Cleveland Cavaliers

Clutch
Kontakt:

Re: Cleveland Cavaliers

Post Postao/la Clutch » 15 jan 2015, 17:38

Prerano ti zaključke donosiš. Ali razumljivo, s obzirom da zračiš ogromnom količinom hejta prema Jamesu.

Inače:
"(Wednesday) at practice my lungs were burning ... I couldn't make those moves two weeks ago," James said. "To come back and feel the way I like to feel was pretty cool."
Nije bila samo nonšalancija u pitanju, čovjek nije bio 100% fit.

I da, najbolji je igrač lige, i dalje. I to ubjedljivo.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 15 jan 2015, 17:52

Clutch je napisao/la:Prerano ti zaključke donosiš. Ali razumljivo, s obzirom da zračiš ogromnom količinom hejta prema Jamesu.

Inače:
"(Wednesday) at practice my lungs were burning ... I couldn't make those moves two weeks ago," James said. "To come back and feel the way I like to feel was pretty cool."

Znaci, od pocetka sezone, ovo sto pruza, tebi je na nivou najboljeg igraca lige?
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

DoktorIvo
Kontakt:

Post Postao/la DoktorIvo » 15 jan 2015, 17:55

adriano_leite je napisao/la:
Clutch je napisao/la:Prerano ti zaključke donosiš. Ali razumljivo, s obzirom da zračiš ogromnom količinom hejta prema Jamesu.

Inače:

Znaci, od pocetka sezone, ovo sto pruza, tebi je na nivou najboljeg igraca lige?
Odgovorit ću umjesto njega. Od početka sezone, ovo što pruža, je dovoljno da bude najbolji igrač Clevelanda ove sezone.

I da ima sezonu kakvu Irving neće imati nikad u karijeri - 25.5, 7.5, 5.5 uz 50 posto šuta.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 15 jan 2015, 19:07

DoktorIvo je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: Znaci, od pocetka sezone, ovo sto pruza, tebi je na nivou najboljeg igraca lige?
Odgovorit ću umjesto njega. Od početka sezone, ovo što pruža, je dovoljno da bude najbolji igrač Clevelanda ove sezone.

I da ima sezonu kakvu Irving neće imati nikad u karijeri - 25.5, 7.5, 5.5 uz 50 posto šuta.
Samoprozvani doktore, posto vidim da branis samoprozvanog Kinga, sramota je da najbolji kosarkas u posljednjih 10 godina, u 30oj godini zivota nije najbolji igrac tima koji nije na 50% omjeru. Takodjer, pitao sam da li je najbolji igrac lige po onome sto pruza? Glede statistike, normalno da Irving nece nikada imati takvu statistiku, a sad cu ti i objasniti zbog cega:
1. James je visok oko 203 i ima preko 110 kila, Irving je visok oko 192 i ima manje od 90 kila, uz to su razlicite pozicije, tako da Irving nece biti u mogucnosti hvatati toliko skokova.
2. James svoje poene postize vise iz prodora i pod kosem, dok Irving kombinacijom ulaza i suteva sa poludistance i za 3. Dakle, logika kaze da ce jaci igrac i onaj koji je visi, imati veci procenat suta od onog koji vise suta sa poludistance i sa trice. Iz tog razloga, ako nisi znao, vodeci u FG procentima su centri, a James je fenomen koji i sa 110 kila se krece kao neko sa 80, a ima snagu centra.
3. Malo je nezahvalno porediti nekoga ko je u prajmu i jos malo pa ce izaci iz prajma, ako vec nije, sa nekim ko je ni blizu svog prajma.
4. Ove sezone James ima 4% bolji sut od Irvinga, za 3 poena su tu negdje, ali takodjer ima i 2 poena vise sa linije slobodnih, ali slabije procente. U prosjeku, postize 5 poena vise, 2 od tih 5 su sa slobodnih bacanja, sto znaci da su tu negdje po broju poena.
5. Kako Irving nece biti na broju poena blizu Jamesa i na postotku suta, isto tako ni James nikada nece biti bolji suter za 3 poena, bolji ball handler, niti bolji izvodjac slobodnih bacanja od Irvinga.

ZA OSTALE: da me ne bi napali kako poredim Jamesa i Irvinga, ovo je cisto bio odgovor doktoru na njegovu, usudit cu se i reci, djeciju opasku.

Mes Que Un Club!

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 15 jan 2015, 19:17

jesam li ja nesto pogresno protumacio ili si ti fkt rekao da James nije najbolji igrac Cavsa ove sezone :crazy:

Cavsi su bili daleko preko 50% prije Jamesove povrede ;)
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

DoktorIvo
Kontakt:

Post Postao/la DoktorIvo » 15 jan 2015, 19:22

Znači, priznaješ da je LeBron u svojoj najlošijoj sezoni uz povredu koja ga muči daleko najbolji igrač ekipe. Hvala na objektivnosti.

Šut za tri im je neusporediv? Pa LeBron u tri od četiri Irvingove sezone u NBA ligi ima bolji postotak trice. Uključujući i ovu sad.

Ja mislim da je Irving višak u ovoj ekipi jer LeBronu i Loveu ne treba takav playmaker. Cleveland bi bio puno bolja ekipa da je nekome uvalio Irvinga za odbrambeno jakog PG-a i istog takvog centra. Ovako, Irving s LeBronom u ekipi mora igrati bez lopte, a takav je, kao što vidimo, skoro pa beskoristan.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 15 jan 2015, 19:23

Trebaju dati Irvinga za Bledsoa. Bledsoe je i dobar sa LeBronom. Samo ne znam bi li Phoenix prihvatio.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 15 jan 2015, 19:24

miki_92 je napisao/la:jesam li ja nesto pogresno protumacio ili si ti fkt rekao da James nije najbolji igrac Cavsa ove sezone :crazy:

I meni je se učinilo na prvu da je to rekao, ali mislim ipak da je mislio da bi bila sramota kad ne bi bio najbolji igrač ekipe. Samo se nespretno izrazio. Barem se nadam da je to slučaj.

DoktorIvo
Kontakt:

Post Postao/la DoktorIvo » 15 jan 2015, 19:27

Donnie Darko je napisao/la:
miki_92 je napisao/la:jesam li ja nesto pogresno protumacio ili si ti fkt rekao da James nije najbolji igrac Cavsa ove sezone :crazy:

I meni je se učinilo na prvu da je to rekao, ali mislim ipak da je mislio da bi bila sramota kad ne bi bio najbolji igrač ekipe. Samo se nespretno izrazio. Barem se nadam da je to slučaj.
Nije se nespretno izrazio, nego već treći put ove sezone ponavlja da LeBron nije najbolji igrač Clevelanda, već da je to Irving "jer je najkonstantniji i jer je u jednoj utakmici protiv Miamija umalo iskrenuo koljeno dok je LeBron pucao trice s centra".

Irving je konstantan koliko i Cleveland bez Jamesa u play-offu.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 15 jan 2015, 19:30

Ja ipak mislim da hoce reci kako je Irving najpozrtvovaniji igrac, te zato ga vjerovatno i smatra najboljim, logicno da statisticki ne moze biti bolji od LeBrona, al dzaba im sve to kad je Milwakuee ispred njih :facepalm:

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 15 jan 2015, 19:31

60% nije daleko preko 50% ;). Daleko preko 50% je OKC sa Durantom, cini mi se da su na 75% pobjeda kako se on vratio. Rekao sam da je Irving konstantniji igrac ove sezone od njega i da Irvinga vise boli **** za tim nego Jamesa i da se vise trudi od istog, sudeci po pocetku sezone i partijama koje je pruzao, preko one partije u Miamiju itd.

@Doktore Ivo, ponovo pises neistine. Nista ja ne priznajem, nego ti objasnjavam zasto ne moze imati takve brojke Kyrie kao sto ih ima James. Irving kroz karijeru je bolji suter za 3 od Jamesa. Jednu sezonu je James bio na 40% suta za tri, kada je zabijao 1.4 od 3.3 suta. Kyrie u rookie sezoni 40%, onda 39%, onda 35% i sada 37%. Slobodna takodjer debelo na strani Irvinga.

Ponovo pogresno mislis, kao sto si pogresno mislio i za tu statistiku koju navodis. LeBron voli igrati sa loptom u rukama, pa i Paul da je u ekipi, on bi imao loptu kod sebe. Po tvom misljenju, dakako pogresnom, najbolji fit bi bio Rondo, a on bi se bas super proveo sa Jamesom u ekipi, postao bi Ray Allen, jer ne bi lopte vidio, a morao bi da bude spot up suter. Glede zadnje recenice, ponovo pogresno vidis, Irving nije beskoristan, nego je dapace drugi igrac tima po statistici, a u ekipi mu i Love i James, koji su i stariji i iskusniji od njega. Jako smjelo i glupo je reci da je igrac beskoristan a pri tome zabija 20 poena, ima 5 asistencija, 1.5 ukradenu i pri tome jako malo izgubljenih za PG-a, samo 2 izgubljene po mecu.

Mes Que Un Club!

Luminary
Kontakt:

Post Postao/la Luminary » 15 jan 2015, 19:40

Dobar je Klivlend za kladionice ove sezone. Kakve poklone su davali dok ovi vode na pocetku 10-15 razlike, a ovamo gledas i ne vjerujes sta ti nude za hendikep ili konacnu pobjedu protivnicke ekipe :D Izvinjavam se na offu :salut:
Zadnja izmjena: Luminary, dana/u 15 jan 2015, 19:41, ukupno mijenjano 1 put.

DoktorIvo
Kontakt:

Post Postao/la DoktorIvo » 15 jan 2015, 19:40

Pa ne može imati izgubljene lopte kad nema loptu. Postao je spot-up šuter s tim da nikad u karijeri nije ovako loše pucao.

I po PER-u je treći igrač tima, odnosno najlošiji od "velike trojke". Dva najveća problema Clevelanda uz neuigranost su Irvingove loše igre i Kevinov šut. U januaru Irving ima manje od 40 posto šuta, a u čak tri utakmice je išao ispod 30 posto. Nije ni čudo da je Cleveland s njim takvim u ekipi, bez Jamesa, izgubio pet od šest utakmica.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 15 jan 2015, 19:41

Jham i Donnie, upravo tako.

Mes Que Un Club!

Luminary
Kontakt:

Post Postao/la Luminary » 15 jan 2015, 19:44

A inace, govorim od pocetka da im je najveci problem Kevin Love. Ne znam ko i kako ce rijesiti tu situaciju, al do pocetka playoff-a to se mora zavrsiti, inace ih Cikago izbacuje u prvoj rundi :D

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 15 jan 2015, 19:53

DoktorIvo je napisao/la:Pa ne može imati izgubljene lopte kad nema loptu. Postao je spot-up šuter s tim da nikad u karijeri nije ovako loše pucao.

I po PER-u je treći igrač tima, odnosno najlošiji od "velike trojke". Dva najveća problema Clevelanda uz neuigranost su Irvingove loše igre i Kevinov šut. U januaru Irving ima manje od 40 posto šuta, a u čak tri utakmice je išao ispod 30 posto. Nije ni čudo da je Cleveland s njim takvim u ekipi, bez Jamesa, izgubio pet od šest utakmica.
Ponovo grijesis doktore. Love ima veci PER za 0.39, a to je zahvaljujuci skokovima, jer mu tu igru niko ne moze oduzeti. Po poenima, procentima, prikazanom na terenu, Irving je daleko ispred Lovea. Medjutim, to se ne vidi iz statistike PER-a, ali vidi se kad gledas utakmice.

Sto se tice procenata koje spominjes, ponovo grijesis. Prosle sezone je Irving sutirao trojke losije nego ove sezone. Sada je na respektabilnih 37%. Pricamo o pobjedniku u tricama, a tu ne moze pobijediti neko ko nema dobar sut. Jos je te sezone bila jako zanimljiva skupina tricasa. Irving isao u tri utakmice ispod 30%, jako zanimljivo, Kevin je imao 6 takvih utakmica. U tom periodu poraza, imao je partije gdje je zabijao 38 poena, 23 i 21, 25 i 35, ogroman razlog za poraze, slazem se, hahaha salim se, ponovo si pogrijesio, ali nista novo. Protiv Dallasa, sutirao je 2 od 9, ali zbog povrede nije mogao nastaviti mec, a siguran sam da bi na kraju izvukao bolji procenat, no nebitno. Ajde malo o poenima, James 8 puta ispod 20 poena, Love je imao 21 takvu utakmicu, a Irving 12. Love 11 utakmica ispod 15 poena, Irving 5 takvih utakmica. Slazes li se da neko sa tako losim utakmicama moze biti drugi igrac tima? Ja se ne slazem, ali posto si preplacen na greske, ti ocigledno to mislis. Eto ti te tvoje statistike, koja samo ukopa Lovea. Koristi oci, gledaj utakmice, mozes napredovati ako Bog da.

Mes Que Un Club!

DoktorIvo
Kontakt:

Post Postao/la DoktorIvo » 15 jan 2015, 20:03

Čuj ima veći PER zbog skokova. Jok eto ne treba skakati da bi Irving bio statistički bolji.

Jesi ti zadovoljan igrama Irvinga ove sezone? Nisi. Jesi razočaran njegovom ulogom u ekipi ove sezone? Jesi. Da li bi Cleveland bio bolji da ima igrača koji više odgovarao Jamesu i Loveu od Irvinga? Naravno da bi.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 15 jan 2015, 20:08

DoktorIvo je napisao/la:Čuj ima veći PER zbog skokova. Jok eto ne treba skakati da bi Irving bio statistički bolji.

Jesi ti zadovoljan igrama Irvinga ove sezone? Nisi. Jesi razočaran njegovom ulogom u ekipi ove sezone? Jesi. Da li bi Cleveland bio bolji da ima igrača koji više odgovarao Jamesu i Loveu od Irvinga? Naravno da bi.
Ponovo grijesis. Koliko puta vec danas? Zadovoljan sam igrom Irvinga ove sezone, prvenstveno jer je popravio odbranu i jer igra srcano i bori se. Da li sam razocaran njegovom ulogom? Pa bas i nisam, mada mislim da bi bio bolji da mu neke akcije James prepusti, ali ne mogu reci da sam nezadovoljan. Cleveland ne bi bio bolji bez Irvinga, jer je Irving igrac koji moze rijesiti utakmicu sam, dok recimo Rondo to ne bi mogao, a isto tako ne bi mogao doci do izrazaja od Jamesa, jer je James neko ko voli loptu u rukama, a Rondo je bez lopte apsolutno beskoristan, tacnije, bio bi igrac manje na terenu. Helem, ponovo grijesis, ne pokusavaj da postavljas pitanja meni i da sam odgovaras. Prokomentarisi statistiku koju sam ti postavio, jer izgleda si ekspert statisticar, box score genije, a glede PER-a, PER ne prikazuje igre na terenu koliko oko pokazuje kad gledas.

Mes Que Un Club!

DoktorIvo
Kontakt:

Post Postao/la DoktorIvo » 15 jan 2015, 20:18

Tvoj jedini problem je neobjektivnost. Nebitno je li u pitanju Cleveland, Irving, Sušić... tako da "tvoje oko" ne vidi realno stanje.

A realno stanje je da Irving, igrač od kojeg se očekivalo da eksplodira nakon Svjetskog prvenstva, igra daleko ispod očekivanja i da je to jedan od najvećih razloga zašto je Cleveland šesta ekipa Istoka. A ne može se reći da mu James ne da igrati jer je imao priliku pokazati se u utakmicama bez Jamesa, pa je izgubio 80 posto tih utakmica uz očajnu igru.

Realno stanje je i da je LeBron Clevelandu dar s neba jer da nije njega ova ekipa bi još bila u rebuildingu, a ti bi forumašku populaciju uvjeravao da je Bennett dobar izbor, da bi Cleveland bio u budućnosti jači s njim i Wigginsom nego s LeBronom i Loveom, da je odlazak Zellera težak udarac za perspektivnu ekipu, da Waiters nešto vrijedi, i još tona tvojih laži.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 15 jan 2015, 20:24

DoktorIvo je napisao/la:Tvoj jedini problem je neobjektivnost. Nebitno je li u pitanju Cleveland, Irving, Sušić... tako da "tvoje oko" ne vidi realno stanje.

A realno stanje je da Irving, igrač od kojeg se očekivalo da eksplodira nakon Svjetskog prvenstva, igra daleko ispod očekivanja i da je to jedan od najvećih razloga zašto je Cleveland šesta ekipa Istoka. A ne može se reći da mu James ne da igrati jer je imao priliku pokazati se u utakmicama bez Jamesa, pa je izgubio 80 posto tih utakmica uz očajnu igru.

Realno stanje je i da je LeBron Clevelandu dar s neba jer da nije njega ova ekipa bi još bila u rebuildingu, a ti bi forumašku populaciju uvjeravao da je Bennett dobar izbor, da bi Cleveland bio u budućnosti jači s njim i Wigginsom nego s LeBronom i Loveom, da je odlazak Zellera težak udarac za perspektivnu ekipu, da Waiters nešto vrijedi, i još tona tvojih laži.
Ne mozemo znati kako bi tim igrao sa Blattom i mladicima, mozda bolje, mozda gore, to je vec gledanje u kasike, sto nije u mom domenu. Cuj ne da mu James igrati, izgubio 80% utakmica, bla bla bla, kada sam napisao da James ne da Kyrieu igrati? Irving igra daleko ispod ocekivanja ako ne gledas utakmice i ako pratis box score. Ako igra on ispod ocekivanja, kako tek igraju James i Love? Irvingu su 22 godine i nadolazeca je zvijezda NBA lige, svidjalo se to tebi ili ne ;) .

Mes Que Un Club!

Odgovori

Natrag na “Cleveland Cavaliers”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.