijed u svojoj igri. Malo fali do tog "klika" da izbori prvih 11 i sačuva svoje mjestu tu bas kao i Pidro. Živi bili pa vidjeli.

Ja bi opet na zimu doveo kvalitetnog desnog beka, na pola godine, ispunio cilj bez puno rizikovanja i onda kada osvojimo titulu, u sljedecoj sezoni gdje ce i navijači biti daleko vise strpljiviji - igrao bi sa Šabanovićem i Mustafićem u prvoj, pored Pidre, Mujakića, Kovačevića...Resiću bi davao dosta više minuta, priključio i Salčina i Imamovića i još par akademaca, i opet bi bili konkurentni za najviše ciljeve.
Nase najvece pojacanje ce biti, ako bi zadrzali ove akademce koji cine prvu postavu (Pidro, Mujakic, Kovacevic...) jos iducu sezonu, ekipa bi bila beton stvarno, jer bi momci dobili jos na iskustvu. Ali ako osvojimo titulu ove sezone i u Evropi fino doguramo, cisto sumnjam, da ce ostati i jedan kod nas (od bitnijih akademaca).
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 26 okt 2018, 18:46

Sto se mene tice nije bitno ko igra koga ce dovest koga ce otjerat samo da osvoje DUPLU krunu i to je to.

Po mommisljenju sabana ce napravit vecu karijeru i od pidra mujakica i kovacevica ima taj x faktor sto ovi nemaju.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 okt 2018, 19:11

KrajisnikBosnjak je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Nećemo o tenkistima i raskopčanim pijanicama na temi Sarajeva više.
Bravo Morteme... :bih:
:cool:
skoroalen je napisao/la:Mortem pravednik, ne da nam da se naslađujemo.
Oto Von Mortem. :salut:
E sad bi ti postavio jednu zastavu da mogu :urnebes:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 26 okt 2018, 19:43

Ako pitate lantu koja je pozicija kod nas krixna to su dvije

1. Klasno krilo 1 na 1 da pravi visak, kao sisic samo bolji
2. "Kojasevic" igrac tog tipa kaonveza napad vezni
Ostalo ne bih diraao

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 26 okt 2018, 19:43

Izbjegavam pratiti vijesti , a obzirom na probleme u porodici ,nemam bas puno komunikacije sa prijateljima. Tek maloprije saznah za ovu tragediju u nasem gradu . Tuga brate , kakvih neljudi ima. Bas me pogodilo.Mi normalni bi trebali biti bolji prema drugim ljudima opcenito .Izvinjavam se , znam nije mjesto , jace od mene , nekako vas smatram svojim .

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 26 okt 2018, 19:47

Pantelija je napisao/la:Ako pitate lantu koja je pozicija kod nas krixna to su dvije

1. Klasno krilo 1 na 1 da pravi visak, kao sisic samo bolji
2. "Kojasevic" igrac tog tipa kaonveza napad vezni
Ostalo ne bih diraao
mi se trebamo rješit svih krila osim Tatara i Resića a ima ih tonu, prije nego dovedemo tog jednog da valja...
i slažem se za playa, pravog iskusnog playmakera da zna sve lopti...
ima škarta na kraju sezone preko glave, treba mjesta napravit za još akademaca...samo kvalitet zadržati...

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 26 okt 2018, 20:09

Pitar6785 je napisao/la:Sto se mene tice nije bitno ko igra koga ce dovest koga ce otjerat samo da osvoje DUPLU krunu i to je to.

Po mommisljenju sabana ce napravit vecu karijeru i od pidra mujakica i kovacevica ima taj x faktor sto ovi nemaju.
Tako je hocemo titulu, titulu na kosevu :kafa:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 26 okt 2018, 20:36

nosit ćemo crne trake na tekmi s GOŠKom u spomen na policajce što su sinoć stradali...

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Direktorcic, JavierBosnia, keli, nedimmmm1337 i 55 gostiju.