English Premier League
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
-
- Kontakt:
Re: English Premier League
Najveći od Uniteda 

Hoću da kažem da ti treba 5-6 rokova da sastaviš ekipu, ne možeš u jednom roku dovest 15 igrača. Plus neki će bit promašaj, neki se neće uklopit itd... za jedno 3 godine najmanje oni mogu doći u vrh, nema šanse prije.bega_afc je napisao/la: ↑07 okt 2021, 22:52Ne može preko noći, svi većinom spavaju. Ali zato može preko dana, kroz dva radna sata. Ovi su sve imali spremno još i pri prvom pokušaju.bodi123 je napisao/la: ↑07 okt 2021, 22:33Ma ko da je bitno, ispali ne ispali njima će svakako trebati najmanje tri godine da dođu na ovaj nivo na kojem su ovi najjači engleski klubovi, i to pod uslovom da Saudijac okupi oko sebe pametne sportske radnike koji će mu raditi ono što Španci rade u Cityu ili onaj Leonardo u Parizu. Ne može preko noći se ekipa napravit čak i sa ovim bogatstvom.![]()
Evo ti City najbolji primjer. Mansour je došo ljeto 2008. godine i prve sezone završili deseti iako su došli Robinho, onaj brazilac Jo, De Jong, Bellamy, Kompani i još par igrača, al ništa. Iduće sezone došli Mancini, Tevez, Adebajor, Leskot sve veliki transferi za to vrijeme... završili peti. Onda treća sezona Silva, Džeko, Yaya i opet nema titule. Tek četvrtu sezonu uzeli titulu sa šeikom kad su Aguero i Nasri došli, i to znamo na kakav način.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
-
- Kontakt:
Jučer bi sigurno prihvatili ponudu da za tri godine budu prvaci. Ostali su klubovi puno ispred njih, trebat će njima vremena.
Zanimljivo da je Amanda Stevelej 2008. godine posredovala i u kupovini Mančester Sitija od strane šeika Mansura, kasnije i prodaji Liverpula Amerikancima.

E pa јebemo joj mater, što nama najgore sredi.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Roman je preuzeo Chelsea 2003.g, a kad su ono bili prvaci? 

Chelsea je sezonu 02/03 završio na 4. mjestu. Znači imali su dobar temelj prije dolaska Romana.
City je 06/07 završio na 14. mjestu. Onda ih je preuzeo Šinavatra i sezonu 07/08 su završili kao 9. i imali su sjajan početak, dobili prve 3,4 utakmice mislim. Onda je Šinavatra imao problema s zakonom u svojoj zemlji, pa je bio prinuđen da proda klub. Zaboravlja se ovaj detalj kad se priča o pre-šeik eri City-ja.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Newcastle ima par solidnih igrača. Bilo bi zanimljivo da ispadnu iz lige, ali vjerujem da će se već na zimu pojačati.
Ma u Engleskoj nije lose ni ispast iz lige,dobijes vise love nego kad osvojis Ligu prvaka
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
Mislim da Arapu nije do para već instant uspjeha. Fudbal u Engleskoj kao gladijatorska arena za bogataše. Football manager live.
Meni je to nekada bilo važno, ali sada me krajnje briga. Da svi ulažu po milijardu, koga briga, samo da budu dobre utakmice. Nisu moje pare.
Meni je to nekada bilo važno, ali sada me krajnje briga. Da svi ulažu po milijardu, koga briga, samo da budu dobre utakmice. Nisu moje pare.
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
- Romagnoli13
- Kontakt:
Nasser i njegova porodica imaju najmanje 20x više nego što je ovdje navedeno. Ovo su cifre za javnost, a daleko je to pd pravog stanja.
Newcastle će trebati 5 godina da dođe u borbu za trofeje. Nije ovo isto vrijeme kao kad je Roman reciml preuzeo Chelsea. Tad si mogao sa 200M čuda napraviti. Danas su to jedva dva igrača. A UEFA koliko god je kriminalna neće dopustiti trošenje od pola milijarde ili više u jednom prelaznim roku.
Newcastle će trebati 5 godina da dođe u borbu za trofeje. Nije ovo isto vrijeme kao kad je Roman reciml preuzeo Chelsea. Tad si mogao sa 200M čuda napraviti. Danas su to jedva dva igrača. A UEFA koliko god je kriminalna neće dopustiti trošenje od pola milijarde ili više u jednom prelaznim roku.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Što ne bi dopustila? Pa zna se kakve su kazne za to, ko ima para, više mu se isplati prekršiti pravila, platiti UEFA-i te dobiti zabranu transfera par godina nego čekati ko budala 6-7 godina.Romagnoli13 je napisao/la: ↑08 okt 2021, 09:22
Plus se FFP svakako mijenja u sljedećih godinu ili dvije, plaćat ćeš porez na luksuz ako prekoračiš i to je to. Svi sretni.
Ako imaju pameti dovešće nekog skupog trenera, ala Konte(primjera radi) dati mu menadžerske ovlasti da sebi pravi tim kakav hoće, i rok 3-4 sezone da se bar lš igra.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
- Romagnoli13
- Kontakt:
Da potroše 500 miliona za jedan prelazni rok, to nema šanse. Uostalom treba uzeti činjenicu da sam grad Newcastle nije neka destinacija u koju će najveće svjetske zvijezde da hrle. Bolje je igrati u PSG i živjeti u svjetskoj metropoli za 25M po sezoni, nego u industrijskom polugradu kakav je Newcastle, pa čak i za 30M po sezoni. Neće to tek tako da ide kako većina misli.Finn je napisao/la: ↑08 okt 2021, 10:34Što ne bi dopustila? Pa zna se kakve su kazne za to, ko ima para, više mu se isplati prekršiti pravila, platiti UEFA-i te dobiti zabranu transfera par godina nego čekati ko budala 6-7 godina.Romagnoli13 je napisao/la: ↑08 okt 2021, 09:22
Plus se FFP svakako mijenja u sljedećih godinu ili dvije, plaćat ćeš porez na luksuz ako prekoračiš i to je to. Svi sretni.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Sastav Citya iz sezone 08/09, nisu ni oni odmah doveli Aguera i Silvu. Za Newcastle je realnije očekivati da će dovesti Coutinha, Lingarda, Sterlinga i slične koji će ih automatski učiniti boljima a nakon 2-3 sezone onu samu kremu svjetskih igrača ili onih koji će to postati. Lijepo je živjeti u Londonu i Parizu ali nije isto kada na stol dođe puno izdašnija ponuda a takvih će biti.
Imagine enjoying a sport in Philadelphia.
- Marsal
- Kontakt:
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- Shategabri
- Kontakt:
Newcastle ima finu podlogu što se tiče FFP-a, imaju sasvim dovoljno prostora za divljanje bez posljedica na ljeto. Ko kaže da škrti Ashley nije valjao.Romagnoli13 je napisao/la: ↑08 okt 2021, 09:22Nasser i njegova porodica imaju najmanje 20x više nego što je ovdje navedeno. Ovo su cifre za javnost, a daleko je to pd pravog stanja.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.