Drugo ja sam puno, puno vise pogledao utakmica i na Mladosti i na Rudaru nego sto ti mozes zamisliti pa tako si dajem za pravo da ti kazem da mnogo grijesis. Nije ovdje ljubav prema Edinu ili Musiji, tu je postovanje prema tim ljudima, a mi koji smo svoj zivot proveli na Mladosti mi nemamo samo ljubav prema klubu mi zivimo s tim klubom i uvjek smo zivili ma ko ga vodio i u kojem rangu bio. Trenutna je situacija da smo mi napravili ogroman napredak. Ja bih se volio sresti s tobom onako "live" pa da promuhabetimo onako otvoreno o svemu, a ne ovako preko tastature kad se ne zna ko je ko

A o tim momcima sto pricas da su bili Gusari, to od nas niko ne porice, prvo organizovano navijanje u gradu su zapoceli Gusari i to je cinjenicno stanje. Tada je Mladost bila gdje je bila i nije bilo pojma o ovome sto se sada desava ali ljubav prema Mladosti nikad nije bila upitna. Sam ja sam poceo trenirati u Mladosti pa prosao selekcije Rudara pa se vratio u Mladost cim se oformila takmicarska ekipa u juniorskoj konkurenciji. Bjezao sam iz skole da gledam Rudara protiv Sarajeva, Zelje, Celika .... Bio na tribinama kada su prodavali tekme u playoffu: Protiv Jedinstva nas bilo na tribinama ukupno 15 iz Kaknja i sjedio pored Abdica koji se smjeskao na moje i jaranovo nerviranje, a nervirali smo se iako smo znali da je tekma prodata. Od Rudara nikad nisam odustao i Rudar ce uvjek biti moj klub ali samo je sada Mladost isplivala i naravno da mi je Mladost ispred Rudara.
Zato molim te postedi me svojih predpostavki, ako zelis javi se na PP da ti dam svoje podatke pa da vidis da ne palamudim beze.
A sad vozdra i vidimo se na derbiju