herbion je napisao/la:Gracic je apsolutna vlast u klubu.Kada je pocinjao trazio je pomoc a danas kada mu se nude da budu u UO ne zeli nikoga.Klub ce od transfera zaraditi najmanje 1 mio euro sto za ovakav mali kolektiv nije loše.
Gotovo neprimjetno nasi juniori odlaze i od njih ocekujemo prihode ne manje od 200 000 euro.
Mediji su fokusirani na vece klubove tako da nema puno info o klubu.
Cekao sam nekoliko dana na malo jasniji odgovor na moja pitanja,pa sam malo ostao razocaran ovim "kratko i jasno",ali nema veze...naime mene sve to zanima,jer me zanima kako Olimpic funkcionise i sta je zapravo pravi cilj kluba osim postajanja uspjesnog sportskog kolektiva.No kakva je racunica za to?
Meni je jasno Herbione,da je g.Gracic najveci ulagac u klub,ako ne i jedini i da su se potrosila prilicna sredstva da bi se napravio jedan stabilan prvoligas,kolektiv,koji ima ambicije da udje u evropska takmicenja.
Zanima me ovo "apsolutna vlast".Sta to znaci?Kako je to zakonski uokvireno,jer biti vlast i biti apsolutan je u stvari biti gazda kluba.Biti predsjednik kluba je jedno i klub kao takav bi trebao imati UO,skupstinu i sve ostalo,ili grijesim.Sta znaci to da g.Gracic ne zeli nikoga u UO? Kako je to moguce ako klub nije privatni,a po zakonu to ne moze biti?
Stalni prihodi kluba su osnova i cilj koliko sam shvatio,znaci da klub bude na stabilnim nogama i da ima finansijsko pokrice.Kroz koje varijante se to do sada postiglo? Evo prihodi od juniora su ok ili prodaja igraca nekim transferom,ali da li je to stabilno? Da li je to osnova politike da zivi na taj nacin?Do ovog momenta nije se desio veliki transfer,s obzirom na ulozeno,kako je moguce da Olimpic kao klub nije do sada u finansijskom gubitku kada se sravna racunica?
Pitam skroz laicki pa mi oprosti ako postavim i neka pogresna pitanja,ali fakat me ono realno sve to zanima.I opet ponavljam nista ovo nije provokacija,da me ne shvatis pogresno.Meni je ok sto je Sarajevo kao grad dobilo jos jednog stabilnog prvoligasa i znam da je g.Gracic cijenjeni biznismen.Zakonski okviri su ti koji me zanimaju.Cak i Mamic u Dinamu gazduje na slican nacin,ali ipak ima iza sebe UO,skupstinu,predsjednistvo itd. bez obzira sto se oni puno ne pitaju.
Da li su zavrseni transferi Vidovica i Subasica,niko nista ne pise,sta se desava tu,ima li sta novo,posto mediji po vasim rijecima ne obracaju puno paznju na Olimpic,pa evo iz prve ruke me zanima dokle je to doslo.
Cuo sam i jednu mahalsku za izvjesnog igraca Jurica,onako,prica se po kafani,da bi trebao doci neki taj igrac koji je "tata" za sve igrace u PL...ima li tu kakve istine...
Nadam se da cu ipak dobiti neke odgovore,jer se zaista trudim da pitam,i nadam se da cu dobiti neke sire info vezane za Olimpic,jer me zanima i volio bih da imam malo jasniju sliku organizacije kluba,zakonskih okvia,finansijske organizacije,transfera i eventualnih dobiti ili gubitaka...naravno da ne ocekujem finansijski detaljan izvjestaj,nisam ja inspekcija

,nego cisto nacin razmisljanja g.Gracica kao apsolutne vlasti kluba,iako ne znam kako je moguce biti apsolutna vlast nekog kluba u ovoj nasoj drzavi,osim ako se igramo kauboja i indijanaca,a sumnjam da je to slucaj jer je g.Gracic ipak poznati biznismen...veliki pozdrav.