Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Pogba
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Pogba » 19 okt 2014, 18:35

Beppe je napisao/la: Izvor?
slika
Ovo je za zadnjih 20 godina. Ima i ona u zadnjih 6 sezona, neko je postavljao i odnos je sličan.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

bianconeros
Kontakt:

Post Postao/la bianconeros » 19 okt 2014, 18:40

Pogba je napisao/la:
slika
Ovo je za zadnjih 20 godina. Ima i ona u zadnjih 6 sezona, neko je postavljao i odnos je sličan.
slika
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Forza Juventus ohhhhh..

Hattrick123
Kontakt:

Post Postao/la Hattrick123 » 19 okt 2014, 18:41

Pogba je napisao/la:
slika
a de ti nadji statistiku koliko je od toga opravdanih, a koliko neopravdanih penala....milan je uvijek imao sjajne napadace (smijem se usuditi i reci najbolje od svih u italiji) koje je bilo tesko cuvati i cesto su bili ruseni u sesnaestercu jer nisu mogli biti drugacije zaustavljeni... glupo je ovo ako je za nekoga svirano najvise penala odma ih ima i najvise neregularnih i obrnuto.
FORZA MILAN

AgentttB
Kontakt:

Post Postao/la AgentttB » 19 okt 2014, 18:41

slika

Stanje nakon 7 odigranih kola.
@francobaresi

-Ako te zanima islam, proučavaj islam, a ne muslimane. Islam je savršen, muslimani nisu.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 19 okt 2014, 18:52

Hattrick123 je napisao/la: a de ti nadji statistiku koliko je od toga opravdanih, a koliko neopravdanih penala..
Samo sam postavio statistiku pošto je tražena, ne ulazim u opravdanost penala, svakako ćeš se složiti da ono što je meni opravdano, tebi, Gazzeti dello Sport ili petom, desetom nije, tako da u to ne bih ulazio.

Suština je da statistika pobija trollere koji se iživljavaju na temi Juventusa i ovom pdfu (dok ih moderator ne izbriše hladno :mrgreen: ) očekujući neke pogurance u vidu penala i slično kao da je to neki fakt ili toliko učestalo da je ofirno.

Ali vjerovatno će naći neki podatak o slobodnim udarcima pa reći da to sudije namještaju jer imamo kroz historiju fenomenalne izvođače istih.

Svi veliki klubovi, u svim ligama bez izuzetka, kroz historiju imaju blagu naklonost sudija, to je činjenica i to će reći svaki navijač/simpatizer uslovno rečeno manjih klubova koji su "oštećeni", samo što na ovom pdfu to poprima veću pažnju no igdje, ali treba razumjeti, ipak su se u ovoj ligi vodila 2 procesa (Tottonero i Calcio/Farso-poli, kako hoćete) i sve poprima kriminogeni kontekst. To se neće nikada promijeniti.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 19 okt 2014, 19:01

U Italiji već decenijama, može se reći, postoji jedna nezdrava atmosfera kad je upitanju fudbal.Samo je jedan glavni krivac, a to su mediji.
Jučer očajno suđenje na utakmici City-a, danas slabo ko da i govori o tome, jer znaju da to ne doprinosi nikome pa ni boljem radu sudija, dok u Italiji je ta medijska hajka, posebno na Juventus uvijek tu, čisto da se prodaju novine te se o jednoj te istoj utakmic prica dvije sedmice, nek se ne čude što su grohnuli kao liga, previše je nekakve mržnje i sujete, samo pricaju o sudijama i zavjerama a manje o kvalitetu fudbala i problemima u calciu, jbiga to ne donosi zaradu kao senzacionalistički naslovi.

p.s. kad se samo sjetim koliko je puta Ashley Young poletio zrakom i iznudio penal za UTD, da Juventus ima svoj Younga davno bi bio razapet, a u engleskoj ligi, gledaju da se ide naprijed, u calciu i dan danas pricaju o utakmicama iz 80-tih. :zviz:
Zadnja izmjena: Sissoko, dana/u 19 okt 2014, 19:03, ukupno mijenjano 1 put.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

Hattrick123
Kontakt:

Post Postao/la Hattrick123 » 19 okt 2014, 19:03

Pogba je napisao/la:
Hattrick123 je napisao/la: a de ti nadji statistiku koliko je od toga opravdanih, a koliko neopravdanih penala..
Samo sam postavio statistiku pošto je tražena, ne ulazim u opravdanost penala, svakako ćeš se složiti da ono što je meni opravdano, tebi, Gazzeti dello Sport ili petom, desetom nije, tako da u to ne bih ulazio.

Suština je da statistika pobija trollere koji se iživljavaju na temi Juventusa i ovom pdfu (dok ih moderator ne izbriše hladno :mrgreen: ) očekujući neke pogurance u vidu penala i slično kao da je to neki fakt ili toliko učestalo da je ofirno.

Ali vjerovatno će naći neki podatak o slobodnim udarcima pa reći da to sudije namještaju jer imamo kroz historiju fenomenalne izvođače istih.

Svi veliki klubovi, u svim ligama bez izuzetka, kroz historiju imaju blagu naklonost sudija, to je činjenica i to će reći svaki navijač/simpatizer uslovno rečeno manjih klubova koji su "oštećeni", samo što na ovom pdfu to poprima veću pažnju no igdje, ali treba razumjeti, ipak su se u ovoj ligi vodila 2 procesa (Tottonero i Calcio/Farso-poli, kako hoćete) i sve poprima kriminogeni kontekst.
to je tacno i to sam ranije pisao, samo veliki je problem sto u vaznijim (derbi) utakmicama se desavaju te greske npr. eto opet se vracamo ali najsvjezija utakmica juve-roma; misljenja sam da u engleskoj ili spaniji sudija ne bi svirao ni jedno od onoga kao penal i realno 1-1 i obje ekipe bi bile zadovoljne a ne ovaj cirkus koji je poslije nastao..... ako milan,juve,inter vode 3-0 protiv chieva ili takvih ekipa pa se svira penal koji ne utice na rezultat jbg to smo navikli i u drugim ligama gledati... ja sam prvi priznao da je fiorentina ostecena one sezone kad je milan otisao u LP, isto tako cu reci da je roma ostecena u utakmici protiv juventusa, milan da je ostecen protiv juventusa onda kad je muntari dao gol ili juve i inter da su osteceni ako je tako, a ne na ovom forumu nece niko da prizna da mu je sudija navlacio tj istovremeno i negira ali i nasladjuje se sto mu je sudija navukao :S

Mislim da bi trebalo prestati vracati se u proslost i komentarisati kako koja utakmica ide pa na kraju sezone se moze napraviti rezime necega sto je moglo uticati na konacan poredak.
FORZA MILAN

Beppe
Kontakt:

Post Postao/la Beppe » 19 okt 2014, 19:21

Pogba je napisao/la:
slika
Ok, hvala Pogba/Advokat.

korisnikforuma je napisao/la:
Beppe je napisao/la:
L'Avvocato je napisao/la: Dobijes najvise penala u deset godina i opet nekom drugom prigovaras nesto.
Izvor?

Statistika, da recimo pratiš Serie A, kao što nisi, znao bi da je Roma prva po dosuđenim penalima, Milan drugi itd... :wave:

Pametan si momak. ;)
Amar Osim selektor BiH

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 19 okt 2014, 21:27

majko draga, koliko loš je Napoli, kakvu šansu za treće mjesto imaju Lazio i Milan, možda Inter i Viola

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 19 okt 2014, 22:52

Loša utakmica zaista je bilo mučno gledati sve do prvog gola Callejona, a onda nastaje ludnica i vrijedilo je čekati za zadnji 15tak minuta.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 20 okt 2014, 00:36

Chinaglia je napisao/la:majko draga, koliko loš je Napoli, kakvu šansu za treće mjesto imaju Lazio i Milan, možda Inter i Viola
Ma Inter i Fiora previse kiksaju i cini mi se da bi opet mogli ostati bez lige sampiona.Ako ovako nastave trebali bi se Lazio i Milan boriti za to trece mjesto.

Zamisli i Roma i Lazio u Ligi Sampiona.

Svako kolo spica na Olimpiku :mrgreen:
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 20 okt 2014, 01:10

ma ako Lotito dovede dobrog stopera u januaru, mogla bi biti borba za LP do kraja :opaopa:

berardi25
Kontakt:

Post Postao/la berardi25 » 20 okt 2014, 01:13

Fiorentina i ne kiksa,oni jednostavno nemaju kvaliteta da se nose sa 4-5 najboljih ekipa u Seria A,jos kad se uzme u obzir da im dva najbolja igraca imaju rezervisane godisnje karte za boravak u bolnici,jasno je da je njima plafon EL ;)
https://pbs.twimg.com/media/Bm6HHeLCEAE3QJh.jpg

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 20 okt 2014, 01:18

mah, Viola igra lošije nego prethodne sezone, Montella se malo pogubio, uprkos povredama, imali su ih i prije, al' nisu bili ovako slabi

berardi25
Kontakt:

Post Postao/la berardi25 » 20 okt 2014, 01:40

Chinaglia je napisao/la:mah, Viola igra lošije nego prethodne sezone, Montella se malo pogubio, uprkos povredama, imali su ih i prije, al' nisu bili ovako slabi
Osim Kvadrada svi ostali su ili precjenjeni ili potroseni igraci,Rossi nije ni jedno ni drugo,al ga yebu povrede,po meni Fiorentina ima tek sesti tim u Seria A(Juve,Roma,Napoli,Milan,Lazio),to je moje misljenje :)
https://pbs.twimg.com/media/Bm6HHeLCEAE3QJh.jpg

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 20 okt 2014, 08:10

Po meni je u Fiorentini upravo Quadrado najprecjenjeniji igrac i nije mi jasno sta su vidjeli u njemu pa nude tolike pare. Lik je ko bezglava kokos, od 10 pokusaja prodje jednom a u onih devet il izgubi loptu il predliba i sam sebe
Il Club più titolato al mondo!

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 20 okt 2014, 11:15

slika

slika

Eto Beppe. Nekako mi drago što postoji ova statistika. Ok, znam da ima tu mnogo faktora poput onoga kojeg je spomenuo Hattrick (opravdano/neopravdano), ili to kakve je napadače imala koja ekipa u datim godinama itd. itd. Ali je svejedno ovaj podatak tu. Pa neka svako procijeni sta je činjenica a šta novinarsko mlaćenje prazne slame.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Stranac
Kontakt:

Post Postao/la Stranac » 20 okt 2014, 12:54

Vrsaljko nije dobio ni žuti za ovo. :clap:

slika

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 20 okt 2014, 13:02

Stranac je napisao/la:Vrsaljko nije dobio ni žuti za ovo. :clap:

slika

zasta da dobije nije bilo namjere nego u trku . :problem: :?
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 20 okt 2014, 14:14

Cuj nije bilo namjere, de ti to prijatelju pogledaj pazljivo. Eto replay je u automode-u.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.