FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

HongKong
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la HongKong » 29 maj 2019, 13:54

Cirkus :lol:
To ti je kad si prodana pizda mene bi stid bilo.
Nadam se da ce Badzak preuzeti vecu ulogu u radu kluba, koliko mu vrijeme dozvoljava. Ne moze niko njemu prigovoriti za ljubav prema klubu. Bilo bi dobro da se jos pojaca taj dio kluba i da udje sto vise sposbnih i jakih ljudi. Treba se ugurati i u savez jer bez tog nema uspjeha ni u uredjenijim sistemima od naseg. Za ekipu se ne brinem ni najmanje dok je Brko tu. Zao mi je para i koeficijenta jer je potrebno sad 5 godina konstantnog izlaska u europu da se to dovede u red i da dobijemo status nosioca. Ovako ce biti vise vremena da se ekipa pripremi za narednu sezonu, znamo da ekipe koje igraju europu kod nas u prvenstvu losije krenu. Treba to iskoristiti i od pocetka krenuti zestoko. Par dobrih rezultata na pocetku ce vratiti i raju na stadion, atmosfera ce biti dosta bolja. Nadam se da ove stvari nisu poljujale ljude u klubu, posebno Brku i da necemo posezati za nekim radikalnim potezima samo da bi se doslo do rezultata po svaku cijenu. Treba pametno i mudro raditi, napraviti dugorocni plan i postaviti temelje kluba.
Cuva Bog Zelju svog!

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 29 maj 2019, 13:55

Ja bih volio da Badzak ostane na mjestu direktora, ali sumnjam da ima dovoljno vremena za to.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 29 maj 2019, 13:55

Amar Osim prozivku zakazao za 15. juni

Osim što su već u šesnaestini finala oprostili od takmičenja u Kupu, Plavi s Grbavice na kraju su zbog nedobijanja licence ostali i bez plasmana na evropsku scenu, ali i značajnih fnansijskih sredstava koja bi se samim nastupom slila u klupsku kasu.

Nedobijanje licence je, naime, koštalo Željezničar za sigurnih 240.000 eura, koliko iznosi UEFA-ina nagrada za nastup u prvom pretkolu Evropske lige, a Plavi su time ostali i bez dodatne zarade od prodaje ulaznica, sponzorskih ugovora i TV prava, što je veliki udarac za budžet koji je planiran za narednu sezonu.

Nakon neuspješne sezone nema sumnje da će Željezničar pretrpjeti i određene promjene u igračkom kadru. Kao moguće pojačanje već uveliko se spominje sjajni golman Zvijezde 09 Filip Erić, a jedan od glavnih prioriteta je svakako produženje saradnje sa Erminom Zecom koji je, za ono malo provedenog vremena na terenu, pokazao o kakvom se igraču radi.

Plavi će na odmoru biti sve do sredine narednog mjeseca, tačnije do 15. juna, kada je šef stručnog štaba Amar Osim zakazao prozivku i start priprema. Igrači su već dobili plan rada po kojem će invidualno raditi tokom pauze kako bi što spremnije dočekali nadolazeće izazove.

HongKong
Kontakt:

Post Postao/la HongKong » 29 maj 2019, 13:59

Mozda da bude predsjednik UO, direktor ipak treba biti tu svaki dan i voditi racuna o svemu u klubu. Sve sto Siljak nije radio.
Cuva Bog Zelju svog!

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 29 maj 2019, 14:00

Valjda završe šta do prozivke.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 29 maj 2019, 14:02

HongKong je napisao/la:Mozda da bude predsjednik UO, direktor ipak treba biti tu svaki dan i voditi racuna o svemu u klubu. Sve sto Siljak nije radio.
Nijaz Brkovic bi bio najbolja opcija za funkciju direktora, mada mislim da je i to tesko ostvarivo

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 29 maj 2019, 14:23

Tu je potreban jedan moderan lik prije svega, koji zna makar kalendar koristiti i ponekad zraknuti koju tekmu sa strane.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 29 maj 2019, 14:49

Moja želja za štopera

https://www.transfermarkt.co.uk/matija- ... eler/83659

Mislim da bi bio odličan fit uz visokog štopera poput Rodina ili Sipovića, ističe mu ugovor sad. Nije prestar, a ima dosta iskustva, osvajao titulu u ovoj ligi.

Nadam se da ćemo imati koliko toliko jasnu sliku o ekipi do početka prozivke. Biće sigurno kao i uvijek nekoliko anonimusa na probi kad bude prozivka. Za ove malo jače igrače kojim se nadamo vjerovatno ćemo morati čekati malo duže da dođu jer takvi prvo čekaju da nađu inostrani angažman, pa tek ako im to propadne dolaze u našu ligu. Ono što je bitno da šef već od ranije ima neku svoju listu igrača koje želi, valjda će uprava uspjeti finansijski da ga isprati oko tih želja.

HongKong
Kontakt:

Post Postao/la HongKong » 29 maj 2019, 15:08

Dobar je Katanec :thumbup:
Ono sto je meni zanimljivo jeste uloga Ermina Zeca. Da li ce biti joker s klupe ili ce se oko njega graditi igra? Dosta mijenja koncepciju Amarovog sistema. Znamo da je kod njega u pitanju 4-5-1 formacija. Napadac visok i jak koji prima lopte i spusta za 3 igraca iza njega. Zec nije takav igrac. Mozda ce ga vise koristiti kao desetku s dosta slobode u igri. Vidjeli smo u zadnjoj utakmici koliko je opasan. Onda bi mogao i Krpic ostati, ali ce nam isto tako trebati onda dva dobra veznjaka koji igraju u oba pravca jer Zec nije igrac koji ce se vracati nazad da poveze linije. Bice zanimljivo vidjeti kakvi su planovi. Ocekujem nekih 5-6 igraca da dodju, ako odu Krpic i Hajdarevic onda i vise. Ukoliko Zec bude iza napadaca onda ne vidim neku ulogu Ramovica u timu. Kako god postavis stvari nama treba dosta igraca i to dobrih. Nema linije da je dobro popunjena osim napadaca i to ako ostane Krpic.
Fali nam golman, oba beka, jedan stoper, jedan ili dva veznjaka, desno krilo.
Isto tako je pitanje sta ce biti s ovim omladincima sto se vracaju s posudbi, da li tu ima nekog kvaliteta. Dobro bi bilo da se dva Sehica pokazu i izbore za neku ulogu u timu jer oba igraju pozicije na kojima smo bas tanki. Desni bek i lijevo krilo.
Cuva Bog Zelju svog!

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 29 maj 2019, 15:21

Ma Zec cener lutalica, nema on kuveta više za devetke

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 29 maj 2019, 15:46

Osim13 je napisao/la:Ma Zec cener lutalica, nema on kuveta više za devetke
lazna devetka

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 29 maj 2019, 15:51

Ma ovo što Ermin je igrao je neka vrsta polušpica poput Bilbije u Zrinjskom. Nije desetka ali Sinan, Čurjurić i slični. Vidjet ćemo ako se ne bude dovodio playmaker kao lupam Štilić, onda ćemo vjerovatno gledati Ermina na polušpicu. Sinan nek se rotira sa njim, treba nam širine. S obzirom na povrede nije sigurno da će Ermin stalno igrati tako da će biti minuta i za Sinana. A nije ni da Sinan nema historijat povreda, tako da nijednom nije sigurno mjesto u prvih 11 i biće šanse za obojicu.

Problem je što nam krila nisu efikasna osim Asima koji po meni nema neke karakteristike koje su potrebne krilu. Veselinović je naše najbolje krilo u smislu karakteristika koja krilo treba da ima ali mu davanje golova nije jača strana. Veseli je odigrao u našoj ligi 99 utakmica otkad je došao u nju i dao je 7 golova. U posljednje 3 sezone je dao 5 golova što je premalo. Ja bih iskreno volio nova krila na obje strane. Zaim noga, a Klepač svakako ide. Dva nova centralna vezna. Hajdarević i Dado rotacija. Mada evo i Hajdarević se malo ko dozvao, igrao dobro protiv Radnika i Tuzle, možda naredna sezona bude njegova. Mustafa mi je nekako čudan igrač. Ono što mu je svakako prednost je to što može pokriti više pozicija. Daje neku živost i agilnost, ali nešto mi fali kod njega, možda da je malo opasniji po protivnički go. Nisam još 100% siguran da mogu reći za njega da bih ga volio vidjeti u prvih 11, ali sigurno da nije promašaj njegovo dovođenje. Treba takav igrač u ekipi.

Za te mlade još ne možemo znat na koga će računati ali eto od tih sa posudbe se možda najviše očekivalo od Dacića,a on imao 0 golova i 0 asistencija u TOŠK-u. Mada ta federalna je čudna, em je namješteno pun qrac mečeva em nemaš uslove za razvijanje. Ali neću da griješim dušu jer ih nisam gledo na tim posudbama, neko je pisao da je Dacić odlično igrao protiv Veleža.

HongKong
Kontakt:

Post Postao/la HongKong » 29 maj 2019, 15:53

Ako bude Zec ta devetka onda bi Ramovic mogao dosta profitirati ili ko vec bude desetka, kao i krila, vidjeli smo svi kakav pregled igre i kreaciju ima. Onda nam treba dobro desno krilo, lijevo moze Veseli. Da hoce Tomic doci. On i Hajdar sredina ispred Ramovic. Perverzija. Ili tek sredina Blagojevic i Tomic iza Zeca i Ramovica :mrgreen:
Cuva Bog Zelju svog!

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 29 maj 2019, 16:01

Badžaku dati što veće ovlasti. ŽELJOVAC 1/1.

Da je više ljudi u Upravi koji mogu popratit Amara, i da se sklopi fina ekipa, a ovaj prelazni rok baš zanimljivih igrača.

HongKong
Kontakt:

Post Postao/la HongKong » 29 maj 2019, 16:04

@braco slazem se, ali mislim da je tesko sad da dovedemo toliko igraca odjednom. Dosta se svakako i mora, ali sve sto je moguce ostaviti onda i treba, pa to vremenom mijenjati. Zato kazem da bi Veseli mogao to krilo igrati, jer nije bas odron kao Zajmovic. Asim Zec je meni vise napadac nego krilo po svim karakteristikama. Izgleda da ce vjerovatno Eric biti novi golman sto je meni odlicno. Ostavio bih Sipovica i Rodina kao stopere jer se koliko toliko poznaju. Ukoliko se moze dovesti Katanec kojeg si naveo odlicno, ali nek se izbori za mjesto i pokaze da je bolji od ove dvojice. Onda bi imali 3 sasvim solidna stopera, a tu uvijek dolazi do rotacija zbog kartona i slicno. Bekovi nam trebaju novi. Mislim da se i na Pavica ne racuna vise, Sinisa izgleda ide. Stanic moze biti za rotaciju jer i tu ima dosta kartona i bekovi se dosta trose. Ne znam ko bi mogao tu doci, ne sumnjam da ce brko iskopati nesto.
Vezni red Dado i Hajdar mogu proci, ali samo ako dodje bas dobar veznjak pa se ova dvojica mijenjaju u zavisnosti od potreba. Mujezinovic takodjer moze to solidno odigrati i posebno u veznom redu unese dosta zivosti.
Ono sto bih ja najvise ulozio jeste desno krilo. To moze biti igrac koji ce biti prevaga na terenu kakva je bio Zakaric. Ne treba stediti na tome i ako se tu ubode otvara se dosta mogucnosti na terenu. Mora biti neko bas opasan. Kada tome dodas Zeca, Ramovica i Veselinovica koji bi bili dosta opasniji ako se paznja mora usmjeriti i na drugu stranu dobijas sasvim dobar napad.
Stila bi bio perverzija iza napadaca.
Cuva Bog Zelju svog!

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 29 maj 2019, 16:14

Samo što ne znaš gdje ti više gori, na kojoj poziciji.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 29 maj 2019, 16:16

Ako Ermin ostane ne vidim nikako Ramovica u ozbiljnijim kombinacijama. Zadnja utakmica je vjerovatno i neka proba kako cemo igrati u sljedecoj sezoni. Ramovic klupa, cekanje zutih i povreda.

HongKong
Kontakt:

Post Postao/la HongKong » 29 maj 2019, 16:23

Eric-desni bek-Rodin-Sipovic-lijevi bek-Hajdar-Tomic(ako kako moze)-desno krilo-Ramovic-Veseli-E. Zec

To bi bilo da se zadrzi najvise moguce ovih koje imamo. To je 6 igraca, malo vise od pola ekipe. Trebalo bi nam jos 5 igraca samo da popunimo rupe u prvom timu. Mujezinovic, Stanic, Dado, A.Zec mogu za klupe i to je to. Teska vremena dosla :lol:
Cuva Bog Zelju svog!

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 29 maj 2019, 16:41

Admir74 je napisao/la:Badžaku dati što veće ovlasti. ŽELJOVAC 1/1.

Da je više ljudi u Upravi koji mogu popratit Amara, i da se sklopi fina ekipa, a ovaj prelazni rok baš zanimljivih igrača.
Biće aBd,treba sjesti,sa svim kome je klub na prvom mjestu i onim koji je u mogućnosti radit i 12 sati ako treba,treba biti pametan,i naravno riješit se onih kojih nisu kadar za nas,a neki su to vrlo brzo i dokazali.
Zbiti redove i gurati :bih:
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 29 maj 2019, 16:44

HongKong je napisao/la:@braco slazem se, ali mislim da je tesko sad da dovedemo toliko igraca odjednom. Dosta se svakako i mora, ali sve sto je moguce ostaviti onda i treba, pa to vremenom mijenjati. Zato kazem da bi Veseli mogao to krilo igrati, jer nije bas odron kao Zajmovic. Asim Zec je meni vise napadac nego krilo po svim karakteristikama. Izgleda da ce vjerovatno Eric biti novi golman sto je meni odlicno. Ostavio bih Sipovica i Rodina kao stopere jer se koliko toliko poznaju. Ukoliko se moze dovesti Katanec kojeg si naveo odlicno, ali nek se izbori za mjesto i pokaze da je bolji od ove dvojice. Onda bi imali 3 sasvim solidna stopera, a tu uvijek dolazi do rotacija zbog kartona i slicno. Bekovi nam trebaju novi. Mislim da se i na Pavica ne racuna vise, Sinisa izgleda ide. Stanic moze biti za rotaciju jer i tu ima dosta kartona i bekovi se dosta trose. Ne znam ko bi mogao tu doci, ne sumnjam da ce brko iskopati nesto.
Vezni red Dado i Hajdar mogu proci, ali samo ako dodje bas dobar veznjak pa se ova dvojica mijenjaju u zavisnosti od potreba. Mujezinovic takodjer moze to solidno odigrati i posebno u veznom redu unese dosta zivosti.
Ono sto bih ja najvise ulozio jeste desno krilo. To moze biti igrac koji ce biti prevaga na terenu kakva je bio Zakaric. Ne treba stediti na tome i ako se tu ubode otvara se dosta mogucnosti na terenu. Mora biti neko bas opasan. Kada tome dodas Zeca, Ramovica i Veselinovica koji bi bili dosta opasniji ako se paznja mora usmjeriti i na drugu stranu dobijas sasvim dobar napad.
Stila bi bio perverzija iza napadaca.
Pisao sam već kad je neki forumaš pitao na kojoj poziciji bi najviše voljeli da se dovede "kapitalac", da bih to volio da bude krilo. Veselog mogu prihvatit i naredne sezone u prvih 11, mada kažem ako hoćemo baš ozbiljnu ekipu treba nam i tu pojačanje mada shvatam da ne može sve odjednom.

HongKong je napisao/la:Eric-desni bek-Rodin-Sipovic-lijevi bek-Hajdar-Tomic(ako kako moze)-desno krilo-Ramovic-Veseli-E. Zec

To bi bilo da se zadrzi najvise moguce ovih koje imamo. To je 6 igraca, malo vise od pola ekipe. Trebalo bi nam jos 5 igraca samo da popunimo rupe u prvom timu. Mujezinovic, Stanic, Dado, A.Zec mogu za klupe i to je to. Teska vremena dosla :lol:
To za Tomića da ćemo ga dovest džaba je greška na transfermarktu ja mislim. Na TM-u piše da mu ugovor ističe sad, a on je prošle godine potpisao novi dvogodišnji ugovor:

https://sportsport.ba/fudbal/tomic-sret ... sao/293512

btw
Ne prestaju odlaziti igrači: Kapiten napustio premijerligaša

Filip Erić, doskorašnji golman tima iz Etno sela Stanišić, odlučio je napustiti klub i potražiti novi izazov u svojoj karijeri.

Kako smo uspjeli saznati, Erić je odlučio da ne ostane u Zvijezdi 09, a očekuje se i zvanična potvrda njegovog odlaska.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Beli98, Cwirek, Kajkutenjoyer i 48 gostiju.