Lige petice

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Najbolja liga je...?

Premiership
277
43%
Primera Division
164
26%
Seria A
99
15%
Bundesliga
90
14%
Le Championat
10
2%

Ukupno glasova: 640

Rajaz
Kontakt:

Re: Lige petice

Post Postao/la Rajaz » 26 avg 2015, 02:37

calcio je napisao/la: slika
Nasao sam ovo. Ne znam koliko je pouzdano u detaljima ali mislim da je prilicno tacno.
Dok ostale lige pokusavaju raspodjeliti pare koliko-toliko pravedno, u Spaniji dva najbogatija kluba uzimaju sve, ostalima mrvice.
Super, imaju pare, ogromne pare, gdje idu ove pare, u koga ih ulažu, GDJE SU REZULTATI ???

Simeone je za manje od 100 miliona eura napravio ŠAMPIONSKI ATLETICO, koji je titulu u ligi uzeo pored Barcelone i Reala, a uspjeli su odigrati i finale lige prvaka i pokupiti još bruku trofeja.
Unai Emery je za nekih 50-tak miliona od Seville napravio ŠAMPIONSKI TIM.

Od oba ova kluba više zarađuje ZADNJI na tabeli u Engleskoj. I ja te sad pitam gdje onda taj Cardiff, Crystal Palace, Swansea, Stoke i ostali u poređenju sa Atleticom i Sevillom ako je novac mjera ?
Nema ih, ne postoje.

Zamisli tek šta bi Simeone, Emery ili Paco Jemez radili i kakva bi čuda pravili da zarađuju kao ZADNJI u Engleskoj, a kamoli da zarađuju kao ovi iz top5. Jel ti sada jasnije da pare bez dobrog ulaganja ništa ne znače ?
Englezi nemaju trenere, nemaju sistem, a samo novcem to ne mogu nadoknaditi.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 26 avg 2015, 02:45

let3 je napisao/la:ali Rayo najveca misterija današnjeg fudbala :!: ja ne znam kako su oni uopšte u Primeri ako pogledamo njihov budžet koji je u rangu visočke Bosne...pa ko su ti likovi da napadaju Barcu na sred Campa, sa više obzira i respekta igraju Real ili Bayern :shock: :?
Ko je taj Paco Jemez da ga Enrique hvali po presicama :?: ....a ne znam je li ikad ikoga Lucho pohvalio, ukljucujuci i Lionela Messija.
“All opponents pose their own threat, but Rayo are one of the teams with most personality in the league.”
gledaj ovih izjava :o :rol:

http://www.fcbarcelona.com/football/fir ... e-for-rayo
http://www.weloba.com/article/jordi-alb ... olt-valent
Ma Rayo je najsimpatičnija ekipa u Primeri. A Paco je gospodin. Kod njih uvijek važi ona ista :arrow: igraj, pa ko više primi. :mrgreen: Obično budu nakantani od Barce, a Real dobro namuče na Vallecasu, ali zato ta taktika očigledno pali protiv timova iz donjeg dijela tabele.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 26 avg 2015, 02:48

Jucer nesta gledam , kapiten Liverpoola Milner(jako dosao a kapiten).Kapiten Arsenala Cazorla(Arteta).Za timove koji imaju ambiciju da pucaju na plasman u top 4 bilo koje lige , totalno neozbiljno.

@ Rajaz - Upravo ta 3 trenera su sustina i car Primere.Atletico je iskocio ,ali strasno teskim putem iz prosjeka na trzistu u jednu jako mocnu kariku.Sevilla ako nastavi ovim putem,uz dodatna ulaganja i historiju koja je krasi moze slicnu stvar uskoro uraditi.Valencia je vec druga prica, ako se Limu digne qrac ugasit ce EPL. :mrgreen:

JFH9
Kontakt:

Post Postao/la JFH9 » 26 avg 2015, 02:51

Što se prebacište sa teme CL na ovu. :D Ovo je sasvim glupa rasprava, svakom je bolje ono na što je naviko. :kafa:
"Najbolji sinovi Krajine, mi danas pišemo historiju Bosne"

KopLfc
Kontakt:

Post Postao/la KopLfc » 26 avg 2015, 02:53

Milner je vice captain bas kao i Cazorla. Ne slazem se ni ja kao ni ostatak navijaca Liverpoola sa tom odlukom,no to mu je vjerovatno bilo u ugovoru kad je potpisivao za nas.
Uostalom ima odlicne odlike lidera,tesko da u Liverpoolu ima ko bolje od njega,pa je stoga i bolje njemu dati nego recimo Lucasu Leivu koji je tu mnogo duze.

Poslije Gerrarda tesko da cemo mi imati nekog pravog vodju,lidera.
710 Apperances
186 Goals
Best midfielder of all time-Steven Gerrard

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 26 avg 2015, 02:54

JoeBleck je napisao/la:@ Rajaz - Upravo ta 3 trenera su sustina i car Primere.Atletico je iskocio ,ali strasno teskim putem iz prosjeka na trzistu u jednu jako mocnu kariku.Sevilla ako nastavi ovim putem,uz dodatna ulaganja i historiju koja je krasi moze slicnu stvar uskoro uraditi.Valencia je vec druga prica, ako se Limu digne qrac ugasit ce EPL. :mrgreen:
Zaboravljaš maga Monchija. :cool:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 26 avg 2015, 02:57

KopLfc je napisao/la:Milner je vice captain bas kao i Cazorla. Ne slazem se ni ja kao ni ostatak navijaca Liverpoola sa tom odlukom,no to mu je vjerovatno bilo u ugovoru kad je potpisivao za nas.
Uostalom ima odlicne odlike lidera,tesko da u Liverpoolu ima ko bolje od njega,pa je stoga i bolje njemu dati nego recimo Lucasu Leivu koji je tu mnogo duze.

Ko je inace kapiten Liverpoola ?

Za Arsenal se zna da je Arteta. :urnebes:

edit - Evo sad vidjeh da je to Henderson. :roll:
Zadnja izmjena: JoeBleck, dana/u 26 avg 2015, 02:58, ukupno mijenjano 1 put.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 26 avg 2015, 02:58

messilla je napisao/la:
let3 je napisao/la:ali Rayo najveca misterija današnjeg fudbala :!: ja ne znam kako su oni uopšte u Primeri ako pogledamo njihov budžet koji je u rangu visočke Bosne...pa ko su ti likovi da napadaju Barcu na sred Campa, sa više obzira i respekta igraju Real ili Bayern :shock: :?
Ko je taj Paco Jemez da ga Enrique hvali po presicama :?: ....a ne znam je li ikad ikoga Lucho pohvalio, ukljucujuci i Lionela Messija.
“All opponents pose their own threat, but Rayo are one of the teams with most personality in the league.”
gledaj ovih izjava :o :rol:

http://www.fcbarcelona.com/football/fir ... e-for-rayo
http://www.weloba.com/article/jordi-alb ... olt-valent
Ma Rayo je najsimpatičnija ekipa u Primeri. A Paco je gospodin. Kod njih uvijek važi ona ista :arrow: igraj, pa ko više primi. :mrgreen: Obično budu nakantani od Barce, a Real dobro namuče na Vallecasu, ali zato ta taktika očigledno pali protiv timova iz donjeg dijela tabele.
https://nostanding13.wordpress.com/2013 ... all-teams/

pogodi ko je najveci hipsterski klub na svijetu :mrgreen: :?: ne trebaš dva puta pogađati
u samom vrhu su Oviedo i Bilbao :tokralju:

ovi uspješno odoljevaju modernom fudbalu :clap:

JFH9
Kontakt:

Post Postao/la JFH9 » 26 avg 2015, 02:58

JoeBleck je napisao/la:
KopLfc je napisao/la:Milner je vice captain bas kao i Cazorla. Ne slazem se ni ja kao ni ostatak navijaca Liverpoola sa tom odlukom,no to mu je vjerovatno bilo u ugovoru kad je potpisivao za nas.

Ko je inace kapiten Liverpoola ?

Za Arsenal se zna da je Arteta. :urnebes:
Henderson. :urnebes: :urnebes:
"Najbolji sinovi Krajine, mi danas pišemo historiju Bosne"

KopLfc
Kontakt:

Post Postao/la KopLfc » 26 avg 2015, 03:02

Ne znam čemu toliki podsmjeh na Hendersona :crazy:
Momku je ovo peta godina,čini mi se u klubu,nedostatak svoje tehnike nadoknađuje sa mnoštvom truda pozrtvovanosti i trke,iako nije bas toliko los tehnicar. Tesko za njega mogu reci da je neku utakmicu u zadnje vrijeme odigrao lose,u svaku tekmu ulazi sa 120 % snage.
Normalno,nije kalibar kapitena Tottia,Puyola i Raula,ali nije bas za podsmijeh .
710 Apperances
186 Goals

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 26 avg 2015, 03:02

Pa Arteta ima pobjednički mentalitet. . .
A.F.C. Bournemouth!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 26 avg 2015, 03:06

Arteta je zayebancija od igraca i kapitena, inace Wenger bi morao dati traku nekom englezu (nije da ih nema u timu)

Henderson je vec ozbiljan igrac (jedan od boljih veznjaka u EPL)- e sad, teško je naci zamjenu Gerrardu...momak je zavaljen kao kapiten, bolje da su dali traku Milneru kao iskusnijem liku...ili Skrtelu

KopLfc
Kontakt:

Post Postao/la KopLfc » 26 avg 2015, 03:10

let3 je napisao/la:Arteta je zayebancija od igraca i kapitena, inace Wenger bi morao dati traku nekom englezu (nije da ih nema u timu)

Henderson je vec ozbiljan igrac (jedan od boljih veznjaka u EPL)- e sad, teško je naci zamjenu Gerrardu...momak je zavaljen kao kapiten, bolje da su dali traku Milneru kao iskusnijem liku...ili Skrtelu
Ma dobro Milner je tek dosao pa je i vice captain velika stvar,a Skrtel je odbio i da bude vice captain. Razmisljalo se o buducnosti tako da se izrazim,jer vjerovatno Skrtel ide sljedece godine pa da se bezveze ne mijenja kapiten,a i Stiven je svoju traku naslijedio sa 24. godine od Hypie.
710 Apperances
186 Goals

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 26 avg 2015, 03:19

KopLfc je napisao/la:
let3 je napisao/la:Arteta je zayebancija od igraca i kapitena, inace Wenger bi morao dati traku nekom englezu (nije da ih nema u timu)

Ma dobro Milner je tek dosao pa je i vice captain velika stvar,a Skrtel je odbio i da bude vice captain. Razmisljalo se o buducnosti tako da se izrazim,jer vjerovatno Skrtel ide sljedece godine pa da se bezveze ne mijenja kapiten,a i Stiven je svoju traku naslijedio sa 24. godine od Hypie.
Zar nije Caragher bio kapiten ranije :?: on je bio baš olicenje Liverpoola

Inace, funkcija kapitena je danas izgubila svoju snagu....nekad su to bili zayebani likovi, pravi lideri na terenu....pada mi na pamet Adams i Keown iz Arsenala, Keane iz Uniteda, Hypia i Carragher iz Liverpoola...pa nisi smio pogledati te likove

danas je to šprdnja...da ti Arteta bude kapiten i slicni igraci :facepalm:

Isto ovo pricam i za Barcu...ne može Iniesta biti kapiten :!: jest on kapiten, ali to nije to....veliki igrac i veliki majstor, ali je previše fin....nije on Puyol da postroji citavu ekipu :!: nije cak ni Xavi.... tu treba autoritet i muda

Ne može svako biti kapiten, međutim to se danas jako podcijenjuje.

KopLfc
Kontakt:

Post Postao/la KopLfc » 26 avg 2015, 03:24

Nije Carragher nikada bio kapiten,on bi se mogao nazvati ''tihim liderom'' :mrgreen:
Hyypia od 2000 do 2003 mislim,pa poslije toga Steven,eto cak sa 23 godine. :mrgreen:
To si apsolutno u pravu,mislim da bi u Barci MAsche bio najbolji izbor za kapitena ali ko smo mi da odlucujemo...
Sve je manje i manje pravih lidera na terenima
710 Apperances
186 Goals

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 26 avg 2015, 03:27

Ma brate , Iniesta je pravi kapiten.Ne mora biti galamdzija na terenu da bi nosio traku.Frajer je covjek odluke.Igrac koji potegne kada je najpotrebnije.Da nije potegao na kraju prosle sezone ne bi Barca trofeja vidila.Lider Spanije i saputnik Messija.
Uz sve to , rijec je o genijalcu i covjeku koji istinski to zasluzuje.Ono sto mi vidimo na terenu , nije nuzno da je Iniesta takav lik i u svlacionici.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 26 avg 2015, 08:38

Greivis je napisao/la:Cabaye prelazi u Gijon a Shaqiri u Las Palmas. Ako neki nisu culi. Inler vjerovatno u Granadu.
:tokralju:

U međuvremenu je Valencija dovela dovela igrača koji je zabilstao u dresu Tottenhama
=\_1921_/=

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 26 avg 2015, 09:00

invincible1921 je napisao/la:Španija da nema Reala i Barce ta liga ne bi nikog interesovala i to je moje misljenje za koje vjerujem da je tacno :kafa: Vamo u PL izbaci koga hoces opet ce bit puni stadioni pratice se sirom svijeta....

Ta dva kluba nisu relevantna da se i sa kim porede jer su prejaki za sve ostale. Ja opet ponavljam fkt ne znam nijednu osobu koja ce radije gledati utakmicu Sosijedad Malaga, prije lupam Newcastle-Tottenham
Ja sam za vikend gledao RB Leipzig vs. St. Pauli, a ne WBA vs. Chelsea. :kafa:
Greivis je napisao/la:Cabaye prelazi u Gijon a Shaqiri u Las Palmas. Ako neki nisu culi. Inler vjerovatno u Granadu.
City prošao Real, Chelsky Barcu. Totač ima dobar rezultat pred uzvrat sa Sevillom.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 26 avg 2015, 10:32

SlevinKelevra je napisao/la:A, zasto se konstantno mijesa jacina lige i njena popularnost? Dakle, Premiership nije najjaca liga na svijetu, ali je definitivno popularnija. Spanija je jaca i kvalitetnija, ali raju ne zanima toliko. U cemu je problem?
Bolji marketing, atraktivniji igrači, gotivnija atmosfera na stadionima, jezik kojeg razumije 90% navijača, pristupačnost utakmica na netu i tv-u... Puno je faktora tu.

Al' će možda ovim tempom Primera zamijeniti BPL na vrhu najpopularnije lige svijeta za desetak-petnaest godina. Dominacijom "kupuješ" navijače. A ljudi kidaju već deset godina.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 26 avg 2015, 11:03

L'Avvocato je napisao/la:
SlevinKelevra je napisao/la:A, zasto se konstantno mijesa jacina lige i njena popularnost? Dakle, Premiership nije najjaca liga na svijetu, ali je definitivno popularnija. Spanija je jaca i kvalitetnija, ali raju ne zanima toliko. U cemu je problem?
Bolji marketing, atraktivniji igrači, gotivnija atmosfera na stadionima, jezik kojeg razumije 90% navijača, pristupačnost utakmica na netu i tv-u... Puno je faktora tu.

Al' će možda ovim tempom Primera zamijeniti BPL na vrhu najpopularnije lige svijeta za desetak-petnaest godina. Dominacijom "kupuješ" navijače. A ljudi kidaju već deset godina.
:thumbup:
=\_1921_/=

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Kaunas i 3 gosta.