AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

muha milanez
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la muha milanez » 24 jan 2014, 18:32

Ma znam, ja sam vec umoran od svih tih zelja i snova. Samo se na kraju razocaram i nista vise. Mozda se dolaskom Sedorfa tu nesto i promjeni, mozda on izrazi neku zelju. Mozda pokrene kod Berlusk. stari osjecaj za pobjedu i slavu!? Plus Sedorf odlicno zna da sa ovim kadrom ne moze nikakav rezultat ostvarit.. Zanima me da li ima brigu zbog dvomeca sa Atleticom? Trebao bi je imati..
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 24 jan 2014, 18:33

kolko ja kontam svi u Milanu kupuju srednjake i neke ofanzivne igrače a niko ni ne pomišlja na kakvu ozbiljniju kupovinu da se ojača sredina odbrane :roll:
Undici stelle - ACM 1899

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 24 jan 2014, 19:05

Sigurno da je Milanova pozicija defanzivnog veznog definitivno najpopunjenija u svijetu fudbala. Montolivo, De Jonga, Muntari, sada i Essien... Da su štoperske pozicije takve, bili bi neuporedivo bolje plasirani. Osnovni problem je gomilanje igrača na određenim pozicijama, dok su deficitarne ostavljene na čekanju. Sve dok je tako, nema kohezije na terenu.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 24 jan 2014, 20:04

Prema posljednjim informacijama zainteresovani smo za stopera Totenhema - Kaboula. Jel ko pratio pijetlove kakav je?

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 24 jan 2014, 20:14

Essien: "I'm happy to be at Milan. It's a great club."
Essien: "l will do my best for Milan. Seedorf? I spoke with him two days ago."
Essien: "If I have heard from Muntari? Yes, I have heard from him."

slika
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

betton
Kontakt:

Post Postao/la betton » 24 jan 2014, 20:24

Gamberini?? :?
Rossi come il fuoco..Neri come la vostra paura..

Gullit: "At Milan 11 of us would practice against only the 4 defenders and we still couldn't score a goal."

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 24 jan 2014, 20:25

muxa je napisao/la:Prema posljednjim informacijama zainteresovani smo za stopera Totenhema - Kaboula. Jel ko pratio pijetlove kakav je?

Mogu ti reci da su njegovi kvaliteti visoko iznad nivoa kvaliteta bilo kojeg stopera Milana. Samo problem je sto je momak od stakla, i nije igrao fudbal konstantno sigurno godinu dana, i vise cak. Ko zna u kakvoj je formi i koliko moze da pruzi.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 24 jan 2014, 20:27

betton je napisao/la:Gamberini?? :?
Sta s njim :-?

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 24 jan 2014, 20:54

muha milanez je napisao/la:Mi samo mozemo sanjati wc igraca, nista drugo. Trebamo se pomirit sa situacijom, tj. da jos duzi vremenski period necemo bit u prilici da vidimo kupovinu wc igraca. Nazalost, to je realnost. Sve se svodi na nekontroslisanu kupovinu, daj nama ono sto niko nece, otpad u Milan. :(
Trenutno neki WC igrač je samo san. Ali nije ništa nemoguće, u fudbalu se stvari brzo mijenjaju. Dovoljno je da se Berlusconi trgne i iskešira 60-70 miliona €, što je dovoljno za 3-4 vrhunska igrača i Milan automatski postaje jedan od pretendenata za vrh Serie A. Jer liga je još uvijek u tranziciji i nije potrebno imati 7-8 vrhunskih igrača da bi neko bio u vrhu. Danas je takva situacija, da sa 3-4 igrača svijetske klase odmah ekipa postaje sami vrh Serie A.

A postoji i druga solucija, da pedofil proda jedan dio kluba naftašima. Mislim da bi lahko našao kupca samo treba da pristane na to. Znači jednostavno je, sudbina ovog kluba je u rukama Berlusconia.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 24 jan 2014, 21:08

Ma ne znam sta vise da kazem,sto nije receno,po meni treba prvo Gallianija skloniti,jer sad imamo problem da se on i Barbara ne mirisu nikako i plus njegov"ostanak" u proslosti i dovodjenje "sampiona" kojima daje vanserijske plate,moze on to puno bolje raditi,opteretio je budzet kluba,sto bi se reklo svukao nas u ravan jer je on sve vodio i sam sebi svezao ruke.Dva igraca koja bi nama odlicno dosla su za male pare otisla u Napoli i Romu.

betton
Kontakt:

Post Postao/la betton » 24 jan 2014, 21:10

muxa je napisao/la:
betton je napisao/la:Gamberini?? :?
Sta s njim :-?

Navodno,ako ne dodje Paletta,okrecu se dovodjenju Gamberini-a..
Rossi come il fuoco..Neri come la vostra paura..

Gullit: "At Milan 11 of us would practice against only the 4 defenders and we still couldn't score a goal."

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 24 jan 2014, 21:13

Bolje ne dovesti nikoga u odbranu nego tog Gamberinija. Šta će nam paleta, kad ionako imamo dosta drva u odbrani?! Znači bolje nikoga nego ovu dvojicu. Izdurati do kraja sezone sa ovima koji su već tu i na ljeto sve ih otjerati.

Edit: Apsolutno me ne bi' iznenadilo kad bi Seedorf probao i ovu varijantu.
slika
-Rui Costa-

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 24 jan 2014, 22:01

Il 4-3-1-2 sa Montolivom ispred odbrane, DeJong desno, Esien lijevo, Honda AMF i Kaka i Balo u napadu 8-)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 24 jan 2014, 22:06

Sretno mu bilo. Uspjeli su ovi nasi celavci okrenuti vodu na svoj mlin i dobiti ga kao slobodnog igraca, 'ebem ih lude. :P

Ovu varijantu bi bilo zanimljivo vidjeti, na papiru djeluje vrlo jako. Honda je igrac koji igra iskljucivo iza napadaca tako da ga je grijeh stavljati na krilo. A ni ne snalazi se najbolje, nema on tu potrebnu brzinu.
Ovdje mi jedino nekako Montolivo ostaje visak, ne mogu ga nikako vidjeti na ovoj poziciji. Jedino preokrenuti formaciju na jelkicu, e tu bi nam svi legli. :P
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 24 jan 2014, 22:10

Montolivo je već igrao na toj poziciji tako da mu to nije potpuna nepoznanica.Samo kažem da postoji realna šansa da vidimo ovako nešto, jer ova sezona je idealna za eksperimentisanje. Pa neka Seedorf isproba dosta varijanti.
Također, nadam se da je onaj današnji sastanak sa Barbarom urodio plodom i da će mu obezbjediti koji miliončić za jedno konkretno i prijeko potrebno pojačanje. A svi znamo na koju poziciju se to odnosi.
-Rui Costa-

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 24 jan 2014, 22:13

francobaresi je napisao/la:Montolivo je već igrao na toj poziciji tako da mu to nije potpuna nepoznanica.Samo kažem da postoji realna šansa da vidimo ovako nešto, jer ova sezona je idealna za eksperimentisanje. Pa neka Seedorf isproba dosta varijanti.
Također, nadam se da je onaj današnji sastanak sa Barbarom urodio plodom i da će mu obezbjediti koji miliončić za jedno konkretno i prijeko potrebno pojačanje. A svi znamo na koju poziciju se to odnosi.
Pretpostavljam da mislis na DMF jer tu nam najvise skripi :lol:

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 24 jan 2014, 22:14

francobaresi je napisao/la:Montolivo je već igrao na toj poziciji tako da mu to nije potpuna nepoznanica.Samo kažem da postoji realna šansa da vidimo ovako nešto, jer ova sezona je idealna za eksperimentisanje. Pa neka Seedorf isproba dosta varijanti.
Ne ide ova formacija kada Honda nije brz niti moze probiti po krilu a ni Kaka nema potrebnu brzinu najbolje bi bilo vratiti na 43-1-2 ili ostavili ovu formaciju ali onda dovesti jedno pravo krilo (Cerci,Iturbe,Di Maria,Lavezzi,Menez).
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 24 jan 2014, 22:16

Pretpostavljam da mislis na DMF jer tu nam najvise skripi :lol:

:lol:

Meho-medo, to sam samo naveo kao jednu od varijanti koju bi Seedorf mogao koristiti. Ništa nikoga neće koštati ako isproba tako nešto. Uostalom sezona je davno uhelaćena tako da od ovoga gore ne može(nadam se :mrgreen: ).

Imam osjećaj da za Milan ovaj merkato još nije završen.
-Rui Costa-

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 24 jan 2014, 22:21

Tri panja smo se rijesili, jos dva (Birsa i Constant) i bit ce ovo idealan mercato :lol:

Jos se rijesiti ove dvojice i Mexesa i dovest Astorija, Santona i Iturbea :grin:

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 24 jan 2014, 22:21

Vjerujem da Sedorf ima tu potrebnu karizmu i da ce uspjet vratit to sto nam fali. Prije svega to su finansije naravno, onda dolazi ostalo, tj. rad, red, disciplina i na kraju rezultati. Par ciljanih pojacanja, i to na pocetku ljetnog prijelaznog roka. Essien dobro pojacanje, bez obzira na godine.
Dobra ova zamisao 4-3-1-2 sa Montolivom ispred odbrane, DeJong desno, Esien lijevo, Honda AMF i Kaka i Balo u napadu :D svidja mi se.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.