FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

bordobijeli
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bordobijeli » 30 sep 2018, 10:22

Inijesta je napisao/la:I ja smatram da se treba rotirat , prvenstveno kovacevica i mujakica na klupu, a sredinu kombinovat u zavisnosti od protivnika , sto kaze raja ne trebaju ti i Stanojevic i Adukor zajedno u svakoj tekmi, vrati Rahmana na Cm, Krste u sredinu a krila oba brza stavi
Mora se mjenjat , mislim da smo i pali u formi a i malo smo provaljeni
Tako je . spora nam je lopta s Adukorom i Stanojevicem narocito kad igramo kuci pa su ekipe na svojoj polovini oni ne mogu donijeti loptu do Velkoskog i Tatara onda vracamo golmanu koji lose ispucava ili Mujakic mora da iznosi a to ne izgleda dobro recimo Rahmanovic je bio bas dobar na grbavici na zadnjem veznom ,Tatar je dosta los bio recimo Šisic bi sigurno vise grizo . dobro ke sto pobjedjujemo al treba Husref stalno rotirat

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 30 sep 2018, 10:23

skoroalen je napisao/la:Premalo se Vladanu vjeruje... Okej, ima tu ružnu naviku da se igra sa živcima navijača, al mislim da se razgovorom to može riješit. Otkako je na golu kriv je za jedan primljeni gol, a nije baš da nam je odbrana savršena pa da nema posla. Fazon je što on strašno čita igru, preventivno izlijeće, čisti, javlja se štoperima na svaku... Da imamo linijskog golmana, protivnici bi stvarali 50% više šansi jer Vladan nikad nije na liniji, čim lopta krene naprijed on čisti, i nema šuta. Džafić mi je za onu jednu tekmu djelovao iskusnije al se ponašao kao mrtvi linijski golman, u 2-3 navrata je morao istrčat da pokupi loptu a nije.
Ma sve je to u dure ali mene brinu ona ispucavanja što uvijek i ponavljam. Vladan brani dobro i najviše mi se sviđa što je agilan ali mi se čini da je težu materiju savladao dok ovu nazovi lakšu nije? Ima ogroman problem sa ispucavanjima a makar ja smatram da to nije preteško za naučiti? Možda mu se stvori neki pritisak pa panično tako uradi?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 30 sep 2018, 10:30

MortemHz je napisao/la:
skoroalen je napisao/la:Premalo se Vladanu vjeruje... Okej, ima tu ružnu naviku da se igra sa živcima navijača, al mislim da se razgovorom to može riješit. Otkako je na golu kriv je za jedan primljeni gol, a nije baš da nam je odbrana savršena pa da nema posla. Fazon je što on strašno čita igru, preventivno izlijeće, čisti, javlja se štoperima na svaku... Da imamo linijskog golmana, protivnici bi stvarali 50% više šansi jer Vladan nikad nije na liniji, čim lopta krene naprijed on čisti, i nema šuta. Džafić mi je za onu jednu tekmu djelovao iskusnije al se ponašao kao mrtvi linijski golman, u 2-3 navrata je morao istrčat da pokupi loptu a nije.
Ma sve je to u dure ali mene brinu ona ispucavanja što uvijek i ponavljam. Vladan brani dobro i najviše mi se sviđa što je agilan ali mi se čini da je težu materiju savladao dok ovu nazovi lakšu nije? Ima ogroman problem sa ispucavanjima a makar ja smatram da to nije preteško za naučiti? Možda mu se stvori neki pritisak pa panično tako uradi?
I ja mislim da je do pritiska, štoperi mu prečesto vraćaju lopte a protivnici ga i dalje vide kao slabu tačku pa ga probaju zavalit. Sve u svemu, da se valjda to savladat, mada imaš nekih velikih golmana koji nikad nisu naučili ispucavat. Recimo Čeh, 80% ispucavanja mu pređe preko noge i završi u autu.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

StariGrad071
Kontakt:

Post Postao/la StariGrad071 » 30 sep 2018, 10:34

bordobijeli je napisao/la:
StariGrad071 je napisao/la:Ja ne mislim da smo pali u formi, vec imamo 3-4 igraca koja su se ufurala da su zvijezde i igraci lige 5ice (Mujakic, Rahmanovic, Tatar, Stanojevic) i poceli su u ove 2 tekme igrati neki svoj fudbal za sebe, nedisciplinovan, nerezonski, ispadaju konstantno iz formacije i taktike. Plus smo imali rovite Ahmeta i Hebiba, plus puno utakmica u kratko vrijeme malo i zasicenja bude.
Bezveze mi je trpanje Rahmana, krleta i tatara u prvih 11. Mora se zrtvovati jedan stanoje/adukor pa ih malo rotirati, jer imamo sirinu. Jucer smo dobili na svijezinu crepuljinu, kako je on usao stali smo na loptu i iskontrolisali sredinu.
Apsolutno se slazem . Ima par stvari koje bi Husref mogao uraditi da osvjezi ekipu jer neki su se "uhljebili " u ekipi treba ih malo na klupu da se razbude otprilike ove sto si naveo , ne skloniti ih iz prvi 11 nego jednostavno 1 ili 2 utakmice na klupi da se resetuju . sinoc se vidjelo kako su Crepulja i Hare zeljni igre ma da ima i ona ekipa koja pobjedjuje na mjenja se.

Mi pobjedjujemo u svim kombinacijama, zato mi je nejasno ovo forsiranje.

Nema Vladan ruznu naviku vec je raja isprepadana i izjebana u mozak godinama unazad. Kovacevic djeluje sigurno.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 30 sep 2018, 10:34

Stanojević daje najgluplje povratne koje sam u životu vidio, više nego ijedan stoper, iako je podigao formu generalno...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 30 sep 2018, 10:44

MortemHz je napisao/la:Slaven Živinice - Rudar Kakanj 4:0.

Da li ste vi za kompletnu drugu postavu protiv njih ili neki mix k'o protiv Veleža?
Apsolutno. Meni je kup važan i moramo ići do kraja ali mislim da u ovoj tekmi može i komplet druga postava. Živinice ih demolirali, dolazi im sad Velež, jedan kiks kući u prvoj ligi FBiH i eto te u donjem dijelu, bitnija im je liga. Puno naših bivših igrača tu igra i sigurno neće cig.anski i prljavo igrat. Bit će to jedna prijateljska utakmica.

Nama treba svježine i odmora, to se primjetilo i protiv lištice a i sinoc protiv radnika.

Ova ekipa moze glat proć:
Džafić
Šaban Kurdić Šofranac Bekić
Mustafić Crepulja
Šišić ??? Halilović
Handzic

Valjda Bekić može igrati, Hus rece da se zali na povredu neku.. i jedino ne znam koga na ofanz. veznog, odmorit moraju i Rahman i Tatar i Krste.. možda tu Crepulja a na njegovo mjesto Adukor ako nije nista ozbiljno s njim, on je pun snage ali neka povreda, valjda nije nista opasno
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

bihuzur
Kontakt:

Post Postao/la bihuzur » 30 sep 2018, 10:45

bordobijeli je napisao/la:
StariGrad071 je napisao/la:Ja ne mislim da smo pali u formi, vec imamo 3-4 igraca koja su se ufurala da su zvijezde i igraci lige 5ice (Mujakic, Rahmanovic, Tatar, Stanojevic) i poceli su u ove 2 tekme igrati neki svoj fudbal za sebe, nedisciplinovan, nerezonski, ispadaju konstantno iz formacije i taktike. Plus smo imali rovite Ahmeta i Hebiba, plus puno utakmica u kratko vrijeme malo i zasicenja bude.
Bezveze mi je trpanje Rahmana, krleta i tatara u prvih 11. Mora se zrtvovati jedan stanoje/adukor pa ih malo rotirati, jer imamo sirinu. Jucer smo dobili na svijezinu crepuljinu, kako je on usao stali smo na loptu i iskontrolisali sredinu.
Apsolutno se slazem . Ima par stvari koje bi Husref mogao uraditi da osvjezi ekipu jer neki su se "uhljebili " u ekipi treba ih malo na klupu da se razbude otprilike ove sto si naveo , ne skloniti ih iz prvi 11 nego jednostavno 1 ili 2 utakmice na klupi da se resetuju . sinoc se vidjelo kako su Crepulja i Hare zeljni igre ma da ima i ona ekipa koja pobjedjuje na mjenja se.
Tako jeee..Ovo su najveci krivci, treba ih otjerati..Nek se ugledaju na krstu naseg..Tako se gine za sveti grb..Bravo, nek ste nam svima ukazali na prave probleme :bow: :bow: :bow: PODRZIMO PRAVEDNIKE!! :tokralju: :tokralju:

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 30 sep 2018, 10:46

Samozdravlje je napisao/la:
Suki46 je napisao/la:Pogledajte video na fb stranici Bordo Boja.Pa sta je ono , covjek se najezi svaki put kad pogleda :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
MOLIM TE IZBACI OVDJE. :tokralju:
https://www.facebook.com/bordoboja.ba/v ... 767149329/ ISTOK :bow: :bow:
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 30 sep 2018, 10:47

BordoSarajevo je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Slaven Živinice - Rudar Kakanj 4:0.

Da li ste vi za kompletnu drugu postavu protiv njih ili neki mix k'o protiv Veleža?
Apsolutno. Meni je kup važan i moramo ići do kraja ali mislim da u ovoj tekmi može i komplet druga postava. Živinice ih demolirali, dolazi im sad Velež, jedan kiks kući u prvoj ligi FBiH i eto te u donjem dijelu, bitnija im je liga. Puno naših bivših igrača tu igra i sigurno neće cig.anski i prljavo igrat. Bit će to jedna prijateljska utakmica.

Nama treba svježine i odmora, to se primjetilo i protiv lištice a i sinoc protiv radnika.

Ova ekipa moze glat proć:
Džafić
Šaban Kurdić Šofranac Bekić
Mustafić Crepulja
Šišić ??? Halilović
Handzic

Valjda Bekić može igrati, Hus rece da se zali na povredu neku.. i jedino ne znam koga na ofanz. veznog, odmorit moraju i Rahman i Tatar i Krste.. možda tu Crepulja a na njegovo mjesto Adukor ako nije nista ozbiljno s njim, on je pun snage ali neka povreda, valjda nije nista opasno
Bukvalno ali bukvalno smo identičan sastav napravili, doduše ja u svojoj glavi jer sam obrisao taj post ali nebitno hahaha. Jedino ne znam kako bi vezni red postavio, previše krila stavim a volio bi odmoriti makar 9 od 11 igrača. Samo još da dodam da je kup veoma bitno takmičenje sa ligom. Jedini validni trofeji su iz tih takmičenja, uvijek maximalno ozbiljan treba biti.
Zadnja izmjena: MortemHz, dana/u 30 sep 2018, 10:51, ukupno mijenjano 1 put.

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 30 sep 2018, 10:50

Kakva je sad statistika Tatara??
Koliko smo bodova imali prošle sezone nakon 12 kola??
FK Sarajevo

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 30 sep 2018, 10:52

BordoSarajevo je napisao/la:Kakva je sad statistika Tatara??
6 golova i 6 asistencija u 10 utakmica, ubjedljivo najkorisniji igrač.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 30 sep 2018, 10:57

slika
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 30 sep 2018, 10:58

MortemHz je napisao/la:
BordoSarajevo je napisao/la:Kakva je sad statistika Tatara??
6 golova i 6 asistencija u 10 utakmica, ubjedljivo najkorisniji igrač.
Da postoji Fantasy za našu ligu, Tatar bi već koštao 13 miliona. :lol:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 30 sep 2018, 10:58

Jao kako ovdje neki bukvalno shvataju stvari . niko nije rekao da treba otjerati Tatara,Mujakica,Stanojevica itd nego jednostavno treba ih odmoriti a dati šansu igracima s klupe koji ce gristi i zeljni su igre kao sto su Crepulja,Handzic,Sisic . protiv sirokog i sinoc se vidjelo da su neki uspavani na terenu nismo bili na nivou utakmica s zeljom i zrinjskim jednostavno neki igraci nakon 4-5 odlicni utakmica normalno da odigra neku losu potrosi se fizicki i psihicki dodje do praznjenja eh zbog toga malo klupa a ovi sto udju su zeljni i grizu .

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 30 sep 2018, 10:58

DenchiNL je napisao/la:slika
Može ovaj

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 30 sep 2018, 10:59

19 .
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 30 sep 2018, 11:00

miky_hz je napisao/la:
19 .
Sad 27 :bow:

Beton
Kontakt:

Post Postao/la Beton » 30 sep 2018, 11:03

Bordo div se budi :mrgreen:

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 30 sep 2018, 11:05

Planiram da napravim jedan highlights o krađama kona od vremena Slavka pa na ovamo. Trebaće vremena da se pohvataju svi ti lopovluci, tako da će biti materijala.. :lol:
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 30 sep 2018, 11:08

AlfredNobel je napisao/la:Planiram da napravim jedan highlights o krađama kona od vremena Slavka pa na ovamo. Trebaće vremena da se pohvataju svi ti lopovluci, tako da će biti materijala.. :lol:
Imat ćeš posla do nove godine.
FK Sarajevo

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 46 gostiju.