Serie A - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- L'Avvocato
- Kontakt:
Re: Serie A
Prevelika je ovo sramota. Žao mi jbg, koliko god da ne volim neki italijanski klub, ovo nikome ne bi poželio. Domaći teren, pun stadion, perfektni navijači pred sami početak utakmice, vrhunska forma i onda primiš 7 (sedam) jbnih komada. Brutalno.
Ovakvi porazi su nepresušan izvor sprdnje rivala.
Nadam se ipak da će Roma proći grupu.
Ovakvi porazi su nepresušan izvor sprdnje rivala.
Nadam se ipak da će Roma proći grupu.
★★★
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
- IlPrincipe
- Kontakt:
Jako tužna vijest stiže iz Rima.
Stefano i njegov sin Christian su se vraćali biciklom nakon utakmice s Bayernom kada ih je udarilo auto. Na mjestu su preminuli. Stefano je iza sebe ostavio ženu i drugo dijete.

Stefano i njegov sin Christian su se vraćali biciklom nakon utakmice s Bayernom kada ih je udarilo auto. Na mjestu su preminuli. Stefano je iza sebe ostavio ženu i drugo dijete.

Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !
Tuga. 

Sa ovom igrom sigurno ne.MrMuscle je napisao/la:Samo bi Juventus imao neke sanse protiv Bayerna
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Sa ovom igrom iz 2. poluvremena itekako....Saurman je napisao/la:Sa ovom igrom sigurno ne.MrMuscle je napisao/la:Samo bi Juventus imao neke sanse protiv Bayerna
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
Po nekoj logici od sinoc Olyimpiakos je bolji od Bayerna 

I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!
kako je odigrao Morata od €20 mln? 

- IlCapitano
- Kontakt:
znači opravdava milione .. bez golova
šta ti je reć' igračina 

- invincible1921
- Kontakt:
Mrzio sa juventus iz dna duse al vise iz rivaliteta koji je inter imao sa juveom, al ovo sto si za romu reko potpisujem. Ja samo ne mogu da shvatim koliko je to napuhana ekipa koliko je prenapuhana ma cak nij ni to nego vise od toga .... pogotovo od simpatizera isteGefufna je napisao/la:Uvijek sam u euro takmicenjima navijao za talijanske klubove. Mislim da je kod vecine ovdje tako, ali meni je ono pravo drago kad bilo ko dobije i/ili makar odigra dobro i muski, jednostavno ih tada ne posmatram kao Inter/Milan/Fiorentinu vec kao talijanski fudbal uz koji se odrastalo i provodilo nedjeljno poslijepodne uz "Quelli che il calcio" i Simonu Venturu![]()
Medjutim, za ovu Romu ne mogu. Umjetna tvorevina puna prepotentnih prgavaca jednostavno u meni ne izaziva ni osjecaj mrznje i/ili nekog rivaliteta ili onog "straha" sta ako nas dobiju usred Torina. Apsolutno nista.
Nema u ovoj ekipi nista talijansko, i ovaj pokusaj brendiranja tima po uzoru na americke fransizne timove ce lose zavrsiti po Romu. Ozbiljni problemi ce poceti vec naredne godine nakon sto Juve uzme i cetvrtu u nizu. To Romin bilans nece moci da istrpi.
Jedino cemu se romanisti i ostali mogu radovati je cinjenica da zive u doba kapitalizma i ubiranja profita pod svaku cijenu. Ko razumije malo bolje kako funkcionise danasnji svijet, zna da ni Juve nece moci povecati prihod/profit konstantnim osvajanjem prvenstva. Bez konkurencije nema rasta. Samo u ovoj cinjenici lezi nada za Romu i ostale da u ovoj i/ili naredne godine prekinu niz, pa da krenemo u novi profitni ciklus.
Za zadrte i postdejtonska godista - molim vas nemojte nista komentarisati.

=\_1921_/=
- L'Avvocato
- Kontakt:
Ma realno nista ovo ne ide na dobro. Taman kad pomislim da bi se stanje moglo popraviti desi se Olympiakos. Desi se Galata, Benfica... lose, ocajno.
Neki je strah u nogama igraca, nesigurnost, cim izadju iz okvira Serije A.
Ali se to i moglo predvidjeti. Refleksija je ovo kvalitete lige. Ne mozes ti napraviti iskorak u Evropi kad ti je 70% klubova hronicno bolesno. Akutna besparica ubija i ono malo pametnog rada kod klubova cije uprave imaju iole zdravije i dugorocnije planove. A ne samo fazon "plan nam je izboriti opstanak i pokusati prodati najboljeg igraca na kraju sezone za vise od 5 miliona eura". I tu se prica zavrsava.
Razocaran sam jbg.
Sent from my LG-P710
Ali se to i moglo predvidjeti. Refleksija je ovo kvalitete lige. Ne mozes ti napraviti iskorak u Evropi kad ti je 70% klubova hronicno bolesno. Akutna besparica ubija i ono malo pametnog rada kod klubova cije uprave imaju iole zdravije i dugorocnije planove. A ne samo fazon "plan nam je izboriti opstanak i pokusati prodati najboljeg igraca na kraju sezone za vise od 5 miliona eura". I tu se prica zavrsava.
Razocaran sam jbg.
Sent from my LG-P710
★★★
Proci cemo ovu grupu cisto iz razloga jer je Oly truba samo ako ponovimo igru iz 2. dijela... jednostavno razlika u klasi je evidentna... al I dalje me fascibira hibernacija 1. poluvremenu... to je I kod contea a evo I maxa neminovnost....
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO
Tako jest, ali 70% onih koji simpatisu isti klub kao i ti ce reci nek je juve jak a ostali velikani nek propadnu i nece se to odraziti na kvalitet, how yes no.L'Avvocato je napisao/la:Ma realno nista ovo ne ide na dobro. Taman kad pomislim da bi se stanje moglo popraviti desi se Olympiakos. Desi se Galata, Benfica... lose, ocajno.
Razocaran sam jbg.
Sent from my LG-P710
Dok god se Juve, Milan i Inter ne budu takmicili ko ce boljeg igraca dovesti gledat cemo sve veca ponizenja italijanskih predstavnika, svaka cast i Romi i Napoliju ali ova 3 kluba dok ne budu krojila vrh igrom na terenu i prvak ce se zadovoljavati prosjecnim igracima kao pojacanjima jer nema potrebe za nesto bolje.
Juve ce mislim proci ovu grupu ali evidentno je da lose partije u LP vise nisu slucajnost i da je neki vrh prolazak grupe, eventualno jos jedno kolo ovisno koliko srece imas na izvlacenju.
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...
Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !
Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !
Ni u narednih 5 godina ekipe iz Serie A neće moći dalje od 1/4 finala i to ako se poklopi puno toga. Ne može se bolan tražiti ozbiljan rezultat sa igračima koji su višak u drugim vrhunskim ekipama. Juve ima 2 igrača svijetske klase i to je to, dok ih Real,Bayern,Chelsea,Barcelona imaju po 7-8 pa čak i više. Zatim Dortmund(koji ne blista) ima više kvalitetnih igrača od Juventusa ili Rome, ne znam za Atletico ali i oni su tu negdje. Znači prvak Serie A je tek drugi razred Evropskog fudbala. Možemo mi ovdje se tješiti i pisati satima o tome kako ima tu kvaliteta za najveće domete,ali nema se sreće,zvijezde se nisu poklopile,sunce je bliže zemlji u ovom dijelu godine,klima ne valja i još mnogo toga. Ali istina je samo jedna, kvaliteta nema, mislim ima ali nije to dovoljno za ovaj nivo takmičenja.
@francobaresi
-Ako te zanima islam, proučavaj islam, a ne muslimane. Islam je savršen, muslimani nisu.
-Ako te zanima islam, proučavaj islam, a ne muslimane. Islam je savršen, muslimani nisu.
- IlPrincipe
- Kontakt:
Slažem se s Agentom ..
Juve ima 3-4 igrača Svjetske klase. Jedan od njih ide u penziju, druga dvojica pitanje je hoće li ostati i trpiti ovakve blamaže.
Svaki igrač koji je iole solidan a nema gdje da igra, daj ga nama u Milan
Inter ima potencijal i sve al ih yebe trener i par prepreloših igrača. Oni bi uz 2-3 vrhunska igrača imali beton ekipu ali šta je tu je.
Sve dok je ovako kako jeste nijedan Ita klub neće napraviti iskorak u LP.
LE je jedina šansa ali mislim da ni od toga nema ništa. Uvijek se nađe neki nabrijan klub kojeg niko ne može zaustavit.
Juve ima 3-4 igrača Svjetske klase. Jedan od njih ide u penziju, druga dvojica pitanje je hoće li ostati i trpiti ovakve blamaže.
Svaki igrač koji je iole solidan a nema gdje da igra, daj ga nama u Milan

Inter ima potencijal i sve al ih yebe trener i par prepreloših igrača. Oni bi uz 2-3 vrhunska igrača imali beton ekipu ali šta je tu je.
Sve dok je ovako kako jeste nijedan Ita klub neće napraviti iskorak u LP.
LE je jedina šansa ali mislim da ni od toga nema ništa. Uvijek se nađe neki nabrijan klub kojeg niko ne može zaustavit.
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !
Uvijek simpatični Bavarci i hrabri Grci našamarali Romu i Juventus.Još večeras Napoli

Rak rana italijanskog fudbala su krš štoperi domače proizvodnje koji se i dalje forsiraju po raznim klubovima kao da su one "zlatne" 80-e po pitanju italijanske odbrane. Prestali su ih proizvodit kvalitetne a to je okosnica calcia, nema dobre odbrane nema ni calcia. Plus stara i spora igra kod svih italijanskih trenera, osloni se na taktiku a to sto ti igraci ne znaju napravit presing ili nemas krila koja su brza ili ti tri igraca ne znaju napravit uski trougao pa na prvu loptu razbit odbranu, ko jbe to, al bas... ko ih jbe. 

Morata ako ovako nastavi bice masina, sem ako ga ovi italijanski treneri ne uniste taktikom i ostalim praistorijskim fudbalskim glupostima, jbem im sve italijansko.Chinaglia je napisao/la:kako je odigrao Morata od €20 mln?
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter
"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"
LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017
104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter
"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"
LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017
žedru, on ako postane mašina, prestat' ću pratit' fudbal, jer neću moć' podnijet' da svakakav panj bude mašinaSissoko je napisao/la:Morata ako ovako nastavi bice masina, sem ako ga ovi italijanski treneri ne uniste taktikom i ostalim praistorijskim fudbalskim glupostima, jbem im sve italijansko.Chinaglia je napisao/la:kako je odigrao Morata od €20 mln?
Agent gore objasnio.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.